- 3 Temmuz 2015
- 3.460
- 5.684
- 158
- Konu Sahibi Ay__Prensesi
- #4.181
Evet tatlım ben spora başladığımda bebeğim 1 aylıktı sen 7 aylıktın.. Sadece Emzirme gibi Bi sıkıntın yoktu, ek gıdaya geçtiğin için yemenden de kısabildin aynı Zaman'da başladık ama durumlar farklıydı üstelik birebir aynı şeyleri uygulasak bile ortak sonuç almamız imkansız gibi
Hormonal durumlar metabolizma hızı yaş hepsi etkiliyor
Bende bekarlıktan gelen Bi durum var prolaktin hormonun yüksek tabi bu da bir şeye bağlı ama şimdi uzatmım konuyu... Prolaktin hormonu vücutta süt salgılayan hormondur beyinde hipofiz bezinde çalışır...
Benim bebeğim 7.5 aylık ama MAAŞALLAH yeni doğum yapmış gibide sütüm var yani şuan hormonlar o şekilde çalışıyor, vücut sürekli süt salgılamaya çalıştığı içinde kilo vermem normal insanlara göre daha da güçleşiyor, bilmem anlatabildim mi??
Ayrıca başka sorunlar da olabilirdi guatr (tsh az çalışması) insülin direnci gibi
Şu an beni tam 5 ay öncesine görürdün.. O zamanlar tam 76 kiloyla diyete başladım ve bebeğim 7 buçuk aylikti.. Evet durumlarımız farklı olsada amacımız ayni olan anneleriz
Şimdi seninde ufaklık ek gıdaya geçmiştir tabiki aynı zamanda emzirmeyede devam ediyorsun.. Spor yapıyorsun , birazda beslenmeye dikkat edersen çok değil kısa zaman sonra ideal kilona ineceksin... hafta hafta tartıda eksileri göreceksin inşallah..
Bende hipotiroid hastasıyım. Metobolizmam yavaş çalışıyor tansiyonum düşük nabzım düşük ama bunlara rağmen üzerimdeki fazlalıklar dan kurtuldum..
Ben kendimi sartladim.. Beynime kazıdım , bilinç altıma yerleştirdim..
Her spora başladığımda her yürüyüşe çıktığımda her adım attığımda içimden aynı kelimeleri söyledim..
kendi kendime mırıldandim..
O KİLOLAR GİDECEK, O YAĞLAR ERIYECEK, O BACAKLAR İNCELECEK BAŞKA YOLU YOK...!!