- 8 Mart 2019
- 7.581
- 37.040
- 548
- 40
Sizde hep gülün inşallahAyy cok guldum.Allah'da sizi guldursun
Rahatladıysanız eşinize söyleyebilirsiniz hayatım bugüne kadar kıstık harcamalarımızda dikkat ettik artık üstüme başıma bişeyler almak mutlu olacağım şeylere harcama yapmak istiyorum. Benim paramla demenize gerek yok bu cümle genel bi cümle olur hem sizi haklıyken haksız konuma koymaz.Suan zaten biraz rahatladigimiz icin artik kendim icin biraz harcama yapmak istiyorum.Yoksa borc girtlaktayken bunu isteme yada soyleme durumum olmaz
Evet aciklerken eksik anlattim yada yanlisYorumlara bakmayın ya ben kesinlikle sizi haklı buldum ama sizin hatanız konuyu ayrıntılı açmamışsınız ev aldık deyince hani yarın öbür gün size de faydası olacak o yüzden yardım edeceksiniz tabi deniyor ama eşiniz nişanlı iken almış ve herşeyi borçla yaptığını gizlemiş sizin bile olmayan evin hayatınızdan kısarak ödemesini yapıyorsunuz kendinize tek kuruş harcamadan bu gerçekten olmaz gelirinizi bence eşinize vermeyin yada en olmadı yarısını kendinize ayırın birde bana borcu size ödetmek için alel acele ev aldığı fikri geldi çok çakalca ve pis bi zihniyet
Muhtemelen tekrar calismaya basliycaktimSizin geliriniz olmasa ne yapacakmış eşiniz ?
Calisma konusunda hakkini yiyemem caliskandir.Zaten calismasa yan gelip yatsa bende borc odeseydim muhtemelen suan evli olmazdim.Zaten bu kadar sabretmemin sebebi caba gostermesi Borc olmasa bir talepte bulunacagini zannetmiyorum.Dedigim gibi suan biriktirmeyi gectim yada konuyu acarken yanlis ifade ettigim gibi paranin tamamini kendime harcama derdinde degilim.Sadece biraz nefes almak ve zaruri ihtiyaclarimi karsilamak derdindeyimİlk okuduğumda düşündüklerim ile detayları okuduğumdaki düşüncelerim arasında dağlar kadar fark var ve ben sizi haklı buldum. Ama burada merak ettiğim şeyler var mesela eşiniz çalışma ev geçindirme konusunda elinden geleni yapıyor mu. Tani tüm ödemeler bitse hala size gelen paradan beklentisi olur mu ben çalışmadığınız için bu parayı biriktirmeniz ya da çoğunluğunu kendinize ayırmanız gerektiğini düşünüyorum. Eğer çalışsaydınızve maaşınızın giderlere borçlara gittiğinden şikayet etseydiniz o zaman farklı düşünürdüm. Ama bu başka.
Benim param demem zaten cumle secerken bile dikkat ediyorum sırf alinmasin diye en fazla bisey anlatirken gelen para diyorum bana gelen bile diyemiyorum dusunun artik.Benim tedirgin oldugum nokta aslinda ondan olumsuz bir cevap duymak sanirim bu ayda bekle su var bu var derse bende salterler aticakRahatladıysanız eşinize söyleyebilirsiniz hayatım bugüne kadar kıstık harcamalarımızda dikkat ettik artık üstüme başıma bişeyler almak mutlu olacağım şeylere harcama yapmak istiyorum. Benim paramla demenize gerek yok bu cümle genel bi cümle olur hem sizi haklıyken haksız konuma koymaz.
Evi mumkum degil devretmez.Yani kendimi cok iyi ifade edemedigim icin yanlis anlasildim ama dediginiz gibi taciz edilme noktasina kadar mucadele ettim daha fazlasini yapacak maddi olarakta manevi olarakta gucum yok zaten.Onunla tartismaktansa mecburen yetmeye calisiyorum.Param bitti faturayi odiyemiyorum desem bu sefer ne yaptin nereye harcadin muhabbeti yapiyor.Bu seferde benim sinirler tavan korkuyorum agzimdan sana ne para benim diye yanlis bir cumle cikacak diye.Ki bu cumle cikarsa muhtemelen bosanmaya kadar giderBak kardeşim. Bu adamın bencil olduğu evde sigara içip, halıyı yakmasından belli. Zahmet edip balkonda içmiyor. Hem evin eşyalarına zarar veriyor. Hem seni pasif içici yapıyor. Zaten kıt kanaat geçiniyorsunuz paşa keyfi için sigarasından ödün vermiyor.
4 senelik evliymişsin. Çocuğunda yokmuş. Bundan çocuk yapma zaten. Doğalgaz faturasını ödeyemiyorsa sen atlama, bırak nasıl ödeyebilir diye kendi düşünsün. Sen adamı rahata alıştırmışsın, evin yükünü sırtlamışsın. Gitsin ek iş bulsun, seni nasıl rahat ettirebilirim diye düşünsün. Bak sen kadın halinle tacize uğrayana kadar mücadele etmişsin. Evi daha olmadı devredin. Bir kere geliyoruz dünyaya. Yazdım ilk mesajımda. İlla sana fiziksel şiddet göstermesi gerekmiyor. Senin isteklerinden mahrum kalman ekonomik şiddet. Bu da başlı başına boşanma sebebidir.
Sanirim biz en basinda o seffaflik olayini beceremedik.Ben ilk borclari ogrendigimde bile ne kadar 40 mi 50 mi diye sordugumda net rakam soylemedi eh iste onun gibi biseyler diyip konuyu gecistirdi.Ama sanirim sizin ve arkadaslarin soyledigi gibi en mantiklisi kendim icin bir miktar ayirmak olacakŞeffaf bir şekilde hesap-kitap yapın, kendi payınızı ayırın.
Kendinize harcamasanız da para başkasına gitmiyor sonuçta, yine size gidiyor.
Keyfinize harcamak istemeniz de hakkınız elbette.
Yarin boşanmaya kalksaniz evin yarısını bölersiniz (haklı olarak) bugün maaşım da maaşım.Tabiki herkes bunaldi onada hak veriyorum.Ama suan biraz rahatladik o calistigi icin ustune dikkat etmesi gerekiyor gecen ay onun eksikleri icin biraz harcama yaptik ama yanlis anlar diye benim param muhammeti olur diye bu ay bende gelen paradan kendime harcama yapmayak istiyorum demeye cekiniyorum
Yani söyle ince bir cizgi var konu cok farkli yerlere gitti benim konuyu acma sebebim sadece eve giren paradan 2 aylik surecte kendime bir miktar ayirma olayiydi.Bakin ev evlenmeden once alindi.Evet borc ikimizin borcu o da dogru ama 2 sene once yasadigimiz bir sotun nedeni ile bosanma konusu yapildi ve bu konusmada bana birbirimizden hicbir talebimiz olmadan anlasmali bosanalim dedi.Evli misiniz bilmiyorum ama esiniz size boyle bir konusma yapsa barisip eve geri dondugunuzde ayni sekilde maddi olarak butun imkanizla esinize destek olmaya devam eder miydiniz?Bunalmanizi anliyorum.
Ama bakis aciniz cok hosuma gitmedi.
Kendi eksiklerinizi de ay ay alin, tüm giderlerin arasinda onlar da hallolur. Bu ay pantolon alin diger ay ayakkabi alin, öbur ay tencereyi alin.
Mutfak masrafina, ortak yasanan evin borcuna giden para da size harcanmis oluyor. Yanlis mi anladim, esim ev aldi dediginiz sey ortak yasadiginiz aile eviniz di mi?
"Ev aldik borcumuz var, pandemi de maddi olarak vurdu cok bunaldim" demek baska, "esim ev aldi kendi parami ona vermekten bunaldim" demek cok baska.
Böyle nankörlük eden bir eşe fazla ince düşünmeyin.İhtiyaçlarınızı ertelemeyin,ilerde bunun içinde nankörlük edecek potansiyel var.Suan o kadar detaya girersem isin icinden cikamayiz.Ev ortak degil esimin uzerine kaldiki bosanma durumunda hic bisey alamam ev nisanliyken alindi.Zaten cok sukur ihtiyacimda yok.Kısa bir ayrilik donemi gecirdik dugun takilarimi evlenmeden once aldigim takilarimi bozdurdum aileden gelen parayla evin masraflarini karsilamama ragmen o zaman bana annemin yaninda ne yaptin ki eve ekmegi bile ben aldim dedi.Neyse bunlarin ustune sunger cektik.Maas olarak ben yanlis ifade ettim babamdan kalan miras hakkim var ordan gelen bir para
Onun demesini beklemeyin,ihtiyaçlarım var bu ay alıcam deyin.Neden onun onaylamasını,düşünmesini bekliyorsunuz ki?Ailemden kira geliri var.Borclarimiz hafifledi zaten hafiflemese boyle bir istegim olmazdi.Gecen ay o kendi icin harcama yapti bir miktar ama benim ustumde basimda bisey olmadigini bildigi halde onumuzdeki ayda senin ihtiyaclarini aliriz demedi.
KK nın akıllı kadınları, 15-18 yıldır aynı bardak ve tencereleri kullanıyorsunuz hatta teflon olanlar bile eskimemiş... harikasınızama herkes sizin gibi olmak zorunda değil, konu sahibininkiler eskimiş... konumuzda sizin tencereleriniz değil zaten.
Valla biz krizden hic cikamadik.4 senedir cebimde kurus bile kalmayana kadar destek oldum olurumda ama biraz rahatlamisken o kendine harcama yapabiliyorsa bende 300-500 neyse cebime koyup kendime harcamak istiyorumYa adamcagiza ne diyeceksiniz Allah aşkına ortak borc bitene kadar destek olun. Eksikleri de aylara bölüp alin bir ay ayakkabı obur ay elbise vs...geri kalan mutfak masrafina gider zaten daha ne olacak ulkecr krizdeyiz bence
Yani durumu zorlamadan her ay azar azar alışveriş yapin bence. Zaten bu kadar dardayken tek başınıza para biriktiremezsiniz diye düşünüyorum.Valla biz krizden hic cikamadik.4 senedir cebimde kurus bile kalmayana kadar destek oldum olurumda ama biraz rahatlamisken o kendine harcama yapabiliyorsa bende 300-500 neyse cebime koyup kendime harcamak istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?