Kendimi Affedemiyorum...

Olan olmuş bundan sonrası için neler yapabilirimi düşünerek hareket edin.

Benim kardeşim yeni doğum yaptı 15 günlük bebek henüz. 5 cm açılma oldu normal doğum görünüyordu. Normalde yana bir hastane olduğu için sabahtan aksama kadar beklediler ama sonra yine sezeryana aldılar çünkü suyu bitti artık. Yani kismet boyleymis öyle düşünün. Bunların hepsine dikkat etseniz de sonuç sezeryana olabilirdi.

Yazdıklarınızı okurken kardeşime çok kızdım. Çünkü sizin bu pismanliklariniz üzerine ablam annem ben hepimiz onu uyarıyoruz ama kendisi dik kafalı, canı da pek tatlı dinlemiyor hiç. En son hepimizi azarlıyor. Gece uyumuyormus diye likir likir emen çocuğa gece mama mi versek diye parlak fikir bulmuşlar kocasıyla. Emzik vermeye başladılar bile.

Neymiş uykusuz kalmismis hanfendi. Göğsü hep yara olmuş da çok aciyormus da. Bebeği de iyi huylu yine demek aksi olsa atacaktı kendini bir yerden.

Artık lohusa depresyonu falan dinlemedim.
Dedim nasıl hamile kalcam diye interneti alt üst ettin aç da biraz yeni doğan bebeği sağlıklı büyütme yollarını oku gerizekalı seni.

Valla dayanamadım artık.
Anne olmayı ne sandı bilmiyorum.

Size de sakin olmanızı ve bundan sonrası için bilinçli olma adına daha çok okumanızı araştırmanızı öneriyorum..

Bende sezeryan oldum süt gelmiyordu. Hemşire afedersinde eliyle uğraştı inek sağar gibi. Kötü bir durum canimda yandı ama o rezillige bile katlandim yeterki sut gelsin diye . Çok duyarsız bir hastane gibi geldi en azından bilgilendirip ne yapman gerektiğini soyleyebilirlerdi . Olan olmuş artik kendini uzersen hepten gider şutun.

Çok üzüldüm siz de zor şeyler yaşamışsınız. Sağlığına kavuşmuştur inşallah kızınız.
Hem çevre baskısı hem doktorların rahatlığı bir çok annenin emzirmesine engel oluyor maalesef.
Dünya sağlık örgütüne göre bebeğin ayda 500-1000 gr alması normalken 500 gr alan bebeğe mama başlatıyor bir çok doktor
Sağlıklı doğumlar

Şımarıklık demiyelim.
Şımarıklık olduğunu düşünmüyorum.
Kendim yaşadım, problemler oluşunca insan kendinde arıyor hatayı "ben nerede yanlış yaptım, niye öyle olmadı da böyle oldu" diye yemeye başlıyor.

Ama bunu yapmak yerine siz bebeğinize odaklanın.
Benim annem bana bu anlamda çok yönlendirici oldu.
Annemin benden sonra 2 ölü doğumu var, onları hatırlattı.
Hamd olsun yaşıyor ve iyi olacak diyerek hep teselli etti.

sonuç: bir sürü hastalık ile uğraştım ben, bebeğimin poposunda yara mı olmadı, cildinde problemler mi çıkmadı.
Neticede 1 yaşına kadar uğraştık ama şimdi dünya güzeli bir oğlum var, Allah herkese nasip etsin evlat sevgisini.
üstüne titriyoruz, ama dur noktasını bilmek lazım.

Kendi elinde olmayan şeyler için kendini hırpalama.
Benim oğlum da katı gıdaya başlayana kadar mama ile büyüdü, bu senin anneliğinden birşey eksiltmez.
Annelik sadece süt üretip emzirmek değildir, örnek verdim annemden.
O kadın ne yapsın? Haram edecek sütü bile olmadı.

Bu işin espirisi tabii.
Çok kurcalamayın kafanızı ve evladınız için elinizden geleni yapın yeterli.
Elinizde olmayan unsurlar hep olacak hayatınızda, bugünlük birşey değil bu.
Rabbim diyorum ya başka dertler yaşatmasın inşallah.

Canımcım evladın yanında ve sağlıklı çok şükür. Böyle şeyleri düşünerek hayatı kendine zehir etme.

Annelik vicdan azabıdır diye bir söz okumuştum. Çok doğru bir söz. Hiç bitmiyor malesef. Şöyle yapsaydım daha mı iyi olurdular hiç bırakmıyor peşini.

Ben de de oldu böyle canim.ilk sütüm gelmedi.bebegim memeyi tutamadi.meme ucum yokmus?!!!iki üç gün sonra süt geldi bu sefer kizim biberona alisti.zorladim ettim derken cok olan sütüm azaldi kizim emmeyi reddedince.inan seni çok iyi anliyorum.hungur hüngür aglardim kucagimda emmedikce.elimde pompa süt sagardim .cani isterse emerdi.istemezse biberon.süt az oldugu icin cogunlukla da mama.bu sekilde 6 ay emdi emmek denilirse.geceleri sinirlenip memeyi itip de bas bas bagirmaya baslayinca doymadigini anladim iyice kestim.zaten emmiyordu artik reddediyordu.sütüm de yok denecek kadar azaldi.ben ne bicim anneydim.millet 2 sene emziriyor ben dogru dürust besleyemiyorum yari mama yari meme..kendimi cok sucladim.gecelerce agladim.kizim simdi3,5 yasinda masallah.simdi o gunleri hatirlayip neden emzirdigim anlarin tadini cikarmadim da sütüm az mi doydu mu ac mi diye kendime dert ddindim bilemiyorum.

Sen de sagarak da olsa 9 ay anne sütü almasina sukretmelisin bence.zaten bundan sonra gelsin corbalar gitsin meyveler...gittigi yere kadar gitsin.bebeginin saglikli psikoloji de bir anneye ihtiyaci var .unutursun ilerde bu gunleri

Simdi de sabah 4 tane kurabiye yedi.yaptigim gozlemeyi yemedi.amaaan ölmez ya.kilosu da normal.acikinca kedi gibi sürunür bacagima.bu moddayim düşün yani

Teşekkür ederim Deneyeceğim. Sütüm sağdığım sürece kesilmez biliyorum ama sağım sayısını azaltmamam lazım.
Bir de sağmak ve biberon steril etmek beni bitirdi sanırım :)

evet bazı hatalar yapılmış,
hastanenin size emzirme konusunda hiç destek olmaması gerçekten kabul edilemez,
ki yasak da olması lazım, yanlış bilmiyorsam.

ama üzerinden aylar geçmiş,
çocuk yetiştirmede geçmişe çok takılı kalmak doğru değil,
çocuklar o kadar her şeyi almaya müsaitler ki, evet her hatanın bedeli oluyor ama her hatanın telafisi de var.
uzun dönem anne sütü almış bebeğiniz, ne kadr güzel aslında,
biraz olumlu bakın.

hem anne sütü iyidir güzeldir de bebeğin yegane ihtiyacı değildir. millet 3 yaşına kadar emziriyor diye düşünmek saçma, her annenin ve bebeğin durumları kendilerine özel. sizin bebeğinizle bağınız emzirmekle değil de başka şekilde oluşsun, ama yeter ki oluşsun.
sevgiyle büyüyen her bebek bu tarz ufak tefek hataları tolere edebilir.
en önemli sorun sevgisizlik.
bence kafaya bu geçmişi bu kadar takarak aslında sevginizi gösteremiyor olabilirsiniz, ve bu daha kötü sonuçlar doğurabilir.

boşverin olan olmuş,
şöyle olsaydı, böyle olsaydı, gerçekten hiç bir faydası yok.

sadece anne adayları bence konunuzu okumalaılar,
ben de doğumumdan sonra şöyle düşünmüştüm.
keşke o kadar doğum yöntemine şuna buna kafa yoracağıma emzirmedir, yenidoğan bebek bakımıdır o konularda geliştirseydim kendimi diye düşünmüştüm.
İnsan sanıyor ki, bir tek kendi cahil, çevresi ona yardımcı olacak,
bakın sizin hastanenizde size emzirme eğitimi vermesi gereken hemşireler bile yardımcı olmamış.

doktorunuzun kararını ise sorgulamanız bana doğru gelmedi,
suyunuz gelmiş, üzerinden o kadar zaman geçmiş, bebeği riske atmak gerçekten de doğru olmazdı.

Sezaryen için yorumum amniyon geldikten sonra doğum uzarsa enfeksiyon riski artıyor ondan riske atmamış olabilir.
Tıbbi bilgim yok ama suyumun tamamı gelmemişti bebeğimin hareketleri de normaldi. Belki de riske atmak istemedi ama o duyguyu bana geçiremedi ruhsuz davrandı

Yanlış hastane yanlış doktora düşmüşsün. Senin bi suçun yok. Ha bende noldu sütüm vardı çocuk doğar doğmaz memeyi reddetti yeni doğan çocuk memeye geldikçe itiyodu kendini. Hemşire kızcağız uğraştı memeyi vermeye çalıştı saat başı geldi gitti. Biraz sağdık verdik 2 çay kaşığı bile almadı. Az mama verdik. 2. Günde bunlar yaşandı derken çocuk sarılık oldu mamayı dayadık sarılık düştü. 1 ay kadar sağdım sütü öyle verdim sonra sütte gitti. Bizim hikayemiz böyle. Ama çokta düşünüp kendimi üzmüyorum şuan.

İyide benim de hastanede sütüm gelmedi, meme verdim kızıma ama gelmedi. Boş boş çekti ağladı. Normal doğum yaptı ablam onunda gelmemişti. Ben de 3-4 gün mama verdim. Sonra da memeye geçtik ve aldı.

Seninki gibi olan çok bebek var. Memeyi red eden, anne en baştan meme verse de almayan. Bak benim kızım ilk günler mama almasına rağmen memeyi red etmedi ama başka çocuklar meme ile başlamasına rağmen memeyi red ediyor. Yani sen meme versen de memeyi red edebilirdi, nereden bileceksin bunu? Hele sütü çek çek zor gelen anneler var, kimisinin taşar kimisinin vardır ama çocuk çeker çeker zor gelir, çocuğun çenesi yorulunca red edebiliyor. Zorlanıyor emmeye. Senin de bu durumun olmuş olabilir.

Ayrıca sütün var canım, çoğu kadın belki de 10 kadından 5'inin sütü yok ve mama ile büyüyor. Sen süt veriyorsun, nasıl bir lütuf bu farkındasın di mi? Tek bir damla anne sütü olmadan büyüyen çocuklar var. Etrafımda yeni doğum yapan kadınların çoğu mama ile besliyor.

Ayrıca memeye alışması güzel olduğu kadar zor, ahhh neler yaşadım. Kızım meme bağımlısıydı ve bana yapışmıştı resmen. 1 yaşına kadar bağımlı gibi meme ile uyudu, ben yokken ortalığı yıktı. Biberonla beslenen çocuklar daha rahat bu konuda. İşe başlayamadım ben yürüyene kadar, sonra da yok başlasam da olmayacak diye kaldım öyle. Şimdi ablamın kızı memeci, çalışıo ablam arada ben arada annem, ablam falan bakıyoruz resmen mafediyo bizi,meme krizine giriyor. Biberonu red etti ilk başta ve ancak almaya başladı.

Bence dert edeceğin birşey yok, böylesi hayırlıymış, boşver ne koşularda büyüyen bebekler var, hazır mama bile yok inek sütü, un su ile beslenen. Ahhhh ahhh, cidden sen çok çok şanslısın...

Teşekkür ederim Kötülenmek için açtım konuyu ama çok güzel yorumlar yapıyorsunuz sanırım ağlayacağım.
Haklısınız günler çok çabuk geçiyor ziyan etmemeli

Elbette bir anne olarak yaşanan keşkeler hep olur akasya ... giderek tecrübeleniriz ve her yeni bilgide tüh keşke diyebiliriz .
Ama takdir edersin ki keşke geçmişi geri getirmiyor .

Bir 6 ay sonra da bugünleri hatırlayıp , keşke o kadar kafama takmasaydım dememek için ne yapıyoruz ? Hooooop bugüne bakıyoruz .

Bebeğinin en çok ihtiyacı olan şey '' mutlu anne '' .

Haklısınız emzik biberon aldığı halde memeyi hiç bırakmayan bebekler de var. Belki de benim oğlum inatçı tembel :)
Tek isteğim 2 yaşına kadar anne sütü alması umarım sağabilirim .
Teşekkürler

Teşekkür ederim Kötülenmek için açtım konuyu ama çok güzel yorumlar yapıyorsunuz sanırım ağlayacağım.
Haklısınız günler çok çabuk geçiyor ziyan etmemeli
neden kötüleyelim canım.
bir anne bir anneye böyle bir vicdansızlık yapamaz yapmamalı:))
bebeğini sağlıkla büyüt.
gelecek güzel günlerini düşün.
konuşacak ,yürüyecek, büyüyecek annesi.
tek şmdi değil bir ömür annelik yapacaksın ona.
herşey yeni başladı henüz:))
üç çocuk annesiyim.
ikizlerim 15 aylık.
ben seni çoook çoooktan da fazla iyi anladım.
ben de hataya düştüm çok ağladım.
ancak kendi kendimi toparladım.
elimden gelen budur a ikna ettim kendimi.
sen de böyle yap.
ziyan etme günlerini.
bu dediğmi unutma.
bir ömür annelik yapacaksın.
peeek çok geçitten gececek pek çok fedakarlıkta bulunacaksın.
o sebeple kendini yıpratma lütfen.
dediklerimi dikkate almanı umuyorum:))

Mutlak sizinle karşılaşmışısızdır :) Bahsettiğiniz guruplara üyeyim ve oldukça aktifim. Tam blw yapamıyoruz çalıştığım için ama asla püre vermiyorum :) Teşekkürler

Size kesinlikle katiliyorum.doguma o kadar yoğunlaşmistım ki sonrasini düsünemedim bile.sandim ki filmlerdeki gibi bebegi kucagima verecekler o da cup cup emecek.ben de huzurla arkama yaslanip onu izleyecegim.YOK ÖYLE BİR DÜNYA!!

Allahim kimse de bir sey bilmiyor 3 cocuk doguran kv, annem degilmis gibi...

Valla burda bir topik acalim hamilelere .dogum sonrasi emzirme tecrübeleri diye:))hayir isleriz.kimse de demiyor biraz sut vermeyi emzirmeyi arastir diye.dogumdan sonra da bebekten dolayi arastiramiyorsunki...sır gibi kimse anlatmadi anacim.sorunca "ne bilim emdi iste "yada "aman ne var mama ver " diyorlardi

çok şükür ki anne sütünü hala alıyor bir şekilde.. ben napıyım. 1 hafta sadece emzirebildim.. kv tartışmalar sonucu sütüm kesildi ama ben kendimi çok strese soktum şimdi zamanı geriye alsaydım ne dediğini dinlemez çocugumuda emzirirdim beni düşün biraz rahatla

Haklısınız annelik böyle bir şey sanırım hep mükemmel olmaya çalışıyoruz.
Teşekkürler

Kendimdeydim bana sorabilirlerdi. Sormadılar. Hastaneyi de şikayet etmeyi düşünüyorum ama geç mi kaldım acaba. Kim bilir kaç bebeğin hakkına giriyorlar.
Teşekkür ederim. Size de sağlıklı doğumlar :)

aşırı abartiyorsunuz
çocuğunuz sağlıklı çok şükür
sanki doğum nedeniyle bir hastalık sahibi vs. mi olmuş Hayır
bu düşündükleriniz sadece sizi yipratir ve güzel geçecek zamanları boşa harcamış olursunuz
zaten 9 aylık olmuş ek gıda beslenmesine de başlamıştır nasıl olsa
boşu boşuna uzuluyorsunuz
geçmişe donemiyoruz maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…