• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendime konu

Insan insana ilaç olmali düsturuyla yazmak istedim. Bence kendinizle gurur duymalisiniz. Çoğu insanin isteyipte başaramadığı veya çekindiğini yapıp boşanmışsınız ve sizi mutsuz eden ortamdan uzaklaşmışsiniz. Buda bir başarı değil mi sizce? Insanlar bosanabilir de, tekrar evlenebilir de, kendi başlarına da gayet mutlu da olabilirler. Sizde lütfen acinizi sonuna kadar yaşadıktan sonra tekrar ayağa kalkin ve kendiniz için en hayırlı olan tercihi yapin ve musmutlu olun:) siz güzelsiniz, özelsiniz ve çok değerlisiniz. Lütfen bunlari kendinize karsi çokça tekrarlayin, kendibize karsi cömert ve merhamet dolu olun. Allah hepimiz için en hayırlısını nasip etsin.

Neden dolayi oldunuz.Varligimla yoklugum bir gibi sanki.Kilimi kipirdatcak halim kalmadi eve bitik bir sekilde geldim isten de cikartilinca.Aslinda fazla yuklenmedim cunku utanarak soyluyorum ama hic biseyi beceremiyorum.
Niçin çıkarıldınız işten

Eşinizle bosaniyorsunuz sanırım , sebebini sorabilir miyim ? Ben de bosaniyorum da merak ettim

Boşanma sonrası ilk dönemlerde insan diplerde sürünüyor.
Açıkçası insan ileride bu aşırı davranışlardan kendi bile rahatsız oluyor.
Geçiyor, gidiyor, esamesi bile okunmuyor.
Insallah oyle olur 🙄 sadece bosanmaktan da degil ama genel olarak hayatim iyi gitmiyo tabi ki bosanmanin cok buyuk etkisi var

Bir zerre bile gelecege dair inancim kalmadi.Rabbim boyle nasip etmis o ayri.Ama gelecekten dair en ufak bi hayalim bi istegim hevesim kalmadi.Sevilmek ve saygi duymayi gectim zaten.
Aslında benim önerim
profosyonel bir destek alsanız ..sürekli kendinizi suclaminiz herşeyden kendinizi sorumlu tutmanız kendinize bu kadar yüklenmemiş doğru degil

@Kvrckmakarna150820 Bak biliyorsun seninle durumumuz neredeyse aynı. Benimde hayallerim yıkıldı, her şey elimde patladı. Ne işim var ne evliliğim kaldı birde bebişim var ona bile ileride nasıl anlatırım bilemiyorum ama şimdi bunları düşünmek istemiyorum.

Hiç şüphesiz sen çok güçlü bir kadınsın. Bu kadar üzülerek, kopmak istemeyerek ve yıkıldım derken bile en doğru kararı vermeyi başarmışsın seni canı gönülden tebrik ediyorum. Çünkü biliyorsun burada bdv ayrılmak isteyip ayrılamayanlarla dolu. Gerçekten o geçimsiz kocasına hapsolmuştur mecburen gidemiyordur bunları ayrı tutuyorum ama bak bdv ye işi gücü yerinde olup, gidecek yeri olup kocasının kendisine hayır getirmeyeceğini bile bile evli kalanlarla doludur. O yüzden en ufacık ayağına takılan taşda yere düşme. Tekrar, tekrar, tekrar dene ama bir gün mutlaka olur hem zamanla sana acı veren bu hislerde azalacak. Hatta ileride güleceksin ne takmışım bee diyeceksin 😊
Insallah derim canim biliyorumki sende cok guclusun bu surecte konusmustuk bunlari ama surekli bir ileri gittim derken bi turlu toparlayamamak sanirim cok yordu insallah canim

Şu yaşıma kadar hayattan çıkardığım tek özet herşeyin başı sağlık.Çok klişe ama çok doğru.Manevi olarak çok zor zamanlardan geçtim,ebeveyn boşanması,kırık dökük gönül ilişkileri vs.Ama evladımın sağlığı ile sınanmam hayatımdaki en zor sınavımdı.Daha önce yaşadıklarım hiçbirşeymiş.Yeniden evlenirsiniz,yeni iş bulursunuz,sağlık olsun.
Allah sizinde yardimciniz olsun cok zor bi donem atlatmisiniz Rabbim beterinden korusun

Ben zamaninda agir depresyon ve panik atak gecirmis biri olarak önce size profesyonel destek almanizi tavsiye ederim. Benim gibi gec kalmayin bu konuda. Hayatimizin yikildigi anda bunu kaldirmak da hic kolay olmuyor. O acilari ama en cok kendi düsünceleri kaldirmak cok zor. Hersey benim kararlarim diyorsunuz da, ama o kararlari ne zaman nasil aldiginizi iyi analiz etmek lazim. Bir cok kisi kendi kararlarini aldigini zanneder, ama aslinda bambaska seylerin de etkisi oldugu ortaya cikar. Kendinizi yerle bir etmek yerine (bunu bende cok güzel yapabiliyorum) önce bir düsünün: Bana baskasi hayatini anlatsa ona bu kadar sert yorum yaparmiydim. Eminim ki yapmazdiniz..önce kendinize biraz empati gösterin. Aglayin acinizi yasayin, ama sonra birakmaniz gerekir. Herseyi sirtiniza yükleyip ayaga kalkamazsiniz
Psikolojik yardim aliyorum doktorum o kadar iyi ki aslinda bugünku seansimizda seninle ayni ssyleri soyledi bi bolumde dedi ki baskasi olsaydi sen bu kadar acimasiz olabilir miydin bu yorumlarinda kendine neden bu kadar yukleniyorsun o zaman dedi

eşinizle ilgili bir sürü konunuz var, anladığım kadarıyla sevildiğinizi hissetmemişsiniz ve eşiniz size "senden karı olmaz" demiş.
bence siz hiçbir şey beceremiyorum diye kendi üstünüze gittiğiniz için, denilen şeyleri de kendi beceriksizliğinizden zannediyorsunuz ama eşiniz yanındaki insana sevgi dahi veremeyen biri. yani sorun sizde değil.
bu toksik evlilikten kurtulduğunuzda hayatınızdaki sizi üzen her şey tek tek yoluna girecek buna inanın öncelikle.
Allah yardımcınız olsun

Insan insana ilaç olmali düsturuyla yazmak istedim. Bence kendinizle gurur duymalisiniz. Çoğu insanin isteyipte başaramadığı veya çekindiğini yapıp boşanmışsınız ve sizi mutsuz eden ortamdan uzaklaşmışsiniz. Buda bir başarı değil mi sizce? Insanlar bosanabilir de, tekrar evlenebilir de, kendi başlarına da gayet mutlu da olabilirler. Sizde lütfen acinizi sonuna kadar yaşadıktan sonra tekrar ayağa kalkin ve kendiniz için en hayırlı olan tercihi yapin ve musmutlu olun:) siz güzelsiniz, özelsiniz ve çok değerlisiniz. Lütfen bunlari kendinize karsi çokça tekrarlayin, kendibize karsi cömert ve merhamet dolu olun. Allah hepimiz için en hayırlısını nasip etsin.
Bu acimasizlik mi diyorum karsi tarafa.Empati yapmayi istemesemde surekli onun yerine koyuyorum kendimi onun ailesine gore de ben kotuyum ben ufak tefek seyleri buyuttum.Bu yonumden nefret ediyorum.Bh karari almak icim o kadar dusunsumki aklimdan surekli bunun net kararim oldugunu gecirdim kabullenmem icin.Cunku yine yanlis bi karar alip donmem gerekiyordu.Kendimin daha yeni farkina varmaya basladim.Ve gecmis anilarin bi kaci gozumun onune gelince toparlanmak cok guc oluyor.

Aslında benim önerim
profosyonel bir destek alsanız ..sürekli kendinizi suclaminiz herşeyden kendinizi sorumlu tutmanız kendinize bu kadar yüklenmemiş doğru degil
Aliyorum cok sukur inanin o su anki en buyuk sansim

Doğrudur , o kadar çok konu okuyorum ki aklımda tutamıyorum muhtemelen okumusumdur sizi de...anladım...baskıcı karakter çok sıkıntı , benim de öyle idi cunku
Olabiliyor bende okuykrumda pek aklkmda kalmiyor.ben ozet olarak Baskici ve fark etmeden igneleme temizligime ve genel okarak herseyimden genel bi memnun olmama durumu vardi ve kuralciydi

Rabbim dar da olanların yardımcısı olsun.. Rabbim derdi olan bütün kullarının dermanını tez vakitte versin.. Karanlıklardan aydınlığa ferahlığa kavuştursun.. Dua etmekten başka yapabileceğim birşey yok olursada burdayım canım...

Bu soruyu nasil cevapladiniz?
Kendime acimasiz davrandigimi fark etmemistim.Yani bunda kendimi suclamakta hakli goruyordum.Is icin dediki bir haftada sen sana ogreten kisi yerinde olsan ne yapardin dedi.Bende yeni ogreniyor ben ona herseyi ogretmeye calisirdim dedim yanlis yapsa dedi bende 1 hafta olmus derim dedim.O zaman sende yanlis yapmaya hakkin var yani dedi.Iliskinde de yine ayni sekilde dedi.Dediklerinde cok hakli ama kendiimi suclamaktan nasil kurtulcam bilmiyorumki.Bana o kadar inandirici geliyoki benim suclu oldugum kendimle bas basa kaldigimda.Doktorum cok iyi onunda calisma yontemine bugun olan seansimizda cok guvenmeye basladim.

Back
X