Kendime harciyamadigim para

Beraber koca bir ev alabiliyorsunuz fakat bir pantolonun nasil alinacaginimi bilmiyorsun? 4 yildir evlisin ve esin ile ev ekonomisi üzerine nasil konusmuyorsun yada konusmaktan korkuyorsun?

Yani beraber birbirine destek olmak normal olanidir zaten. Lütüf degil. Kendine pantalon almak istiyorsun diye tepkisinden korktugun birine nasil es diyebiliyorsun? Aklim almiyor, konuyu nerden tutsam elimde kaliyor gerçekten.

Ya kusura bakma da kardeşim bu ne pasiflik ya. Bu adam bulunmaz hint kumaşı mi nedir bu allah aşkına?

Adam aleni bir şekilde sizi kontrol edip kullanıyor hala pasifsiniz. Vallahi ben daraldım ya.

Bu adamın hoş görülecek bir yanı yok güzel kardeşim. Adam seni düşünmüyor önemsemiyor.

Bizde evliyiz eşimiz zorda kalsa gerekirse taviz veririz ama burda tavizi sadece sen veriyorsun.

Tamam kendi eğlenmiyor çar cur etmiyor ama ev kimin ya ?? 4 yıldır nereye gitti o kadar para?

Boşanma aşamasına geldiğinde bile sana anlaşmalı olsun birşey vermeyeyim çek git diyen adamdan ne bekliyorsun ya ?

3000 tl olmasa seninle evli kalmazdı buraya yazıyorum. Maddi kaynak var diye şimdi işine geliyor.

Hayir suan calismiyorum
Anladım.
Gerçekten zor durumda olduğunuzu anlıyorum. Benzer süreçten geçtim. 7 sene ev kredisi çektik, iş kaybı söz konusu olabilirdi 3 senede bitirmek zorunda kaldık. Kemer sıkmayı çok iyi biliyorum yani. Ben olsam iş bulmaya çalışırdım. Süreç uzadıkça insanın yaşam arzusu sönüyor.

Katildim. Birde sunu eklemek istiyorum: evlenirken paralarin nerden geldigini bilmemeniz sizin sucunuz. Ailesi yardim etmemis olabilir, ama sizin haberiniz olmasi gerekirdi

Merhaba en başından bahsetmeyecektiniz paranızdan, tamam lazım olur verirsin, ama kendi paranla kendine birşey alamıyorsun, eğer bahsetmeseydiniz size bir kenarda birikim olurdu (Allah korusun) bir gün boşanma gibi bir durum olsa perişan olmazdınız ihtiyacınız oldukça harcarsınız, nerden bu paralar dediği zamanda ailem harçlık verdi derdiniz, o adam paranızı sizden daha çok seviyor, 3.000 az bir para değil asgari ücret onunla geçinen aileler var, yapabiliyorsan gizlice maaşım kesildi de bir kenarda kendine birikim yap o zaman elinizin gerçek yüzünü görürsünüz, tabi sıkıntı Yaşadığınız da çıkarırsınız, aile olunca herşey ortak ama parasını ödediğiniz ev yarın bir gün sizin olamayabilir benim şahsi fikrim dediklerim.

Konu korku degil sadece bu ay butceden biraz ayirip kendime harcama konusunu nasil acacagimi bilemedim.Bizim evimizde annemle babam hic para konusmazdi anneme aylik verirdi annem hem evin belli ihtiyaclarini giderir hem kendi ihtiyaclarini alirdi.Borc harc hic bilmedim ben simdi boyle bir durumun icine girince para konusu acmak beni kotu hissettiriyor.

Direk söylemek daha iyi. O borçlar kolay kolay bitmiyor. Umarım sizin artık biter

Katildim. Birde sunu eklemek istiyorum: evlenirken paralarin nerden geldigini bilmemeniz sizin sucunuz. Ailesi yardim etmemis olabilir, ama sizin haberiniz olmasi gerekirdi
Evet ama sonradan dedi ki ev evlenmeden önce alinmiş, orası olmamış işte. Onun dışında ben olsam ailemden para almam eşim nasil oluyormuş görmek isterim. Hem bana sormadan alacak borçla evi hem de benden ödememi bekleyecek. Bu adam nisanliyken biliyorsa esine kira geliri geleceğini ona güvenerek bile almış olabilir evi

Bu konuda benim ne sucum olabilir.Bana ailem destek olmaktan vazgecti denmedi kusura bskmayin oluk olukta para gelmedi zaten bende evlendikten sonra ogrendim bu kadar borcu

Adamı benim de gözüm tutmadı hesapçı plancı geldi bana.

Malesef bu saatten sonra kesildi deme sansim yok yatan kira parasi ve kiracilardan yana cok buyuk bir sıkıntı yasanmadiysa paranin gelecegini bilir.Bakalim artik borclarin bitmesine ev kredisi haric az kaldi.Onun kartlari birkac ay icinde bitiyor benim odedigim banka borcununda 1 senesi kaldi.Biraz daha sabredip sonrasi icin durumlara bakicaz dediginiz gibi belki 1 sene sonra kendim icin birikim yapmaya baslayabilirim.

Bu konuda benim ne sucum olabilir.Bana ailem destek olmaktan vazgecti denmedi kusura bskmayin oluk olukta para gelmedi zaten bende evlendikten sonra ogrendim bu kadar borcu

Evlenmeden önce oturup maddi durumlarinizi konusmadiniz mi hic? Kimin ne geleri var. Nereye be borcu var. Esiniz evi sizinle evlenmeden önce almissa üstünden hak bile talep edemezsiniz mesela.dügün icin oturup hesap kitap yapilmadimi ne kadar büdget miz var, kim ne kadar katiyor diye?

3500 TL verirsin maaşından 1000 TL ayirirsin ama o 1000 TL yi sorarlar. Erkekler o kadar
Baştan nasıl alıştırılırsa öyle gider. Tüm maaşını eşine veren maaş kartını eline veren çalışan kadınlara hayret etmişimdir hep.Kendi hesabında parası birikimi olmayan kadının 5 yaşında çocuktan ne farkı var? İkisinin de güvencesi yok . Malı yarı yarıya alırmış boşanınca falan da öyle kolay değil. O çiftleri bir de boşanırken görün. Yalanlar iftiralar mal kaçırma yöntemleri say say bitmez

Ailemden almiyorum kira bedeli olarak geliyor yani bu ay almiyorum yada artik vermiycekler deme sansim yok evlenmeden once bilmiyordu o konuda gunahini alamam

Kesinlikle yapın ne derse desin eşiniz borcunuz biter bitmez kendine birikim yap para senin değilmi kimseye hesap vermek zorunda değilsin sonuçta ailenden geliyor

Aynen o yüzden çokta düşünmemek lazım bence. Çünku erkekler düşünmuyor ki. Nasıl alistirirsan işte öyle gidiyor. Bu yüzden öylede söylese böylede söylese karşı tarafın hoşuna gitmicek nasılsa. Çünkü alışmış ki bütün parasinj bana versin

Vallahi kendimi doğrayacağım ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…