Kendime harciyamadigim para

Birde nisanliyken alınan evlenince borç harç içinde ödenen ev beni çok rahatsız etti. Evlenmeden önceki altınlara kadar satılmış üstelik.

Eşinizle konuşun , dünya dar bir dünya , kimseye kalmıyor. Eşler birbirini garanti altına almalı.

Allah korusun yarın bir durum olduğunda evin ortak olması konusunda bir imza mimza neyse yapın aranızda.

Tabi uygun ve sakin bir zamanda konuşun. Kavgaya döndürmeye müsait olmasın karşı taraf.

Ben dedim o konuda. Hala diyorum. Maddiyattan önce çalışması dürüst olması önemli adamın.

Evlenirken bu kadar borca girmek. Eşinden habersiz kredi çekip takı seti almak. Sonra ev borcuna girip gençliğini tüketmek. Mantıklı gelmedi bana. Mesela ben 6 yıllık evliyim evim yok. Sıkıntıya girecektik. Herkesin evi olmak zorunda değil. Kaldı ki ailelerin durumu iyise gelecekte bir ev kalacaksa hiç de eve yatırım yapmam.
Mesela eşim bana dese ki kredi çekiyorum düğün yapıcam takı seti alıcam. Hayır derim ikisini de istemiyorum. Mobilyaları da takside gireriz çalışor öderiz.
Evet çok yüklenilmiş kadıncağıza üzüldüm. Hayat zor geçim zor. Ama birlikte aşılamayacak bir şey yok.
Bence o konu ile bu biraz alakasız.

Bu ay zaten once kendi ihtiyaclarimi halledicem aksi bir durumda tencereyi kafama haliyida elbise niyetine ustume geciririm artik

Bana kalsa bende ayni dusuncedeyim bana sorsaydi ne evi isterdim ne dugunu nede takiyi hayatimin 4 senesi sıkıntı stres ve uzuntuyle gecti.Hangi ev hangi taki bana giden 4 senemi ve bozulan psikolojimi geri getirebilir ki

Evlilikte kadınların maddi anlamda çok verici olması taraftarı değilim ben. Tamam hayat müşterek ama kadın son kuruşuna kadar parasını kocasına vermemeli. 23 yıllık evliyim. Her zaman savunduğum bir düşünce var ki bir kadının gerektiğinde kapıyı çekip çıkacak , kendine bir oda bile olsa ev kuracak parası bir kenarda hep hazır durmalı. Ben burdaki bir çok yoruma da katılmıyorum. Eşinizi kırmamak adına kendinizi bu kadar ötelemeyin. Eşinizden borç ya da hibe istemiyorsunuz sonuçta. Kendi paranızı harcarken bu kadar vicdan yapmanıza ya da hesap vermenize gerek yok bence.

Bana kalsa bende ayni dusuncedeyim bana sorsaydi ne evi isterdim ne dugunu nede takiyi hayatimin 4 senesi sıkıntı stres ve uzuntuyle gecti.Hangi ev hangi taki bana giden 4 senemi ve bozulan psikolojimi geri getirebilir ki
eşinizin ilk evliliği mi?sizin peki?ona göre yorum yapacağım

Yani evet haberiniz bile yokmuş eşiniz o borçların altına girerken. Düğün insana nasıl bir mutluluk verebilir ki. Azıcık aşım kaygısız başım. Her şeyin tam olmasına gerek yok. En güzel yıllarımız gittikten sonra. Evliliğin en güzel zamanları..
Çok fazla yükün altına girmişsiniz farkında olmadan.

Ase zaman :0

Eşinizin elinde para kalıyor mu. Kalıyorsa eğer elimde kalan para ile bu ay ihtiyaçlarımı alacağım diyebilmelisiniz. Neyden çekiniyorsunuz ki.

eşinizin ilk evliliği mi?sizin peki?ona göre yorum yapacağım
Evet ikimizinde ilk evliligi

Düğün sağlıklı bir insana borç içindeyken bir mutluluk vermez konu sahibi arkadaşa da vermemiş zaten ama başka insanlara karşı kendini bulunduğu durumdan daha farklı göstermeyi seven ,gösteriş düşkünü bir adama mutluluk vermiş işte

Kesinlikle katiliyorum kadinin her zaman kenarda parasi olmali gerci ben uzun yillar calistim yine kenarda param yoktu.Bekarken hep ustume basima sacima basima harcardim annem kizardi kenara para koy diye babamda anneme kizardi birak karisma yarin birgun evlenirse belki alamaz derdi.Simdi dusunuyorum acaba hangisinin dedigi dogru parayi tutsaydim suan durum belki daha farkliydi diger taraftan bakiyorum suan hicbir sey alamiyorum bekarliktan kalma kiyafetlerimi ayakkabilarimi kullaniyorum.Evet malesef vicdan yapiyorum ustumde ciddi anlamda psikolojik baski olusmus simdi simdi fark ediyorum parayi harcarken cekiniyorum.

Ben evin tek cocugum bunu niye soyluyorum genelde kiz ailesi ve evin tek cocuguysaniz dugununu gormek ister.Benim ailem bile baski yapti oglum dugune gerek yok bak ev aldin bosuna masraf yapmayin diye yok dugunu babam yapacak yok annem dugun istiyor diye sonucta dinletemedik.O dugun isteyen ailesi en basitini soyluyorum gecen sene kapanma doneminde esim 3 ay evde oturmak zorunda kaldi bu kadar borc icindeyken bir defa ne yiyip iciyorsunuz siz bu kadar zamandir diye kapimizi bile calmadi.Simdi diyor ki keske dugun yapmasaydik

Eşinizin elinde para kalıyor mu. Kalıyorsa eğer elimde kalan para ile bu ay ihtiyaçlarımı alacağım diyebilmelisiniz. Neyden çekiniyorsunuz ki.
Suan icin duzeldik cok sukur.En azindan yapacagim masraf bizi eksiye dusurmeyecek dunden beri dusunuyorum ustumde cok fazla psikolojik baski olusmus farkinda bile degildim.Aman harcama borc var aman onu yapma odeme var diye diye suan bakiyorum hem para konusunda konusmaya hem harcama yapmaya cekinir olmusum

Eşin akıllı mantıklı bir adam olsa zaten düğünden sonra ödeyeceğiniz,satınca hiçbirşeye yaramayacak seti bile alıp ailesine takmaları için vermezdi ! Düğün yapmak istediğini söyleyen aile seti bile oğullarına mı aldırır? Meraketme eşin de ailesini biliyor ama eşin kendini insanlara karşı olduğundan farklı bir ekonomik güçte göstermek istemiş ..başka açıklaması yok.Evlendikten sonra ödenecek evi de alması bu yüzden "adamın evi var" desinler..

Benim maaş kartım eşimde 3 yıl önce çift daire aldık pandemi patlamadan 2 ay öncede arabamızı yenilemistik malesef.Benim için böylesi daha iyi çünkü hiç bir fatura mutfak masrafı kredi kartı ekstresi düşünmüyorum.Kredi kartım var gecen hafta ıvırzivıra sadece 500 harcamısımdır (annem sehpa istedi kitaplarım iccamasiri aldimvs.)Maaşı çekince kredileri öder ben içinden alacağımı alırım gerisini o toparlar bana 1-2kere teklif etti sende dursun sen hesapla diye ama denklestiremem ben.Bu arada 15 yıllık evliyim.Eksiklerimi bir seferde almam ay ay bölerim esktre gelince görür ne harcadığımı ama sormaz niye cekineyim totoma don alırken giydiğimde görür. Eşimin bende ayrı fazla taksit yapan karti var gecen gün dedim çocuklara alışveriş yapacağım mesaj gelirse yüklü miktarda diye haberin olsun.Alabilirmiyim demedim çünkü yaz geldi cocuklara sandalet kiyafet lazım biri ergenlik çağında vücudu değişiyor lazim yani.Bu arada toplamda 200 bin borcumuz var ev ve araba geçende de sıkıştık 35 bin çektim ben.Bu kadar borca rağmen bana hayır dese evde kıyamet kopar çünkü ihtiyacım olmasa zaten almam.Cuval giyecek halin yok o kadarda sessiz olmayın lütfen.

Mesela bu ay pantolon ve iccamasirlariniz acil neyiniz varsa onu alın 1-2 tişört.Ay ay parça parça alın. Evle alınacak ne varsa eşinizle beraber alın kendi özel bütçenize dahil etmeyin.Ben mutfağı pazarı eşime pasladim pazardan zaten en az 100 lirayla çıkılıyor meyvesi patates soğan peynir yufka derken.market 300 den aşağı çıkamazsın. Ben pazara gidince esim yoksa liste yapıyorum bak bu kadar aldim bu kadar verdim diye.Bilsin pazarın bu kadar ucuz olmadığını.Kitaplarimi internetten 3 taksite böldüm aldim mesela.Kizlarin bikinilerini pentiden 3e böldüm aldım kartla.Bazı büyük markalar kartlara taksit yapabiliyor daha rahat ödersiniz.

Eşinin ailesi "kaçtane evleri var ..peyder pey satarlar ..oğlumuz bukadar bunalırken bilmiş gelin neden satmıyor ki evlerinden birtanecik" diyorlardır emin ol!

Eşinin ailesi "kaçtane evleri var ..peyder pey satarlar ..oğlumuz bukadar bunalırken bilmiş gelin neden satmıyor ki evlerinden birtanecik" diyorlardır emin ol!
Ya Allah biliyor bende annesinden supheleniyorum acaba o mu fiştekliyor bu adami diye cunku bir defa agzindan kacirdi ben ogluma hep soyledim aman oglum calisan kizla evlen diye evlenseydi ne olacakti isin garantisi mi var isten cikartinca duvarlari kemirirlerdi dedim cevap veremedi.Kendi kizi evlenir evlenmez isi birakmis 10 sene koca parasi yemis adamda birakip kacinca simdi cocukla birlikte ona bakiyorlar

Allah sizinde yardimciniz olsun bu sartlarda borc odemek zor.Benim kartim yok esimin kartinida istememde kullanmamda zaten 1 sene oncesine kadar hepsi doluydu.Yani ben parayi alip gidip esimin eline vermem cunku o da bana cikartip vermez bu zamana kadar toplu olarak biraktigi o da carsi pazar icin en yuksek meblag 300 TL onunda hesabini sordu ne cabuk bitti diye.Bir kac defa bana sen parayi cek bana ver evin butun herseyini ben hallediyim dedi.Hic orali olmadim cunku biliyorum gunluk bana para birakmayi unutacak yada 20-30 lira verecek kusura bakmasin.Uzun olucak ama soyle anlatiyim.17 gunluk kapanmada esim calismadi.Dolayisi ile tum masraf benden yapildi.Ayin 18 inde kendime ayirdigim son 500 Tl vardi dogalgaz faturasinin yatmasi lazim dedi hadi gittim onu yatirdim bende 1 lira kalmadi.Yaklasik 17 gundur bana verdigi para 150 TL oda ekmek falan icin buyuk alisveris icin evde olacagi gunu bekliyoruz.Cıkart parayi bana ver ben yapayim alisverisi yok beraber gideriz diyor ofu kopuyor bana para verecek diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…