Kendime haksızlık mı ediyorum

Oxygen206

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2019
2
0
86
Herkese merhaba uzun süredir üyeyim ama ilk defa konu açıyorum. Bir derdim var ama ben mi abartıyorum bilemiyorum. 7 yıllık evliyim. Evliliğim süresince maddi manevi değer görmediğimi düşünüyorum. Eşimin hiçbir zaman önceliği ben olmadım. Eşim ticaretle uğraşıyor sabah çıkıp akşam geç saatte geliyor. Eve gelince kısa bir muhabbet 5 dakikayı geçmez bu arada sonra telefon yada televizyon izleyip yatıyor çoğu zaman kanepede sızıp kalıyor. Bende gurbete gelin geldim ondan başka kimsem yok çalışmıyorum ev hanımıyım ilgimi başka yönlere de çeksem kitap okuma hobi edinme falan gibi günün sonunda iki çift laf edemediğim tatmin olamadığım bir evliliğin içindeyim. İki de küçük çocuğum var onlarla da tek başıma ilgileniyorum. Sadece muhabbet konusunda değil maddi olarakta bana yatırım yapmayan insan durumu iyi olduğu halde ne araba aldı bugüne kadar ne de ehliyet. Tamamen kendisine bağımlı hale getirdi. Bunu öyle bir güzel yaptı ki sanki birşeyler yapmak istiyormuşta yapamıyormuş gibi hep bi bahane… bana harçlık vermez mesela sormaz bile bişeye ihtiyacın var mı? Bir şey isterken bile 40 kere söylemem lazım. İşin maddi boyutu beni çok rahatsız etsede sanırım en rahatsız ettiği taraf aynı bakış açısında aynı kafa denginde olmamak oldu. Ben neşeli biriyken o donuk suskun çoğu zaman duvara konuşuyormuş gibi hissediyorum. Ne ağlarsan ağlar ne gülersen güler benim de hayat enerjimi emdi. Şimdi asıl derdim sizce ben ona odaklı mı yaşıyorum. Onun vermediği değer üstünden kendime değer mi biçiyorum kendime haksızlık mı ediyorum yoksa büyütüp abartıyor muyum?

Ne araba aldı ne ehliyet dediğinize göre maddi durumu iyi. Hani bazılarımız bileklik bekler çiçek bekleriz ya, onu örnek gösteririz falan. Demek ki durumu var ve siz de eğer boşanmayı düşünmüyorsanız parasını yiyin. Gezin tozun,tatillere gidin,ailenizin yanına gidin. Ona bağımlı değilmiş gibi yaşayın. Eğer evliliği bu şekilde kabul edecekseniz, boşanmayacağım diyecekseniz siz kendiniz için birşeyler yapın. Siz kendinizi mutlu edin.
O sizin mutlu olduğunuzu görünce kendi suskunluğunun farkına varacaktır.

Harçlık bile vermiyorsa iki çocukla evde nasıl duruyorsunuz,doktoru var marketi var çocukların canı istese parka gitseniz bir simit parası yok cebinizde.Sizle muhabbet etmemesinden araba almamasından daha kötü bir durumun içindesiniz,birikim bile yapamıyor canınızın istediğini sipariş bile edemiyorsunuz, üzgünüm durum düşündüğünüzde daha ciddi

Siz talep edeceksiniz, kimse karısını hadi ehliyet alalım diye elinden tutup götürmez. Gerçi çocuktan önce halletseydiniz iyi olurdu. Emrivaki yapıp ehliyet kursuna gitmek istiyorum diyip yazılın.

Bosan abla

durumu iyi olduğu halde ne araba aldı bugüne kadar ne de ehliyet.
Araba tamam da size ehliyeti nasıl alacaktı? Kursa yazdırmadı mı, kocanız değil veliniz mi bu adam? Beni kendine bağımlı hale getirdi yazmayın, siz kendi kendinizi bağımlı yapmışsınız. Adamın huyunu bile bile arka arkaya iki çocuk yapmasaydınız, önce bir evliliği oturtalım birbirimizi tanıyalım, ben çalışmak istiyorum deseydiniz olmuyor muydu? Para vermeyen, hediye almayan karısı için harcama yapmayan adam çocuk olunca yağdırır mı dediniz? Hadi ilk çocuk tamam, biraz büyürdü, aile yardımı ya da kreşe başlatır çalışırdınız ama siz hemen ikinciyi yapmışsınız. Böyle gelmiş, boşanmazsanız da böyle gider. İnsan önce kendi kendine değer verecek, her önüne konanı kabullenmeyecek. İlk zamanlar baş kaldırsaydınız, hayırdır bu nasıl evlilik diye ses çıkarsaydınız belki adamı yontabilirdiniz. Evde iki küçük çocuk var ve babaları beş kuruş nakit bırakmıyor. Verirsem biriktirir, parası olmasın diyor ya da başlarına bir şey gelse de gebersin gitsinler diyor.

Aynı ülkede nasıl gurbet oluyor, markette pazarda toplu taşımada, devlet dairelerinde hastanelerde vs farklı dil mi konuşuluyor, farklı kanunlar kurallar mı var? Uçağa binsen en fazla 2 saat, otobüse binsen en fazla ertesi gün gitmek istediğin yerdesin.

bafelis çok doğru yazmış.Size harçlık bile bırakmayan eşinizin size ehliyet kursu için bütçe ayiracağını hiç sanmıyorum.Gurbet deyince yurt dışı sandım bende

bafelis çok doğru yazmış.Size harçlık bile bırakmayan eşinizin size ehliyet kursu için bütçe ayiracağını hiç sanmıyorum.Gurbet deyince yurt dışı sandım bende
Konudan bagimsiz su gurbet kelimesinden nefret ediyorum valla. Ne kadar arabesk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…