Kendim icin nafaka alabilir miyim

nil17

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2025
76
-3
1
36
Merhabalar onceki evliligimden kizim icin nafaka aliyorum suan evliyim ama ayrilma dusuncem var kendim icin nafaka talep edebilir miyim bilgisi olan var mı

Merhabalar onceki evliligimden kizim icin nafaka aliyorum suan evliyim ama ayrilma dusuncem var kendim icin nafaka talep edebilir miyim bilgisi olan var mı
Kendiniz için olan nafakayı hangi eşinizden talep etmeyi düşünüyorsunuz ? Şu anki eşinizden talep edecekseniz, ortak çocuğunuz var mı ? Kaç yıllık evlisiniz, ortak kazançla elde edilmiş mal vb var mı ?

Yok suan evli oldugum esimden talep edicem calisiyorken her ay maasimi ona getirip verdim isten ayrildim tazminat aldim ona verdim boynumda eskiden kendim aldigim altin kolyeye kadar ona verdim uzun suredir evli degiliz ama beraber yasadigimiz uzunca bir donem var

Neden verdınız gerekçesi neydi

Neden verdınız gerekçesi neydi
Istedi vermek istemedigimi soyledigimde tartisma cikti benimle evliysen bana vereceksin parani ben idare edicem dedi sorun yasamamak icin verdim sonrasinda siddete ugradim vs vs Bazi sorunlar oldu o yuzden kolayca bosanip hayatina devam etmesini istemiyorum onada maddi bir bedeli olsun istiyorum

Maaşınızı İban üzerinden gönderim yaptıysanız tazminat talep edebilirsiniz . Ama altını falan nasıl kanıtlarsınız bilemem

O nafaka olmuyor bebisim, adamın darp ettigi parayı geri almak oluyor ... avukatın var mi?

Şiddetle ilgili darp raporunuz var mı?
Kendiniz için en güzeli oluyorsa tazminat almak bence. Velev ki nafaka bağlansa bile her ay sizi rahatsız etme ihtimali yüksek böyle birinin. Tazminat daha temiz ama onun içinde belli şartlar, deliller falan gerekir muhtemelen.

Evet iyi kazanıyor bu yüzden zamaninda istemeden ona vermek zorunda olduklarimi geri istiyorum onun verdiklerinden biriktirdim tabiki o normal ihtiyaclarim icin es olarak vermesi gerekenleri veriyor

Fotograf var ama darp raporu almadim o zamanlar ne yapacagim belli olmadigindan

Hatta bir kavgamizda kizimin eski esimden aldigim nafakayi sana birakiyorum istemiyorum en azından gibi salakca bir laf etmisti

Evladınız da varken, işten çıkmak, tazminatı kocaya vermek, hiç yapılacak şeyler de değilmiş ayrıca. Nasıl elinizdeki, avcunuzdakini verip evliliğe devam edebilirsiniz? Hiçbir şeye değilse çocuğunuza haksızlık bu. Bakın şimdi avukat tutacak paranız olmuyor. Çocukla yapılan ikinci evlilikte eşe bu kader güvenilip, ona göre hareket edilmez. İyi de olsa olmamalı.
Sizin bir şekilde bir avukatla görüşmeniz lazım, sağlıklı bilgiler için.

Evet iyi kazanıyor bu yüzden zamaninda istemeden ona vermek zorunda olduklarimi geri istiyorum onun verdiklerinden biriktirdim tabiki o normal ihtiyaclarim icin es olarak vermesi gerekenleri veriyor
O birikimi de mi aldı elinizden, maaşı tazminatı verdim dediğiniz için o birikimden haberi yok zannettim o parayla avukat tutun diyecektim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…