telefon verirken bende rahatsız oldum ,ama öncesinde de diğer hocalara sormuştum mecburen veriyoruz dediler .bende vermek zorunda kaldım.sabah erkenden damlamazsa konuşucaz müdürle.ama kadına belli olmaz çemkiren cinslerdenOnce diğer ogretmen arkadaşlarınızdan fikir alin çocukla ilgili. Yaninizda mudur de olsun.
Veli gelince durumu kendisine mudur aktarsin.
Birebir muhatap olarak sinirlerinizi bozmayin. Belli ki dengesiz. Konu uzar. Sahitsiz konusmayin, buluşmayın. Ogrenci sizin yaninizda anlatsin bir kez daha durumu.
Gerekirse diger ogrencilerin icinden en akli basinda olanin mudure olay anini ve genel durumu anlatmasini saglayin. Tabi öncesinde mudurden bunun icin izin alin. Hatta bunu veli gelmeden yapmis olun.
Ayrica telefon numaraniz neden var velide? Yanlis bır davranis bu bence. Ana sinifi degil bu çocuklar...
Eger siz vermediyseniz numaranizi veren kimse ondan sikayetci olun.
Veli sorununu telefonda cemkirerek degil yzunuze soylesin.
rehberlik hizmeti zayıf bu okulda.o yüzden işe yaramıcaktı göndermedim.konuştum her seferinde özür dileyip yine yine yaptı.dersten atmayip sınıfta ceza verdim onuda uygular gibi oldu yine kafasına göre hareket etti sonra.Hukuki olarak dersten atmanız yasak maalesef. Kanunda eğitim hakkını engellemek olarak görülüyor.
Öğrenciyle özel olarak konuşmayı denediniz mi?
Arkadaşlarının yanında aşağılayıcı ifadeler kullandınız mı?
Denediyseniz rehberlik servisinden yardım istediniz mi?
Rehberlik servisi davranış konusunda biz öğretmenlerden daha tecerübeli. Rehberlik servisiyle sizin de konuşmanız ve birlikte hareket etmeniz gerekiyo. Veli şikayet etse de bi şey çıkacağını sanmıyorum.rehberlik hizmeti zayıf bu okulda.o yüzden işe yaramıcaktı göndermedim.konuştum her seferinde özür dileyip yine yine yaptı.dersten atmayip sınıfta ceza verdim onuda uygular gibi oldu yine kafasına göre hareket etti sonra.
telefon verirken bende rahatsız oldum ,ama öncesinde de diğer hocalara sormuştum mecburen veriyoruz dediler .bende vermek zorunda kaldım.sabah erkenden damlamazsa konuşucaz müdürle.ama kadına belli olmaz çemkiren cinslerden
güya veli çocuğu hakkında bilgi alsın diye veriliyor.ama çemkiriyor saygının s si yokNeden veriyorlar anlamadım, odev mi soruyor ogrenciler? Derste dinlesin anlasin. Gelmediyse arkadaşından alsin.
Veli durum mu soruyor? Kaldirsin totosunu okula gelsin. Hangi isi cocugundan daha onemli?
Gereksiz polemik yapar surekli ve kolay iletisim. Hic sevmem.
çocukların psikolojisinden anlayamıyorum galiba biraz.böyle durumlarda bir anne olan daha sabırlı davranabiliyor gözlemlediğime göre.ben o sabrı malesef gösteremiyorum. lisede ücretli yaptığımda sıkıntı yaşamamıştım.ama ortaokul malesef yordu.birde sınıf hocasıda ücretli öğretmen, onunda bi faydasını göremiyorum.ona söylemekte boş .Öncelikle veliyle ilgili kurduğunuz cümleler yanlış bana kalırsa. "Hemen damlamazsa, çemkiren cinsten" vs.
Bu tip çocuklarla ilgili yapılması gereken ilk şey sınıf öğretmeniyle görüşmektir. Ardından çözüm alınamazsa rehberlik servisine yönlendirebilirsiniz. Ya da sınıf öğretmeniyle ortaklaşa bunu yapabilirsiniz. Veliyle konuşmak, çocuk hakkında bilgi almak gereklidir. Evde mi sıkıntısı var, ilaç mı kullanıyor vb.
Benim ilk çalıştığım okulda böyle bir öğrenci vardı. Hatta ilk dersim o sınıfaydı ve öğretmenler odasında "ooo hadi bakalım, gazan mübarek olsun" diye telkin ettiler sağ olsun diğer arkadaşlar.
İlk iki hafta sorun yaşadım. Sonra gözlemledim. Sınıf içinde arkadaşları tarafından sevilen bir çocuktu. Bu nedenle sözüne güveniliyordu. Önce onunla konuştum. Aslında ne kadar başarılı bir öğrenci olduğunu, böyle yaparsa geleceğini çöpe atabileceğini, ülkenin zor şartlarını, meslek edinmek durumunda olduğunu vb. içerikte bir konuşma yaptım.
Çocuk pat diye düzelmedi elbette ama gelişme vardı. Her yaptığı olumsuzluğun beni nasıl üzdüğünü anlattım ona. Ödev listesini ona verdim örneğin, her hafta ödev kontrolü yaptı. Sınıf içinde farklı sorumluluklar verdim. Derse katılmaya başladı bir süre sonra ve ikinci dönem dersteki en başarılı öğrencilerden biri haline geldi.
Dün annemle kahve içiyorduk. Birisi dokundu omzuma. Baktım o öğrencim. Pdr kazanmış, bu hafta ablası evlendiği için burada, memleketindeymiş.
Ufacık bir payım bile varsa ne mutlu bana. Çok mutlu oldum. Çocukları kaybetmek çok kolay ama kazanmak zor. Ne yazık ki son kurumumda böyle bir öğrenci yüzünden çok büyük bir sıkıntı yaşadım. Ama ufak yaşlardaki çocukların kurtarılma ihtimali her zaman daha fazla.
teşekkürler .çok haklısınız.bende atmak istemezdim .tahammül edemiyorum çocuğa .biz böyle görmedim .büyüğe helede öğretmene saygımız çok büyüktü.yap denileni yapardık.yapmasakta rahatsız edice şeyler yapmazdık inadına.ne bileyim bende zor bi çocukluktan geçtim anlayamıyorum çocuk psikolojisini galiba.lisede çalışırken böyle sıkıntı çekmemiştimÜcretli öğretmenlik bende yaptım aynı şey benimde başıma geldi anlattıgınız gibi bir kız öğrencim vardı, asla sınıftan atmadım zaten çözümü bu değil, kızı sınıf başkanı yaptım ona sorumluluklar verdim sana guvenıyorum bak dedim sınıfın sessiz olması senın sorumluluğunda dedim, temizliği senin sorumluluğunda...kendini önemli hissedince zaten gerisi çorap söküğü gibi geldi, düzeldi hal ve hareketleri, köyde öğretmenlik yapıyordum birde her hafta şehire gidip çikolata toka vs. alıp başarılı öğrencilerimi ödüllendirirdim, ilk başlarda baya ugrastım öyle kolay değildi zamanla heyecanımı yitirdim zaten bıraktım, öğretmenlik kolay değil öyle her yaramaz öğrencinizi dışarı atamazsınız ders saati o dışardayken başına bir iş gelse ne yapacaksınız? veli şikayetınden ne çıkar bilemıyorum.
amin çok teşekkür ediyorumÖncelikle Allah yardimciniz olsun ögrenci gelecegin cocuklarini egite bilmek icin ugrastiginiz icin tesekur edilmesi gereken yerde böyle saygisizca davranan velilerle ugrasmak meslegin en kötü tarafidir.Allah kolaylik versin.
Ayrica yazim kurallarina uymak sadece bu bransin ogretmenleri icin degil tum ogretmenler icin olmasi gerekendir. Okuldaki Türkçe ogretmeninden bu konuda yardim isteyebilirsiniz.TÜRKÇE DEĞİL MERAK ETMEYİN
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?