Kendim Boşanıyorum ama Mutsuzum :(

mithrilfender

Guru
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2010
47
0
286
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar,
Önceki konumu okuyan arkadaşlar bilir. Eşim inanılmaz derecede anne bağımlısıydı. Annesi de bir o kadar oğluna karışmayı severdi. Aramızda hiç bir problem yokken evden bana ait olan altınları bana sormadan alıp annesine götürmüştü ki aslında kiralık kasamız da vardı. Eşim sırf annesinin sözüyle evimizi alıp annesiyle aynı binada, içinden yeni taşınılmış, temizlenmemiş bir eve taşıdı. Ben itiraz edince de (evi temizleyelim 2 gun sonra taşınalım demiştim) gelmezsen gelme sen bilirsin demişti. Ben de iyi gelmem o zaman demiştim. Sonrasında ise benim eşyalarımı evden atacağını, defolmamı vs söyledi. Taşındığı eve hiç gitmedim.(taşınalı 3,5 ay oluyor) Eşim de bir iki defa dışında gelmem için bir çaba da sarfetmedi. Gel dediği bir iki defada ise benim şartlarım bunlar bunlar diye önüme liste sunup gelmek istersen gelirsine getirdi. Ben de geçenlerde telefon açıp boşanmak istediğimi söyledim itiraz etmedi. Avukat tuttum. Dün evden eşyalarımı toplattım. Yarın da boşanma protokolü imzalıyorum. Dün annesi eşyaları toplamaya giden akrabalarıma zaten gelseydi de bu iş olmazdı ben barışmalarını istemedim falan demiş.
Yalnız bütün bunlar olurken o kadar üzülüyorum ki. Dün eşyalar toplanırken içimden parçalar koptu resmen, neden böyle oldu diye. Bu şekilde bu evliliğin devam edemeyeceğini bildiğim halde çok üzgünüm. Bütün gece başım zonkladı. Bugün de mide bulantısından ayağa kalkamıyorum neredeyse. Bu süreci nasıl atlatabilirim sizce? Çalışıyorum işime gücüme dönmem gerekiyor. Ama kafam olaylarda. Bütün yaşananlara karşın hala ruhen evliliğimden kopamıyorum, evimi arıyorum. .

Mutlaka üzülürsünüz, severek evlenmişsiniz mutlaka mutlu günleriniz olmuş üstelik haketmediğiniz bir şekilde bitmiş üzülmeniz normaldir, allah yardımcınız olsun. Biraz yürüyüş yapın, kalabalık yerlere gidin tiyatroya, sinemaya kendinizi yalnız hissetmeyeceğiniz ortamlarda bulunun, kafanızı dağıtmanıza yardım edecek hobiler edinin kurslara gidin bunlar size yardımcı olacaktır. Akşamları bir fincan papatya, melisa ya da kantaron çayı için huzurlu uyumanıza yardım eder. Her şeyin ilacı zaman, birgün hepsi hayal gibi olur nice mutluluklar yaşarsınız

simdi kafamda 2 soru var

neden evlendin madem be adam aile kurmayı bılmıyosan annene rakip gelmediki sana eş geldi
ikincisi kayıvalıde ve damat bır kızın hayatının vebalını nasıl odeyeceklerrr

sadece kayınvalideye göre değil aslında..
3. başka bir şahısta olsa açıkça "ben istemiyordum zaten" demesi bu iki kişinin arasına girmek demek..bunu söyleyen eşi değil!!!!

yuva yıkan o kadın.. mezarda nasıl yatacak biliyor mu acaba? Allah büyük!

bi anne nasıl olurda yuvasının yıkılmasını bukdr içten ister ben anlamam yaa.. insanlar ne kadar basitleştirdi herşeyi anlayamıyorum... Emin ol ileride daha çok üzülürdün. canımm kolay değil elbet üzüleceksin yani. Fakat emin ol ileride hiç pişmanlık duymazsın. eşin o anne oldugu sürece sana arka çıkmazdı ezilen üzülen sen olurdu. Herşeyin hayırlısını dile canımmm inş en kısa zamanda atlatırsın...

zararin neresinden dönülürse kardir
böyle bir adamla zaten simdi olmazsa ilerde olacakti baska seyler
hic üzülme önüne bak
sansin bol olsun

mutsuz olman doğal kendini haksızlığa uğramış hissediyorsun
şu ana düşkünleri niy evlenip elin kızını yakar ki

Kayınvalidemi ve eşimi Allah'a havale ettim zaten. Kimseye böyle birşey demek istemem ama Allah bana yaptıklarını çıkarsın diyorum onlardan. . İnsan ne umuyor ne buluyor

Elbette ki üzülürsünüz,kolay değil; yıllarca kendinize emek veriyorsunuz,umutlarla bir yola çıkıyorsunuz hayal kırıklığıyla son veriyorsunuz.
Bu evliliğin devam etttiğini düşünün, sizi koruyup kollamayı bilmeyen, merak etmeyen, kendi aklını bile kullanamayan, ortak yaşam alanınızı tek başına karar alarak taşıyan adamdan ne hayır gelecekti.

Her canınız acıdığında, her ayağa kalkamayacağınızı hissettiğinizde ''kimsenin sizden önemli olmadığını, bu şekilde sonları olupta sonradan mutluluğu doruklarda yakalayan yüzlerce-binlerce insanı düşünün.
Eski sıkıntılarınızı düşünün, hangisi bugune kadar geldi ki ?

Şimdi bu kelime sizi çok rahatlatmaz fakat ''geçecek'' , bunu sizde biliyorsunuz.

İnşaallah en yakın zamanda bu sıkıntılardan kurtulup daha mutlu devam edersiniz yolunuza.
Sakın kötü görünmeyin onlara karşı, zayıf halinizi gördükleri zaman onlar daha fazla güç toplarlar.

Kayınvalidemi ve eşimi Allah'a havale ettim zaten. Kimseye böyle birşey demek istemem ama Allah bana yaptıklarını çıkarsın diyorum onlardan. . İnsan ne umuyor ne buluyor

canım durumuna cok ama cok uzuldum eşinin annecı olasıda bu bosanma olayını teteıklemıs..

kayınvalıden bunun vebalını asla odeyemez Allah a havale et Allah onun yaptıklarını yanına koymasın..bır yuvayı yıkmak cok ama cok zor...

doner dolasır kaynananın ve esının ayagına dolasır ıste o zamanda ıs ısten gecer....

benımde kayınvalıdem benım adıma neler yaptı ne ıftıralar attı...bende hep derım Allah onun yaptıklarını yanına koıymasın derım..

hep ezan okudugunda namazımda nede hep aglayarak soylerım..ben ınanıyorum kaynaam bır gun bana muhtac olucak...

sennkılerde cok pişman olucak ama ıs ısten gececek....Allah yardımcın olsun canım sabret... Allah tanb ıste...

geçen konundan hatırladığım kadarıyla henüz bir yıllık evlisin, bu kadar kısa zaman içinde ve bu kadar gereksiz konularla eşinin ve kayınvalidenin gerçek yüzünün ortaya çıkması bi mucize bence.. Şuan benim gözümde allahın sevdiği kulusun, evliliğini belki farketmeden yanlış bir insanla yapmışsın ve bu yanlışlıklar yeni yanlışlıkları doğurup içinden çıkılamaz bi hal alabilirdi.
(Yani gerçek yüzlerini göremeseydin belki çocuk yapmayı düşünecektin) neyse ki yakanı çok erken kurtarmışsın arkadaşım.Çok önemli dediğin bi sınavın vardı, nasıl geçti bilmiyorum ama kendini eğer bu konuya mesafelemezsen bu süreç (mutlaka geçecek olan süreç) canını gereğinden fazla acıtacaktır.

Herşeyden uzak durmanı, sadece kendi hayatına odaklanmanı öneririm.Umarım başarabilirsin.

bu duyguları hissetmeniz cok normal...sonuçta hayat boyu yol arkadasınızdan ayrılıyosunuz...ama baska duraklarda sizi ne sürpizler bekliyor bilmiyorsunuz...inş hayırlı insanlar karsına cıkar...

Gerçekten de dileğim yaptıklarının ayaklarına dolaşması, birbir yaptıklarını anlamaları ama bu süreçte benim bunları çoktan unutmuş olmam. Bu sıralar kendimi işime gücüme vermek istiyorum. Bütün olanlar yaşanırken benim için çok önemli olan sınavımı geçip ikinci aşamaya gelmişim. Ama şu sıralar sanırım kendi kendime yas tutuyorum. Dediğiniz gibi belki de kurtulduğuma şükretmeliyim ama insan doğruları bildiği halde yine kendine anlatamıyor bir türlü.

yuva kurmak çok zor ama yıkmak çok kolay.durumuz zor siz ne hayellerle kurmuşsunuz bu yuvayı ama sonuç hayal kırıklığı.üzülmeniz çok normal bundan sonra siz değilde kıymetinizi bilmeyenler üzülür umarım.

arkadasim gercekten bir yilmikmi evlisin daha. vallahi sukret bi adamu arti ozleme. seninki yuvs degilmiski zaten. bedfua etme allah onlarin yuzunu guldururmu daha. hele oanneyle o adam omru billah yanliz liga mahkumdir. eden bulur meraketme. bu adam seni sevseydi sana d
sahip cikardi ama sevmemis. unutursun yeniden de yuvani kurarsin. gecer merametme. seni seven hakeden baska biriyle cok mutlu olursun. kendini birakma yuvandan ayrilmak gercekten cok zordur yasamadim ama acini yada
yasa agla kendini rahat birak
ne yapmak istiyorsan onu y ap. sakin yikilma bakimli ol dimdik dur. yasini bilmiyorum ama gencsin sagliklisin ailende arkandaysa hic uzulme tatlim
ayrica o adam ve annesini katlanmayip dogru olanu yaptigin icin seni tebrik ediyorum. helal ilsun sana arkadasim. sevgisiz bir evlilik yurumez. sadece idare edilir. Allah yardimcin olsun yeni sene sana ugur getirsin. sevgiler

Herşeye rağmen üzülmeniz çok doğal
Ne hayallerle evleniyor insan
Ama maalesef karşı taraf sizin gibi düşünmüyormuş
Boşverin, bugün olmazsa yarın olacakmış zaten
Zararın neresinden dönülse karmış.. Herşey de bir hayır varmış..

öncelikle hic üzülme, yaşın kaç bilmiyorum ama önünde bir ömür var, seni sevmeyen, sana değer vermeyen, anakuzusu bir koca, cehennemle eş değer bir hayattır.
Asla çekilmez, allahdan ortada sanırsam çocuk da yok, ALLAH'dan çocuk da olmamış böyle bir baba düşmanımın başına vermesin. Kesinlikle üzülme canım, bu dünya
yaşamak icin var, aglamak icin degil, gülmek icin var. Sana böyle davrancak erkeki, daha başlarda böyleyse ilerde kimbilir neler yapardı. Sakın ama sakın kafana takma.
Bu konuda ailen sana destek de veriyorsa boşver unut gitsin. 1 seneye kalmadan o şerefsizi hatırlamayacaksın inan bana. Hatta karşına seni gercekden seven biri
cıkarsa hayat daha guzel olacak. Ama bu sana ders olsun, eski konuyu bilmiyorum, ama ne kadar zaman cıktınız, ne kadar sürede tanışıp evlendiniz. Bunlar çok onemli.
Hele Hele aileleri tanımadan, iyice huyunu suyunu bilmeden evlenmek tam bir hata.Yok eger annesinin böyle huyları vardı da ilerde değiştirmeyi beklediysen unutma
ODA BİR KADIN üstelik senin belki 2-3 kat daha tecrübeli birisi. Bu yüzden baştan seni sevmeyen bir KV, aslada seni sevmez.

Canım anne başka eş başka ben bu erkekleri anlayamıyorum ya.Madem annesinin dizinin dibinden ayrılamayacaktı ne diye evlenip senin hayatını mahvetti.Allah o kv. yede o eşede akıl fikir versin.Umarım eşin pişman olur ama sen yinede geri adım atma böyle insanlarla ömür geçmez

cnm kotu bısey soleme zaten sadece Allahımıza havale et cunku O Ona havale edileni boşa cıkarmazms

Ben istemedim barışmasınlar
zihniyet bu işte.
eşin zaten en başından beri kv kuklasıymış
bu tür olaylara sık rastlanıyor.
anneler gelinlerini baş rakip olaralk algılıyorlar.
ben istedim altınlar gelsin
ben istedim çocuk yapılmasın
oğlan da bire bir uyuyor.
yazık etmiş eşin.
senin kıymetini bilemeyen bir adam için üzülme.
farkında bile değil kendi hayatını mahvediyor anneci kişiliği ile.
zararın neresinden dönersen kardır. şunu düşün ya yıllarca bu kv ile mücadele
etmek zorunda kalıp depresyona girsen beden ve akıl sağlığını kaybetsen.
bunlar çok ülkemizde.
üzmemeye çalış kendini.
başka şeylere odaklanmaya çalış.
sınav iş hobiler...
en önemlisi de dua et .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…