Hayir malesef hic konusulmadi.Sadece sununu konustuk.Benim birikimim var ev alicam ustunu kredi cekicem zaten kira odeyecegime taksiti oderim sikinti olmaz dedi.Ben masraf olmasin diye dugun bile istemedim dugunu babam karsiliycak ailem destek olacak dedi Illa dugun yapilacak dedi.Dugun 40 bin tl tuttuysa babasi 7-8 bin gibi bir rakami vermis baska veremem demis esyalar icin falanda soz verdikleri halde yapamayiz demisler tabi bu arada ev alinmis oldu.YeO da utanmis bize soylemeye Belki boyle destek goremeyecegini bilseydi ev borcuna girmezdi.Yani nereden baksaniz ekstradan girilen 60-70 bin TL borctan benim evlendikten sonra haberim oldu.Evlenmeden önce oturup maddi durumlarinizi konusmadiniz mi hic? Kimin ne geleri var. Nereye be borcu var. Esiniz evi sizinle evlenmeden önce almissa üstünden hak bile talep edemezsiniz mesela.dügün icin oturup hesap kitap yapilmadimi ne kadar büdget miz var, kim ne kadar katiyor diye?
Hayir malesef hic konusulmadi.Sadece sununu konustuk.Benim birikimim var ev alicam ustunu kredi cekicem zaten kira odeyecegime taksiti oderim sikinti olmaz dedi.Ben masraf olmasin diye dugun bile istemedim dugunu babam karsiliycak ailem destek olacak dedi Illa dugun yapilacak dedi.Dugun 40 bin tl tuttuysa babasi 7-8 bin gibi bir rakami vermis baska veremem demis esyalar icin falanda soz verdikleri halde yapamayiz demisler tabi bu arada ev alinmis oldu.YeO da utanmis bize soylemeye Belki boyle destek goremeyecegini bilseydi ev borcuna girmezdi.Yani nereden baksaniz ekstradan girilen 60-70 bin TL borctan benim evlendikten sonra haberim oldu.
Kizmayin hemen bu aydan itibaren kendime para ayiricam harcamalarim icin ekstra birikim icin onumde 1 senem var demek istedim
Yani oyle ama onada soz verilmis guvenip girmis bir yola benim rahmetli babam bisey dediyse ucunda olum olsa yine yapardi mesela ama her aile bir olmuyor.Destek olucaz denmeseydi eminimki o da boyle bir borcun altina girip sıkıntı cekmek istemezdi.Su acidan esime kiziyorum o donem babam gelin burda bos daire var yeni evleniyorsunuz paranizi toparlayana kadar burda oturun dedi.Gurur yapti neymis kizin evinde oturuyor derlesmis sanki bu kadar sikıntıyı cekerken millet yanimizdaAslinda herkes kendi delisini bilir. Esiniz isleri garantiye almadan harcamalar yapmayacakti. Yani ne denir bilemedim. Biz evlenirken kimseye güvenmeden hesaplarimizi yaptik. Ev almayi erteledik. Daha yeni bakiniyoruz. Su durumda pek yapacak birsey yok. Esinize bundan sonra bu maddi konularda tek karar hakki tanimayin.
Hala sorunlari aştık diyorsunuz ama kanaatimce aşamamissiniz ki hala acaba para ayirsam kızar mi kirilir mi diye düşünüyorsunuzInanin cok sey yasadim cok sıkıntı cektim.Anlattigim gibi bir ayrilik donemi gecirdik gunlerce haftalarca sabahin korunde evden cikti gece yarisi geldi ayin basinda para borca gitmis cebimde ekmek alacak param yok alyansimi bile bozdurdum.Neden baristiniz demeyin lutfen seviyordum toparlariz madfi sikintilar ikimizide yipratti ve birbirimize bir sans daha verelim dedik.Cok sukur cok seyi astik suan tek problem benim biraz maddi olarak rahat nefes almak istemem
Konunun en basindan bende boyle hissetmistim 3000 tl yi okuyunca emin oldum. Adam karisini bariz bir sekilde para kaynagi olarak goruyor ve son kurusuna kadar somuruyor. Bosanma asamasina gelindiginde ise yikilan yuvasinin derdine dusecegine kalkip mali mulku hesap ediyor. Konu sahibi sizi uzmek istemiyorum ama bu evlilik er yada gec yine patlak verecek. Karsidaki kisi adam degil cunku.Ya kusura bakma da kardeşim bu ne pasiflik ya. Bu adam bulunmaz hint kumaşı mi nedir bu allah aşkına?
Adam aleni bir şekilde sizi kontrol edip kullanıyor hala pasifsiniz. Vallahi ben daraldım ya.
Bu adamın hoş görülecek bir yanı yok güzel kardeşim. Adam seni düşünmüyor önemsemiyor.
Bizde evliyiz eşimiz zorda kalsa gerekirse taviz veririz ama burda tavizi sadece sen veriyorsun.
Tamam kendi eğlenmiyor çar cur etmiyor ama ev kimin ya ?? 4 yıldır nereye gitti o kadar para?
Boşanma aşamasına geldiğinde bile sana anlaşmalı olsun birşey vermeyeyim çek git diyen adamdan ne bekliyorsun ya ?
3000 tl olmasa seninle evli kalmazdı buraya yazıyorum. Maddi kaynak var diye şimdi işine geliyor.
Ee al niye almıyorsun ona söylemek zorunda mısın..bu sy mont aldım param yok mutfağı ya sen yaparsın ya aç kalırız de..Ben esime zaten hicbir zaman benim param gibi bir cumle kurmadim.Burda sadece konuyu acarken anlasilmasi acisindan yazdim ama yanlis anlasildi sanirim.Daha oncesinden evle ve kendimle ilgili eksiklerle ilgili konu actigimda simdi dursun acelesi yok dedi.Benimde zoruma gitti bir daha lafini yapmadim acikcasi ama bakiyorum sustukcada kimse ses cikartmiyor.3 kıştır mont alicam onu bile alamadim en son annem farketti herhalde gordum cok hosuma gitti diye hediye almıs.Ama mesela bu kıs gittik esime mont aldik yani bazi seyler artik zoruma gitmeye basladi
var var.eski yıllarda bir hamile öğretmen vardı.işte rahat olsun diye düz bir çizme almak istemişti 100 tl ye de eşi kıyametleri koparmıştı .akibetini bilmiyorum ama boşanmadıysa muhtemelen maaş kartını ve tüm maaşını adama vermeye devam ediyordur.Konu sahibi farkindamisiniz bir evlilikte olagan olan esinizin sizin ihtiyaclarini karsilamasi iken siz kendi paranizla kendi zaruri ihtiyaclarinizi karsilamaktan korkuyorsunuz. Ve 4 sene boyunca bunu hic yapmamissiniz. Bu forumda boylesine bir ekonomik siddet seklini ilk kez okuyorum. Gercekten uzuldum.
maalesef öyle.bunların içinde yüksek tahsilli iyi para kazanan kadınlarda var o daha da üzücü.konu sahibi parasını cebine koyup eşine sormadan alışverişe gidemiyor hem de 2021 yılında.Ne değişik evlilikler, ne değişik ilişkiler var...
Burada okuduğum bir çok konuda bu fikre kapılıyorum.
Çoğundan çıkardığım sonuç; kadınlarımız ürkek ve pasif.
Uğradıkları psikolojik ve ekonomik şiddetin farkında bile olamıyorlar çoğu zaman...
Çok üzücü...
60-70 bin lira ana paraydi.En basiti bir donem isleri kotu gitti.Kredi kartimi kullanmak zorunda kaldik.Sonra tabi kredi kartini odeyemedik gittim yapilandirdim.Uzerine 9 bin Tl faiz bindi☹suan benim 1 senem kaldim borcun bitmesi icin esiminde son 10 bin Tl borcu kaldi onuda birkac ayda odeyip bitirecek insallah ben hayatim boyunca hic borc odemedim borcun altinada girmem param varsa alirim mantigindaydim ama buyuk konusmusum demek kiBu arada siz aylik bin lira ödüyorsanız 4 yilda 48 bin eder, bir o kadar esiniz ödese 96 bin. Eee hani 60-70 bindi?
O borç en az 5 sene daha bitmez ben size söyleyeyim
Hala 1 sene sonra birikim yaparım diyorsunuz şahsen ben borç ödememek icin araba bile alamadim memur maasimla
Bence net borcu öğrenin soylemiyorsa bundan sonra kuruş vermem borcunu da öde evi de gecindir diyeceksiniz bakın bakalim beyefendi ne kadar cirkeflenecek!
bence annelereden kaynaklı, anneler erkeke çocuklarını önde üstün tutuyor. kız çocukları buna alışıyor. meslek olmayıncada pasif kalıyorNe değişik evlilikler, ne değişik ilişkiler var...
Burada okuduğum bir çok konuda bu fikre kapılıyorum.
Çoğundan çıkardığım sonuç; kadınlarımız ürkek ve pasif.
Uğradıkları psikolojik ve ekonomik şiddetin farkında bile olamıyorlar çoğu zaman...
Çok üzücü...
Yani isin bu noktaya gelmesinde cok fazla etken var tabi sadece ev borcu degil.Ev alindiktan sonra dugun masraflari icin hesapta olmayan ekstra borcun altina girilmis.Girilmis diyorum bu kisimdan haberim sonradan oldu.Bir donem isleri bozuldu.Cok fazla aksilik yasadik sirf ev borcu olsaydi zaten bu kadar sıkıntiyi yasamazdik.Ama en dogrusu hazirda paran varsa alicaksin borcla harcla olmuyormusBenim bu konuda anlam veremediğim tek şey var, bu kdr yokluğa yani halı eski tencereler dökülüyor alyansa kdr satılmış; e be kardeşim neden ev alıyorsun o zaman? Ev almak çok kolay ben mi cesaret edemiyorum bi anlamadım ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?