Kendimi 80 yaşında hissediyorum

Kızlar canım çok sıkkın. Kendimi 30 yaşında genç bir kadın değil de 80 yaşında nineler gibi hissediyorum. Sebebi Biraz uzun.
Ben çok kötü bir çocukluk ve ergenlik geçirdim ailem yüzünden. Babam baskıcı idi , bir de üvey anne vardı. Ama buna rağmen hep neşeli ve mutlu olmayı bilen bir kızdım. Yaramaz ve muzur bir çocuktum. Etrafımdaki herkesi güldürürdüm. Eşimle de üniversite 1. sınıfta tanıştım. Ben yine yaramaz cocuktum ama o ağır abi takılırdı. Yine de beraber güzel vakit geçirirdik. Hep hayal kurardık evlenince şöyle şöyle yaparız diye. Nişanlı iken de gezdik tozduk. 4 sene sonra evlendik. Evlendikten sonra sürekli uyuyan ya da tv seyreden bir adam oldu.
Şunu yapalım derim, yarın yaparız der. Yarın gelir, öbürgün yaparız der. Öbürgün gelir bir hafta sonra der. Sürekli bir bahane bulur ve erteler ama yapmaz ( gezmek dolaşmak anlamında). Evli olunca da arkadaşlarla da çok takilamadik ve ben iyice eve kapandım. Psikolojim bozuldu. Bu arada da başka başka problemlerimiz oldu.
Sonra kızım doğdu, iyice elini eteğini çekti. Sanki çocuk doğurmuşum isim bitmiş gibi hissettim. Ilgi yok, sevgi yok hatta sakalasmak bile yok..En kötüsü ben de onun gibi oldum. Kendimi çok çirkin ve yetersiz hissediyorum. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim?
Klasik evli turk erkegi iste

Insan eşiyle gezmek ister. Bu normal değil mi? Bizim oralarda bekarken gezip tozmaya çok laf eder , özellikle benim ailem. Kacak köçek buluşurduk.( 10 sene önce )
Bazı şeyleri evlendikten sonraya bıraktık haliyle. Daha serbest olacağımızı düşünürken eşimin isteksizliği benim gibi hiç eve girmeyen biri için psikolojik olarak içime kapanmaya itti.
Onu ikna etmekten yoruldum zaten ama kendim nasıl eski halime dönebilirim diye sormak istedim aslında.
hah ben de onu demek istiyorum. Tabi ki insan eşiyle de gezip tozmak ister. Bunu da sevgililik aşamasında yaparak anlar eşinin yapısını, sizin durumunuzdaysa koşullardan dolayı böyle olmamış anlıyorum.
O zaman dediğimiz gibi eskiden neler yapıyorsanız bazılarını yapmaya başlarsınız yeniden, eşiniz yokken yaptıklarınızı. Eşinizi de arada sevdiği ilgi alanları dahilinde dahil edersiniz, birlikte maça gitmek belki ya da oyun oynamak.
Eski haliniz tam nasıldı bilemediğim için tam ne yapmak istediğinizi anlamadım ama psikolojik olarak böyle bir döngüye girdiyseniz bundan çıkmak da planlar yaparak ve uygulayarak sizin elinizde. Biraz gezince zaten yeniden yavaşça açılırsınız diye düşünüyorum.

Mutluluğunuzu eşinizin davranışlarına bağlamamaya çalışın, kendinizi mutlu edecek baska şeyler bulmaya çalisin. Erkekleri değiştirmek çok zor malesef.

hah ben de onu demek istiyorum. Tabi ki insan eşiyle de gezip tozmak ister. Bunu da sevgililik aşamasında yaparak anlar eşinin yapısını, sizin durumunuzdaysa koşullardan dolayı böyle olmamış anlıyorum.
O zaman dediğimiz gibi eskiden neler yapıyorsanız bazılarını yapmaya başlarsınız yeniden, eşiniz yokken yaptıklarınızı. Eşinizi de arada sevdiği ilgi alanları dahilinde dahil edersiniz, birlikte maça gitmek belki ya da oyun oynamak.
Eski haliniz tam nasıldı bilemediğim için tam ne yapmak istediğinizi anlamadım ama psikolojik olarak böyle bir döngüye girdiyseniz bundan çıkmak da planlar yaparak ve uygulayarak sizin elinizde. Biraz gezince zaten yeniden yavaşça açılırsınız diye düşünüyorum.
Eskisi gibi sen şakrak hareketli sosyal olmak istiyorum.
Eşim de öyleymiş, hatta gittigi yerlerj anlatir beraber gideriz derdi ama imza atınca ne oluyorsa artık birden değişiyorlar.

Haklı olabilirsin ama daha neler. 😁😁

evet abarttım ama 🤣 benzer bi sevgilim vardı yaşadığını anlıyorum yani.

adamdan ayrılınca ruhum gençleşti resmen. hatta bikaç yaş küçük birilerinden hoşlandım sonra (flörtü geçmedi) ama o bile bana güzel bi enerji verdi kendimi yine ergen gibi midemde kelebekler uçuşurken buldum. bence insanı etkiliyor karşısındaki kişinin ruhsuzluğu.

Back
X