- 3 Eylül 2012
- 21.881
- 57.682
- 798
Çok üzüldüm siz de zor şeyler yaşamışsınız. Sağlığına kavuşmuştur inşallah kızınız.Canım benim de çok pişmanlıklarım var. 40.haftada mecburi sezeryan oldum,ilk ay dolup taşan sütüm 2. ay birden kesildi çünkü kızım reddediyordu,çevre baskısyla mecbur mama verdim. 4 aylıkken karnında tümör tespit edildi,çok tehlikeli bir ameliyat geçirdi. Hatta ben bunu anne sütü alamadığına bile bağladım. Bunları göz önüne al,bu durumda benim pişmanlıktan ölmem lazımdı. Bebeğin çok şükür sağlıklı,sadece çok yanlış bir doktor ve yanlış bir hastane seçmişsin ama onun bile bir sebebi vardır eminim; şerde hayır vardır derler.
Şımarıklık demiyelim.Haklısınız bunları düşününce de çok kızıyorum kendime.
Doğar doğmaz bebeğini ameliyata gönderen hiç emziremeyen bir arkadaşım var
Şükürsüzlük mü yaptığım şımarıklık mı bilmiyorum.
Teşekkür ederim yorumunuz için. Sağlıklı doğumlar. İnşallah ikinci bebeğinizde her şeyin en güzelini yaşarsınız.
Teşekkür ederimHayırlı evlat olsun inşallah, bazen olaylar bizim istediklerimiz dışında gelişir. Bu yüzden kendini hiç suçlama, hiç sütün gelmeyebilirdi.
Bir yakınım var, normal doğum yaptı ama 2-3 gün zorla emzirdi oda 3-5 dk kadar. Çünkü sütü hiç yoktu, bebek uğraşıp uğraşıp süt gelmeyince ağlama krizine giriyordu. Mecbur mama verdi hep.
Geçmişi düşünüp kendini suçlamak yerine bebeğinin şuanki günlerine odaklan, Süt arttırıcı gıdaları araştır, ayrıca bebeğin alacağı şifayı şimdiye kadar almıştır sen merak etme, Strese giripte bu güzel günlerini zehir etme kendine
Tıbbi bilgim yok ama suyumun tamamı gelmemişti bebeğimin hareketleri de normaldi. Belki de riske atmak istemedi ama o duyguyu bana geçiremedi ruhsuz davrandıSezaryen için yorumum amniyon geldikten sonra doğum uzarsa enfeksiyon riski artıyor ondan riske atmamış olabilir.
Teşekkür ederimannelikte ki kaygılar pişmanlıklar hiç bitmez ki.
ancak her doğumda ve sonrasında da benzer sorunlar yaşanabiliyor ne yazık ki.
bazı bebekler böyle memeyi reddedebiliyor ne yazık ki.
ancak güzel bir şey yapıyorsun annesi sen:))
sağıp veriyorsun.
anne sütünden mahrum değil.
bu koşullarda yapabileceğinin en iyisini yapıyorsun zaten.
elinde olmayan şeyler için kendini suçlama lütfen.
hayatta herzaman herşey bizlerin kontrolünde değil.
bizlerin insiyatifi dışında da gelişiyor olaylar.
senin kasıtlı bir ihmalin yok bir yanlışın yok.
eziyet etme kendini.
geri dönüşü olmayan bu günlerinizi kendine zehir etme.
kendini de affet:))
ve ihtiyaç duyuyorsun belli ki bir yardım almanı tavsiye ederim.
sana iyi geleceğini düşünüyorum.
bu dediklerimi daha profesyonel bir dilden aşağı yukarı aynı şekilde duyacaksın:))
en büyük tavsiyem ise tekrar yazıyorum geri dönüşü olmayan bu kıymetli günlerinizin kıymetini bil.
Haklısınız emzik biberon aldığı halde memeyi hiç bırakmayan bebekler de var. Belki de benim oğlum inatçı tembel :)abartıyorsunuz evet ama ben de bu kafada olduğumdan kadar iyi anlıyorum ki sizi. şimdi size ben kendimden örnek vereceğim. emen çocuk emiyor inanın bunun sezaryenle, küvözde kalma ile, biberonla beslemekle, emzik ile ve en önemlisi de mama ile alakası yok. daha 9 aylık ise yavrunuz siz devam edin emzirmeye, kesmeyin, bırakmayın, sağdığınız sütü alsın. o sütü alması değil mi önemli olan. emmiş veya biberondan almış, onu o kadar takmayın lütfen.
ben erken doğum yaptım, 4 saat küvözde kaldı kızım, kendim mama verdim hastane odasında çünkü erken doğum nedeni ile ememiyordu, şırınga getirdiler ben biberonu kendim verdim kızıma, emziği de ben verdim ağzına... benim kızımın hiç emmemesi lazımdı o zaman.
20 gün, günde 4-5 saat, abartmıyorum 4-5 saat emzirme için cebelleştik. başardı 20.günde ve 21 ay emzirdim. mama da içti, biberona da iyi ki alıştırmışım çünkü 3.ayda ben işe döndüm. annem evde biberon ile verdi sütümü. olsun aldı ya o sütü, sabah akşam da emzirdim. yani diyeceğim o ki emen çocuk emiyor o sütü alan çocuk alıyor. biz kendimize ettiğimizle kalıyoruz. siz ona sağlıklı, mutlu lazımsınız. sizin elinizde olan bir şey yok bazı durumlarda.
neden kötüleyelim canım.Teşekkür ederimKötülenmek için açtım konuyu ama çok güzel yorumlar yapıyorsunuz sanırım ağlayacağım.
Haklısınız günler çok çabuk geçiyor ziyan etmemeli
Mutlak sizinle karşılaşmışısızdır :) Bahsettiğiniz guruplara üyeyim ve oldukça aktifim. Tam blw yapamıyoruz çalıştığım için ama asla püre vermiyorum :) TeşekkürlerCanim olan seyleri sorgulamak seni ve bebegini uzmekten baska birsey yapmaz.artik bundan sonra olacaklarin iyi olmasi icin cabala.bebegin icin nasil aktiviteler yapabilirim onlara bak mesela.montessori diye bisey var onu arastir.facebookda gruplar var onlara uye ol.blw diye bi beslenme sekli var cocugunu onunla beslenmeye tesvik et.yani kisacasi bundan sonrasi icin pisman olmayacagin seyler yasamamak icin arastirma yap.yoksa 5 ay sonrada bugunler icin pisman olacaksin ve bu boyle surup gidecek.
Ki ne guzrl hala anne sutu verebiliyorsun.ilk6 ay anne sutuyle beslemissin yavrunu.seni cok iyi anliyorum.benimde iki cocugum var.su an iki aylik bi kizim vat.kizim ilk dogdugunda kalp sorunumdan solayi bi igne vurulmam gerekti.doktorum ne olur olmaz bebege mama verelim demisti.o kadar uzulmustum ki.sonra cocuk doktoru mamaya gerek yok emzirebilirsin dddiginde dunyalar benim olmustu.o yuzden seni cok iyi anliyotum.ama suktlretki biberonlada olsa anne sutu verebiliyorsun.bence adtik daha fazla eskiye takilma ve cocugunla bundan sonra guzel vakit gecirmeye bak.sevgiler
Size kesinlikle katiliyorum.doguma o kadar yoğunlaşmistım ki sonrasini düsünemedim bile.sandim ki filmlerdeki gibi bebegi kucagima verecekler o da cup cup emecek.ben de huzurla arkama yaslanip onu izleyecegim.YOK ÖYLE BİR DÜNYA!!evet bazı hatalar yapılmış,
hastanenin size emzirme konusunda hiç destek olmaması gerçekten kabul edilemez,
ki yasak da olması lazım, yanlış bilmiyorsam.
ama üzerinden aylar geçmiş,
çocuk yetiştirmede geçmişe çok takılı kalmak doğru değil,
çocuklar o kadar her şeyi almaya müsaitler ki, evet her hatanın bedeli oluyor ama her hatanın telafisi de var.
uzun dönem anne sütü almış bebeğiniz, ne kadr güzel aslında,
biraz olumlu bakın.
hem anne sütü iyidir güzeldir de bebeğin yegane ihtiyacı değildir. millet 3 yaşına kadar emziriyor diye düşünmek saçma, her annenin ve bebeğin durumları kendilerine özel. sizin bebeğinizle bağınız emzirmekle değil de başka şekilde oluşsun, ama yeter ki oluşsun.
sevgiyle büyüyen her bebek bu tarz ufak tefek hataları tolere edebilir.
en önemli sorun sevgisizlik.
bence kafaya bu geçmişi bu kadar takarak aslında sevginizi gösteremiyor olabilirsiniz, ve bu daha kötü sonuçlar doğurabilir.
boşverin olan olmuş,
şöyle olsaydı, böyle olsaydı, gerçekten hiç bir faydası yok.
sadece anne adayları bence konunuzu okumalaılar,
ben de doğumumdan sonra şöyle düşünmüştüm.
keşke o kadar doğum yöntemine şuna buna kafa yoracağıma emzirmedir, yenidoğan bebek bakımıdır o konularda geliştirseydim kendimi diye düşünmüştüm.
İnsan sanıyor ki, bir tek kendi cahil, çevresi ona yardımcı olacak,
bakın sizin hastanenizde size emzirme eğitimi vermesi gereken hemşireler bile yardımcı olmamış.
doktorunuzun kararını ise sorgulamanız bana doğru gelmedi,
suyunuz gelmiş, üzerinden o kadar zaman geçmiş, bebeği riske atmak gerçekten de doğru olmazdı.
Haklısınız annelik böyle bir şey sanırım hep mükemmel olmaya çalışıyoruz.Gerçekten çok saçma bir şekilde
kendini hırpalıyorsun. Keşke öyle deseydim böyle yapsaydım
dediğin şeyleri yapmış olsaydın
belki de daha olumsuz sonuçlar elde edecektin.
Bunu hiç bir zaman bilemezsin.
Normal doğum evet her kadın keşke yapabilse
ama belki de senin için hayırlı olmayacaktı
anlatabiliyor muyum bilmiyorum.
Şuan bebeğin sağlıklı bir şekilde kucağındaysa
gerisi cidden teferruat.
Ben 11 ay emzirebildim sadece o da günde 3 öğün 120 cc mama
takviyesiyle.
Sütüm yoktu.
Detayları ve olanları düşünme artık. Tüm enerjini
bebeğine yönelt ve sadece tadını çıkar :)
Gercekten çok çabuk büyüyorlar
Bu kez ilerde keşke bunlara takılıp kendimi
hırpalayacağıma bebekliğiinin tadını çıkarsaydım diye üzülebilirsin.
Kendimdeydim bana sorabilirlerdi. Sormadılar. Hastaneyi de şikayet etmeyi düşünüyorum ama geç mi kaldım acaba. Kim bilir kaç bebeğin hakkına giriyorlar.
Teşekkür ederim. Size de sağlıklı doğumlar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?