Kendim Boşanıyorum ama Mutsuzum :(

canıım benim hiçç üzülme kurtuluyorsun , bende geçen hafta evi terkettim 11 aylık evliyim ayrılıcaz bizde Allaha şükür dimdik duruyorum hiç üzgün değilim sakın üzülme değmez çünki..yalnız anlaşmalı kurtulmak istiyorum bende ama açıkcası avukata masraf yapmak istemiyorum.oda yanaşmıyo sen aç davayı yada anlşamalı boşanalım diyor..yani masraflar filan çok tutuyormu birde avukat tumak şartmı yardımcı olursan mutlu olurum.

ben yardımcı olayaım anlaşmalı boşanacaksanız boşuna avukata para vermeyın. herhnagı bırınız davayı açsın .Mahkemeden gun alın ve o gun gıdın. masrafı 300 TL ye yakındır. ama boşandıktan sonra bır ksımını gerı alabılırsınız
hakkınızda hayırlısı olsun

eski konularını şimdi okudum da annesnden hiç kopamamış ve dolduruşa çok fazla biri o adam. sen de aşırı tepki vermemişsin gibi sanki o eşya konusunda. belki o zman patlak verirdi olay ve evlenmezdinz bile , ama keşkeyle olucak şeyler değil bunlar. sen onun seni sevdiğine hala inanıyorsun ve neden boşandığınızı bile henüz anlamış değilsn canım. çok kötü bu anneler yüzünden ayrılmak. eşinle ciddi kavgalar ederek boşansan kişiliğinden falan aşırı rahatsz olsan ya da ne bileyim işte klasik boşanma sebepleri yaşasanız için daha rahat olurdu.
eşin de bence boşanmak istemiyor ama annesyle senin aranda kalmış. annesi onu büyülemiş ve söznden çıkamıyor ama böyle de mutlu değildr emn ol. seni kaybetmeyi göze alamıyor. ya akıllanacak annesine rest çekecek eşimle mutlu olmak istiyorum diiicek ve sen bundan emn olacaksın. bunu da o evden tekrar taşınarak gösterebilir sana. eğer eşin adım atarsa senin iş yerine yakın yerden iste evi.o evden taşını o kadına uzak olun. gurur yapmış eşin.sana sunduğu şartlar da kendi şartları değil de annesinin şartlarıdır emn ol ki, ama eşin çooooooook hatalı.
önceliği size verdiğinden emin olmadan ve o evden tekrar taşınmadan bence sakın barışma sakın derim... eğer ki bu iş biterse de tek sorumlusu o okuduğum kadrıyla. sakın üzülme. size , evliliğine yazık etmiş. biterse zamanla pişmanlıktan geberecek belki de annesine ömür boyu kin besleyecek içten içe ve yüzü hiiiiiç gülmeyecek bu adamın. hem de hiç. annesinin de....

Anlaşmalı boşanmak istiyorsan avukat tutmana gerek yok.( Çekişmeli olursa tut derim). Ben internetten dilekçe örneği ve protokol öregi buldum doldurdum, imzaladım ve eski eşime imzalattım mahkeme kalemine gittim davamı açtım.

Masraflar çok tutmuyor zaten mahkeme sonrası artan paranı sana geri veriyorlar, ben hepsini aldım.
Allah hepinize yardım ettin insallah.

canım ya çok teşekkür ederim nasıl yapıcam bana tek tek açıklarasan sevinirim,dediğim gibi masraf ödemek istemiyorum ,bide ex olacak eşimle mi gidicem dilekçe vermeye

canım ya çok teşekkür ederim nasıl yapıcam bana tek tek açıklarasan sevinirim,dediğim gibi masraf ödemek istemiyorum ,bide ex olacak eşimle mi gidicem dilekçe vermeye

kardelensss anlasmali bosanma dilekce ornekleri ve protokolleri var hazir.ben onlardan faydalandim.istersen her ikiniz ayri dilekce yazarsiniz isteniz tek bir dilekce yazip ikinizinde imzasi olmasi yeterli.dilekce ile birlikte aile mahkemesine gidiyorsun.zaten orada seni yonlendiriyorlar.biz beraber gittik.dilekceleri verdik 160 tl civarinda bir harc yatirdik.haftasina gun verdiler.anlasmali bosanma oldugu icin tek celsede bitti.
aile mahkemesi kalemine gonderdiler.orada 15 gunluk temyiz sureniz var kullanmak ister misiniz diye sordular.ikimiz de temyiz suresinden feragat ettigimizi soyledik ve hemen oracikta karari onaylattik.ertesi hafta ben tekrar aile mahkemesi kalemine gidip kesinlesmis karari aldim ve odedigimiz 160 tl tutarin 120 tl.sini geri aldim vezneden.sonra da yeni kimligimi cikarmaya nufus mudurlugune gittim :)
hepsi bu kadardi.bunlar anlasmali bosanma olursa yapacaklarin.
sunu unutma;anlasmali bosanma olmasi icin esini ikna et ayrica mutlaka ve mutlaka protokol hazirlayin (mal paylasiminin yapildigini ve ileriye donuk herhangi bir davada maddi veya manevi tazminat ve nafaka istemeyeceginize dair)
bu arada anlasmali bosanma davasi acabilmeniz icin evliliginizin 1 yili doldurmus olmasi gerek.
baska sorun olur ise yardimci olurum canim.
mesaj sayini da bir an once doldur :) ozelden yazmani bekliyorum...

Herkese merhaba.İki buçuk senelik evliyim.Boşanma sürecindeyiz eşimle.Severek evlendik.Eşimi hala seviyorum.Ben duygusal bir insanim bazı kötü zamanlarim oldu esimden bu zamanlarda destek ve ilgi bekledim ama o genelde kayitsiz davrandi.Arada tartişmalarimiz oluyordu.Nisan ayinda baska bir eve tasindik biraz kafami toplamaliyim birbirimizin kiymetini anlariz diye evi terk etti çok üzüldüm yine de belki yalniz kalmaya ihtiyaci vardir dedim.İki ay boyunca bilmedigim bir muhitte yapayalniz kalmistim.Neyse ki isim vardi avunuyordum.Arada ben cagirirsam geliyordu.Nerde kaldigini hic söylemedi bana.Bense umutla eve dönecegi günü bekliyor çok üzülüyordum.Boşanma kararini telefonla bildirdi bu yaz uykusuz gecelerle gecti hic bir seyden zevk alamiyorum neden diye soruyorum hic mi sevmedi beni diyorum çok emek harcadim ona hep destek verdim her konuda o beni sacma sapan sebeplerle terk etti simdi de bosaniyoruz çok mutsuzum onsuz yeni bir hayata nasil baslarim(

üzülmen cok normal... en bıkmış insan bile göbek ata ata boşanmaz, agır bir surec ama yurumeyecegine inanırsan daha kolay... acaba iyi olur muydu filan düşüncesine kapılırsan yıpranırsın... insanlar degişmiyor ne yazık ki... haklarından vazgecme, sana diyecegim budur... çekişmeli aç, istediklerin verilmeden de anlaşmalıya asla cevirme

Yeni konu aç. Burda görülmezsin pek.

Kadın seni resmen kendine kuma olarak görmüş.
Sen kurtulmuşsun bence, biliyorum zor ama bu böyle.
O acımasız kadın da kına yaksın şimdi, vebali boynuna.

inanamıyorum ne kadar da benzer şeyler yaşamışız

Zaman en iyi ilaç olacaktır canım. Bu arada pek yanlız kalmayın, arkadaşlarınızla, ailenizle beraber olun. Bir de kafanızı vereceğiniz bir hobi edinin. Mesela puzzle yapın, büyükler için olan boyama kitaplarından edinip onu boyayın ya da aklınıza ne gelirse işte. Zihninizi başka meşgalelereyönlendirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…