Kendime çeki-düzen vermeliyim.

KurkmantoluS

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2019
14.036
38.576
598
Kızlar selam.
Artık kendimden sıkıldım ve gerçekten bu benim için dert olmaya başladı.
Hiç bir şekilde düzenim yok, sabah kalkıyorum televizyon telefon. Bi çok işim var ama hiç birini yapmıyorum. Resmen hastalık gibi her şeyi erteliyorum.
Mesela en önemli sorunum sürekli telefon elimde. Gün içinde minimum 5 kez şarja takılır mı bi telefon, takıyorum üstelik şarjdaykende elimde.
gözlerim bozuktu çizdirmiştim, tekrar bozuldu yakını puslu uzağı net göremiyorum.
sürekli forumdayım ve kendimi alamıyorum bundan hasta gibi.
26 yaşında bi kadınım ama çocuk gibiyim. Hatta telefonu eşimle işe göndermeyi bile düşündüm 🤦‍♀️
evim temiz değil ben düzenli değilim üstelik daha evde 2 kişiyiz. Yetememek değil tembelim. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
ayy artık sinirlerim bozuluyor 1 haftadır konsolun üzerinde duran borcamı yerine koymadım mesela bu nasıl bişeydir.
temizlik topikleri demeyin o da işe yaramadı.
Allah aşkına benim gibi her şeyi erteleyip üst üstüne bocalayan var mıdır.
ne kitap okuyorum ne başka bi hobi. Sadece telefon televizyon. Bayağı uzattım farkındayım ama çok dertlendim artık gözlerim yanıyor ve telefon hala elimde.
bana şunu yap bunu yap yola girer diyin.
bana yol gösterin rica ederim ya. 😒😒😒😒😒

en azından durumun farkındasınız. aslında yapmanız gereken o zinciri kırmak. kendinizi zorlayıp 1-2 kez kalksanız,devamı gelir.
önemli olan o ilk adım.
sonuçta yetişkin birisiniz,telefon kontrolünü de bence ''gerçekten'' isterseniz sağlayabilirsiniz :)

en azından durumun farkındasınız. aslında yapmanız gereken o zinciri kırmak. kendinizi zorlayıp 1-2 kez kalksanız,devamı gelir.
önemli olan o ilk adım.
sonuçta yetişkin birisiniz,telefon kontrolünü de bence ''gerçekten'' isterseniz sağlayabilirsiniz :)
Evet bende böyle diyorum ya çocuk değilsin bu kadar mı irade sahibi değilsin alma eline ölmezsin diyorum. Ama yok yine alıyorum anlamıyorum. Bazen başka oda da bırakıyorum ki uğraşmayım diye yine gidip alıyorum 🤦‍♀️
yetişkinim ama işime geldiği zaman sanırım 😒

Ortada duran esyaları mesela borcamdan basla yerlerine koy.
Camasır falan varsa sepettekıler dahil hepsini yıka.
Aldığını yerine koyarsan aslında sıkıntı cıkmaz.
Sonra supur, kendını ıyı hissedersen sil. Bu esnada telefonu eline alma. Evdeki o temizlik kokusu emınım hosuna gidecek. Otur bir kahve ıc, sonra kalk toz al.
Fazlalık esya varda evde koy buyuk cop poşetine at. Bigun lazım olur diye saklama.
Hamilesin agır ıs yapmanı da onermıyorum ama dus almadan once de dusakabını bir ovsan super olur aslında terapi gibi geliyor bana lavabo dusakabın silmek.
Kuruyan camasırları katla yerlerine koy koltuk ustune veya yatak ustunde bırakma.
Bence bunları yaptıkca yapasın gelir.
Baktın hala olmuyor, yardımcı bul onbes gunde bir gelsın.
Herkes titiz olacak diye bir kuralda yok zaten olmuyorsa zorlama 😂

Ben olsam aynen devam ederdim.
Hayatı salmak kötü değil ya.
Bir dert, sıkıntı yoksa insan kendini çok hırpalamamalı hayat işlerinde bence.
Yo yooo bence sıkıntı var. Iyyy diyebilirsiniz ama evi en son 2 hafta önce süpürdüm 😒😒😒 böyle bi aptallık olabilir mi. Mesela toplamam gereken bi yer var yahu 1 hafta erteler mi insan. Bence artık sıkıntı yaratıyor çünkü çok birikiyor. Bide bebiş gelecek Allah izin verirse. O zaman hiç çıkamam işin içinden. Haa bide çalışmıyorum da üstelik evdeyim 😒

Evet bende böyle diyorum ya çocuk değilsin bu kadar mı irade sahibi değilsin alma eline ölmezsin diyorum. Ama yok yine alıyorum anlamıyorum. Bazen başka oda da bırakıyorum ki uğraşmayım diye yine gidip alıyorum 🤦‍♀️
yetişkinim ama işime geldiği zaman sanırım 😒
bakın eğer kocanız bu durumu sorun etmeye başlayıp, size laf atmaya başlarsa eminim ki rahatsız olmaya başlayacaksınız. şu anda anladığım kadarıyla ses etmiyor, ve bence ses etmesini beklemeden ufak tefek başlayın. yoksa aile içi huzurunuz da bozulur. şahsen ben kocamın bana çok pasaklısın,dağınıksın biraz toparlan vb demesini hiç istemem, çok moralim bozulur. bunu düşünün,böyle bir şey olmadan bence biraz önlem alın.
her güne bir iş koyun, öyle ya da böyle o işi o gün bitirin. yavaş yavaş yaptıkça bir bakmışsınız alışmışsınız.
örneğin yarın mutfağı süpürün silin,sonraki gün salon yatak odası vb.
düzene girdiğini gördükçe siz de gaza gelirsiniz.
eğer durumunuz yerindeyse eviniz için ufak dekorasyon malzemeleri alın, onları yerleştirirken iyice gaza gelirsiniz, zaten iyice sizi rahatsız etmeye başlar dağınıklık.
bence bir deneyin,evinizin güzelleştiğini gördükçe gaza gelirsiniz diye düşünüyorum :KK48:

Ortada duran esyaları mesela borcamdan basla yerlerine koy.
Camasır falan varsa sepettekıler dahil hepsini yıka.
Aldığını yerine koyarsan aslında sıkıntı cıkmaz.
Sonra supur, kendını ıyı hissedersen sil. Bu esnada telefonu eline alma. Evdeki o temizlik kokusu emınım hosuna gidecek. Otur bir kahve ıc, sonra kalk toz al.
Fazlalık esya varda evde koy buyuk cop poşetine at. Bigun lazım olur diye saklama.
Hamilesin agır ıs yapmanı da onermıyorum ama dus almadan once de dusakabını bir ovsan super olur aslında terapi gibi geliyor bana lavabo dusakabın silmek.
Kuruyan camasırları katla yerlerine koy koltuk ustune veya yatak ustunde bırakma.
Bence bunları yaptıkca yapasın gelir.
Baktın hala olmuyor, yardımcı bul onbes gunde bir gelsın.
Herkes titiz olacak diye bir kuralda yok zaten olmuyorsa zorlama 😂
Canımsın bunları sevdim. Evet büyük sıkıntım aldığımı aldık yere koymamak. Haa bide sepette çamaşır biriktirmek 😀 makina dolsun diye kirlileri biriktirmek. Toplanacakları çamaşırlıkta biriktirmek. Yarından itibaren bunlara dikkat etcem bebişim tişkürlerrrr 🥰🥰🥰
Fazla eşyam yoo şükürler olsunnnn 😀😀😀

Canımsın bunları sevdim. Evet büyük sıkıntım aldığımı aldık yere koymamak. Haa bide sepette çamaşır biriktirmek 😀 makina dolsun diye kirlileri biriktirmek. Toplanacakları çamaşırlıkta biriktirmek. Yarından itibaren bunlara dikkat etcem bebişim tişkürlerrrr 🥰🥰🥰
Yok yok bu gerçekten ben yani doğru söyle annem mi tuttu seni beni dürtmek için ?

Biriken hersey bı sure sonra kaos yaratıyor😂😂😂
Yaparsın sen aslansın, yavas yavas halledersin ❤️

Back
X