Kendime dur diyemiyorum.

Teşekkür ederim hanımlar değerli yorumunuz için. Bi kaç saattir biraz daha ılımlı olmaya çalışıyorum annem bende de. İyi gidiyor sanırım. Bi psikoloğa gitsem ortalama ne gider
Annenize güvenin sizi doğurup büyüten o.ve yanınızda.
Bebeğiniz ek gıdaya geçmiştir.
Bırakın 2 saat annenize kendinize zaman ayırın.

Önce bebeğiniz saglıklı diye şükredin sonra
Kuaföre gidin
Markete gidin
Kendinize çikolata ısmarlayın.
Kendinize oksijen alanı oluşturun
Kocanızın keyfini beklemeyin.

Olabiliyor böyle şeyler ama zamanla geçiyor. Tüm sabrını bebeğine kullanıyorsun ve insanların seni normalden daha da fazla anlamalarını bekliyorsun. Aslında onlar seni anlıyorlar yardım etmeye çalışıyorlar ama sana farklı geliyor bu durum. Zamanla geçicektir ama geçerken öyle çok kalpleri kırıp dökmemeye dikkat etmek lazım. Bence sen bi nefes al şöyle derin. Ve şükret ailesi ya da yardım edicek kimsesi olmayanlar var. Senin yakınında sevdiklerin var hep. Bence cevap vermeden ilk önce deriiin nefes al sakin ol de kendine ve öyle cevap ver unutma geçici bunlar çocuğun büyücek zaman çabuk geçiyor. Kimseyi özellikle sevdiklerimizi kırmayalım.

Olur böyle şeyler kardeşim rabbim yardimcin olsun kendini suclayip uzme hersey duzene giriyor zamanla annelik insanı bazen değiştiriyor daha pimpirikli oluyoruz herşeye yetisebilecegimizi sanıyoruz işte o noktada tahammül etmekte zorluk çekiyoruz olabilir insanlık hali umarım herşey gönlünce olur

Her konuda haklısın bence ama insanların kendini halkı görüp seni değersizlestirip senden özür beklemeleri senin sinirlerini bozmuş.Hakli olarak özür dilemek herkesi çıldırtır. eski konunun bilmiyorum ama keske bebegine sen baksaydın. Büyükler çok bilmiş oluyor.

Canım bebeğime ben bakıyorum bi saniye bile uzağında kalmadım hiç. Haklısın.

Anne değilim ama anormal bir durum yok ki. Yeni bir hayata adım atmışsınız, sorumluluklarınız artmış, artık bir annesiniz. Büyük bir değişim, adapte olması kolay olmasa gerek. İşe karışılması normalde de insanı rahatsız eder zaten. Kalpleri kırıp döküp sonra da amaan bana ne de demiyorsunuz, üzülüyorsunuz. Vicdanlı birisiniz belli ki. Tecrübeli arkadaşlar da söylemiş, belki destek alabilirsiniz. Kendinize biraz vakit ayırmayı deneyin. Umarım toparlarsınız bir an evvel.

Dogum sonrasi bunalmişsiniz. Ben bu bahsettiklerinizi bazen regl donemlerimde yapiyorum. Hormonlarla alakali sanirim. Sizi mutlu edecek keyfinizi yerine getirecek aktiviteler yapin degisiklik iyi gelir. Bir sure kv ve anneden yardim almayin tek basiniza idare edersiniz bence ..umarim kisa zamanda atlatirsiniz

Aman hepimize oldu...Oluyor geçiyor...Hem sen farkındasın üzülüyorsun,özür diliyorsun... istemeden yapıyorsun yani çok belli bu...
Yorgunsun bunalmissin çocuğun sorumluluğunu hissettiğin için nefes alamıyorsun..
Annen babannen kayinvaliden kim denk gelirse baksın bir iki saat...hiç birşey olmaz canım ...bir saat sevdiğin birşey yap..iyi gelecek...

Anneme yarım saat bırakıp günlerce görmemiş gibi panikle eve gittiğimi hatırlıyorum..Annem yani kaç çocuk büyütmüş ne olacak yarım saatte Allah aşkına...Ama o an engel olamıyorsun işte..

Geçecek

Benimde aynisi oldu bide sonra emzirirken icilen Kontrol hapina basladim oda sinirlilik yapti cok fena biri olmustum. Evet çok karisiyor bunaltiyorlar ama iyi niyetle yapmaya çalışıyorlar tamam diyip kendi bildigini yapcan yada kalp kırmadan ben boyle tercih ediyorum dicen. Ama tabi o sira kendine hakim olamiyorsun lohusaligin verdigi psikoloji dogum sonrasi sorunları fiziksel duygusall degisimler yeni bir bireye ev acma pskolojisi..... en azindan farkina varinca karsidakinden Özür dilemeliyiz onlarda lohusaliktir diyip anlayisli olmali. Gerçekten zor bir donem çünkü.

Benimde aynisi oldu bide sonra emzirirken icilen Kontrol hapina basladim oda sinirlilik yapti cok fena biri olmustum. Evet çok karisiyor bunaltiyorlar ama iyi niyetle yapmaya çalışıyorlar tamam diyip kendi bildigini yapcan yada kalp kırmadan ben boyle tercih ediyorum dicen. Ama tabi o sira kendine hakim olamiyorsun lohusaligin verdigi psikoloji dogum sonrasi sorunları fiziksel duygusall degisimler yeni bir bireye ev acma pskolojisi..... en azindan farkina varinca karsidakinden Özür dilemeliyiz onlarda lohusaliktir diyip anlayisli olmali. Gerçekten zor bir donem çünkü.

Ayni durumdayız ama ben daha ileri gidip inatlasip emziremedim.çünkü herkes emzir emzir diyip duruyordu. Hala da diyorlar ki oglum 5 ayin girecek bugün. Sen bari çocuğuna sarıl gerisi insansa sen hataliysan anlayışlı olur kendileri hataliysa farkında olur ki bence hatalilar.senden daha çok dusunemezler seni bırakmalılar ki sen sustur çocuğunu ,ona alış ,sana alışsin.

Ne kadar şanslısınız ki bebeğinize bakarken yardımcı olacak insanlar var... Sinirleriniz bozulmuş sizin. Kv bilmem aman( anlar mı anlamaz mı anlamında) eşiniz ve annenizle bize anlattığınız gibi konuşun derim. Belki soğudum dediğiniz şeyler onlar için çok basit olup çözülebilecek şeylerdir.

Teşekkür ederim. Dün annemle eşimle konuştum biraz dedim sanırım depresyona girdim anlatıyorum onlar guluyo ben gülüyorum sen hep böyleydin dediler :))) hissettiğim suydu , sanki kafama cok takmami istemediler. Neyse sonra eşim yatti annemle özel olarak konuştum yine gülüyoruz falan cumlelerim bana bile tuhaf geldi. Dedim dalga geçme bak cok tuhaf hissediyorum. Sanki böyle kafamın içinde bişey büyüdükçe buyuyo. Ney dedi. İşte onu bilmiyorum çözemedim dedim. Aşırı sinirlilik var dedim bazen manyak gibi dalıp gidiyorum, konsantre olamıyorum, söylenen şeyi anlamıyorum, sinirleniyorum dedim örneklerini anlattım hala saçmalama kız diyo yok sende bişey falan öyle işte. Ama o kafamda bişey var büyüyor dediğim lafa takılmış olucak ki az önce uyandık diyo ki telefonu yanına koymuşsun radyasyon var. Sonra kızıma döndü kızım sonra annen diyo ki anne kafamda bişey var tabi ki olur telefonu kafanın kenarında tutuyosun diyor

Benimde etrafimda her yaptigima karisanlar cok esim,cocuklarim hepsi bir sey diyor tabi haliyle bende sinirlenip sizi kim buyuttu diyorum.Benim 3uncu bebegim kardesten tutun komsuya ,akrabaya kadar hepsi benden cok biliyor .Insana kendini yetersiz hissettiriyorlar buda psikolojik olarak etkiliyor ve sinirleniyoruz.Bu aralar cocugu balkona cikarma kapisini kapat buna taktilar.Evim cok sicak kapatinca nefes alamiyorum soyluyorum ama her geldiklerinde bikmadan usanmadan ayni seyler dinlemekten yoruldum.Susturmak icin surekli cevap veriyorum.Ben bu aralar kizimi arabasina koyup her gun yuruyus yapiyorum rahatlamami ve sakinlesmemi sagliyor.Tavsiye ederim.

yaşadığınız normal.. bazılarımız ister istermez ters konuşuyor biranda .. fark etmene de sevindim..
-- şunu böyle yap.. dendiğin de..
-- hayır o öyle değil.. veye yapma ben yaparım..
diye direk ters cvp veriyoruz.. ya alışkanlık oluyo.. ya da gerginlikten..
kısa ve öz olarak, ''tamam'' derseniz. siz de rahat edersiniz..
-- sürekli akıl vermek isteyen olacaktır.. şöyle yap böyle yap.. öyle olmaz böyle yap.. diye. haliyle yılmanız normal
- en azından anne, kv gibi yakınlarınıza bu davranışı yapmamaya çalışın ki.. sizden soğumasınlar... kırılmasınlar.. sağlıcakla toplarsınız inşallah kendinizi..

Aynen mantıklı. Onlar da Allah korusun bi kaza olmasın diye sanırım kapıyı kapatmanizi istiyolar. Vaka o kadar çok ki bende şimdiden düşünmeye başladım

Benim kızımda 7 aylık aynilarini yaşıyorım.
Ay getir biraz sevelim uyutma sevelim yok gitme vs. Özellikle teyzelerim ablam yeğenlerim bu konuda çok benciller. Annemlere giderler ordan çağirirlar kızımı sevmek için iyide benim nasıl uykusız yorgun olduğıumu bilmiyormusunz dedim üstelik aracımızda yok herseferinde taksi çağirip gidiyorum.

Baktım olmuyor Çözümü sert bir şekilde ikaz etmekle buldum bana ısrar etmeyin gelirsem gelirim gidersem giderim. Zaten ister istemez bunalıyor insan doğum sonrasi o yüzden söylenilen normal şeyler bile bazen sinirlendiriyor insanı ne diyim umarım geçer herşey normale döner hepimiz için..

Ya evet. Bi de o var ilk zamanlar bana da biraz dursun sevelim uyutma diyorlardı sonradan herkes alıştı. Babam en son alıştı ara ara hala diyor ki ( çocuk boncuk boncuk ağlıyor uykusu var) getir biraz sevelim uyutma ya hep uyutuyorsun. Bi gün sert bi dille degil de dedim baba ben uyutmuyorum kendi uyku istediği için uyutmuyorum çünkü kendi başına uykuya dalamiyor. Anladı yavaş yavaş. Babamda da en sevmediğim şey "BİRAZ AGLASIN" böyle diyor. Çocuk uyku ya da meme istiyo babam da kucakliyo çocuğu ben isteyince vermiyo bende bişey demiyorum sonra veriyo susturamayinca :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…