Kendime harciyamadigim para

Bunda kırılacak alınacak bir şey yok. Alacaksınız elbette, bugün siz ona kıyamazsınız, yarın o size "bakımsızsın" der. Sizin ona kıyamadığınızı falan anlamaz. Eliniz rahatlamış, aslında onun size ihtiyaçlarınızı sorması gerekiyordu, yapmamış sağlık olsun. Siz kendinizi gözetin bu durumda. Kırılmaz merak etmeyin. Erkekler bazen böyle şeyleri biz söylemedikçe düşünemiyor. Başka konularda da bahsetmiştim, yeni evliyken sağlam yokluk çektik. Oradan alışkanlık kendime bir şey almaz oldum. Elimiz baya baya rahatladı, borçlar bitti ama bu bende kaldı resmen, yine alamadım. Bir gün bi yere gideceğiz giyindim, eşim bana boydan boya baktı ve dedi ki "giyecek başka bir şeyin yok muydu?". Ay adam beğenmedi ya beni Dedim demek öyle, şimdi bir oda dolusu kıyafetim, ayakkabılarım, dirseğime kadar özel kremlerim, makyaj malzemelerim var. Normalde zaten süslü bir insandım, özüme döndüm valla. Eşim de gayet memnun bu durumdan. Boşuna kendinizi sıkmayın, güzel güzel alın, taksitle de olsa ödenir bunca borç ödenmiş sizin pantolon mu geri kalacak. Kendinizi ötelemeyin.

Alisverise beraber cikiyoruz zaten o da biliyor bi pazar bi market 300 TL gidiyor kasap falan yok bunun icinde dolapta dolmuyor.Kart kullanmiyorum malesef ama dediginiz gibi ihtiyaclari 2 aya bolup parca parca almak mantikli bakalim artik

Ben böyle bir durumda "sıkıntı çekmemizin nedeni benim çalışmıyor oluşum değil,oğlunuzun ödeyemeyeceği borçların altına girmesi ve ödeyebilecek bir maaşının da olmaması.." derdim

Tum yeni evlenenler ayni sıkıntıları cekiyor malesef biraz once baska bir yorumda daha soyledim.Dunden beri cok dusundum bende de ayni psikolojik baski olusmus harcamaya korkuyorum sanirim esime soylemekten cekinme degil bu...
Bende sizin gibiydim markete bile makyajsiz gitmezdim.Evin icinde giydigim bir esortmanim bir tanede taytim var.Kıs bitse de su esortman kurtulsak dedicok biliyorsan gider cesit cesit kiyafet alirsin bende giyerim dedim oylece kaldi.Hem imkan tanimiyorsun hem sikayet ediyorsun ne guzel valla...
Zaten o lafindan sonra bir silkelenip kendime geldim

Ben böyle bir durumda "sıkıntı çekmemizin nedeni benim çalışmıyor oluşum değil,oğlunuzun ödeyemeyeceği borçların altına girmesi ve ödeyebilecek bir maaşının da olmaması.." derdim
Yaa valla aile bir garip cok yakin oturmamiza ragmen ilisigimi kestim 2-3 ayda bir anca gidiyorum.Uzak dursunlar

Tum yeni evlenenler ayni sıkıntıları cekiyor malesef
Yoo çekmiyoruz, neden çekelim. 40 yaşına kadar kirada oturduk. Evlendik diye evimiz olsun diye üzerinden kalkamayacağımız borcun altına girmiyoruz.
normal karı-kocalar eşlerinin 2. Pantolonu olmasa, yeni iç çamaşırı alamazsa bunu eşi söylemeden fark eder ve alır ya da aldırır. Sizinki normal bir evlilik değil.

Yaa valla aile bir garip cok yakin oturmamiza ragmen ilisigimi kestim 2-3 ayda bir anca gidiyorum.Uzak dursunlar
Allah yardımcın olsun arkadaşım..gördüğüm kadarıyla eşini çok seviyorsun ve huzurun bozulmasın diye elinden geleni yapmaya hazırsın ,eşinle geçinmeye aşırı gönlün var yani ..Ben birazcık kendini de düşünmeni tavsiye edeceğim ..sen bunu zaten biliyorsun ama "hayat gerçekten çok kısa".

Ben parayi çekip hepsini vermiyorum yada o hepsini çekip cebine koymuyor hesap ödemelerimin hepsini ayın son gününe ayarlı ayın son günü maaş alıyoruz ikimizde aynı firmadayiz o gün 3 kredi ödemesini yapıyoruz hesaptan faturalar ne kadarsa o kadarını o hesaba aktarıyoruz ödeme günü otomatik düşsün diye kredi kartlarını hesaptan ödüyor kendide gösterir ekstresini bunu aldim bu kadar diye(ben göstermem ama)Kalanina gelince gelir verir ben istedigim kadar alırım eger o ay fazla kalmadıysa gider benim için kendi hesabından avans çeker asla parasız koymaz beni cunku kadinin 1 hastalık 1 taksi 1 yemek parası mutlaka olmalı cebinde.Kendisinin cüzdanında benimkinin yarisi bile olmaz.Gecen hastanede kaldım kayinvalideme refakatçi bana yemek ısmarlayacak(kredi kartiyla) cüzdanına baktım 30 lira parası kalmış senin paran yok dedim istersen sana hesaptan çekip hemen getireyim buralarda parasız kalma dedi halbuki kayinvalidem 300 lira vermişti bende de vardı.Bu günlerde geçer elbette, pandemide kısmı çalışma ödeneğiyle geciniyoruz ama Allah büyüktür.Benden parasını sakınsa nasıl ilerler bu evlilik bilmem ama ben sanırım cingara çıkarırım.Bana 20-30 lira birakacak yada onu da bırakmayacak.Dedemden gelecek tarla mirasım var satılırsa 80-90 bin kadar babam ölünce bana devretti gelince sana hemen üstünü katalım araba alalım otomatik vites diyor.Esin herseyi yönetmek istiyor hem senin paranı kullanıyor hem sana kuruş koklatmiyor.Naparsin bilmem ama yavaş yavaş değişmeye başlamalısın.

Balkonumda muhabbet kuşu üretiyorum yaz ayları dışında aylık 1500 oradan geliyor petshopa satıyoruz oradan geleni direk ben ayarlıyorum iki kızıma bana ve öteye beriye bölüyorum o paradan hiç görmüyor çocukların kumbaralarina atıyorum geldikçe.Bana teklif etti sen idare et diye ama ben batiririm cunku o benden daha tutumludur gerekirse taksitlendirir bana belli etmez.Kartim onda olabilir ama harcadigima nakite karta birikime öteye beriye laf etmez karışmaz cüzdan orada bitmeden al içinden der .kiyidada herzaman kötü gün parası 3-5 koyar.ne çabuk bitti diyecek herhalde parayi sokakta pavyonda orda burda yemiyoruz .Allah büyük ya üç kuruş parayla şükür halimize.yuzde altmış veriyor devlet eşimde asgari ücretin bir tık üstü alıyor ama çok şükür geciniyoruz.

Eğer siz vermediğiniz zaman geçiminiz yine devam ediyorsa zaten vermeyin!

Aylık baya yüksek para kazanıyorum. Ve kendime harcıyorum. Eve istersem aksesuar, halı vb şeyler alırım, yani bu da benim isteğimee bağlı. Onun dısında 5 kuruş vermem.
evi eşim geçindiriyor.
Erkekleri bu kadar alıştırmayın

Neden mi? Çünkü siz hem çalışıp hem ev işi
Yemek, ütü, kısacası evde her şeyi siz yapıyorsunuz. ama bu sıze haksızlık degil mi?

Ne zaman haksızlık olmaz biliyor musunuz? Evin işleriniz birlikte yaparsanız eger !
Ev işlerini yarı yarıya bölüşmüyorsanız lütfen maaşınızı paylaşmayın!

Artik ne dusunecegimi bilemiyorum.Bunlar aile olarak degisikler yani babasi annesine bes kurus vermezmis kadin hala kendi emekli maasiyla hem evi gecindiriyor hem kizina ve tornuna bakmaya calisiyor.Ben kendi ailemde hic boyle bisey gormedim.Babam paraniz var mi diye hep sorardi var desek inanmaz cantanizi getirin bakicam derdi.Birikimi bile annemin ustuneydi.Simdi boyle seyler gorup yasayinca tuhafima gidiyor. bi gun hic unutmuyorum ustumde hic para yok yani ekmek parasi bile kalmamis ise giderken birakir dedim o da birakmadan cikmis gitmis butun gun aglamistim.Sonra telefon actim kiyameti kopardim yoksa niye istemedin ben dusunemedim dedi.En zoruma giden olaydir.Demek ki gercekten istemek soylemek gerekiyor.Iste bende isteme kismi sıkıntılı bu yasima kadar istemeyi hic ogretmediler yada istemeye ailem firsat vermeden dusunup yapti diyim

4 senelik surecte ben vermeden gecim olayi yurumuyordu daha dogrusu 3 sene ilk 1 sene bende kendime harcadim.Tabi yine eve alisveris vs yapiyordum o ayri...
Sonrasinda bi ayrilik sureci gecirdik o donem anneme bana hic sormuyor kendi kafasina gore hareket ediyor beni adam yerine koymuyor demis maddi kisim icin soyluyor bunlari hadi dedim belki kendini kotu hissediyor bu sefer parayi bi kac ay ortaya koydum dedim bak para burda e ben koyduysam sende koy yok koymadi.Bisey alicam soruyorum soyluyorum bu sefer ne gerek simdi sikisigiz evet gercekten cok sikintili donemler gecirdik sikmamiz gerekiyordu ama dundrn beri gelen yorumlardan sonra baktim kendi kendimi bitirmisim.Evin islerine nerde ortak olucak sabahtan beri belimin agrisindan kivraniyorum goruyor kalkicak gucum yok kahvalti sofrasini bile toplamadan gitmis cunku anne oyle alistirmis neredeyse abartisiz corabini bike kv giydirmis

Bu düşünce çok bencilce. Siz ailenizden oturduğunuz yerden para alıyorsunuz ama eşiniz kim bilir ne şartlarda çalışıp getiriyor da kendine ve eşine özel harcama yapamayıp kırk kanaat geçiniyor.
Eminim o da üzülüyordur adamın da psikolojisini düşünmek lazım. Madem bu kadar sıkıntıdasınız neden bir işe girip daha fazla kazanıp borçlarınızı ödemeyi düşünmüyorsunuz.

Ben ailemden aldığım parayı sana vermeyeceğim kendi ihtiyaçlarım için harcayacağım dediğinizde adamın kırılmasını düşünemiyorum bile gerçekten üzüldüm. Eşiniz de ben çalıştığımı sana yedirmek istemiyorum kendime hiçbir şey almıyorum dese tepkiniz ne olurdu?

Siz paranızı ortaya koyuyorsunuz ve o koymuyorsa direkt tepkinizi koymanız gerekiyor. Tamam kredi ödüyorsunuz ama her şey eşit olmalı!!!!

Siz böyle düşündüğünüze göre vardır bir bildiğiniz. Yoksa kendinizi böyle hissetmezdiniz!

Neden bazı kadınlar hem çalışır hem ev işi yapar, bunun yanında da ev bütçesine katkı sağlar anlamıyorum! Sizin canınız yok mu? Eşiniz sadece işe gitsin. Siz hem evde hem işte çalışın

Ben eşime hep şunu derım; bu evi ben ceviriyorum ve ekstra da iş yapiyorum
O yuzden benden bir kuruş para bekleme.
Sigaramı bile eşime aldırıyorum, ne kadar aylık kazanırım onuda bilmez

Kendinizi yıpratıyorsunuz. Önce siz sonra eşiniz" bunu asla unutmayın!

Bakalim bu ay deniycem neler olucak gorucez basta konuyu nasil soylemeliyim diye acmistim ama soylemeyi dusunmuyorum gidip eksiklerimi alicam gelicem tepkisini oyle olcucem.Yani kizdigim kisim be kadin bu kadar zamandir senin hic mi eksigin olmadi hic mi biseye ihtiyacin olmadi diye sormamasi.Konun baslarinda soylemistim 3 kıştir mont alicam alamiyordum sogukta incecik montla geziyorum disari ciktik soguk ne oldu ustum ince cok usudum dedim demediki gidelim alalim ertesi ay gittik ona mont aldik mesela sonra annem fark etti sanirim incecik montla gezerken gorunce gitmis o hediye almis iste bunlar benim zoruma gidiyor.Yoksa sıkıntı yokluk donem donem her evde oluyor destek olmiycaksak niye evleniyoruz ki

O kadar kısmışsınız ki umarım eşiniz bunun kıymetini bilir. Ekonomik olarak rahatlayınca harcadığınız her paranın hesabını tutup, buna ne gerek vardı demez umarım. Yani 3000 in hepsini vermek göreviniz olmamıştır inşallah

Neden eşinizin söylemesini bekliyorsunuz ki. Mont ihtiyacım var alacağım diyeceksiniz. Adamın gönlünü beklerseniz daha çok üşürsünüz. O kadar borç yapmadan önce düşünseymiş bunları. Bu kadar ezdirmeyin kendinizi

Yorumlarda verdigim detaylari okumadiysaniz bu yorumu yapmaniz normal ben 3 kışı incecik bir montla gecirirken esime gittik mont aldik.Gecen ay gittik ustune basina biseyler aldik.E ben bu surecte 3-4 senede kendime bir ic camasiri bile alamadiysam ve suan icin borclar hafiflediyse kusura bakmayin bende kendime biraz harcama yapiyim.Calistimda calismadigim degil sizde calistiginiz yerde tacize ugrasaydiniz hala calisirmiydiniz?
Kaldiki suan calisim desem bu sartlarinda isi nerden bulucam

Bravo valla sizden ders alinmali bence keske bende yapabilsem calistigim donemde bile evde hicbir seye elini surmezdi yani abartisiz soyluyorum kultablasi agzina kadar dolar kalkip onu bile bosaltmaz neymis o calisiyormus cok yoruluyormus ben evdeymisim hastalansam bir kasik yemek koyamaz onume hastalandimda dolapta corba var isitir misin dedim baktim onume baska corba geldi bu nerden cikti dedim ben anlamam isitmayi falan defi disardan soylemis kafaya bakar misiniz

Hesap tutup tutmayacagini bu aydan itibaren gormeye basliycaz bakalim ama ben ihtimal vermiyorum gecirdigimiz surec onuda belki bu hale getirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…