kendimden nefret ediyorum:(

1moonse3

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2014
420
133
103
Antalya
Bugun ucretli ogretmenlik yaptigim okuldan bi cocugun velisi aradi , birsuru saydirdi sen benim cocugumu nasil dersten atarsin da yok seni milli egitime sikayet edicem de bilmem neyde.
Olan su arkadaslar , bu kadinin kizi 5.sinif ve cok haylaz.derste ders dinlemek disinda akliniza gelen herseyle mesgul oluyor.siralarin arasinda geziyo sanki sinifta hoca yokmus gibi.kendi kendine sesli sesli sarki soyluyo.dogal olarakta siniftaki arkadslarinini ilgiside ona kayiyor.ben ders anlatiyo oluyorum arkadslarinin yuzu ona dönük .konusturuyo milleti.kendide yazmiyor dersimde hic.binde bi kac derste attim disari cunku lafta anlamiyor yapma denileni inadina yapiyor.
Annesinin bugun beni aramasi uzerine bende durumu mudure bildirmek icin aradim.boyle boyle diye anlattim herseyi.kadin diger hocalar sikayetci degil bi siz boyle olumsuz konusuyosunuz diyor.oysa ogretmenler odasinda herkes lafini ediyo.ama veli demkki poh pohlaniyo issiz kalma korkusuyla.bilemicem artik orasini
Yarin kadin okula gelecek buyuk ihtimal ne yapicsm ben bi akil verir misiniz .daha atanmadan boyle seylere maruz kaldim resmen meslekten sogudum bide ogretmenlik ayaklar altinda resmen.en ust veliler olmus

Ne yapacağın belli ? Durumu olduğu gibi tekrar anlat veliye .

Sınıfta atıyorum 20 kişi varsa ... ben diğer 19 çocuktanda sorumluyum . X in haraketleri ders içinde tüm arkadaşlarının dikkatini dağıtıyor dersin .

Buyrun sizi rehberlik servisimize alalım , bence orada da öğrencinin değerlendirilmesi yapılsın ... belki destek alması gereken konular vardır dersin .

(Not : Öğrenciyi dersten dışarı çıkarmak aslen öğrenciye bir şey kazandırmaz . Veli bu bilinçte mi olayı sorun etti orasını bilemem ama ... çocukla rehber öğretmen eşliğinde konuşulmasını sağlasanız bugüne kadar belki bir adım atılmış olurdu . )

Çocuktur yapar'cılar gelmeden yerimi alayım.

Kesinlikle siz haklısınız. Başka çocukların da ders dinlemesini engelliyor. Hatta bunu kullanabilirsiniz. Diğer velilerle bir toplantı yapıp onların çocuklarının da dikkatini dağıttığı ve öğrenmelerini engellemesi üzerine bir konuşma yapıp destekçilerinizi arttırabilirsiniz.

Çocuktur yapar kafasıyla "acaba öğretmen neden dersten attı" değil de vay efendim sen benim çocuğumu nasıl atarsın diyen kafayla aynı.

Mevzuatınızda bu konu hakkında bi madde var mı? Yani sınıftan atma hakkına sahip misiniz? Durum olarak size hak veriyorum ama tereddüt ettiğim şey hukuki yönü?burdan üstünüze gelebilirler mi?

Mevzuatınızda bu konu hakkında bi madde var mı? Yani sınıftan atma hakkına sahip misiniz? Durum olarak size hak veriyorum ama tereddüt ettiğim şey hukuki yönü?burdan üstünüze gelebilirler mi?
hukuki olarak bilemiyorum .yarın görücez bakalım .müdür bey de beni haklı buluyor ,gitsin konuşsun dedi meble bişey olmaz dedi.yarın onlada yine konuşucaz.veli de sabahtan okulda olucak.ben yüzleştirmek istedim yarın gelin konuşalım dedim.çünkü diğer hocalar bi sıkıntı yok demiş tek yüzleşelim bakalım diye düşündüm.

müdür diğer hocalar öyle demiyo da demişti ama sizi satışa getirmesin sonra dikkat edin
diğer hocalar öyle demiyor diyen çocuğun annesi .müdür değil.tabi hiçbirşey belli olmaz insanların hiçbirine güven olmaz herkes parasını almanın derdinde bence.kimsenin başka birşey umrunda değil.geçiştirmelik uğraşmamalık konuşuyolar

ben sizin yerinizde olsam bu problemi ilk önce o sınıfın öğretmeniyle konuşur, rehberliğe ve aileye bildirirdim sonra durumu. ama olmuş artık olan. korkmayın. şiddet yok, aşağılama yok. gelip sizi dövecek değil. ayrıca siz çocuğun durumunu tek tek anlatın veliye, diğer öğretmenler de ufak ufak size destek çıkmaya başlarlar. zaten müdür de sizi haklı buluyorsa tamam. ben stajyerken çok çok yaramaz ve şımarık bir öğrenciye minicik bir ceza vermek zorunda kalmıştım ki gerçekten sabırlı bir insanım ben. öğrencilere de çok iyi oldum her zaman, hocam da gördü bunları. veli ertesi gün gelmiş beni arıyor kapıda, stajyer nasıl ceza verirmiş diye... hocam bunu görünce fişek gibi yanıma gelip beni savunmuştu. kadın da morarıp susup gitmişti. onu hatırladım. taviz vermeyin, çocukta problem var. bu davranışıyla çocuğa veli de kötü etki ediyor. en iyi savunma saldırıdır derler ya hani, sizin yerinizde olsam veli olarak muhtemel eksikliklerini yüzüne çarpardım. :)

Once diğer ogretmen arkadaşlarınızdan fikir alin çocukla ilgili. Yaninizda mudur de olsun.

Veli gelince durumu kendisine mudur aktarsin.

Birebir muhatap olarak sinirlerinizi bozmayin. Belli ki dengesiz. Konu uzar. Sahitsiz konusmayin, buluşmayın. Ogrenci sizin yaninizda anlatsin bir kez daha durumu.

Gerekirse diger ogrencilerin icinden en akli basinda olanin mudure olay anini ve genel durumu anlatmasini saglayin. Tabi öncesinde mudurden bunun icin izin alin. Hatta bunu veli gelmeden yapmis olun.

Ayrica telefon numaraniz neden var velide? Yanlis bır davranis bu bence. Ana sinifi degil bu çocuklar...

Eger siz vermediyseniz numaranizi veren kimse ondan sikayetci olun.

Veli sorununu telefonda cemkirerek degil yzunuze soylesin.

teşekkür ediyorum

Hukuki olarak dersten atmanız yasak maalesef. Kanunda eğitim hakkını engellemek olarak görülüyor.
Öğrenciyle özel olarak konuşmayı denediniz mi?
Arkadaşlarının yanında aşağılayıcı ifadeler kullandınız mı?
Denediyseniz rehberlik servisinden yardım istediniz mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…