Kendimden Tiksindim

Sosyal mesaj olayına hiç girmicem ama dünde bi kadın gördük bildiğiniz saten gecelikle cıkmıs, sütyen mütyen hersey ortada ne yalan soliim bende baktım herkesde baktı kadında rahatsız oldu zaten cekiştirip duruyordu sizinki basıl bi kıyafetti bilmiyorum Ama ozgurluk kasarkende heryerin adabını bilmeli insan. İzmirde yasıyorum sort giyiyorum ama kemeraltına giymiyorum meaela. Bahsettiğiniz yer dinlenme tesisi muhtemelen kamyoncu ağırlıklı biyer. Zihniyet tabi ki değişmeli ama adapta önemli( sahsınıza demedim alınmayın dediğim gibi sizin ne giydiğinizi bilmiyorum)

Sosyal mesaj olayına hiç girmicem ama dünde bi kadın gördük bildiğiniz saten gecelikle cıkmıs, sütyen mütyen hersey ortada ne yalan soliim bende baktım herkesde baktı kadında rahatsız oldu zaten cekiştirip duruyordu sizinki basıl bi kıyafetti bilmiyorum Ama ozgurluk kasarkende heryerin adabını bilmeli insan. İzmirde yasıyorum sort giyiyorum ama kemeraltına giymiyorum meaela. Bahsettiğiniz yer dinlenme tesisi muhtemelen kamyoncu ağırlıklı biyer. Zihniyet tabi ki değişmeli ama adapta önemli( sahsınıza demedim alınmayın dediğim gibi sizin ne giydiğinizi bilmiyorum)

Siz neden bakmistiniz kadının utandığını bile bile daha önce hiç meme görmemiş miydiniz ?

Evet adap da önemli mesela dikkatimizi çeken bir insana bir iki saniye bakmak yerine 20 saniye bakıyorsak bunun anlamı başkadır,dikkat çektiği için bakmaktan farklıdır.İnsanlara şunu anlatamıyoruz bir türlü.Kimse kimseye ''bana bakma'' demiyor zaten insanız muhakkak ki göz takılır ama karşıdaki kişiyi rahatsız edecek derecede bakmak ''taciz''dir.

Merhaba kızlar,
Az once basımdan gecen bir olayı anlatıcam.
Ailemle birlikte seyahat ediyoruz. Bursa'da bir dinlenme tesisinin onunde durduk. Ailem(annem,babam,kardesim) yemek yiyecekti ben ise arabada durmayı tercih ettim.
O sırada erkek arkadasım aradı ve sarjım baya azalmıstı. Bana vitesin onunde sigara yakmak icin yer var oraya bakar mısın dedi sanırım usb kablosu ile ilgili biseyler söyleyecekti. Ben de arabanın arkasından, aradan gecerek vitesin oraya uzandım. Altımda kısa bir sort vardı, yolculuktayız tatilden donuyoruz ve ben arabanın icerisinden nadir sekilde cıkıyorum diye kapalı birsey tercih etmedim. Ustumde ise askılı ama onu kesinlikle dekolte vermeyen bir üst vardı.Neyse egildim anlatıyor surayı gordun mu falan diye, o sırada kafamı bir kaldırdım ordaki restorantta yemek yiyen iki tane yani nasıl desem hanzo tipli, bildiginiz boyle ayı birbirlerine beni gosterip guluyolar. Ama gercekten igrenc bir gulustu. Hemen arkaya geri gectim erkek arkadasıma suan guluyolar dedim ve telefonu kapattım. Cunku o an dayanamadım ve ne bakıyosun öküz dedim adamlara. Ancak arabanın camları kapıları kapalıydı. Gulmeye bakmaya devam ettiler. Ne bakıyosunuz yaptım kafamı iki yana sallayarak ne var yaptım. O sırada annemi ve kardesimi aradım. Adamlar ise hala gulup egleniyordu.

Adam ben telefonu elime alınca gulmeyi kesti ama bakmaya devam etti. Tam o sırada babam geldi ve sesim titreyerek bakıp duruyolar gulup birbirlerine gosteriyolar dedim. Annemin ilk tepkisi bu kadar kısa giyersen olacagı bu oldu.
Babamla annem sonrasında adamlara yanlıs mı anladık bir sorun mu var
Sizin de kızkardesiniz anneniz yok mu gibi cevaplar verdiler adamlar inkar etmedi ve oralı da olmadı. Ben arabanın icinden aglayarak bagırdım.Arabaya bindi bizimkiler ve babam bana uyduruyosun adamlar baksa ne olur gozu takılmıs olamaz mı? Madem oyle bizimle gelseydin
Annem bizi arasaydın, bizimle gelecektin kısa giyersen böyle olur gibi tepkiler verdiler.
23 yasındayım. Bu zamana kadar takip de edildim, küfür de yedim, laf da yedim.
Ama arabanın icerisinde ben baska biseyin ugrasındayken o adamların o igrenc gulusleri, birbirlerine beni gostermeleri o kadar tiksindim ki o bakısları... Babamın uyduruyosun sozune cok takıldım. Cok sukur hicbir zaman sacmalayan ilgi cekmeye calısan bir insan olmadım.
Kısa giymis olmak laf yemeyi hakettigim anlamına hele hele kendi özel arabamızdayken yemeyi hakettigimi gostermiyor. Ailemi oldukca modern bilirdim ancak gercekten beklemezdim.
Abartmıssın da diyebilirsiniz ama kendimi suan kötü hissediyorum.. Bu ülkede kadın olarak yasamak gercekten cok zor.. Allah gercekten hepimize sabır versin hepimizi bu gibi pislik insanlardan, belalardan korusun kızlar.. İcimi dokmek istedim okudugunuz icin tesekkur ederim
Senin kendinden tiksinmen gereken bir durum yok burada. Kendisinden tiksinmesi gereken dört kişi var, o iki adam ve ailen. Kusura bakma ama bu ülkedeki tecavüzler annen baban gibi düşünenler yüzünden bu kadar fazla. Kısa giydiysen, açık giydiysen hak ediyorsun demektir bu kafadakilere göre. Hele babanın kurduğu uyduruyorsun cümlesi asla bir babaya yakışmaz. Kendisinden utanması lazım bir baba olarak. Allah yardımcın olsun böyle bir aileyle.

Ailenizin arkanızda durmuyor oluşu gerçekten kötü olmuş. Benzer durum benim de başıma gelmişti, o yüzden bu tarz olayları artık aileme yansitmiyorum. O kırolara gelince, gerçekten onları önemsemeyin. Kendi pis zihinlerinde her türlü iğrenç düşünce dönüyor, onlar uyarılmaktan da anlamaz, artık eğitilemezler. Onları görünmez kabul etmek en iyisi bizim için.
Bu arada tıpçı mısınız?

Kuzum annesi ne yapsın konu sahibinin orası türkiye....insanları degistiremeyecegimize gore mecbur kıyafetlerimize dikkat edicez rahatsız edilmemek icin...kesinlikle türkiyede kadın olmak zor degil cok ama cok zor...
Kendisini değiştirmesi gereken, kıyafetlerini değiştirmesi gereken biz değiliz. Onların kafa yapılarını değiştirmeleri gerekir. Asla kabul etmiyorum böyle bir şeyi. İyi bari rahatsız edilmemek için evden dışarı da çıkmayalım ne ala memleket.

Arada sırada Almanyadan yakınıyorum ama şöyle konuları okuyunca halime şükrediyorum. Haftasonu havuza giderken bikini üstüne şort, askılı hem yürüdüm hem trene bindim tek bakan olmadı. Türkçe konuşmayı da özledim ya neyse yok cherry yok kır dizini otur.

Arada sırada Almanyadan yakınıyorum ama şöyle konuları okuyunca halime şükrediyorum. Haftasonu bikini üstüne şort, askılı hem yürüdüm hem trene bindim tek bakan olmadı. Türkçe konuşmayı da özledim ya neyse yok cherry yok kır dizini otur.

Boşverin eksiğiniz dil olsun oturduğum şehirde bırakın bikiniyi,şortu şu sıcakta diz boyunda bir şey giyince bakan insanlar var.

Biraz realist olsan diyorum...türkiyedeki kafa yapısı 50 senedir aynı ve degismiyo...kafa yapısı degismiyosa rahatsız edilmemek icin şort yerine pantolon giyebiliriz mesela...ha diyosan ki rahatsız edilmeyi cok takmıyorum o da senin bilecegin iş...ama ankaranın gobeginde bile ben laf yiyorum...mecbur şortumu tatil beldelerinde giymekle yetiniyorum...ha gönül ister ki kafa yapıları degissin ama bu senin dedigin türkiye icin biraz ütopik kusura bakma..bu yorumu senin icin yazdım azkolabolbuz azkolabolbuz ....

Aman bakıyolar arkadaşım. Pantolonda giysen bakıyolar, şortta. Ben hiç kasmıyorum valla çünkü anca bakarlar. O hanzolar bakıyo diye istediğimi giymiyim mi?
Bide geçen gün normal pantolon tişört giymiştim durağa gittim. Salağın teki bana bişiler diyo, dik dik bakıyo nasıl sinir oldum. Ne var bişey mi vardı dedim? Yok dedi. Ama hala bakıyo. Allahtan otobüs geldi de gittim ordan.

Arada sırada Almanyadan yakınıyorum ama şöyle konuları okuyunca halime şükrediyorum. Haftasonu havuza giderken bikini üstüne şort, askılı hem yürüdüm hem trene bindim tek bakan olmadı. Türkçe konuşmayı da özledim ya neyse yok cherry yok kır dizini otur.

Bizle konuş cherry, biz sana yeteriz:KK53:

Back
X