- 30 Mart 2023
- 3.370
- 9.950
- 78
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
Tam tersine anlıyorum. Çünkü gerçekten yardıma ihtiyacı olmayan yetişkin kadına dadilik yapıyorsunuz. Sırf arkadaşınız olsun diye. İyilik dediğiniz şey ihtiyaç sahibine yapılır, siz erişkin bir kadını çocuk gibi eylemissiniz niye?Burda dostlarım var.Çevrem geniştir.
Yıllara varan dostlukların var.
Oturup kalkarız.
Ne demek dost tutmuşsunuz.Anlamadan infaz etmeyin.
siz evinize biri girer girmez rahatsızlığını mı soylersiniz.
Cidden çok kiriciydi.Bin pişman oldum gittiğime.
Hani önüme bir çay koysa sohbet anında söylese amenna.
Ama yaptığı hiç hoş degildi
Olmadığımı nerden biliyorsunuz peki?
Siz koca insan olarak bu yorumumu yaptınız.
Tamam o halde.
3 cümle kurdum.Hic birisinde saldıri yok ama siz attığınız mesajı tekrar okuyun isterseniz.Bana neden saldırdığınızı anlamadım. İçinizdeki bu hissi sosyal gönüllülük projelerine aktarın demişim.
Ben koca insanım evet, elimden gelen iyiliği yaparım kim olursa olsun. Ancak sonrasında beklemediğim tavrı görürsem ben onu yaptım bunu yaptım demem. Ben Allah rızası için yaparım çünkü. Kimseyi darlamam hadi hadi diye.
Çok garipsiniz
Sizden yardım istedi mi bu insanlar. Tamam ilk bir iki gün yardımcı olun, soru sorarlarsa bilgi verin de sonra bırakın peşlerini. Her an her gün darladınız gibi geldi bana. Önceleri kibarlıktan kırmak istememekten dolayı bir şey dememişlerdir ama bıktırmış olabilir misiniz? Çocuğunuz hediye almış kadına, ne alaka?Binamıza yeni biri geldi.Ve ufak tefek yardımcı oldum.Sonra aynı okulda olduğumuzu öğrendim.İnanılmaz iyi davrandı bana.Bende ona.
Size göre "gereği" ne kadar? Herkes aynı ülkenin insanı. Üniversite mezunu olmuş insanlar, ben şimdi en ücra köye bile gitsem iki günde hallederim işimi. Siz biraz gereksiz vazife edinmişsiniz bu alt kata yeni gelen kişilere yardım etmeyi. Dozunda bıraksaydınız keşke. Başkalarıyla tanışınca bana soğuk davrandı diyorsunuz da hep sizle mi takılsın? Çevre edinmesinin, yeni dostluklar kurmasının nesi kötü? Başkasıyla plan yaparken kahve içmeye giderken dur Renkli_Mother'a ayıp olur, ilk gün o vardı mı desin?Kimseyi gereğinden fazla rahatsız etmem.
Benim de bir komşu vardi herşeyi bende öğrendi basit bir olayda herşeyi silip attı ha üzülüyormuşum hayır herkes kendine yakışanı yaparÇevremde hep yardımsever olarak tanınırım.2 çocuğum var mesleğimden dolayı doğuda yaşıyorum minik bir ilçe.Uzun yıllardır burdayım.
Sosyal olmayı seviyorum insanlara yardım etmenin verdiği mutluluğuda ayrı seviyorum.
Bundan birkaç yıl önce mesai arkadaşlarıma gereğinden fazla gösterdiğim iyi niyetten dolayı çok yıpranmış çok zor zamanlar atlatmıştım.Çok şükür tayin olup gittiler ve ben ondan sonra kimseye bu kadar iyi niyetli olmayacağım diye kendime söz verdim fakat bu sözümü tutmadığım için yine benzer şeyker yaşadım.Binamıza yeni biri geldi.Ve ufak tefek yardımcı oldum.Sonra aynı okulda olduğumuzu öğrendim.İnanılmaz iyi davrandı bana.Bende ona.
Çocuklarımda çok sevdi.Kısa zaman çok şey sığdırdık.Evde ne piştiyse hergün verdim.İlçeye yeni geldiği için çevremle tanıştırdım herşeyine koştum.
hep bana iyiki varsın derdi,en büyük şansım derdi
Sonra zamanla çevre edindi ve bana soğuk davranmaya başladı.
Bende bir akşam musaitsen çayını içmeye geleceğim dedim.
Musaitim büyür dedim
Evine sadece 1 çocugunla gittim.
Bir kahve içip kalkalacaktım.
Kapıyı yüzü asık açtı.Çok yorgunum dedimE dedim keşke söyleseydin inmezdım dedim.
Zaten geçen gün okuldan geldim senin çocuklar kosturuyordu evde rahatsız oldum dedi.
Ama çok soğuk söyledi bunu.Daha eve geleli 2 dakika bile olmamıştı.Dedim gündüz vakti oluyor bazen.Bende elimden gelen dikkati gösteriyorum zaten 8 de uyuyorlar.7 24 hoplamiuorlar ki dedim.Binada yalıtım yok eski,bunu biliyorsun.Zincir vuramam ki çocuklara dedim.Bu binaya gelirken söylenmiş üstte 2 çocuklu var diye bilerek girmiş,(binada 3 daire daha boştu)
Bunca zaman hiç rahatsız olduğunu söylemezdi aksine çok seviyorum çocuklari,seslerinden ne olacak derdi.
Neyse ben öyle diyince evet ama tahammülüm azaldı artık diyimce,bende kızımı aldım evime çıktım.Seni daha fazla rahatsız etmeyelim dedim
Hayır otur falan desede çok ısrarcı olmadı.Eve çıktım inanılmaz kırıldım.Mesaj attım.
Çok kırıldım,evine gelmiştim,her şartta her koşulda seni ağırladık,bir gün yüzümü asmadım.Bin pişman oldum geldiğine dedim.Ama bu bahane bence dedim
oda bunda bir ayıp yok rahatsizligimi dile getirdim dedi.Konu uzadida uzadı.
en son ipler koptu.
sonra ben 1 gün sonr ona yapıcı bir mesaj attım.Sana sırtımı dönmedim,ne olursa olsun burdayım dedim
oda bende öyle ama artık eskisi gibi olamaz dedi.
kızımın aldığı hediyeyi kapıma koymuş.
çocukça hareketler.
çok üzüldüm.
Neyse 2 aydır konuşmuyoruz.
Oda okuldan başka hocalarla samimi oldu.
sorun yon ama burun buruna altlı üstlü oturmak,işyerinde aynı ortamda çalışmak beni oldukça geriyor.
hep en sinirimi bozan şey ile sınanıyorum.
Sabrediyorum 1 ay sonra okul kapanacak herkes kendi yoluna bakacak.
Ama ben kendime kızıyorum.Daha buraya yazamadigim neler yapmıştım ona.
Oda bana karşı öyleydi.
Baya iyi davranıyordu.
Demek herşey tutunana kadarmış diyorum şimdi.
Kullanıldığımı hissediyorum.
Size içimi dökmek istedim.
Yorumlarınızı merak ediyorum.sevgiler
Tabi hergun değil genel olarak öyle yazmışım,bekar tek yaşıyor yemek yapmakla uğraşmadım bende zaten çocuklar var diye yollardim o da çok hoşnut olurdu.
bu konuda neyi cımbızla çekerler diyordum Tebrikler
"Çok nankörlük etmiş, hmm, sen iyilik etmişsin o anlamamış" falan mi demeliyiz mutlaka, ben anlamadım?Tabi hergun değil genel olarak öyle yazmışım,bekar tek yaşıyor yemek yapmakla uğraşmadım bende zaten çocuklar var diye yollardim o da çok hoşnut olurdu.
bu konuda neyi cımbızla çekerler diyordum Tebrikler
Cevaplarina bakinca anliyorum ki her seye bi bahanen, aciklaman, olayi dramatize edip kendini üste çıkaran bi tavrin var. Bu tavır bile itmiş olabilir. Evet, evinde yaptığı hareket hoş değil ama belki de bıktı, sınırı sert şekilde çekmek istedi. "Ben ona çok iyilik ettim, şunu yaptım bunu yaptım" draması itici duruyor.Siz beni anlamamişsiniz ki ama.
Benim tek kirildigim nokta bu kadar samimiyet hatır varken evine daha girer girmez rahatsızlıklarını söylemesi.Hani önüme bir çay koyar sohbet anında tatlı tatlı söyler vallahi anlarım.Ayio değil mi? Siz evinize giren birine daha nefes almadan sizden rahatsız oluyorum mu dersiniz.Yani bunu normal geliyor artık size.
Tabiki bekar insan çevresi olacak.
Yaslarimiz yakın bu arada.
30 li yaslardayiz..
Hani özür dilemesi gereken taraf oyken birde üste çıkıp beni suçlaması cabası oldu.
Mesafe her zaman iyidir. Malesef o bazı insanlarda olmuyorÇevremde hep yardımsever olarak tanınırım.2 çocuğum var mesleğimden dolayı doğuda yaşıyorum minik bir ilçe.Uzun yıllardır burdayım.
Sosyal olmayı seviyorum insanlara yardım etmenin verdiği mutluluğuda ayrı seviyorum.
Bundan birkaç yıl önce mesai arkadaşlarıma gereğinden fazla gösterdiğim iyi niyetten dolayı çok yıpranmış çok zor zamanlar atlatmıştım.Çok şükür tayin olup gittiler ve ben ondan sonra kimseye bu kadar iyi niyetli olmayacağım diye kendime söz verdim fakat bu sözümü tutmadığım için yine benzer şeyker yaşadım.Binamıza yeni biri geldi.Ve ufak tefek yardımcı oldum.Sonra aynı okulda olduğumuzu öğrendim.İnanılmaz iyi davrandı bana.Bende ona.
Çocuklarımda çok sevdi.Kısa zaman çok şey sığdırdık.Evde ne piştiyse hergün verdim.İlçeye yeni geldiği için çevremle tanıştırdım herşeyine koştum.
Musaitim büyür dedim
Kapıyı yüzü asık açtı.Çok yorgunum dedimE dedim keşke söyleseydin inmezdım dedim.
Zaten geçen gün okuldan geldim senin çocuklar kosturuyordu evde rahatsız oldum dedi.
Ama çok soğuk söyledi bunu.Daha eve geleli 2 dakika bile olmamıştı.Dedim gündüz vakti oluyor bazen.Bende elimden gelen dikkati gösteriyorum zaten 8 de uyuyorlar.7 24 hoplamiuorlar ki dedim.Binada yalıtım yok eski,bunu biliyorsun.Zincir vuramam ki çocuklara dedim.Bu binaya gelirken söylenmiş üstte 2 çocuklu var diye bilerek girmiş,(binada 3 daire daha boştu)
Bunca zaman hiç rahatsız olduğunu söylemezdi aksine çok seviyorum çocuklari,seslerinden ne olacak derdi.
Neyse ben öyle diyince evet ama tahammülüm azaldı artık diyimce,bende kızımı aldım evime çıktım.Seni daha fazla rahatsız etmeyelim dedim
Hayır otur falan desede çok ısrarcı olmadı.Eve çıktım inanılmaz kırıldım.Mesaj attım.
Çok kırıldım,evine gelmiştim,her şartta her koşulda seni ağırladık,bir gün yüzümü asmadım.Bin pişman oldum geldiğine dedim.Ama bu bahane bence dedim
en son ipler koptu.
sonra ben 1 gün sonr ona yapıcı bir mesaj attım.Sana sırtımı dönmedim,ne olursa olsun burdayım dedim
çocukça hareketler.
çok üzüldüm.
sorun yon ama burun buruna altlı üstlü oturmak,işyerinde aynı ortamda çalışmak beni oldukça geriyor.
Oda bana karşı öyleydi.
Baya iyi davranıyordu.
AynenSiz niye alt katınıza her gelene hamilik yapma derdindesiniz? Önce ben vardım, her şeyi herkesi tanıyorum sana yol göstereceğim misyonunu niye üstlendiniz? İlçeye yeni geldiyse geldi, siz olmasaydınız tanışamayacak mıydı başkalarıyla veya bakkalın çakkalın yolunu bulamayacak mıydı? Çevre edinince soğuk davranmaya başladığını siz düşünüyorsunuz. Size göre en önce ve en tepede siz olmalısınız.
Bir iki yaparsın yardım olur tamam da, evimde ne piştiyse her gün yemek götürdüm niye? Kendi yemek yapamıyor mu veya sizin her pişirdiğinizi yemek zorunda mı? Yani her akşam işten geliyorum ayağımı uzatıp dinleneceğim ama kapı çalıyor ve yer misin sever misin demeden tabak tabak yemek.
Küçük çocuğunuzun hediye vermesi ne alaka? Yani siz bayağı aile moduna girmişsiniz. Kadın ilk zamanlar yardım etmenizi hoş karşılamış minnet duymuştur ama böyle takipçi gibi devamlı tepesinde olduysanız soğumuştur.
Belki de kadın nankörün teki. Köprüyü geçene kadar iyi davranıyor veya çıkarının derdinde, bilemeyiz tanımıyoruz çünkü. Ama sizin yazdıklarınızdan ben sizi hatalı buldum.
Sizin bazı özelliklerinize benzeyen bir komşum vardı.Çevremde hep yardımsever olarak tanınırım.2 çocuğum var mesleğimden dolayı doğuda yaşıyorum minik bir ilçe.Uzun yıllardır burdayım.
Musaitim büyür dedim
en son ipler koptu.
çocukça hareketler.
çok üzüldüm.
Oda bana karşı öyleydi.
Baya iyi davranıyordu.
O zaman farklı durum demekki sizi çevre edinene kadar kullanmış. O kadar hukukunuz varsa eğer en son yaptığı çok ayıp. En azında rahatsızlığını daha mütevazi bir şekilde söyleyebilirdi.Hayır hayır sabah akşam gitmedim nasıl böyle anlaşılıyor hayret.Tam tersi sabah akşam bende olan kendisiydi:)
Çocuklar iş hayatı yeterince yoğun bir hayatın var zaten yıllardır burdayım çevrem geniş.Dostlarim var oturup kalktigim plan yaptığım.
ben hiç bir zaman müsait değilim demedim.Hep kapımı açtım.Ama kırk yılda bir çocuğumla gitmişim.Daha nefes almadan insan rahatsızlıklarını söyler.
Esas kırıcı ayıp olan buydu.
Hani guleryuzlu söylese neyse.
Kaç yaşındayım ilk defa birinin evinden kovulmuş gibi hissettim ve hiç haketmemistim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?