Kendime harciyamadigim para

Sonuç olarak "boşanma durumunda hiç bir hak talep edemem" durumu yok yani,öyle demişsiniz bir yerde. Canınız isterse edersiniz pekala...
Dolayisiyla evlilik sürecinde ele geçen para da ortak paradır,ortak ihtiyaçlar karşılanır (evden hak ister talep edin ister etmeyin) Benim maaşım,benim param durumu olamaz.Ama ihtiyaçlarınizi tabiki karsilayacaksiniz,bunun için eşten çekinmek çok garip geliyor bana."Bu ay eve para vermiyorum kendime harcayacağım" değil de,"Bu ay paranın bir kısmıyla ihtiyaçlarımı karşılamam gerekiyor, ödemeleri ona göre yapalım ya da erteleyelim."

Evde de siz oturuyorsunuz takiyida siz takiyorsunuz derken...
Benim ev alma yada taki gibi bir talebim olmadi.Ya ben yazdiklarinizi yanlis yorumladim ya siz konuyu farkli anladiniz.Evin geciminin saglandigi para boyle soyleyince yanlis anlasiliyor ama benim param zaten yani ailemden gelen bir para...Kaldiki simdi bir arkadasin yorumuna cevaben yazdim bir donem zaten calistim ama o da benim cebime kalmadi

Konuya giriş biçiminiz yanlış, ilk mesajı okuyunca size kızmıştım ama devamını okudukça fazlasıyla hak verdim, yaşadıklarınıza da çok üzüldüm.
Ailenizden ne kadar geliyor yazdınız mı görmedim, ama eşiniz sanırım yaptığınız fedakarlıklara değecek biri değil. Bu miktarın yarısını kıssanız, artık gönderemiyorlar vs gibi? Bundan kendinize biraz birikim yapsanız olmaz mı? Altın vs alıp annenizde saklasanız. Bilmiyorum eşiniz hiç güven vermedi bana, o yolunu bulur ama sizi üzer gibi.
pantolon vs de çıkın alın lütfen, bunun için izin istemek zorunda değilsiniz. İhtiyaçlarım var ve alışverişe çıkacağım. Bitti. Evde peynir yokken kıyafet derdine düşmemişsiniz sonuçta, o kadar kötü değil tablo.

İlk mesajınızda bunları yazsaydınız keşke, cevaplar çok başka olurdu. Şimdi siz yazdıkça asıl mesele ortaya çıktı.

Siz fazla gururlusunuz, eşiniz de bencil ve düşüncesiz.

Gururu bırakın bir kenara, o nasıl kendi ihtiyaçlarını alıyorsa sizde alın. Kıyafete ayıracak para varmışki eşiniz kendine alabiliyor. O düşünmüyor hiç bu ay açık verirmiyiz diye, sizde düşünmeyin.

Yukarda 1000 tl ayıracağım bu ay kendime demişsiniz. Madem eşiniz sizin ihtiyaçlarınızı karşılamıyor, sadece bu ay değil, her ay 1000 tl ayırın kendinize, gerisini ortak bütçeye katın.

Offf icime öküz oturdu yeminle.
Allah yardımcınız olsun,kocanıza da vicdan versin Allah.
Kadının calısması kendi isteğiyle olacak bisey.
Çalısman lazım deme hakkı yok.
Kızım 22 aylık 10 aylıktan beri inatla calısıyorum.
Kocama muhtac olmamak icin,kızınca yoruldum cık isten demesine ragmen calısıyorum.
Kimsenin oyuncagı değiliz kusura bakmasınlar,calıs deyince calıs,cık diyince cık,maası al kocaya ver.
Yok böyle bi dünya.

Evet benim borcuma dondu cunku bir donem borcu borcla kapatmaya calistigimiz icin benim kartimi kullandi ben odiycem dedi.Odeyemedi yapilandirdim borc iki katina cikti hala odiycek iste gelen paranin bir kismi ile banka borcu oduyorum.Aslinda konuyu acma sebebim yapacagim harcama icin uygun cumleleri bulmakti.Sanirim en dogrusu bu bu ay borcu odeyip kalanin bir kismini kendi giderlerim var diyip kestirip atmak

Okurken bi hak verir gibi oldum ama sonuçta ev sizin, herşeyi kendinize yapıyorsunuz. Kv, kp size para vermek zorunda da degil. O konuda birsey diyemeyiz. Kendim için para harcamak istiyorum deyip tencere eskidi hali eskidi demeniz sacma. Yine kendinize degil eve harcamak istiyorsunuz farkında mısınız? Bende 4 senelik evliyim ne tencerem eskidi ne halim eskidi birde 2 yasinda cocuk var halilar hala yeni gibi. Biraz bunalmışsınız belli ki. Eğer krediyi bir ay erteleyebiliyorsanız erteleyin. Çok çok yüksek fiyatlı tatil yerine yakın çevrede kafa dinleyebileceğiniz ufak bir tatil yapin size iyi gelecektir. Tencereye halıya da para ödemeyin. Onlar sizi mutlu etmez.

İste bu kadar detayli anlatmak istedim.Ama dedigim gibi bu seferde yanlis anlasildim.Yani bizde ortak butce hic olmadi malesef yani para tek bir yerde toplanmiyor.Ilk zamanlar ben ortaya koyuyordum parayi sonra baktim onun parasi hep cebinde bende kendi cebimde tutmaya basladim.Hos cebimde kalan bisey olmuyorda
Haklisiniz ben biraz fazla gururluyum param olmasin para birak diyemem o sorarsa yada sunu alir misin dediginde param bittiyse kalmadi diyebiliyorum.En mantiklisi dediginiz gibi 1000 TL kendime ayirdim demek sanirim yoksa boyle surup gidecek

Evet aynen böyle yapın. Kira geliriniz ne kadar bilmiyorum, siz 1000 dediğiniz için bende o kadar yazdım. Eğer daha fazlaysa siz sadece krediyi ödeyin, geri kalanı kendinize ayırın.

Ne diyebilirim sizinkiler eskimemis olabilir benim teflon tencerelerimin dipleri soyulmaya basladi.Halıyi esim sigarasi ile yakti.Sonucta bunlarda ihtiyac bu ay bunlara harcama yaparim onumuzdeki ay bir miktar kendime yaparim diye dusundum.Nerde biz 4 senedir tatili falan unuttuk kaldi ki annemin yazligi var oraya bile gidemiyoruz yazlik yerde masraf fazla oluyor diye ama evet haklisiniz tencere tavadan once kendi psikolojim icin biseyler yapmam lazim.Tavsiyeniz icin tesekkurler

Eşinize kıyafetinizin olmadığını gelecek ay için bütçe ayırmaniz gerektigini söyleyin. Oturup hesap kitap yapın ne otelenebilir neyden kisilabilir diye bakın ve öyle alın ihtiyaçlarınızı. Yoksa benim param artık vermek istemiyorum demeniz çok yanlış. Eşinizin de kendi parası sonuçta.
Bir de altınlarını verdim demişsiniz de o altınları da eşiniz yaptı sonuçta değil mi? Bana kadınların altınlarıM demesi bile garip geliyor, altinlariniz bozulup borca gitmiş ki en mantıklısı.

Aslinda bana cok grip geliyor aileden maas almaniz. Ben okuyorum 5 kurus almiyorum ailemden. Calisiyorum. Kıskandigim icin degil. Ama garip geliyor. Ablamlar hrp kendi emekleriyle okumuş etmis insanlar. Evlendikleri zamanda kendi paralarini biriktirip evlendiler. Bence siz parayi nereye harcadiginizi dusunene kadar sukredin ayda 1 luafore gidebildiginiz icin. Ablam yilda 1 zorla gidiyor.

Evet aynen böyle yapın. Kira geliriniz ne kadar bilmiyorum, siz 1000 dediğiniz için bende o kadar yazdım. Eğer daha fazlaysa siz sadece krediyi ödeyin, geri kalanı kendinize ayırın.
Yazmak istemedim ama zaten herseyi doktuk.3000 TL bunun 1000 TL'si bankaya borca gidiyor.Ayirmasina ayiriyim ama ayirdim demekle olmuyor iste gecen ay 500 TL kendime ayirdim.Tuttu dogalgaz faturasini odeyemedim dedi ayirdigim parada gitti

Esine mont alınabiliyorsa gayette sana da alınabilir. Bu konuda kırıldığını, sizin söylemeden eşinizden bunu beklediğinizi söyleyin. Ayrıca esinizin sana da mont alalım demesini de beklemeyin bu kadar çekinmeyin açık açık benim monta ihtiyacım var 3 kıştır alamadım hayat mi bu deyin lütfen!!!

Mont alacaksanız kış gelmeden alın kışın daha pahalı olur yine alamazsınız.

Bir tencere muhabbeti almış gidiyor,herkes yok benim tencerelerim şu kadar yıllık hala eskimedi ne gerek var denilip duruyor.

Arkadaşlar kimin eşyalarını kac paraya,nereden aldığını bilmiyoruz. Sizinki 500 liralık tenceredir benimki 50 liralık tencere olabilir.Kalitesi düşükse çabuk yıpranabilir.

Ayrıca sıkılmış da olabilir buna biz karışamayız herkesin kendi fikri bu kadar müdahil olmayı doğru bulmuyorum. Asıl konu tencere meselesi değil.

Esimin bana taktigi bisey yok ki parasini esimin odedigi bir tane set babadan ve kardeslerden gelen 3 tane bilezik.Toplasaniz misafirlerden gelen 10-15 tane ceyrek e benim ailemin taktiklari nereye gitti borca tabiki borcu kapatmak daha onemli ama rahmetli babamin taktiklarini bile hatira diye sakliyamadim.Artik net bir sekilde benim eksiklerim var butceden bu ay su kadar kendime ayiricam diyip net konusucam bakalim artik

Eşiniz halıyı sigara sebebi ile yakmış. Eğer siz sigara kullanmıyorsanız her ay onu sigara masrafı kadarını kendinize ayırın. Sonuçta bu onun ekstra keyfi bir harcaması. Siz de o kadarını kendinize harcayın. Daha sonra ona alınan mont kıyafet vs ne kadar tutarsa aynı miktarı siz de ayırın kendinize.

Ayrıca ev nişanlılıkta alınsa da, evlilik içi ödenen kredi tutarının yarısı sizin hakkınız. Boş yere gurur yapıp istemem demeyin. Bunca çektiğiniz çile boşa mı gitsin. Hakkınız o sizin. Ayrıca ailenizin size aldığı araba için ödeme yapmadıysanız yani size karşılıksız verildi ise, bağış durumundadır ve eşinizin boşanma durumunda zaten hukuken hakkı yok. Yaşadıklarınız da ekonomik şiddet olarak atfedilir, kanıtlanmanız durumunda tazminat hakkınız doğar. Boşanmak istemiyorsanız umarım bu olmaz ama olur da o aşamaya gelirseniz muhakkak başkaca haklarınız da var bilin istedim.

Tüm cevaplarınızı okudum. Üzüldüm inanın. Umarım sorunları halledebilirsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun..

Ben size hak verdim .
Babadan gelen paranız var ama kendinize bir çorap alamıyorsunuz.
Eşiniz de pek akıllıymış.
Ev onun , borç ikinizin.
Ben olsam evi ortak tapuya çevirelim derdim. Yoksa para falan da vermem . Hem borcu ödeyin hem de benim evim desin ohhhh ne ala memleket !
Alın eşinizi karşınıza konusun. Hiç öyle ezilip büzülmeyin de . Evin borcunu birlikte ödüyorsak tapu ikimizin olsun de , yok kabul etmezse niyeti bellidir zaten. Ondan sonra da bir kuruş vermezsiniz.

Tencere eskir mi denmiş evet eskir . Eğer güzel kullanılmazsa ve malı kötüyse eskir.
Benim kırmızı tencerelerim vardı, hepsinin için soyuldu renkleri bozuldu baya eskisi 2 senede..

Cok dile getirdim ama sizede acikliyim.Konuyu acarken yanlis ifade ettim maas degil miras yoluyla gelen kira parasi valla ben 41 yasindayim 13 sene araliksiz calistim ailemin durumunun cok iyi olmasi ragmen bu surede de ailemden hic para almadim.Herkesin yasam sekli standartlari farkli olabiliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…