• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kendim gibi bir arkadaş...

hanmeli

bebekli anne zayıflıyor :)
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2013
5.283
5.270
398
yaz yaz sil....

kısaca ben yanıma zayıflama arkadaşı değil fikirlerime gülmeyecek kişiler arıyorum.. etrafımda ki insanlar nelere gülüyor derseniz;

1. doğumumdan sonra diyet ve spor yaparak kilo vereceğim diyorum... bıyık altından gülmeler...
2. şekeri hayatımdan çıkarıcam aynı şekilde bebeğime de yedirmeyeceğim ve ona sütümden de herhangi bir yapay şeker geçmemesi için bu programa şu anda başladım diyorum... yine aynı tepkiler...
3. oğluma güzel güzel bebek kitapları aldım ben oğlumla kitap okuyacağım parklarda gezeeceğim tv seyretmeyecek telefon oynamayacak diyorum... siz tahmin edersiniz...

bunlar gibi can sıkıcı şeyler işte.. anlayacağınız yalnız kaldım.. doğumuma bir ay var.. bu ay içinde hem egzamadan kurtulmak hem de şekerden uzak durmak istiyorum..

benim gibi olanlarınız varsa aranız da yeni fikirlere açık, bebeğini benim gibi yetiştirmek isteyen aynı zmanda kilolarından rahatsız olan.. hayatımıza yeni bir soluk getirelim ve buradan arkadaşlık kuralım istiyorum..
yalnız kalmaktan yoruldum hiç kimseye bir şey anlatamaz durumdayım sadece içimden gün gelecek ve göreceksiniz diyorum o kadar...

egzama yaralarıma şurada küçük bir not düşmek istiyorum.. yumurta ve süt ürünlerini tüketmediğimin 3. günü ve yaralarım müthş azaltı.. aynı zamanda aynı sefa kremi sürüyorum oda kaşıntıyı aldığı için daha hızlı bir iyileşme söz konusu.. salı günü alerji testi yaptıracağım..
aynı zamanda süy ve yumurta tüketmediğim için bebeğim ne kadar etkilenir doktor ile görüşme yapacağım umarım kilosunda bir sıkıntı çıkmaz.

tarih de yazayım iler de bakarım : 20 eylül süt ürünleri yumurtayı bırakış
22 eylül yapay şekeri bırakış...

Şekersiz ilk günüm de oğlum çok az hareket etti....
Bugün ben de çok uyudum bu şekerden dolayı değil zaten hamileyken bı gün yorgunsam bir gün çok enerjik oluyorum bugün kendimi dinlenmeye çektim ama nedense oğlum da çok ez hareket etti

Yine 10 u geçti hareket sayısı... Bal yedim az önce biraz oynasın diye yavaş yavaş kipirdiyorsimdi :)
Aynı zaman da ballı limonata yaptım :)
Yine eksi oldu ama bence çok daha ferah oldu :):)

Yarın da sağlıklı şekersiz çikolata yapayım bari :) belki oğlan onu daha çok sever :)

yaz yaz sil....

kısaca ben yanıma zayıflama arkadaşı değil fikirlerime gülmeyecek kişiler arıyorum.. etrafımda ki insanlar nelere gülüyor derseniz;

1. doğumumdan sonra diyet ve spor yaparak kilo vereceğim diyorum... bıyık altından gülmeler...
2. şekeri hayatımdan çıkarıcam aynı şekilde bebeğime de yedirmeyeceğim ve ona sütümden de herhangi bir yapay şeker geçmemesi için bu programa şu anda başladım diyorum... yine aynı tepkiler...
3. oğluma güzel güzel bebek kitapları aldım ben oğlumla kitap okuyacağım parklarda gezeeceğim tv seyretmeyecek telefon oynamayacak diyorum... siz tahmin edersiniz...

bunlar gibi can sıkıcı şeyler işte.. anlayacağınız yalnız kaldım.. doğumuma bir ay var.. bu ay içinde hem egzamadan kurtulmak hem de şekerden uzak durmak istiyorum..

benim gibi olanlarınız varsa aranız da yeni fikirlere açık, bebeğini benim gibi yetiştirmek isteyen aynı zmanda kilolarından rahatsız olan.. hayatımıza yeni bir soluk getirelim ve buradan arkadaşlık kuralım istiyorum..
yalnız kalmaktan yoruldum hiç kimseye bir şey anlatamaz durumdayım sadece içimden gün gelecek ve göreceksiniz diyorum o kadar...
Allah nasip ederse bir hafta sonra doğumum var .lohusalık sonrası sağlıklı beslenerek kilo verme çalışmalarına başlıcalam ins.aslinda çok kilo almadım ama amacım sıkı ,fit ve bakımlı bir vücut .şeker konusunda uyum saglayamam çünkü daha önce denedim başaramadım.
Kabul ederseniz topikte arkadaşlık ederim:anneadayı:

Evet oğlan coştu :anneadayı: limonatayi sevdi demek ki kuzum:emir_bebek:

Allah nasip ederse bir hafta sonra doğumum var .lohusalık sonrası sağlıklı beslenerek kilo verme çalışmalarına başlıcalam ins.aslinda çok kilo almadım ama amacım sıkı ,fit ve bakımlı bir vücut .şeker konusunda uyum saglayamam çünkü daha önce denedim başaramadım.
Hoşgeldin sefalar getirdin :):)

Bir hafta :anne: çok az kalmış 8 ay bitti ama şu son ay bana hiç bitmiyor:bicak: doğumdan sonra planların nasıl canım etrafta şunu ye bunu ye süt yapar diyen insanlar olacak mı neler yapacaksin

Ben çok kilo aldım :(
Bı ara 80 kiloya çıkmıştım orada. 65 indim ve hamile kaldım şuan 87 :(...
90 olurum gibi geliyor geçmez umarım...

Ben de senin gibi aynen diyet değil de sağlıklı beslenmek önemli olan süt üretimi için gerekenin bu olduğunu düşünüyorum..
Bol bol sıvı şekersiz Hosaflar çorbalar falan... Şeker krizlerimi hurma pekmezi bal yulaf vs gibi tarifler var çok güzel onları yaparak atlatmayı dusinuyorun

Bir hafta :anne: çok az kalmış 8 ay bitti ama şu son ay bana hiç bitmiyor:bicak: doğumdan sonra planların nasıl canım etrafta şunu ye bunu ye süt yapar diyen insanlar olacak mı neler yapacaksin
Benim 2.cocugum olacak inşallah.o yüzden çevreden söylenenleri pek takmam galiba.ilk lohusalık tecrübem bol su sütü artırıyor bol bol su içerim abartmadan herşeyin tadına bakarım.

Benim 2.cocugum olacak inşallah.o yüzden çevreden söylenenleri pek takmam galiba.ilk lohusalık tecrübem bol su sütü artırıyor bol bol su içerim abartmadan herşeyin tadına bakarım.
İnşallah her şey ostedigimiz gibi olur :)
Bakalım başımıza neler gelecek .. benim ilk bebeğim o yüzden hiç bir şey bilmiyorum bazen korkuyorum ... Bilmiyorum kafam allak bullak...
Sadece enin oldugum şeyler gerçekten kiloları vermek istiyorum oğlumla yürüyüş yapmak falan ne bileyim 58 kilo olmak istiyorum

Egzama için 4. Gün bitti... Yaralarım yavaş yavaş bitiyor ama elim de yeni bir yara çıktı :KK12: eşim dometese e alerji olabilecegimi söylüyor... Olabilir mi hiç bilmiyorum ....

Ama bugün dişlerim ağrımaya başladı... Dış ağrısı gibi değil de sanki hepsi zingirdiyor gibi.. aman anlatamadım da işte kalsiyum eksikliği oldu galiba oof of... Salı günü doktora gidicem ona bı danışman lazım şu an yumurta yemeye korkuyorum tekrar yara olursa diye... Yaralarımla doğum yapmak istemiyorum... Napicam ben...
Şekersiz 2. Gün koca bir kase aşure geldi yemedim ... Hiç şeker ihtiyacim da yok ve bugün ağız kuruluğu yaşamıyorum...

5. Gün bitti... Bugün hiç doymadım ya... Yumurtasız kahvaltı çok zor ... Ama faydasını görüyorum yaralarım kapanıyor az kaldı hepsi geçecek :)
Şeker de hiç tüketmedim... Pekmez yedin meyve yedin.. bugün çok şey yedim istahim çok acikti...
Yarın doktor kontrolum var .. umarım oğlumun kafa gelisimi durnustur geçen hafta 39 haftayı bitirmişti kafası büyük demişti diktor.. gelişimi durnazsa erkenden doğacak kuzum... Hayırlısı olsun

Yumurta süt falan tutnadi.. hala yemedim içmedim yaralarim kat ve kat arttı....

Belki salcaya alerjim olabilir onu deneyecegim...

Şeker tekrar yedin maalesef aşure yedin paket gıda vs yenedin yine çok sukir...

Elomdeki sortindaki egzamaya kafanı takmıyorum da boynmda çok var... Yakında dogumum da var yavrumu nasıl yatiricam boynuma :(
Oof of

Doğum için doktor 17 ekin tarih verdi ama yine de belli olmaz dedi... Bebeğim iri kafası da genetik olarak büyük normal doğum çok zor olur dedi kafadan dolayı... Nasip bakalim son dk ya kadar belli olmuyor bu isler

nasıl başlarsa öyle gider. siz kendiniz nasıl yetiştirmek istiyosanız öyle yetiştirin. zaten en iyisi annenin ilgilenmesi çocukla. kilolarınızı da verirsiniz. onlar ne derse desin boşverin.

Yumurta süt falan tutnadi.. hala yemedim içmedim yaralarim kat ve kat arttı....

Belki salcaya alerjim olabilir onu deneyecegim...

Şeker tekrar yedin maalesef aşure yedin paket gıda vs yenedin yine çok sukir...

Elomdeki sortindaki egzamaya kafanı takmıyorum da boynmda çok var... Yakında dogumum da var yavrumu nasıl yatiricam boynuma :KK43:
Oof of
allah yardımcın olsun inşallah sağlıkla doğumunu yapar bebeğini kucağına alırsın
gülüm şu egzama için aynı sefa kremi kullanıyorum demişsin ya onu tek mi kullandın ben eşimin dizin de ki kuru egzama için hem aynı sefa hem de çay ağacı kremini kullandım 2 haftadan biraz fazla olabilir belki bitti gitti şükür
ikisini anı anda karıştırıp sürdüm , kremi nereden aldıysan onlara bir danışsan mı

allah yardımcın olsun inşallah sağlıkla doğumunu yapar bebeğini kucağına alırsın
gülüm şu egzama için aynı sefa kremi kullanıyorum demişsin ya onu tek mi kullandın ben eşimin dizin de ki kuru egzama için hem aynı sefa hem de çay ağacı kremini kullandım 2 haftadan biraz fazla olabilir belki bitti gitti şükür
ikisini anı anda karıştırıp sürdüm , kremi nereden aldıysan onlara bir danışsan mı
Olur abla sağol aklımda olsun denemekte fayda var.. şimdi doktor elocon krem verdi o ise yarıyor gibi.. son gunlerim ya gebelikte hormonlarda tavan yaptı onun da etkisi vardır umarım dogumdan sonra temelli bir çözüm bulurum şuan geçici olsa da krem biraz fayda sağladı

Dün doktor kontrolünü vardı.. 37.haftaya başladım... 3500kilo olmuş tosbaam :)
Kafa yine büyük babanlarla gittin kontrole doktor babama siz de koca kafalı Diniz dedi :D tamamen ırsi bir şey bu dedi... Hahaha gövdesi de büyük kuzumun.. 38. Hafta bitsin sezeryanla dedi doktor veya suni sancı ile normal denenir hala doğum şekli belli değil ama sanırım haftaya 4000 Gr olur o zaman normal şansı tamamen biter.. hayırlısı olsun

nasıl başlarsa öyle gider. siz kendiniz nasıl yetiştirmek istiyosanız öyle yetiştirin. zaten en iyisi annenin ilgilenmesi çocukla. kilolarınızı da verirsiniz. onlar ne derse desin boşverin.
TesekkTe ederim.. dediğiniz en güzel çözüm bu konular için .. insan bu dönemlerde hassas olduğu için çok takıyor sanırım hala beni üzen yoran şeyler var ama en güzeli sabirsizlikla oğlumu bekliyorum :)

Back
X