- 21 Nisan 2018
- 8.221
- 30.276
- 548
- 36
- Konu Sahibi Less-is-More
-
Ogrencilerin bu yonde bir talepleri olmadi. Adaletsizlik oldugunun farkina tam varmamislar. Yapiyor demiyorum ama biz sinavlari ortak hazirliyoruz. Yani kendi sinifimizi birakin o okuldan bir ogrenciye ders vermek bile etik olamaz. Bu zaten vicdan boyutunun yani sira, suc. Ama ben de yapacak birsey bulamiyorum.Ben sizin yapabileceğiniz bir şey olduğunu düşünmüyorum, bu konu sınıf rehber ogretmeninin müdahale edebileceği bir durum değil
Öğretmeni uyaramazsiniz, öğrencilere de ders almayin ya da derste aktif olmayın denmez
Bence bunu size gelen öğrenciler ogretmenleriyle bizzat konuşup halletmeli, ogrencilerinize bu olayın sizin mudahale alaninizin disinda olduğunu belirtin
Hayatin her aninda yanlarinda rehber ogretmenleri olmayacak ama adaletsizlik hep var ne yazik ki
Ogrencilerin bu yonde bir talepleri olmadi. Adaletsizlik oldugunun farkina tam varmamislar. Yapiyor demiyorum ama biz sinavlari ortak hazirliyoruz. Yani kendi sinifimizi birakin o okuldan bir ogrenciye ders vermek bile etik olamaz. Bu zaten vicdan boyutunun yani sira, suc. Ama ben de yapacak birsey bulamiyorum.
Bana gelip sorunlarini anlattilar. Arada onu soylemis oldular.Ben çocuklar sizden müdahale bekliyor sandım, siz ben ne yapabilirim diye sorunca.
Bi önerim yok açıkçası zor bir durum
Evet suc. Sikayet etsem nasil bir sonuc dogar onu tam bilmiyorum. Yani arkadasla da hic sorunum yok. Keske ogrenmeseydim.Prosedür nasil siz daha iyi bilirsiniz aslında. Dersine girdiği öğrencilere özel ders vermek öğretmenin uyarı almasına sebep mi? Eğer öyleyse ben olsam şikayet ederim. Ama değilse suç falan sayilmiyorsa yapacak birşey yok.
Öğrenciler bu konu için size değil okul müdürüne gidecekler.Ogrencilerin bu yonde bir talepleri olmadi. Adaletsizlik oldugunun farkina tam varmamislar. Yapiyor demiyorum ama biz sinavlari ortak hazirliyoruz. Yani kendi sinifimizi birakin o okuldan bir ogrenciye ders vermek bile etik olamaz. Bu zaten vicdan boyutunun yani sira, suc. Ama ben de yapacak birsey bulamiyorum.
ben de yazdiktan sonra farkettim sonuçta bu kisi is arkadaşınız şikayet etmek o kadar da kolay değil. Bence öğrenciler bir daha bu konuyu acarsa bir sekilde müdür yardımcısına gitmelerini söyleyinEvet suc. Sikayet etsem nasil bir sonuc dogar onu tam bilmiyorum. Yani arkadasla da hic sorunum yok. Keske ogrenmeseydim.
Evet oyle yapsalar daha iyi ama akillarina gelmez bu. Bunun suc oldugunu bile bilmiyorlar.Öğrenciler bu konu için size değil okul müdürüne gidecekler.
Yaşları küçük değil size anlattıklarını anne babalarınada anlatıyorlardır.
Eğer haksızlık etik dışı bir şey varsa onlar şikayetçi olsun
Siz araya girmeyin
Böyle iki öğretmen arkadaşım birbirine düştü
Sonra öğretmenden şikayetçi olan çocuklar kendileri özel ders almaya başlayıp biz öğretmenimizden memnunuz dediler
Diğer arkadaşım öğretmenin sınıf içine müdahale eden şikayetçi konumuna düştü
Dikkatli olmak gerek
Keske kendileri akil edip gitseler. Beni yuk altinda biraktilar fark etmeden.ben de yazdiktan sonra farkettim sonuçta bu kisi is arkadaşınız şikayet etmek o kadar da kolay değil. Bence öğrenciler bir daha bu konuyu acarsa bir sekilde müdür yardımcısına gitmelerini söyleyin
Benım oğlum 4.sınıf . Aynı okuldan başka bır sube ogretmenı eve ozel derse gelıyor. Cunku sınıflar cok kalabalık ve devlet okulu cok kısıtlı kalıyor , hemde sınıf ogretmenınden ayrı bır profılı var gelen kısının onada her acıdan ıyı geldıgını dusunuyorum . Bızım okulda sınavlar ortak oluyor ve bana daha bır kere bıle ipucu vermedı, egıtımhaneden benımde cıkardıgım sınavlardan sınav yapıyor yazılılardan once o kadar.Ogrencilerin bu yonde bir talepleri olmadi. Adaletsizlik oldugunun farkina tam varmamislar. Yapiyor demiyorum ama biz sinavlari ortak hazirliyoruz. Yani kendi sinifimizi birakin o okuldan bir ogrenciye ders vermek bile etik olamaz. Bu zaten vicdan boyutunun yani sira, suc. Ama ben de yapacak birsey bulamiyorum.
Ne kadar yanlis birsey. Bu ogretmenin sinav sorularini falan verdigini dusunmuyorum ama bir sekilde ders verdigi ogrencilerine daha yakin davrandigi kesin.Bizim lisedede matematik öğretmenimiz dört öğrenciye özel ders veriyordu ve bariz kayırıyordu. Ayrıca sınav öncesi de aynı soruları alıştırma adı altında çözdükleri ortaya çıktı. Bence yapılacak bir şey varsa yapın. Alenen hak yeniyor gibi görünüyor
Ben de oyle yapiyor diyemem asla ama suc olan birseyi yapip, o ogrencilere sinifta ozel davranmak haksizlik. Gozumle gormedim ama ilk kez gelmiyor ki bu cocuklar banaBenım oğlum 4.sınıf . Aynı okuldan başka bır sube ogretmenı eve ozel derse gelıyor. Cunku sınıflar cok kalabalık ve devlet okulu cok kısıtlı kalıyor , hemde sınıf ogretmenınden ayrı bır profılı var gelen kısının onada her acıdan ıyı geldıgını dusunuyorum . Bızım okulda sınavlar ortak oluyor ve bana daha bır kere bıle ipucu vermedı, egıtımhaneden benımde cıkardıgım sınavlardan sınav yapıyor yazılılardan once o kadar.
Konu baslıklarını zaten sınıf ogretmenı verıyor , bu kadar. Yanı acıkcası bıze gelen ogretmen bunu yapmaz ancak bu bılınse belkı boyle dusunurler. Cunku oglum ozel derse basladıgından berı ders puanları daha yuksek
Bilemiyorum sonuçta ders verdiği öğrencinin sınavdan yüksek almasını isteyecek bakın dersler işe yarıyor demek için. Aynı soruları vermese de yakın sorular göstermesi muhtemel geliyor banaNe kadar yanlis birsey. Bu ogretmenin sinav sorularini falan verdigini dusunmuyorum ama bir sekilde ders verdigi ogrencilerine daha yakin davrandigi kesin.
Lisede ogrenci daha cok cikar iliskisi kurabiliyor ogretmenle. Bu acidan tehlikeli biraz.mesaj tekrarı
Insanlarda direk bu fikir olusuyor haliyle. Haklisiniz boyle dusunmekte.Bilemiyorum sonuçta ders verdiği öğrencinin sınavdan yüksek almasını isteyecek bakın dersler işe yarıyor demek için. Aynı soruları vermese de yakın sorular göstermesi muhtemel geliyor bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?