Evde de siz oturuyorsunuz takiyida siz takiyorsunuz derken...Eşim ev aldı, eşim eşya aldı, eşim altın taktı.
Pardon ama elin kızına mi yaptı?? O evi de siz aldiniz, eşyaya da siz oturuyorsunuz, altini da siz taktınız düğün boyunca.
Bunda anormal olan bir kısım yok. Kendi paranızı harcamak istiyorsaniz kendi paranızı kazanın, gönlünüzce harcayın...
Ben yerinizde olsam, bu kadar sıkışık olsam iki aylığına iyi kötü bir işe girer, paramı tamamiyla kendime saklardım. İki asgari ücret alsanız 5bin lira. Sonraki zamanlarda yine evi aynı parayla döndürür bu beş bin lirayı da canım istedikçe elbiseye , lokantaya kahveye harcardim...
Konuya giriş biçiminiz yanlış, ilk mesajı okuyunca size kızmıştım ama devamını okudukça fazlasıyla hak verdim, yaşadıklarınıza da çok üzüldüm.Ben esime zaten hicbir zaman benim param gibi bir cumle kurmadim.Burda sadece konuyu acarken anlasilmasi acisindan yazdim ama yanlis anlasildi sanirim.Daha oncesinden evle ve kendimle ilgili eksiklerle ilgili konu actigimda simdi dursun acelesi yok dedi.Benimde zoruma gitti bir daha lafini yapmadim acikcasi ama bakiyorum sustukcada kimse ses cikartmiyor.3 kıştır mont alicam onu bile alamadim en son annem farketti herhalde gordum cok hosuma gitti diye hediye almıs.Ama mesela bu kıs gittik esime mont aldik yani bazi seyler artik zoruma gitmeye basladi
Ben esime zaten hicbir zaman benim param gibi bir cumle kurmadim.Burda sadece konuyu acarken anlasilmasi acisindan yazdim ama yanlis anlasildi sanirim.Daha oncesinden evle ve kendimle ilgili eksiklerle ilgili konu actigimda simdi dursun acelesi yok dedi.Benimde zoruma gitti bir daha lafini yapmadim acikcasi ama bakiyorum sustukcada kimse ses cikartmiyor.3 kıştır mont alicam onu bile alamadim en son annem farketti herhalde gordum cok hosuma gitti diye hediye almıs.Ama mesela bu kıs gittik esime mont aldik yani bazi seyler artik zoruma gitmeye basladi
Offf icime öküz oturdu yeminle.Valla bana kimse boyle bir borcun altina girebilir miyiz diye sormadi.Ben esimle tanismadan 1 sene once calismayi birakmistim.Evlendik 1 sene sonra aileden gelen para olmasina ragmen islerim kötü calisman lazim yetisemiyoruz dedi.Tekrar calismaya basladim.Isyeri yemek vermiyor cebimde sadece 10 TL ile ise gidip geldim.Is yeri sahibi sapik cikti tacizine ugradim.Esimede bisey diyemiyorum cikicam diyorum sabret diyor is artik elle tacize girince cantami alip ciktim esimede cıkarttilar dedim inanin yazarken bile gozlerim doluyor.Anlamadan yargilamak kolay ben fazla fazla yaptim ama artik bende yoruldum.
Evet benim borcuma dondu cunku bir donem borcu borcla kapatmaya calistigimiz icin benim kartimi kullandi ben odiycem dedi.Odeyemedi yapilandirdim borc iki katina cikti hala odiycek iste gelen paranin bir kismi ile banka borcu oduyorum.Aslinda konuyu acma sebebim yapacagim harcama icin uygun cumleleri bulmakti.Sanirim en dogrusu bu bu ay borcu odeyip kalanin bir kismini kendi giderlerim var diyip kestirip atmakBu durumda eşiniz artık alışmış ve sanki borcunuz varmışa dönmüş iş.
Acık ve net konuşacaksınız
Aile bütcemiz tamam haklısın ama ben paramın şu kısmı ile ilgili acıklama yap a geregi dahi duymadan kendime harcama yapmak istiyorum diyeceksiniz. Uygun cümleler kurun ama evirip cevirmeyin. Ailenizin verdiği seye ne diyebilir ki.
İste bu kadar detayli anlatmak istedim.Ama dedigim gibi bu seferde yanlis anlasildim.Yani bizde ortak butce hic olmadi malesef yani para tek bir yerde toplanmiyor.Ilk zamanlar ben ortaya koyuyordum parayi sonra baktim onun parasi hep cebinde bende kendi cebimde tutmaya basladim.Hos cebimde kalan bisey olmuyordaİlk mesajınızda bunları yazsaydınız keşke, cevaplar çok başka olurdu. Şimdi siz yazdıkça asıl mesele ortaya çıktı.
Siz fazla gururlusunuz, eşiniz de bencil ve düşüncesiz.
Gururu bırakın bir kenara, o nasıl kendi ihtiyaçlarını alıyorsa sizde alın. Kıyafete ayıracak para varmışki eşiniz kendine alabiliyor. O düşünmüyor hiç bu ay açık verirmiyiz diye, sizde düşünmeyin.
Yukarda 1000 tl ayıracağım bu ay kendime demişsiniz. Madem eşiniz sizin ihtiyaçlarınızı karşılamıyor, sadece bu ay değil, her ay 1000 tl ayırın kendinize, gerisini ortak bütçeye katın.
Evet aynen böyle yapın. Kira geliriniz ne kadar bilmiyorum, siz 1000 dediğiniz için bende o kadar yazdım. Eğer daha fazlaysa siz sadece krediyi ödeyin, geri kalanı kendinize ayırın.İste bu kadar detayli anlatmak istedim.Ama dedigim gibi bu seferde yanlis anlasildim.Yani bizde ortak butce hic olmadi malesef yani para tek bir yerde toplanmiyor.Ilk zamanlar ben ortaya koyuyordum parayi sonra baktim onun parasi hep cebinde bende kendi cebimde tutmaya basladim.Hos cebimde kalan bisey olmuyorda
Haklisiniz ben biraz fazla gururluyum param olmasin para birak diyemem o sorarsa yada sunu alir misin dediginde param bittiyse kalmadi diyebiliyorum.En mantiklisi dediginiz gibi 1000 TL kendime ayirdim demek sanirim yoksa boyle surup gidecek
Ne diyebilirim sizinkiler eskimemis olabilir benim teflon tencerelerimin dipleri soyulmaya basladi.Halıyi esim sigarasi ile yakti.Sonucta bunlarda ihtiyac bu ay bunlara harcama yaparim onumuzdeki ay bir miktar kendime yaparim diye dusundum.Nerde biz 4 senedir tatili falan unuttuk kaldi ki annemin yazligi var oraya bile gidemiyoruz yazlik yerde masraf fazla oluyor diye ama evet haklisiniz tencere tavadan once kendi psikolojim icin biseyler yapmam lazim.Tavsiyeniz icin tesekkurlerOkurken bi hak verir gibi oldum ama sonuçta ev sizin, herşeyi kendinize yapıyorsunuz. Kv, kp size para vermek zorunda da degil. O konuda birsey diyemeyiz. Kendim için para harcamak istiyorum deyip tencere eskidi hali eskidi demeniz sacma. Yine kendinize degil eve harcamak istiyorsunuz farkında mısınız? Bende 4 senelik evliyim ne tencerem eskidi ne halim eskidi birde 2 yasinda cocuk var halilar hala yeni gibi. Biraz bunalmışsınız belli ki. Eğer krediyi bir ay erteleyebiliyorsanız erteleyin. Çok çok yüksek fiyatlı tatil yerine yakın çevrede kafa dinleyebileceğiniz ufak bir tatil yapin size iyi gelecektir. Tencereye halıya da para ödemeyin. Onlar sizi mutlu etmez.
Eşinize kıyafetinizin olmadığını gelecek ay için bütçe ayırmaniz gerektigini söyleyin. Oturup hesap kitap yapın ne otelenebilir neyden kisilabilir diye bakın ve öyle alın ihtiyaçlarınızı. Yoksa benim param artık vermek istemiyorum demeniz çok yanlış. Eşinizin de kendi parası sonuçta.Ben bu zamana kadar hic benim param muhabbeti yapmadim.Elimden geldigince destek olmaya calistim.Borc vardi odensin diye cikarip dugundeki takilarimi verdim.Yetisemedi boynumdaki kolyeyi bilekligimi bozdurdum verdim.Simdi biraz toparlandik.Kilo aldim ve ustume giyecek ikinci pantalonum yok sizce esimemi uzulmeniz gerekiyor bana mi
Aslinda bana cok grip geliyor aileden maas almaniz. Ben okuyorum 5 kurus almiyorum ailemden. Calisiyorum. Kıskandigim icin degil. Ama garip geliyor. Ablamlar hrp kendi emekleriyle okumuş etmis insanlar. Evlendikleri zamanda kendi paralarini biriktirip evlendiler. Bence siz parayi nereye harcadiginizi dusunene kadar sukredin ayda 1 luafore gidebildiginiz icin. Ablam yilda 1 zorla gidiyor.Merhaba Arkadaşlar
4 senelik evliyim.Evliligim boyunca maddi sıkıntılarla bogustum.Esim ev aldi kredi borcu oduyoruz evlenirken ailesinin hic destegi olmadi dugun masraflari esyalar vs kredi kartlari kullanilarak alindi.Bu kisimdan benim bilgim yoktu evlendikten bu kadar borc oldugunu ogrendim.Hatta annesinin taktigi seti bile esim almis kaldiki durumlari Turkiye şartlarinda oldukca iyi ev alinirken pesinat icin 30-40 bin gibi bir eksigi vardi.Babasindan borc olarak istedi oldugu halde veremem diyip gonderdi.Benim ailem daha o istemeden cikartip verdi 2 sene icinde geri odedik.Kapanma surecinde krediyi odeyemedik yine borclandik bunlari anlatmamin sebebi borc nerden diye soracaksiniz muhtemelen asil konu su benim ailemden gelen her ay belli bir maasim var evlenmeden oncede aliyordum bu maasi 4 senedir bu paradan kendime tek kurus harciyamiyorum.Para geliyor bir kismi borclar icin gidiyor kalan kismi mutfak masraflari derken bakiyorum ayin sonu gelmeden para bitmis inanin son 4 senedir ne tatil ne dogru duzgun gezme tozma ne bir ayakkabi nede ustume basima dogru duzgun bisey alabildim.Tek harcamam ayda 1 kuafor bu durum psikolojimi bozmaya basladi.Artik bu parayi kendim icin harcamak istiyorum en azindan 1-2 ay eksiklerimi giderene kadar kendi eksigim derken evinde eksikleri var tabi tencerelerim eskidi haliyi degistirmem gerekiyor vs.. esimide kirmak istemiyorum o da calisip cabaliyor malum pandemi surecinde de herkes maddi olarak cok sarsildi.Sizce bu bir iki aylik surecte eve destek olamiyacagimi esime onu kirmadan nasil soyleyebilirim.
Yazmak istemedim ama zaten herseyi doktuk.3000 TL bunun 1000 TL'si bankaya borca gidiyor.Ayirmasina ayiriyim ama ayirdim demekle olmuyor iste gecen ay 500 TL kendime ayirdim.Tuttu dogalgaz faturasini odeyemedim dedi ayirdigim parada gittiEvet aynen böyle yapın. Kira geliriniz ne kadar bilmiyorum, siz 1000 dediğiniz için bende o kadar yazdım. Eğer daha fazlaysa siz sadece krediyi ödeyin, geri kalanı kendinize ayırın.
Esine mont alınabiliyorsa gayette sana da alınabilir. Bu konuda kırıldığını, sizin söylemeden eşinizden bunu beklediğinizi söyleyin. Ayrıca esinizin sana da mont alalım demesini de beklemeyin bu kadar çekinmeyin açık açık benim monta ihtiyacım var 3 kıştır alamadım hayat mi bu deyin lütfen!!!Ben esime zaten hicbir zaman benim param gibi bir cumle kurmadim.Burda sadece konuyu acarken anlasilmasi acisindan yazdim ama yanlis anlasildi sanirim.Daha oncesinden evle ve kendimle ilgili eksiklerle ilgili konu actigimda simdi dursun acelesi yok dedi.Benimde zoruma gitti bir daha lafini yapmadim acikcasi ama bakiyorum sustukcada kimse ses cikartmiyor.3 kıştır mont alicam onu bile alamadim en son annem farketti herhalde gordum cok hosuma gitti diye hediye almıs.Ama mesela bu kıs gittik esime mont aldik yani bazi seyler artik zoruma gitmeye basladi
Esimin bana taktigi bisey yok ki parasini esimin odedigi bir tane set babadan ve kardeslerden gelen 3 tane bilezik.Toplasaniz misafirlerden gelen 10-15 tane ceyrek e benim ailemin taktiklari nereye gitti borca tabiki borcu kapatmak daha onemli ama rahmetli babamin taktiklarini bile hatira diye sakliyamadim.Artik net bir sekilde benim eksiklerim var butceden bu ay su kadar kendime ayiricam diyip net konusucam bakalim artikEşinize kıyafetinizin olmadığını gelecek ay için bütçe ayırmaniz gerektigini söyleyin. Oturup hesap kitap yapın ne otelenebilir neyden kisilabilir diye bakın ve öyle alın ihtiyaçlarınızı. Yoksa benim param artık vermek istemiyorum demeniz çok yanlış. Eşinizin de kendi parası sonuçta.
Bir de altınlarını verdim demişsiniz de o altınları da eşiniz yaptı sonuçta değil mi? Bana kadınların altınlarıM demesi bile garip geliyor, altinlariniz bozulup borca gitmiş ki en mantıklısı.
Cok dile getirdim ama sizede acikliyim.Konuyu acarken yanlis ifade ettim maas degil miras yoluyla gelen kira parasi valla ben 41 yasindayim 13 sene araliksiz calistim ailemin durumunun cok iyi olmasi ragmen bu surede de ailemden hic para almadim.Herkesin yasam sekli standartlari farkli olabiliyorAslinda bana cok grip geliyor aileden maas almaniz. Ben okuyorum 5 kurus almiyorum ailemden. Calisiyorum. Kıskandigim icin degil. Ama garip geliyor. Ablamlar hrp kendi emekleriyle okumuş etmis insanlar. Evlendikleri zamanda kendi paralarini biriktirip evlendiler. Bence siz parayi nereye harcadiginizi dusunene kadar sukredin ayda 1 luafore gidebildiginiz icin. Ablam yilda 1 zorla gidiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?