Büyük konusmak değil de, fazla gurur yapıyorsunuz60-70 bin lira ana paraydi.En basiti bir donem isleri kotu gitti.Kredi kartimi kullanmak zorunda kaldik.Sonra tabi kredi kartini odeyemedik gittim yapilandirdim.Uzerine 9 bin Tl faiz bindi☹suan benim 1 senem kaldim borcun bitmesi icin esiminde son 10 bin Tl borcu kaldi onuda birkac ayda odeyip bitirecek insallah ben hayatim boyunca hic borc odemedim borcun altinada girmem param varsa alirim mantigindaydim ama buyuk konusmusum demek ki
Ben ustume duseni yaparim.Ama ayrilik vs durumunda seninde hakkin emegin var bu evde demedigi surece ben boyle bir cumle kurmam buna ailemde musade etmez zaten ama tabiki Allaha havale ederim o ayri.Bende borc odeyemem en daraldigim sevmedigim seydir ama mecbur kaldim iste bazi seylere aman bence en guzeli insanin yeni baslayacagi hayata borcsuz baslamasi imkan varsa tabiBüyük konusmak değil de, fazla gurur yapıyorsunuz
Yok tenezzül etmem istemem falan
Yani bosanin ayrilin demiyoruz ama olur da ayrilirsaniz o evde sizin de maddi hakkiniz var diyoruz istemem diyorsunuz fakat şu an ekonomik anlamda zorlanıyorsunuz eee bu cektiklerinize susup gitmek daha mi iyi?
Hakkim olanı kimseye birakmam, eğer elimden bir sey gelmiyorsa Allah ondan cikarsin derim de. Çünkü bu beddua değil, hakkını almak üzere Allah'a havale etmektir.
Ben borç sevmem, olur da evlendigimde esimle ev alırsak o zaman birlikte ödeme konusunda da ortak karar vermek isterim, maddi gücüm yettiğince de eşimle elele vererek öderim de.
Yani bugun icin soruyorsaniz evet soyledi ama ilk donemler icinse net rakam soylememisti.Suan kalan borcunu biliyorumEşim dahi olsa borcunu tam olarak söylemeyen birine yardım etmem. Tam söyledi mi size borç durumunu ?
Mahkemeler tarafların haklarını birbirlerinin inisiyatifine bırakmamak için vardır.Ben ustume duseni yaparim.Ama ayrilik vs durumunda seninde hakkin emegin var bu evde demedigi surece ben boyle bir cumle kurmam buna ailemde musade etmez zaten ama tabiki Allaha havale ederim o ayri.Bende borc odeyemem en daraldigim sevmedigim seydir ama mecbur kaldim iste bazi seylere aman bence en guzeli insanin yeni baslayacagi hayata borcsuz baslamasi imkan varsa tabi
Basında niye söylemedi peki sizce ? Hiç hoslanacagim birşey değil. Borcun ne kadar olduğunu bastan söyleyecek ki ben de kendim için bir maddi plan yapayım yani. Borcu öderken zaten ödüyor para vermeyi kesemez artık minvalinde söylemiş olmasın sonradan ?Yani bugun icin soruyorsaniz evet soyledi ama ilk donemler icinse net rakam soylememisti.Suan kalan borcunu biliyorum
Esiniz dünya yansa o sözü demez ben bile çözdüm siz de biliyorsunuz eşiniziBen ustume duseni yaparim.Ama ayrilik vs durumunda seninde hakkin emegin var bu evde demedigi surece ben boyle bir cumle kurmam buna ailemde musade etmez zaten ama tabiki Allaha havale ederim o ayri.Bende borc odeyemem en daraldigim sevmedigim seydir ama mecbur kaldim iste bazi seylere aman bence en guzeli insanin yeni baslayacagi hayata borcsuz baslamasi imkan varsa tabi
Ben utandigini dusunuyorum.Altindan kalkamayip patlak verince soylemek durumunda kaldi.Muhtemelen bir sekilde odeyebilecek olsa eminimki bugun bile hala soylemezdi.Agzi sikidir kimseye bisey anlatmaz dertlesmez bile 4 senenin sonunda benle yeni yeni konusmaya basladi o donem ailesiyle yasadigi sorunlarin detaylarini yeni anlatiyor meselaBasında niye söylemedi peki sizce ? Hiç hoslanacagim birşey değil. Borcun ne kadar olduğunu bastan söyleyecek ki ben de kendim için bir maddi plan yapayım yani. Borcu öderken zaten ödüyor para vermeyi kesemez artık minvalinde söylemiş olmasın sonradan ?
Paranızın borca gitmesi değil de şeffaflığı olmaması problem bu durumda.Sanirim biz en basinda o seffaflik olayini beceremedik.Ben ilk borclari ogrendigimde bile ne kadar 40 mi 50 mi diye sordugumda net rakam soylemedi eh iste onun gibi biseyler diyip konuyu gecistirdi.Ama sanirim sizin ve arkadaslarin soyledigi gibi en mantiklisi kendim icin bir miktar ayirmak olacak
Ya ailesiyle ilgili şeyleri tam anlatmayabilir buna okeyim. Ama borcu ödüyorsam bilmek en temel hakkimdir diye düşünüyorum olayın en başından. Bunda ağız sıkılıgını doğru bulmuyorum.Ben utandigini dusunuyorum.Altindan kalkamayip patlak verince soylemek durumunda kaldi.Muhtemelen bir sekilde odeyebilecek olsa eminimki bugun bile hala soylemezdi.Agzi sikidir kimseye bisey anlatmaz dertlesmez bile 4 senenin sonunda benle yeni yeni konusmaya basladi o donem ailesiyle yasadigi sorunlarin detaylarini yeni anlatiyor mesela
Oncelikle cok gecmis olsun.Babaniz icin gercekten cok uzuldum.Rabbim sifa versin yani suan boyle bir durum yasamadigim icin belki boyle dusunuyorum.Boyle bir durumu yasadigimda belki fikrim degisecek belki donuna kadar almaya kalkicam bilemiyorum ki bu suan on gorebilecegim bir durum degil tabiki boyle bisey teklif etmeyecegini bende gayet iyi biliyorum.Daha once yasadigimiz surecte anneme evin avizelerine kadar sokup alicam dedigimde bana yemin verdirdi.Sadece esyalarini alip cikacaksin diye benim hayatta kalan yakinim annem ve boyle bir durumda da yapmiyacaksin derse yapmam yapamam bu kendim karar alamadigim icin degilEsiniz dünya yansa o sözü demez ben bile çözdüm siz de biliyorsunuz eşinizi
Eee neden bu fazla fedakarlık? Hak etmeyene verici olmamak lazım
Ayrica ailenizin izin verip vermemesine neden önem veriyorsunuz ki? 40+ yasa gelmissiniz ben babamla konuşurken hep aman idare et derdi, annemse alacağım olsun der susar. Ben susmayi doğru bulmuyorum; babam zamaninda cok susmuş, katlanmis. İcine atmaktan kanser oldu adamhep de derim sizin zamanınızda olan insanlar yok artik, o asalet kalmadi. O yuzden siz hakkinizi aramadiginizda kimse aa ne gururlu demez, bak enayiyi iyi kandirdim der. Siz bu gidisle daha cok sömürülürsünüz maalesef. Ne soylense bos diye düşünüyorum sizin hakkinizda. Zira dikkate almiyorsunuz.
Erkekler bu tarz şeyleri söylemeden akıl edemiyor maalesef...Ben biraz fazla hassasim sanirim.Yani bunu onun demesini bekliyorum haklisiniz yani sunu duymayi bekliyorum sende senelerdir bisey almiyorsun eksiklerin vardir ki oldugunuda gayet iyi biliyor.Bir miktar kendine ayirda mutfak icin yetmezse ben destek olurumu bekliyorum.
Yok suan borcla ilgili bir gizlilik yok en azindan buna bu ay bu kadar odedim digerine sukadar bu kadar borcum kaldiyi 4 senenin sonunda konusabiliyoruz.Yok cok sukur eksiye gitmiyoruz o yuzden zaten bende artik biraz talepte bulunma dusuncesindeyimParanızın borca gitmesi değil de şeffaflığı olmaması problem bu durumda.
Buna izin vermeyin, gizli kalmasın bir şey.
Ve her ay eksiye girilmiyorsa herkes kendi için ufak da olsa harcama yapabilmeli, yoksa niye kazanıyoruz, ne için çabalıyoruz.
Evet malesef oyle yinede bile bile belki dusunur diye bekliyoruz isteErkekler bu tarz şeyleri söylemeden akıl edemiyor maalesef...
Iyi dilekleriniz icin teşekkür ederim maalesef kaybettik babamıOncelikle cok gecmis olsun.Babaniz icin gercekten cok uzuldum.Rabbim sifa versin yani suan boyle bir durum yasamadigim icin belki boyle dusunuyorum.Boyle bir durumu yasadigimda belki fikrim degisecek belki donuna kadar almaya kalkicam bilemiyorum ki bu suan on gorebilecegim bir durum degil tabiki boyle bisey teklif etmeyecegini bende gayet iyi biliyorum.Daha once yasadigimiz surecte anneme evin avizelerine kadar sokup alicam dedigimde bana yemin verdirdi.Sadece esyalarini alip cikacaksin diye benim hayatta kalan yakinim annem ve boyle bir durumda da yapmiyacaksin derse yapmam yapamam bu kendim karar alamadigim icin degil
Direk söyleyeceksiniz.. Herşey para değil falan gibi birşey diyemeyeceğim..Bakım yapacağız para gerekiyor, güzel görünmek için iki üç parça yeni birşeyler almak istiyoruz para gerekiyor, yaşam alanımızı güzelleştirip mutlu olmak istiyoruz para gerekiyor.. Kısacası insanı mutlu eden şeylerin büyük bir kısmı para ile oluyor..Merhaba Arkadaşlar
4 senelik evliyim.Evliligim boyunca maddi sıkıntılarla bogustum.Esim ev aldi kredi borcu oduyoruz evlenirken ailesinin hic destegi olmadi dugun masraflari esyalar vs kredi kartlari kullanilarak alindi.Bu kisimdan benim bilgim yoktu evlendikten bu kadar borc oldugunu ogrendim.Hatta annesinin taktigi seti bile esim almis kaldiki durumlari Turkiye şartlarinda oldukca iyi ev alinirken pesinat icin 30-40 bin gibi bir eksigi vardi.Babasindan borc olarak istedi oldugu halde veremem diyip gonderdi.Benim ailem daha o istemeden cikartip verdi 2 sene icinde geri odedik.Kapanma surecinde krediyi odeyemedik yine borclandik bunlari anlatmamin sebebi borc nerden diye soracaksiniz muhtemelen asil konu su benim ailemden gelen her ay belli bir maasim var evlenmeden oncede aliyordum bu maasi 4 senedir bu paradan kendime tek kurus harciyamiyorum.Para geliyor bir kismi borclar icin gidiyor kalan kismi mutfak masraflari derken bakiyorum ayin sonu gelmeden para bitmis inanin son 4 senedir ne tatil ne dogru duzgun gezme tozma ne bir ayakkabi nede ustume basima dogru duzgun bisey alabildim.Tek harcamam ayda 1 kuafor bu durum psikolojimi bozmaya basladi.Artik bu parayi kendim icin harcamak istiyorum en azindan 1-2 ay eksiklerimi giderene kadar kendi eksigim derken evinde eksikleri var tabi tencerelerim eskidi haliyi degistirmem gerekiyor vs.. esimide kirmak istemiyorum o da calisip cabaliyor malum pandemi surecinde de herkes maddi olarak cok sarsildi.Sizce bu bir iki aylik surecte eve destek olamiyacagimi esime onu kirmadan nasil soyleyebilirim.
Başiniz sagolsun yani o donem bende psikolojik olarak iyi degildim.Tek bir tanigimin olmadigi yabanci bir semte geldim.Babam evime ikinci defa gelemeden cok ani bir sekilde vefat etti.Arkasindan cocuk problemi yasadik sizin cocugunuz olmaz gidin evlatlik falan alin dendi.Maddi sikintilar derken ilk 2 sene her anlamda yiprandik.Sonucta daha yeni yeni toparlaniyoruz.Ama dediginize kesinlikle katiliyorum kadin caba gosterirse alttan alirsa evlilik yuruyor.Normalde cok susan pasif biride degilimdir.Ama niye boyle oldum bende bilmiyorumIyi dilekleriniz icin teşekkür ederim maalesef kaybettik babamı
Maddi konularda ise, tamam esyalari birakin gidin ama evle ilgili hakkinizdan kesinlikle vazgecmeyin. Şu an bosanma durumu yoksa bu esinizin cabasindan değil, sizin özverili, sabırlı ve fazla verici olmanızdan. Yani siz ufacik ses cikarsaniz is bosanmaya gider. Evlilik iki kisinin emeği ve hoşgörüsü ile yürür, tek taraflı çaba sizi tüketir. Bekar olsam da anne babamin evliliğinde ve mutlu evliliklerde gördüğüm bu. Ve çoğunlukla eşine deger veren erkeklerin evliligi daha uzun soluklu oluyor çünkü kadinlar zaten evliliğe her türlü emek veriyor.
Yaa ayni beni anlatmissiniz.Ben 41 yasindayim 4 sene once yasimi soyledigim de kimse inanmiyordu.Gecen aynaya baktim sana ne oldu dedim inanin rengim sararmis kendimi cok yasli hissettim.Ben markete giderken bile makyaj yapmadan cikmazdim.Simdi sacimi bile taramak istemiyorum.Maddiyat insanin psikolojini etkiliyor malesefDirek söyleyeceksiniz.. Herşey para değil falan gibi birşey diyemeyeceğim..Bakım yapacağız para gerekiyor, güzel görünmek için iki üç parça yeni birşeyler almak istiyoruz para gerekiyor, yaşam alanımızı güzelleştirip mutlu olmak istiyoruz para gerekiyor.. Kısacası insanı mutlu eden şeylerin büyük bir kısmı para ile oluyor..
Eşiniz kırılmasın tabi ki ama bence bunda kırılacak birşey yok.. İnanın bebeğim doğdu doğalı kendime doğru düzgün birşeyler almamıştım bu pandemi zamanı kuaför hayal oldu zaten.. Psikolojik olarak çöktüm ama bunu sonradan farkettim..
Sonra eşime dedim ki "bu ay x kredi kartı limiti tamamen bana ait" çok yüksek meblalı bir kart değil ama olsun.. ayyy dışarı çıkıp alışveriş de yapamıyoruz birşeyleri görüp dokunup almayı da çok özledim ama online alışveriş yaptım.. Bakın size yemin ediyorum kargolar geldikçe ben bi tazeleniyorum, bi içim huzur doluyor, bi güzelleştim, cildim parladı resmen..İnsanın ruhu da böyle besleniyor.. Diğer türlü mutsuz, çirkin, bezgin hissediyor insan..
Kokulu mumlara hastayım zaten.. Yenilerini de aldım.. Mesela odaya giriyorum baktıkça mutlu oluyorum kendimce eğleniyorum artık nasıl bir kafa yaşıyorsamtavsiye ederim yani kafalara gel...
Valla ben kocamin parasini hic harcamadim yada harcayamadim diyim.Ev alinirken kimse bana sormadi alalim altindan kalkabilir miyiz denmedi.Sorun o da degil eminim ki burda borc odeyen bircok insan vardir ama sorsaniz kimse 4 senedir ya ben kendime 4 senedir corap bile almadim diyemez ama ben diyorum buna ister inanin ister inanmayin kuafore evet mecburiyetten gidiyorum o da kendim halledemedigim durumlar yuzunden simdi durumlar biraz toparlanmis borclarlar azalmisken benim eve ve kisisel biraz harcama yapmamin cok keyfi oldugunu dusunmuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?