Kendime harciyamadigim para

Nerede fazla fedakarlık eden kadın varsa buna değmeyen bir adam oluyor.
Hiç şaşırmadım.
Yarın öbür gün paça sudan çıkınca ben evi bekarlığımda aldım sen ne yaptın ki bile diyebilir.
Konu sahibi eşinin bu ayda sana şunu alalım demesini beklersen daha çok bekleyebilirsin.
Şimdiden isteklerini almaya başla derim.

Evliyim. Ilk esimin calismadigi cok zaman oldu. Suan da ben calismiyorum. Ama hic bu kadar ayrik butcelerimiz olmadi. Gelirimiz, giderimiz, ihtiyaclarimiz isteklerimiz...
Her seyi siraya koyduk ama az ama cok yaptik.

Esim böyle bir konusma yapsa muhtemelen eve geri dönmezdim.
Cekismeli dava acardim ve evlilik suresinde odenenle oranli evden de payimi talep ederdim.

Bunun disinda kendi ihtiyaclarimi bu denli ötelemezdim.
Azar azar kisim kisim biseyler yapardim kendim icin. Siz de 2 3 ay kendi ihtiyaclariniz icin kismen kullanin, bundan sonra da cok ihmal etmeyin kendinizi.

Yalniz yine de esime destek degil ortak hayat giderlerimizi paylasmak olarak görürdüm.

4 yıllık evlilikte bunu söylemeye neden cekiniyorsunuz ki , tabi ki kendinize harcama yapacaksınız sizinki de ihtiyaç

Evi bekarken almış. Kendi gelirini hesaplayıp almalıydı. Alamıyorsa da ertelemeliydi. Aşırı sıkışık yaşamak zorunda değil konu sahibi. Tüm gelirini vermek zorunda hiç değil. Bu ağır bir ekonomik şiddettir. Kadın da evde çalışıyor ev işleri çocuk bakımı da ağır işçilik gayet. Bir de kendi gelirini kuruşuna kadar versin adam da sigara içsin keyifle kadın pantolon bile alamasın 5 kuruşsuz gezsin. Konu sahibini eleştirenlere şaştım kaldım o yüzden

Inanin cok sey yasadim cok sıkıntı cektim.Anlattigim gibi bir ayrilik donemi gecirdik gunlerce haftalarca sabahin korunde evden cikti gece yarisi geldi ayin basinda para borca gitmis cebimde ekmek alacak param yok alyansimi bile bozdurdum.Neden baristiniz demeyin lutfen seviyordum toparlariz madfi sikintilar ikimizide yipratti ve birbirimize bir sans daha verelim dedik.Cok sukur cok seyi astik suan tek problem benim biraz maddi olarak rahat nefes almak istemem

Paranın tamamen borca gitmesi hiç kendinize ihtiyacınıza harcayamamanız tabii ki sıkar. Eşinizle konuşup azından küçük bir miktarı kendinize ayırabilirsinia ancak eşyalarınız 4 senede hemen eskidi mi? Çocuk da yok sanırım çok kalitesiz alınmadıysa bir halının eskimesi için dört sene az bir süre gibi geliyor

Kendi gelirini kuruşuna kadar versin demedim, hiçbir kadına da bu öneride bulunmam. Aksine böyle yapanları anlamam.

Evet, ev evlilik öncesi alınmış. Ancak evlilik süresince ödenen kısmı edinilmiş ortak maldır. Olası bir ayrılıkta bu kısım paylaştırılır. Dolayısıyla ev de borç ortak.

Ev alınmasaydı kira ödenecekti. Her durumda ortak bütçeden bir gider olacaktı.

Burada rahatsız eden kısım, bütçeye konu sahibinin katkısının lütufmuş gibi takdimi.

Bir dairenin kirasının çok lüks bir semtte değilse ne kadar olacağı tahmin edilebilir.
Bu kira üzerinden benim param, eşimin evi vb.. gibi söylemler geliştirmeyi, ev bütçesine katkıyı "destek olmak" şeklinde yorumlamayı hiç doğru bulmuyorum.

Üstteki mesajlarımda da yazmıştım. Kişisel ihtiyaçlar elbette belirli bir plan dahilinde alınmalı.

Yani benimde anlamadigim kisim o neyi elestiriyorlar para benim istedigimi alirim kendime harciycam ne yaparsa yapsin demedim ki sadece bu paradan 300-500 neyse kendime ayirmakti.Sanki herkesin maasi esinin cebine gidiyor kimse kendine 5 kurus harcamiyor.Yaa cok ozur dilerim bunu cok dile getirmek istemiyorum ama kendime neredryse temel ihtiyac olan ic camasirini alamiyorum daha neyi anlatiyim burda konusup elestirenlerin kacı boyle bir ihtiyaci esi icin oteler ki

Size tavsiyem bu kadar hassas ve ince dusunmeyin. Bazi insanlar bundan anlamiyor yada anlamak islerine gelmiyor. O teklif etmiyorsa siz soyleyin. Ihtiyacim var alacagim deyin net bir sekilde. Taviz tavizi getirir bunu unutmayin.

Siz sanırım başta kendinizi iyi ifade edemediniz. Hiç kimse gelirinizden kendinize belirli bir miktar ayırmanızı eleştirmiyor. Eleştiremez de zaten.
Siz "eşimin evi, eşimin borcu, benim gelirim, eşime destek olmak" minvalinde konuştuğunuz için eleştiriliyorsunuz.

İşte psikolojik ekonomik baskı yapıyormuş hiçbirşey alamıyormuş kendine sorun bu.parasından 1 kuruş harcayamıyormuş bunun nesi normal. Hayat müşterek başka bu durum bambaşka

Soylemek istegim buydu zaten yani ben bu butceden bir kismini ustune basa basa soyluyorum 1-2 ay sadece kisisel ihyiyaclarim icin ayirmakti.Esyalarim eskimedi sadece halimi esim yakti ve acik renk halida kotu duruyor yani tutup oyle el dokumasi falan alacak halim yok sonucta idareten 300-400 TL alinabilecek halilar var

İşte psikolojik ekonomik baskı yapıyormuş hiçbirşey alamıyormuş kendine sorun bu.parasından 1 kuruş harcayamıyormuş bunun nesi normal. Hayat müşterek başka bu durum bambaşka
Bu süreçte adam har vurup harman savuruyor, hesapsızca para harcıyorsa haklısınız.
Adam da benzer şekilde yaşıyor. O da mı şiddet mağduru bu durumda?

Kişisel fikrim bu kadar kısarak ev sahibi olmak hiç doğru değil. İlişkileri yıpratır.
Ben olsam bu durumda evi satar, krediyi kapatırım. Koşullarım olgunlaşınca ev meselesini yeniden değerlendiririm.
Bu yapılmıyorsa da zorluklara birlikte katlanmak gerekir.

Evet onu kabul ediyorum zaten basta yanlis ifade ettim.Sonucta gelebilecek sorulara karsi bu ayrimi yani esimin evi ve borcu ayrimini yaptim.Kendi hayatimiz icerisinde bu ayrimi yapacak olsaydim bu kadar sıkıntıyı cekmezdim.Benim ailemin parasi bana ne nasil odersen ode derdim.Yorumlarda sanki ben hic destek olmuyormusum lutufta mı bulunuyorsun elestirilerine uzuldum sadece

Konu sahibesinin eşi beş para etmez .. keşke hiç evlenip dertsiz başına dert almasaymış

Tamami degil ama artik yarisini yada bir kismini kendiniz icin haracayacaginizi cok bunaldiginizi esinize soyleyebilirsiniz 4 yil uzun bir sure çünkü

Tamami degil ama artik yarisini yada bir kismini kendiniz icin haracayacaginizi cok bunaldiginizi esinize soyleyebilirsiniz 4 yil uzun bir sure çünkü
Konuyu acarken amacim kimseyi kirmadan bunu nasil ifade edebilirimi sormakti ama konu amactan cikti.Evet en dogrusu direk soylemek sanirim.

Evet konuya girisim yanlis oldu.Kiradan gelen 3000 TL ama bunun 1000 Tl'si direk banka borcuna gidiyor.Kalanlada mutfak masrafi yeri geliyor elektrik dogalgaz odeniyor.Yada bu ay paraya dokunma benim eksigim var diyor.Yani gondermiyorlar diyemem cünkü gelen kira parasi kiracilarin evden cikmadigini anlar sonucta

3000 tl den 500 tl kendime ayıramıyorsam o evde durmam o kocayı da boşarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…