Nerede fazla fedakarlık eden kadın varsa buna değmeyen bir adam oluyor.Son 2 3 sayfayı da okudum
Esiniz siz aileden miras geliriniz olmasa sizi daha cok ezecekti muhtemelen
Şu an bosanma olsa anlasmali olsun düşüncesi, senin cabalarin çöp ben evimi alir yoluma bakarim senin cektigin cile yanına kar kalsin düşüncesi
Yani ona göre sizin yaptıklarınız fedakarlik değil ama o keyfi icin sigara içerken, kiyafet alirken ihtiyaç ve o borc ödediği icin cok fedakar!
Valla caliskanligina bile inanmadim, evlenmeden borca giren adam o borcu nasil ödeyeceğini de hesaplardi. Annenizle konuşun o paranin yatmayacagi konusunda ağız birligi edin bu saatten sonra da kuruş vermeyin, eger calis derse calisamam tacize uğradım haberin yok diye bir cinnet gecirin valla ben okurken daral geldi! Bir de borcu net söylemediğinde "ben keyfimden kisamam nasil ödersen öde" diyip mirastan hic vermeyecektiniz. Siz fazla vericiyken esiniz fazla alıcı. Hak etmiyor sizin fedakarliginizi.
Yani söyle ince bir cizgi var konu cok farkli yerlere gitti benim konuyu acma sebebim sadece eve giren paradan 2 aylik surecte kendime bir miktar ayirma olayiydi.Bakin ev evlenmeden once alindi.Evet borc ikimizin borcu o da dogru ama 2 sene once yasadigimiz bir sotun nedeni ile bosanma konusu yapildi ve bu konusmada bana birbirimizden hicbir talebimiz olmadan anlasmali bosanalim dedi.Evli misiniz bilmiyorum ama esiniz size boyle bir konusma yapsa barisip eve geri dondugunuzde ayni sekilde maddi olarak butun imkanizla esinize destek olmaya devam eder miydiniz?
Ben olmaya devam ediyorum
4 yıllık evlilikte bunu söylemeye neden cekiniyorsunuz ki , tabi ki kendinize harcama yapacaksınız sizinki de ihtiyaçTabiki herkes bunaldi onada hak veriyorum.Ama suan biraz rahatladik o calistigi icin ustune dikkat etmesi gerekiyor gecen ay onun eksikleri icin biraz harcama yaptik ama yanlis anlar diye benim param muhammeti olur diye bu ay bende gelen paradan kendime harcama yapmayak istiyorum demeye cekiniyorum
Evi bekarken almış. Kendi gelirini hesaplayıp almalıydı. Alamıyorsa da ertelemeliydi. Aşırı sıkışık yaşamak zorunda değil konu sahibi. Tüm gelirini vermek zorunda hiç değil. Bu ağır bir ekonomik şiddettir. Kadın da evde çalışıyor ev işleri çocuk bakımı da ağır işçilik gayet. Bir de kendi gelirini kuruşuna kadar versin adam da sigara içsin keyifle kadın pantolon bile alamasın 5 kuruşsuz gezsin. Konu sahibini eleştirenlere şaştım kaldım o yüzdenNeden hayatı paylaşmayı "destek olmak" olarak görüyorsunuz?
Yaşadığınız problemden sonra aynı hayatı paylaşmaya devam etme kararı almışsınız.
Eşinizde "Bz daha önce eşimle ayrılığın eşiğinden döndük. Bu sebeple artık eve maddi destek olmak istemiyorum" dese ne hissedersiniz?
Bir ilişkiyi arafta bırakmak kadar kötü bir şey yoktur. Ya affedin yolunuza devam edin ya da ayrılın.
Ama bu tavır inanın karşınızdaki kim olsa onu rahatsız eder.
Inanin cok sey yasadim cok sıkıntı cektim.Anlattigim gibi bir ayrilik donemi gecirdik gunlerce haftalarca sabahin korunde evden cikti gece yarisi geldi ayin basinda para borca gitmis cebimde ekmek alacak param yok alyansimi bile bozdurdum.Neden baristiniz demeyin lutfen seviyordum toparlariz madfi sikintilar ikimizide yipratti ve birbirimize bir sans daha verelim dedik.Cok sukur cok seyi astik suan tek problem benim biraz maddi olarak rahat nefes almak istememSon 2 3 sayfayı da okudum
Esiniz siz aileden miras geliriniz olmasa sizi daha cok ezecekti muhtemelen
Şu an bosanma olsa anlasmali olsun düşüncesi, senin cabalarin çöp ben evimi alir yoluma bakarim senin cektigin cile yanına kar kalsin düşüncesi
Yani ona göre sizin yaptıklarınız fedakarlik değil ama o keyfi icin sigara içerken, kiyafet alirken ihtiyaç ve o borc ödediği icin cok fedakar!
Valla caliskanligina bile inanmadim, evlenmeden borca giren adam o borcu nasil ödeyeceğini de hesaplardi. Annenizle konuşun o paranin yatmayacagi konusunda ağız birligi edin bu saatten sonra da kuruş vermeyin, eger calis derse calisamam tacize uğradım haberin yok diye bir cinnet gecirin valla ben okurken daral geldi! Bir de borcu net söylemediğinde "ben keyfimden kisamam nasil ödersen öde" diyip mirastan hic vermeyecektiniz. Siz fazla vericiyken esiniz fazla alıcı. Hak etmiyor sizin fedakarliginizi.
Paranın tamamen borca gitmesi hiç kendinize ihtiyacınıza harcayamamanız tabii ki sıkar. Eşinizle konuşup azından küçük bir miktarı kendinize ayırabilirsinia ancak eşyalarınız 4 senede hemen eskidi mi? Çocuk da yok sanırım çok kalitesiz alınmadıysa bir halının eskimesi için dört sene az bir süre gibi geliyorMerhaba Arkadaşlar
4 senelik evliyim.Evliligim boyunca maddi sıkıntılarla bogustum.Esim ev aldi kredi borcu oduyoruz evlenirken ailesinin hic destegi olmadi dugun masraflari esyalar vs kredi kartlari kullanilarak alindi.Bu kisimdan benim bilgim yoktu evlendikten bu kadar borc oldugunu ogrendim.Hatta annesinin taktigi seti bile esim almis kaldiki durumlari Turkiye şartlarinda oldukca iyi ev alinirken pesinat icin 30-40 bin gibi bir eksigi vardi.Babasindan borc olarak istedi oldugu halde veremem diyip gonderdi.Benim ailem daha o istemeden cikartip verdi 2 sene icinde geri odedik.Kapanma surecinde krediyi odeyemedik yine borclandik bunlari anlatmamin sebebi borc nerden diye soracaksiniz muhtemelen asil konu su benim ailemden gelen her ay belli bir maasim var evlenmeden oncede aliyordum bu maasi 4 senedir bu paradan kendime tek kurus harciyamiyorum.Para geliyor bir kismi borclar icin gidiyor kalan kismi mutfak masraflari derken bakiyorum ayin sonu gelmeden para bitmis inanin son 4 senedir ne tatil ne dogru duzgun gezme tozma ne bir ayakkabi nede ustume basima dogru duzgun bisey alabildim.Tek harcamam ayda 1 kuafor bu durum psikolojimi bozmaya basladi.Artik bu parayi kendim icin harcamak istiyorum en azindan 1-2 ay eksiklerimi giderene kadar kendi eksigim derken evinde eksikleri var tabi tencerelerim eskidi haliyi degistirmem gerekiyor vs.. esimide kirmak istemiyorum o da calisip cabaliyor malum pandemi surecinde de herkes maddi olarak cok sarsildi.Sizce bu bir iki aylik surecte eve destek olamiyacagimi esime onu kirmadan nasil soyleyebilirim.
Kendi gelirini kuruşuna kadar versin demedim, hiçbir kadına da bu öneride bulunmam. Aksine böyle yapanları anlamam.Evi bekarken almış. Kendi gelirini hesaplayıp almalıydı. Alamıyorsa da ertelemeliydi. Aşırı sıkışık yaşamak zorunda değil konu sahibi. Tüm gelirini vermek zorunda hiç değil. Bu ağır bir ekonomik şiddettir. Kadın da evde çalışıyor ev işleri çocuk bakımı da ağır işçilik gayet. Bir de kendi gelirini kuruşuna kadar versin adam da sigara içsin keyifle kadın pantolon bile alamasın 5 kuruşsuz gezsin. Konu sahibini eleştirenlere şaştım kaldım o yüzden
Yani benimde anlamadigim kisim o neyi elestiriyorlar para benim istedigimi alirim kendime harciycam ne yaparsa yapsin demedim ki sadece bu paradan 300-500 neyse kendime ayirmakti.Sanki herkesin maasi esinin cebine gidiyor kimse kendine 5 kurus harcamiyor.Yaa cok ozur dilerim bunu cok dile getirmek istemiyorum ama kendime neredryse temel ihtiyac olan ic camasirini alamiyorum daha neyi anlatiyim burda konusup elestirenlerin kacı boyle bir ihtiyaci esi icin oteler kiEvi bekarken almış. Kendi gelirini hesaplayıp almalıydı. Alamıyorsa da ertelemeliydi. Aşırı sıkışık yaşamak zorunda değil konu sahibi. Tüm gelirini vermek zorunda hiç değil. Bu ağır bir ekonomik şiddettir. Kadın da evde çalışıyor ev işleri çocuk bakımı da ağır işçilik gayet. Bir de kendi gelirini kuruşuna kadar versin adam da sigara içsin keyifle kadın pantolon bile alamasın 5 kuruşsuz gezsin. Konu sahibini eleştirenlere şaştım kaldım o yüzden
Size tavsiyem bu kadar hassas ve ince dusunmeyin. Bazi insanlar bundan anlamiyor yada anlamak islerine gelmiyor. O teklif etmiyorsa siz soyleyin. Ihtiyacim var alacagim deyin net bir sekilde. Taviz tavizi getirir bunu unutmayin.Ben biraz fazla hassasim sanirim.Yani bunu onun demesini bekliyorum haklisiniz yani sunu duymayi bekliyorum sende senelerdir bisey almiyorsun eksiklerin vardir ki oldugunuda gayet iyi biliyor.Bir miktar kendine ayirda mutfak icin yetmezse ben destek olurumu bekliyorum.
Siz sanırım başta kendinizi iyi ifade edemediniz. Hiç kimse gelirinizden kendinize belirli bir miktar ayırmanızı eleştirmiyor. Eleştiremez de zaten.Yani benimde anlamadigim kisim o neyi elestiriyorlar para benim istedigimi alirim kendime harciycam ne yaparsa yapsin demedim ki sadece bu paradan 300-500 neyse kendime ayirmakti.Sanki herkesin maasi esinin cebine gidiyor kimse kendine 5 kurus harcamiyor.Yaa cok ozur dilerim bunu cok dile getirmek istemiyorum ama kendime neredryse temel ihtiyac olan ic camasirini alamiyorum daha neyi anlatiyim burda konusup elestirenlerin kacı boyle bir ihtiyaci esi icin oteler ki
İşte psikolojik ekonomik baskı yapıyormuş hiçbirşey alamıyormuş kendine sorun bu.parasından 1 kuruş harcayamıyormuş bunun nesi normal. Hayat müşterek başka bu durum bambaşkaKendi gelirini kuruşuna kadar versin demedim, hiçbir kadına da bu öneride bulunmam. Aksine böyle yapanları anlamam.
Evet, ev evlilik öncesi alınmış. Ancak evlilik süresince ödenen kısmı edinilmiş ortak maldır. Olası bir ayrılıkta bu kısım paylaştırılır. Dolayısıyla ev de borç ortak.
Ev alınmasaydı kira ödenecekti. Her durumda ortak bütçeden bir gider olacaktı.
Burada rahatsız eden kısım, bütçeye konu sahibinin katkısının lütufmuş gibi takdimi.
Bir dairenin kirasının çok lüks bir semtte değilse ne kadar olacağı tahmin edilebilir.
Bu kira üzerinden benim param, eşimin evi vb.. gibi söylemler geliştirmeyi, ev bütçesine katkıyı "destek olmak" şeklinde yorumlamayı hiç doğru bulmuyorum.
Üstteki mesajlarımda da yazmıştım. Kişisel ihtiyaçlar elbette belirli bir plan dahilinde alınmalı.
Soylemek istegim buydu zaten yani ben bu butceden bir kismini ustune basa basa soyluyorum 1-2 ay sadece kisisel ihyiyaclarim icin ayirmakti.Esyalarim eskimedi sadece halimi esim yakti ve acik renk halida kotu duruyor yani tutup oyle el dokumasi falan alacak halim yok sonucta idareten 300-400 TL alinabilecek halilar varParanın tamamen borca gitmesi hiç kendinize ihtiyacınıza harcayamamanız tabii ki sıkar. Eşinizle konuşup azından küçük bir miktarı kendinize ayırabilirsinia ancak eşyalarınız 4 senede hemen eskidi mi? Çocuk da yok sanırım çok kalitesiz alınmadıysa bir halının eskimesi için dört sene az bir süre gibi geliyor
Bu süreçte adam har vurup harman savuruyor, hesapsızca para harcıyorsa haklısınız.İşte psikolojik ekonomik baskı yapıyormuş hiçbirşey alamıyormuş kendine sorun bu.parasından 1 kuruş harcayamıyormuş bunun nesi normal. Hayat müşterek başka bu durum bambaşka
Evet onu kabul ediyorum zaten basta yanlis ifade ettim.Sonucta gelebilecek sorulara karsi bu ayrimi yani esimin evi ve borcu ayrimini yaptim.Kendi hayatimiz icerisinde bu ayrimi yapacak olsaydim bu kadar sıkıntıyı cekmezdim.Benim ailemin parasi bana ne nasil odersen ode derdim.Yorumlarda sanki ben hic destek olmuyormusum lutufta mı bulunuyorsun elestirilerine uzuldum sadeceSiz sanırım başta kendinizi iyi ifade edemediniz. Hiç kimse gelirinizden kendinize belirli bir miktar ayırmanızı eleştirmiyor. Eleştiremez de zaten.
Siz "eşimin evi, eşimin borcu, benim gelirim, eşime destek olmak" minvalinde konuştuğunuz için eleştiriliyorsunuz.
Konu sahibi senin eşin şark kurnazı orası şuan gözümde net yani.
Girişte değilde aralarda verdiğin ayrıntılar bunu apaçık gösteriyor.
İnan gün gelir bu adam sana yapmasaydın bile der ki yaptığını kabul bile etmiyor.
Ben olsam asla kendimi kısıtlamazdım. Başka huyda bir adam olur seni kendinden çok düşünür eyvallah. Ama bu adam o kalıbın adamı değil.
Paranı artık verme veya kesildiğini artık yatmayacağını söyle. Bu adam senin başına aldığı ekmeği kakmazsa ben adımı değiştiririm.
Konuyu acarken amacim kimseyi kirmadan bunu nasil ifade edebilirimi sormakti ama konu amactan cikti.Evet en dogrusu direk soylemek sanirim.Tamami degil ama artik yarisini yada bir kismini kendiniz icin haracayacaginizi cok bunaldiginizi esinize soyleyebilirsiniz 4 yil uzun bir sure çünkü
Evet konuya girisim yanlis oldu.Kiradan gelen 3000 TL ama bunun 1000 Tl'si direk banka borcuna gidiyor.Kalanlada mutfak masrafi yeri geliyor elektrik dogalgaz odeniyor.Yada bu ay paraya dokunma benim eksigim var diyor.Yani gondermiyorlar diyemem cünkü gelen kira parasi kiracilarin evden cikmadigini anlar sonuctaKonuya giriş biçiminiz yanlış, ilk mesajı okuyunca size kızmıştım ama devamını okudukça fazlasıyla hak verdim, yaşadıklarınıza da çok üzüldüm.
Ailenizden ne kadar geliyor yazdınız mı görmedim, ama eşiniz sanırım yaptığınız fedakarlıklara değecek biri değil. Bu miktarın yarısını kıssanız, artık gönderemiyorlar vs gibi? Bundan kendinize biraz birikim yapsanız olmaz mı? Altın vs alıp annenizde saklasanız. Bilmiyorum eşiniz hiç güven vermedi bana, o yolunu bulur ama sizi üzer gibi.
pantolon vs de çıkın alın lütfen, bunun için izin istemek zorunda değilsiniz. İhtiyaçlarım var ve alışverişe çıkacağım. Bitti. Evde peynir yokken kıyafet derdine düşmemişsiniz sonuçta, o kadar kötü değil tablo.
3000 tl den 500 tl kendime ayıramıyorsam o evde durmam o kocayı da boşarımEvet konuya girisim yanlis oldu.Kiradan gelen 3000 TL ama bunun 1000 Tl'si direk banka borcuna gidiyor.Kalanlada mutfak masrafi yeri geliyor elektrik dogalgaz odeniyor.Yada bu ay paraya dokunma benim eksigim var diyor.Yani gondermiyorlar diyemem cünkü gelen kira parasi kiracilarin evden cikmadigini anlar sonucta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?