Tavsiyenizi dinlicem teşekkürlerAyrica yazim kurallarina uymak sadece bu bransin ogretmenleri icin degil tum ogretmenler icin olmasi gerekendir. Okuldaki Türkçe ogretmeninden bu konuda yardim isteyebilirsiniz.
Bir öğretmen olarak sınıfınızda böyle özel ilgi gerektiren öğrenciler olması ihtimaline karşı hazırlıklı olmalıydınız. O öğrenciyi dersten atarak veya ona kızarak onu kazanamazsınız. Öğretmenler olarak tüm öğrenciler için kucaklayıcı olmamız gerekir. Öğrencinizi sınıfa kazandırmanız gerekir. Bunun için ona sorumluluklar verebilirsiniz, mesela asistanınız yapabilirsiniz? Kendisini işe yarar hissetmesini sağlamalısınız. Veli kısmına gelince, böyle şeyler olabilir bişey yapamayacaktır ona uygun bir dille çocuğun aykırı davranışları olduğunu ama aile ile el ele vererek bu problemi çözebileceğinizi anlatın. O öğrenci sınıfınızdaki diğer tüm öğrencilerden daha özel bir ilgi ve eğitime ihtiyaç duyuyor. Sürekli hareket halindeyse, hareket etmesini getektirecek aktiviteler yaptırabilirsiniz ona. Kinestetik öğrenme dediğimiz şey bu cocuk icin faydalı olabilir. Bilemiyorum,yapılabilecek çok sey var ancak en önemli şey sizin sabretmeniz. Kolay gelsin.Bugun ucretli ogretmenlik yaptigim okuldan bi cocugun velisi aradi , birsuru saydirdi sen benim cocugumu nasil dersten atarsin da yok seni milli egitime sikayet edicem de bilmem neyde.
Olan su arkadaslar , bu kadinin kizi 5.sinif ve cok haylaz.derste ders dinlemek disinda akliniza gelen herseyle mesgul oluyor.siralarin arasinda geziyo sanki sinifta hoca yokmus gibi.kendi kendine sesli sesli sarki soyluyo.dogal olarakta siniftaki arkadslarinini ilgiside ona kayiyor.ben ders anlatiyo oluyorum arkadslarinin yuzu ona dönük .konusturuyo milleti.kendide yazmiyor dersimde hic.binde bi kac derste attim disari cunku lafta anlamiyor yapma denileni inadina yapiyor.
Annesinin bugun beni aramasi uzerine bende durumu mudure bildirmek icin aradim.boyle boyle diye anlattim herseyi.kadin diger hocalar sikayetci degil bi siz boyle olumsuz konusuyosunuz diyor.oysa ogretmenler odasinda herkes lafini ediyo.ama veli demkki poh pohlaniyo issiz kalma korkusuyla.bilemicem artik orasini
Yarin kadin okula gelecek buyuk ihtimal ne yapicsm ben bi akil verir misiniz .daha atanmadan boyle seylere maruz kaldim resmen meslekten sogudum bide ogretmenlik ayaklar altinda resmen.en ust veliler olmus
Peki o öğrenci harcansın mı? Onun eğitim hakkına ne olacak? Muhtemelen, dikkat eksikliği veya öğrenme bozukluğu var, yanlış düşünüyorsunuz, velilerle destek toplamak demek o çocuğu ötekileştirmekten başka bir şey değildir. Çocuktan nasıl kurtulurum yerine bu çocuğu nasıl kazanırım diye düşünmeli bir öğretmen.Çocuktur yapar'cılar gelmeden yerimi alayım.
Kesinlikle siz haklısınız. Başka çocukların da ders dinlemesini engelliyor. Hatta bunu kullanabilirsiniz. Diğer velilerle bir toplantı yapıp onların çocuklarının da dikkatini dağıttığı ve öğrenmelerini engellemesi üzerine bir konuşma yapıp destekçilerinizi arttırabilirsiniz.
Çocuktur yapar kafasıyla "acaba öğretmen neden dersten attı" değil de vay efendim sen benim çocuğumu nasıl atarsın diyen kafayla aynı.
hata yapmışssın.teşekkürler .çok haklısınız.bende atmak istemezdim .tahammül edemiyorum çocuğa .biz böyle görmedim .büyüğe helede öğretmene saygımız çok büyüktü.yap denileni yapardık.yapmasakta rahatsız edice şeyler yapmazdık inadına.ne bileyim bende zor bi çocukluktan geçtim anlayamıyorum çocuk psikolojisini galiba.lisede çalışırken böyle sıkıntı çekmemiştim
Bugun ucretli ogretmenlik yaptigim okuldan bi cocugun velisi aradi , birsuru saydirdi sen benim cocugumu nasil dersten atarsin da yok seni milli egitime sikayet edicem de bilmem neyde.
Olan su arkadaslar , bu kadinin kizi 5.sinif ve cok haylaz.derste ders dinlemek disinda akliniza gelen herseyle mesgul oluyor.siralarin arasinda geziyo sanki sinifta hoca yokmus gibi.kendi kendine sesli sesli sarki soyluyo.dogal olarakta siniftaki arkadslarinini ilgiside ona kayiyor.ben ders anlatiyo oluyorum arkadslarinin yuzu ona dönük .konusturuyo milleti.kendide yazmiyor dersimde hic.binde bi kac derste attim disari cunku lafta anlamiyor yapma denileni inadina yapiyor.
Annesinin bugun beni aramasi uzerine bende durumu mudure bildirmek icin aradim.boyle boyle diye anlattim herseyi.kadin diger hocalar sikayetci degil bi siz boyle olumsuz konusuyosunuz diyor.oysa ogretmenler odasinda herkes lafini ediyo.ama veli demkki poh pohlaniyo issiz kalma korkusuyla.bilemicem artik orasini
Yarin kadin okula gelecek buyuk ihtimal ne yapicsm ben bi akil verir misiniz .daha atanmadan boyle seylere maruz kaldim resmen meslekten sogudum bide ogretmenlik ayaklar altinda resmen.en ust veliler olmus
Çocuktur yapar'cılar gelmeden yerimi alayım.
Kesinlikle siz haklısınız. Başka çocukların da ders dinlemesini engelliyor. Hatta bunu kullanabilirsiniz. Diğer velilerle bir toplantı yapıp onların çocuklarının da dikkatini dağıttığı ve öğrenmelerini engellemesi üzerine bir konuşma yapıp destekçilerinizi arttırabilirsiniz.
Çocuktur yapar kafasıyla "acaba öğretmen neden dersten attı" değil de vay efendim sen benim çocuğumu nasıl atarsın diyen kafayla aynı.
Türkçe olmasa da öğrencilere düzgün örnek olmak adına bence güzel Türkçe bilgimiz olmalı. Ayrıca Türkçe öğretmeni olamamıza gerek yok bence. Hepimiz Türkçe konuşuyoruz. Dilimizin özelliklerini öğrennemek bu kadar zor olmamalı.aynen öyle .devir değişmiş
5.sınıf yaşında bir çocuğu dersten dışarı (atman)senin tabirinle hoş bir davranış değil çözüm de değil.Bugun ucretli ogretmenlik yaptigim okuldan bi cocugun velisi aradi , birsuru saydirdi sen benim cocugumu nasil dersten atarsin da yok seni milli egitime sikayet edicem de bilmem neyde.
Sen bu mantıkla bu mesleği yürütmemelisinbilemicem ama bana kalırsa şımarıklığından.çünkü yapma denilen yapılmaz helede karşısındaki öğretmeniyse
Bir daha böyle bir durumda kalırsan yapmayacagin ilk şey dersten atmak olsun.Bugun ucretli ogretmenlik yaptigim okuldan bi cocugun velisi aradi , birsuru saydirdi sen benim cocugumu nasil dersten atarsin da yok seni milli egitime sikayet edicem de bilmem neyde.
Kendinden nefret etmene gerek yok ama yaptigin yanlis. O cocuga disarida birsey olsa sorumluluk sana ait. Yapman gereken cocugu mudure, rehber ya da nobetci ogretmene ya da yetkili herhangi birine teslim etmek. Benim cocugum da dersten atilsa ben de sikayet ederim ama sadece bu sebepten dolayi.Bugun ucretli ogretmenlik yaptigim okuldan bi cocugun velisi aradi , birsuru saydirdi sen benim cocugumu nasil dersten atarsin da yok seni milli egitime sikayet edicem de bilmem neyde.
Tesekkurlervalla sınıftan atınca o muzur çocuk ne yapar? sonra size sormazlar mı niye sınıfta değildi? ceza verdim e bu yaştaki çocuğa başıboş bırakılarak ceza verilir mi vs vs. size ait saatte küçük çocuğu sınıftan atmak yanlış bir cezalandırma yöntemi. haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz. bence yapıcı konuşarak anlaşılmaya çalışın.Bende mutlu olmuyorum bu durumdan ama x öğrenci kadar diğer öğrencilerinde bu derse ihtiyacı var. veli,öğretmen ve rehberlikle görüşüp uygun bir yol bulalım yoksa çocuğun okula öğrenmeye ilgisi azalacak gibi şeyler... no panıc
TesekkurlerBir daha böyle bir durumda kalırsan yapmayacagin ilk şey dersten atmak olsun.
Ya sinif disinda o cocugun basina bir is gelse, ilk sorumlu sensin. Derste var yazdığın bir çocuğu (hele ki anlattigim gibi basina iş açma potansiyeli yüksek bir cocugu) dersten atmak çok riskli bir karar.
Bu çocukla baş etmek için sana önerim: öncelikle ona ofkelenme, sevmeye calis, ve ona sinifta önemli bir görev ver. Mesela ödev kontrolü gibi.
Yaptigi en ufak olumlu davranislarini takdir et.
Dilerim bu durum tatliya baglanir.
TesekkurlerKendinden nefret etmene gerek yok ama yaptigin yanlis. O cocuga disarida birsey olsa sorumluluk sana ait. Yapman gereken cocugu mudure, rehber ya da nobetci ogretmene ya da yetkili herhangi birine teslim etmek. Benim cocugum da dersten atilsa ben de sikayet ederim ama sadece bu sebepten dolayi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?