kendimden nefret ediyorum:(

Ogrenciyi siniftan atmak cozum mudur. Cocuk hem arkadaslarina karsi rencide olur , hem de size (ve ogretmenlere) olan kini biraz daha artar.

Evet eskiden ogretmene karsi sesimizi cikaramazdik , veliler de bize ogretmen kizdi diye extra ceza verirdi ama dogru olan bu mudur? Yeni nesil farkli, yeni veliler de farkli. Velinin yaklasimini da sizin yaklasiminizi da dogru bulmadim. Bence o cocugun baska turlu sorunlari olabilir. Bir pedagoga danismakta yarar var.

Bir öğretmen olarak sınıfınızda böyle özel ilgi gerektiren öğrenciler olması ihtimaline karşı hazırlıklı olmalıydınız. O öğrenciyi dersten atarak veya ona kızarak onu kazanamazsınız. Öğretmenler olarak tüm öğrenciler için kucaklayıcı olmamız gerekir. Öğrencinizi sınıfa kazandırmanız gerekir. Bunun için ona sorumluluklar verebilirsiniz, mesela asistanınız yapabilirsiniz? Kendisini işe yarar hissetmesini sağlamalısınız. Veli kısmına gelince, böyle şeyler olabilir bişey yapamayacaktır ona uygun bir dille çocuğun aykırı davranışları olduğunu ama aile ile el ele vererek bu problemi çözebileceğinizi anlatın. O öğrenci sınıfınızdaki diğer tüm öğrencilerden daha özel bir ilgi ve eğitime ihtiyaç duyuyor. Sürekli hareket halindeyse, hareket etmesini getektirecek aktiviteler yaptırabilirsiniz ona. Kinestetik öğrenme dediğimiz şey bu cocuk icin faydalı olabilir. Bilemiyorum,yapılabilecek çok sey var ancak en önemli şey sizin sabretmeniz. Kolay gelsin.

Peki o öğrenci harcansın mı? Onun eğitim hakkına ne olacak? Muhtemelen, dikkat eksikliği veya öğrenme bozukluğu var, yanlış düşünüyorsunuz, velilerle destek toplamak demek o çocuğu ötekileştirmekten başka bir şey değildir. Çocuktan nasıl kurtulurum yerine bu çocuğu nasıl kazanırım diye düşünmeli bir öğretmen.

hata yapmışssın.
öğrenciyi sınıftan atmak yerine velisini okula davet edip rehber öğretmen eşliğinde durumunu aktarmanız gerekirdi.
tahammül edemiyorsan işin çok zor.
önünde daha kaç senelerin var.
illa ki problemli öğrencin olacak.
çözüm sınıftan atmak değil.
kimse de arkanda durmaz böyle bir durumda.

Hocam bir öğrenciyi sınıftan dışarı çıkaramazsınız. Oldu ki cocuk sınıfın dışında koridordayken kafasını vurdu, olur ya olmaz degil. Bu çocuğun koridorda ne işi vardı olur. Keske ailesiyle konuşup cözüm bulmaya çalışsaydınız. Çocuğu bir daha dışarı asla çıkarmayın.

Bir öğretmen sadece ders (öğretim) kısmını degil istendik davranış kazandırma (eğitim) kısmını da önemsemeli. Bu da dersten atarak olmaz. Hocanın tecrübesizliğine gelmiş. Yoksa konu sahibi de düşününce yaptığının hata olduğunun farkına varrır. Cocugun davranışını düzeltmek için bu deliklide davranılmamalı. Aile, öğretmen ve rehberlik birlikte çalışmalı.

aynen öyle .devir değişmiş
Türkçe olmasa da öğrencilere düzgün örnek olmak adına bence güzel Türkçe bilgimiz olmalı. Ayrıca Türkçe öğretmeni olamamıza gerek yok bence. Hepimiz Türkçe konuşuyoruz. Dilimizin özelliklerini öğrennemek bu kadar zor olmamalı.

5.sınıf yaşında bir çocuğu dersten dışarı (atman)senin tabirinle hoş bir davranış değil çözüm de değil.
Çocuğun bu tür hiperaktif davranışları varsa,onu sınıftan uzaklaştırarak çözemez,sorunu büyütürsün.Ben de o annenin yerinde olsam aynı tepkiyi verirdim.

Mesleğinizden bu gibi bir nedenle soğuduysanız bence yol yakınken vazgeçin.Veli haklı,öğrenciyi asla dışarı atamazsınız.Dilerim gereken uyarı size verilir sizde mesleginizin gerekliliklerini tekrar düşünürsünüz.Kötü şeylere maruz kalan öğrenci bu arada siz değilsiniz.

Bir daha böyle bir durumda kalırsan yapmayacagin ilk şey dersten atmak olsun.
Ya sinif disinda o cocugun basina bir is gelse, ilk sorumlu sensin. Derste var yazdığın bir çocuğu (hele ki anlattigim gibi basina iş açma potansiyeli yüksek bir cocugu) dersten atmak çok riskli bir karar.
Bu çocukla baş etmek için sana önerim: öncelikle ona ofkelenme, sevmeye calis, ve ona sinifta önemli bir görev ver. Mesela ödev kontrolü gibi.
Yaptigi en ufak olumlu davranislarini takdir et.
Dilerim bu durum tatliya baglanir.

Son düzenleme:
valla sınıftan atınca o muzur çocuk ne yapar? sonra size sormazlar mı niye sınıfta değildi? ceza verdim e bu yaştaki çocuğa başıboş bırakılarak ceza verilir mi vs vs. size ait saatte küçük çocuğu sınıftan atmak yanlış bir cezalandırma yöntemi. haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz. bence yapıcı konuşarak anlaşılmaya çalışın.Bende mutlu olmuyorum bu durumdan ama x öğrenci kadar diğer öğrencilerinde bu derse ihtiyacı var. veli,öğretmen ve rehberlikle görüşüp uygun bir yol bulalım yoksa çocuğun okula öğrenmeye ilgisi azalacak gibi şeyler... no panıc

Sen dogru olani yapmissin, ikazlarina ragmen laf dinlemiyorsa diger cocuklarin da vaktinden calmaya gerek yok bence

Kendinden nefret etmene gerek yok ama yaptigin yanlis. O cocuga disarida birsey olsa sorumluluk sana ait. Yapman gereken cocugu mudure, rehber ya da nobetci ogretmene ya da yetkili herhangi birine teslim etmek. Benim cocugum da dersten atilsa ben de sikayet ederim ama sadece bu sebepten dolayi.

Tesekkurler

Tesekkurler

Tesekkurler

Öğrenciyi sınıftan atmak yasak demişti müdürüm bana cnm başına bişey gelirse sorumlusu sen olursun
Yanlış anlama haksızsın demiyorum ama 5 yıldır çalışıyorum
Haklıyken haksız durumuna düşme
Müdür odasına yolla
Hatta kendin götür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…