Kendime harciyamadigim para

Yaa gercekten ne tencereymis zannedersin herkes evlenirken aldigi tencerelerle esyalarla 40 sene geciriyor.Baksan herkesin evinde 5-10 tane tencere vardir.Nerden soyledim.Bende mi sorun var anlamadim ki

Bütün sayfaları okudum ve sonuna kadar size hak verdim.

Ben bu sene çalışmıyorum,annemin durumu iyi.Çalışmadığın süre boyunca ben aylık para vereceğim.İster kullan ister kullanma dedi.Eşimin zorlandığı dönemler oldu ve benim zorumla aldı.Yoksa dediği o senin kazandığın para değil,annenden sana gelen para.Bankaya koy biriksin demek oldu.Hiçbir şeyi o paraya güvenerek yapmadı.Sonuçta vermeyedebilir annem o parayı.Hı çalıştığım zaman kazandığım para tabiki ortaktır.Ama ailelerin verdiği paraya güvenerek bir şey yapılmaz.

Hiç sormayın bile ne yapacağınızı.İstediğinizi alın.Sorarsa da bunları bunları aldım deyin geçin.Evlenmeden önce size sormuş mu borca girerken?Ailenizin parasına mı güvenmiş beyfendi?Siz de sormayın.Alın direk.Ters tepki verirse de esas niyetini görmüş olursunuz.

Soyledikleriniz gayet mantikli ama iste ben fazlaca vicdan yapiyorum.Hadi o aldi bende aliyim diyemiyorum.O aldi butcede acik olacak ben idare ediyim derdindeyim.Ama bi baktim ustunden 4 sene gecmis.Simdi sana mustehak diyceksiniz ama ben asla oyle bir talepte bulunamam ancak cok canimin yanmasi lazim

Konuda da söylemişsiniz onu yaptım bunu yaptım diye. Bu yaptığınız şeyler hemen hemen hepimizin zaten eşine yuvasına destek amaçlı yaptığı şeyler extra waaowluk bir fedakarlığınız yok. Borç ikinizin borcu, evlilik bu darlık olur bolluk olur her iki zamanda da beraber o zamanın geçirmek gerekmez mi. Bana çok bencilce ve düşüncesizce geldi bakış açınız. Para vermeyeceğim dmeek yerine hayatım bu ay şuna ihtiyacım var şuradan kısalım da üzerimize bir şeyler alalım demek daha doğru değil mi? Ayrıca evleneli dört yıl olmuş neden hala ailenizden para alıyorsunuz ve bunun adına maaş diyorsunuz o da çok ilginç geldi.

Yaşadıklarınıza çok üzüldüm. Ama bu durumun çözümü sessiz kalmak değil.

Keşke patrınunuzdan şikayetçi olsaydınız.
Kadınlar sustukça taciz devam edecek.

Durumun mağduru sizmişsiniz ve utanması gereken asla siz değilsiniz.

Ancak yaşadığınız bu kötü tecrübe hayatınızın kalan kısmında çalışmaktan vazgeçirmesin sizi lütfen.

ilk 6 ay 1 sene bizde de durum ayniydi.Senin paran ne yaparsan yap ben elimi surmem dedi.Sonrasinda da para gelmedi mi niye geciktiye falana... donduAnnemde bazen diyor bu para olmasaydi ne yapacaktiniz diye malesef verecek cevabim yok.Calisaktim sanirim...

Yazmak istemedim ama zaten herseyi doktuk.3000 TL bunun 1000 TL'si bankaya borca gidiyor.Ayirmasina ayiriyim ama ayirdim demekle olmuyor iste gecen ay 500 TL kendime ayirdim.Tuttu dogalgaz faturasini odeyemedim dedi ayirdigim parada gitti
Eşiniz gerçekten yetiremediği için mi istiyor sizden yoksa sizin paranızı kullanmak için mi bunu en iyi siz bilirsiniz ama eşinizi pek iyi niyetli görmedim.

Bundan sonra ne derse desin vermeyin. En az 1500 tl ayırın kendinize. İster harcayın ister birikim yapın. Ama birikim yaparsanız eşinize söylemeyin.

Size katılıyorum...ev alırken size sormamış, ödeyemiyecekse niye kredi altına giriyor, kesin bu maaş olayınızı biliyordu evlenemeden de o zaman... kaldıki parası yokken ev alıp, evliliğin ilk 3-5 yılını borç harç sıkıntı ile geçirmek büyük bir hata bence.... bir birlikteliğin temelleri atılıyor, gezip tozup hazır çocuk da yokken güzel anılar biriktirmek yerine, para yetiştireceğim diye ayda 1 dışarda bile yemek yiyemiyor insanlar. Sanki ölünce evi sırtında götürücen, kira da oturmak niye bu kadar sorun?

Lütfen acil 2 kaliteli çelik tencere alın, o teflonlar çizilmeden bile konsorejen, eskimiş çizilimiş olanı çok tehlikeli

Evet malesef sessizlik devamini getirecek sonradan ogrendim ki benden once calisan bayanda bu sebeple isten ayrilmis.Arkadasima anlattigimda o da gunlerce sikayetci olmam konusunda baski yapti hatta diger bayani bulup birlikte sikayetci olun dedi ama yapamadimdaha sonrasinda birkac is gorusmesine gittim inanin is yeri sahiplerinin erkek oldugunu gorunce vazgectim.Tedirginlik kaliyor malesef

Öyle bir talepte bulunamam derken hukuki haklarınızı istememekten mi bahsediyorsunuz?
Yoksa ihtiyaçlarınız için kendinize bütçe ayırın dediğim için bunu mu talep edemezsiniz ? Kusura bakmayın anlayamadım sanırım

Şunlari okuyunca o kadar uzuldum ki. Geçen ki konuda (evleneceginiz kişinin maddiyati onemli mi?) Tarzi bir konuydu, maddiyat hic onemli diyenler vardi ya şu durumlarin, şu hesaplarin içinde yillarca aşk mi kalir ya?

Ben yorumlari sonradan okudum adam size borcu soylememis, yalan soylemiş bir de ustune laf işitmişsiniz acımayın.

Konuyu acarken yanlis bir soylem oldu.Aldigim maas degil duzeltiyim babamdan kalan miras payimin geliri evet konuyu acarken sunlari sunlari yaptim diye soyledim anlatmadan yazsaydim cok farkli yorumlanacakti.Bencillikle ve dusuncesizlikle ithaminiz yanlis olmus ben bencil olsam 4 senedir kendime cop alamiyorum diye konusuyor olmazdim.Düsüncesiz olsam esim ustu basi icin harcama yaparken ben 3 kışı bir tane mont alamadan gecirmezdim.Bu sekilde yargilamaniz dogru degil

Hukuki anlamda soyledim

Bak kardeşim. Bu adamın bencil olduğu evde sigara içip, halıyı yakmasından belli. Zahmet edip balkonda içmiyor. Hem evin eşyalarına zarar veriyor. Hem seni pasif içici yapıyor. Zaten kıt kanaat geçiniyorsunuz paşa keyfi için sigarasından ödün vermiyor.
4 senelik evliymişsin. Çocuğunda yokmuş. Bundan çocuk yapma zaten. Doğalgaz faturasını ödeyemiyorsa sen atlama, bırak nasıl ödeyebilir diye kendi düşünsün. Sen adamı rahata alıştırmışsın, evin yükünü sırtlamışsın. Gitsin ek iş bulsun, seni nasıl rahat ettirebilirim diye düşünsün. Bak sen kadın halinle tacize uğrayana kadar mücadele etmişsin. Evi daha olmadı devredin. Bir kere geliyoruz dünyaya. Yazdım ilk mesajımda. İlla sana fiziksel şiddet göstermesi gerekmiyor. Senin isteklerinden mahrum kalman ekonomik şiddet. Bu da başlı başına boşanma sebebidir.

He miras ise anlarim oyleyse haklisiniz

Hukuki anlamda soyledim
Sizi kırmak istemiyorum ama hakkınızı neden savunmayacaksınız ?
Bakın hakkınız olan diyorum. Ondan bir şey istemeye tenezzül etmek değil. Hakkınız.
Hani şu kısacık ömrümüzde 4 senedir miras hakkınızı dahi kattığınız o ev üzerindeki hakkınız.
Yapmayın lütfen ya. Size her şeyi reva görüp sonra da sizin mirasınızla, üst başınızdan kıstığınızla ev bark sahibi olmasına izin vermeyin. Lütfen öyle bir durum olursa hakkınızı savunun. Avukatlar, mahkemeler bunun için var.
Bir an önce anlaşmalı boşanayım diyen bir kişinin yıllar sonra takılarını ve tazminatını almadığı için pişman olduğunu da gördüm. Yapılacak bir şey var mı diye sormaya gelmiş. Zamanında savunulmayan hakkın pişmanlığı kötü oluyor..
Lütfen boşanma gibi bir durum olursa bir kez daha düşünün. Hakkınızda hayırlısı olsun

Yorumlara bakmayın ya ben kesinlikle sizi haklı buldum ama sizin hatanız konuyu ayrıntılı açmamışsınız ev aldık deyince hani yarın öbür gün size de faydası olacak o yüzden yardım edeceksiniz tabi deniyor ama eşiniz nişanlı iken almış ve herşeyi borçla yaptığını gizlemiş sizin bile olmayan evin hayatınızdan kısarak ödemesini yapıyorsunuz kendinize tek kuruş harcamadan bu gerçekten olmaz gelirinizi bence eşinize vermeyin yada en olmadı yarısını kendinize ayırın birde bana borcu size ödetmek için alel acele ev aldığı fikri geldi çok çakalca ve pis bi zihniyet

Yorumunuz ve guzel dusunleriniz icin tesekkurler insallah boyle bir durum yasamam ama insaniz ne olacagimiz belli degil olurda aksi bir durum yasarsam emin olun siyledikleriniz aklimin bir kosesinde olucak.Sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…