Kendilerini ven insanlar kompleksli midir?

kendinden memnun olmak çok güzel ama bunu sürekli dile getirmek çok saçma..

bırak okadar iiyiysen hoşsan başarılıysan karşındaki sölesin sana bunu

sürekli kendini öwen anlatan komlekslimidrCADIARZU olabilir, kendinden fazlaca öwgüyle bahsedilmesi ego tatmini yaşatıodur belkidee:sm_confused:

Herkesin kendini beğenmeye ve takdir görmeye ihtiyacı vardır.Kendini öven kişinin durumuna ve tavrına bağlı kompleksten mi söyleyip söylemediği...yerimseniben

Yapılan yorumlardan iki sonuç çıkıyor;

-Kendinde olmayan meziyetleri varmış gibi gösterip kendini öven insanlar; bu insanlar düpedüz yalancıdır, kötü olan hayatlarını iyi gibi göstermeye çalışıyorlar, kendinde olmasını istediği şeyleri varmış gibi gösteriyorlar bunu yapmak için en uygun yer de sanal ortam olsa gerek, kibirlenmesi bir şeyi değiştirmez ki böyle insan gerçek hayatta zaten anlaşılır kendinde olmayan şeyleri varmış gibi göstermesi evcilik oyunu gibi bir şey ciddiye almam çok da bozulmam,
-Kendinde olan meziyetlerden sürekli bahsedip kendini öven insanlar; bu insanlarda meziyetlerini iyi taraflarını insanların gözüne sokarak kıskandırmaya çalışırlar, kendilerine imrenilsin isterler, aşağılık kompleksi de kibir de bu insanlar da işte, bu insanları sevmem, çünkü kendilerinden daha aşağıda gördükleri bir insan varsa ezmekten hiç çekinmezler, zenginlerse daha fakir olanlara gösteriş yaparlar, fiziksel güzellikleri varsa olmayanı ezerler üstünlük taslarlar bunu yaparken kalplerinin çirkinliklerini görmezler işte...
bana bu ikinci grup daha tehlikeli ve itici geliyor

3. guruplar da var.Onlar da ne aşağılık kompleksinden ne de yalancı olduklarından değil,kendileri ile barışık olduklarından ve art niyet düşünmediklerinden farkında olmadan kendilerinden bahsederler,bu da bazı kişiler tarafından farklı anlaşılır..

Övgü+ takdir+ kabul görmek insanın yaradılışında var fakaaaat!
Alçak gönüllü olmak en güzeli,
Birşeyi insanoğlu ne kadar çok söylüyorsa bilinki o şey onda yoktur.

Övgü+ takdir+ kabul görmek insanın yaradılışında var fakaaaat!
Alçak gönüllü olmak en güzeli,
Birşeyi insanoğlu ne kadar çok söylüyorsa bilinki o şey onda yoktur.

Karşındakileri bıktırıcak kadar insanın kendini övmesi elbette çok itici olur,Ama kişinin arasıra kendini beğendiğini belli etmesinden zarar gelmez bence..
Alçak gönüllük en güzeli Ancak Alçak gönüllük te bir yere dek..Eğer karşımızdaki kişiler bu alçakgönüllüğü farklı algılıyorlar ve zararları dokunmaya başlıyorsa hadlerini bildirmek adına bazan mecbur kalabiliriz alçakgönllülük çizgisinden çıkmaya.Bunlar yaşanarak örnek verilebilicek şeyler aslında..

kesinlikle komplekslidirler altına imzamıda atarım etrafımda gittikce cogalıyorlar cok yazık ama ben acımaya basladım birtanesine özellikle CADIARZU
aslında ezik tiplerde görülen bir hastalık diye düşünüyorum çünkü özgüven eksikliği ciddi bir sorundur kişi isterse kendini tedavi edebilir ama onlar hep üstün oldukları için kabul etmezler rahatsızlıklarını
mümkün mertebe görüşülmemesi gereken tiplerdir

bence kişi alcak gönüllü olacak şu sözü cok severim
magrur olma padişahım senden büyük allah var

Olmayan şeyleri oluyormuş gibi söyleyenler bence komplekslidir..kaydirigubbakcemile
Ha birde fiziğiyle kompleksli olanlar vardır o ayrı tabiki.delikafadulden

çok doğru söylüyorsun vereliniortak

gülsüm sultan demek istediğimi çok güzel anlatmışsın alkisalkisalkis

ben senı anlıyorum derin83.. maalesefkı boyle insanlar vaarr...

bir arakadasım vardı (vardı dıyorum cunku ılıskımı kopardım)
bu arada ben nıkahlıyım henuz dugunum olmadı.. o arkadasta evliyim demıstı bana (ne bılım bende gercekten evli sandım)
gunluk sohbetlerımızden cirkin betynin dedigi gibi iki lafında bir kocam benı çok kıskanır kocam benı soyle sever boyle sever..sonra yatak muhabbetlerıne filan giriyor vs. (tamam severde konusu gecmezken bunu demesi tuhaf değilmi sizce) neyse aradan zaman gectı ben bi yalanını yakalamıstım ve o yalanınıda yuzune soyleyıp bıtırdım arkadaslıgımı (yalan konusunda çok hassasımda)

sonra bi öğrenıyorum evlılıgı bırakın henuz hiçbişey olmamıs aralarında sevgılısyle.. ciddi anlamda hiçbişey olmamıs yani..
pess dedım yanı pesss.. kıskanılcak bi tarafımda yok ama tuhaf cidden..

ben burdaki atışları hiç saymıyorum bile günlük yaşantımızda nasıl bir insan olduğunu çok iyi bildiğim kişilerin böyle davranması bana komik geliyor...benim çok yakınlarımda var maalesef ve ilişkimi koparmam mümkün değil :çok üzgünüm:

2 seçenek var ya komplekslidir yada gurur duyuyor ve neticesinde duygu coşması yaşayarak bunu etrafındakilerle paylaşıyordur

anlıyorum canım.. hiç değilse araya biraz mesafe koysan?
haa sinir olunacak birsey değil ama olmamıs biseylerı dınle dınle insanada gına gelıyor yani.

evet abartı boyyutları kompleksi oluyo ama çocuğunu övn yaşlılara o gözle bakamıyorum açıkcası nebileyim annemleri falan düşününce kızım şöyle okudu eşide şu meslekte oğlumda böyle diye anlatırken kendisi merst oluyo ama kerşısındaki kadında hımm benimde oğlan surda kız burda falan diye konuşuyolar onlarınki o yasa gelip hayatta yaptıkları en büyük eseri övmek aslında...yani yeni tanıştığın bi insana eivin iarabanı göstermekle değil cocuğunu iyi yetiştirmekle övünüyosun o yaslarda.... neyse duygusallaştımm anneler geldi aklıma:)
ha bunu dışında size söyle bi örnek vereyim......
bi arkadasım vardı 5 yıllık evliydi ama hiç cocuk istemiyodu gezemicez falan die eşide çok istiyodu ..neyse kavga gürültü çocukları oldu şimdi gçenlerde dioki ayy boşuna istememişim hiç bi fark yokmuş hergün geziyoruz tozuyoruz her gece arkadaslarlayız hiç bişi farketmedi dio ya çocuk daha 40 ını yeni doldurdu bukadarda mümkün değil yani bu kompleks işte..

Kimilerinin karşısındakileri bıktırcak kadar kendini ön plana çıkarması itici olabilir elbette buna katılıyorum ama ,kişinin kendisi ile barışık olması,kendini beğenmesi,kendini sevmesi, arasıra bunu söylemesi,hatta kendince arada bunu espiri haline getirmesi bana sevimli geliyor..

O söylediğiniz tipler bu seferde başka isim ve etiketler aramaya başlarlar size, en iyisi böyle insanlardan uzak durmak ve hatta hayatınıza almamaktır. Yok eğer hayatınızdan çıkaramayacağınız biriyse selam vermek dışında fazla muhataplığınız olmamalı. Kimseye kendimizi isbat için yorulmaya değmez bence, bana çocukca geliyor bu tip şeyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…