Kendimi Affedemiyorum...

Çok şükür iyi, onkoloji takibindeyiz.Kızım 3740 kg doğmuştu,beni emerken de kilo alımı çok iyiydi hatta ama üzülerek söylüyorum ki en çok annem etkiledi beni.Akşam 5-6dan sonra beni emerken ağlıyordu,emmek istemiyordu. Annem ve çevremdeki bir kaç kişi "sütün az,aç kalıyor bilmem ne" diye beynimi yıkamıştı. Tamam mamanın zararı yok ama az da olsa sütüm geliyordu.Bir de çoğu bebekte reddetme dönemi oluyormuş,ben cahil bir anne olarak bunu sonradan araştırınca öğrendim. Sonuç olarak biberona alışınca hepten istemedi. İnş. ikinci de bu hatayı yapmayacağım, çevreye kulağımı kapatmayı geç de olsa öğrendim.Mama vermem gerekirse de kaşıkla vereceğim. İkimiz de ilk bebeklerde acemilik yaşamışız,ikincilerde öğrenmiş oluruz işte. :)

Evet ilk süt makineyle çıkmazmış. Ben de çok sonra öğrendim. Keşke benimde karşıma öyle bir hemşire çıksaydı. Ben bebeğime anne memesine yakın akışlı biberon aldım bu akmıyor biz kendi biberonumuzla besleyeceğiz dediler. Annemde buna çanak tuttu ememiyor çocuk dedi. Bakın yine sinirlendim.

Kusura bakmayın ben de kızdım kardeşinize . İnşallah uyarınızın bir faydası olmuştur. Anne sütü yoksa mamaya eyvallah ama varsa enden içeri sokmasınlar.

Bi tanesi sıktı aslında ve süt geldi ama yine de mama vermeye devam ettiler. Ah salak kafam.

Allah sağlıklı uzun ömürler versin yavrularınıza. Teşekkür ederim desteğiniz için

Benim de sutum az oldugu icin zor akisli biberonla mama veriyorum. Bebegim gayet guzel emiyor ve hala meme delisi, asla sogumadi. Nereden uydurmuslar ememiyor diye.

İlk hamileliğimde suyum geldi sancı yoktu. Dr gittim hemen hiç açılma yoktu. Nst ye bağladılar Suni sancı verdiler. 8 saat sonra açılma olmadığı için sezeryana aldılar. Bende sancı tutmamış o yüzden hiç açılma olmadı. Belki de sizin de öyle bir durum oldu. Sonuç da bebeğin suyunun azalması da başka sorunlara yol açabilir.
Doğumdan çıktım sütüm gelmedi. Hastanede 2 gün mama verdiler. Evde makine ile sağdım çünkü bebek memeyi tutamadı. 20 gün sonra silikon göğüs ucu ile tuttu. 3 ay sonra normal tuttu. Benim kızım emziği pek sevmedi. 6 aydan sonra hiç ağzına sokmadı.
2. Bebeğim de sütüm hemen geldi. Sütüm var diye mama vermemek için mücadele ettim 5 günlük iken sarılık dan hastaneye yattık. bebek kendini besleyememiş. Şimdi sütüm olsa bile günde bir defa mama veriyorum.
Kendinize eziyet etmeyin bir damla anne sütü almayan bebekler var. Sizin bebeğiniz 9 aylık olmuş. Dışarı çıkınca nerde emzirecegim nerde süt sağacağım sıkıntısından kurtulmuşsun en güzel zamanları keyfini çıkarın.

Teşekkürler
Gerçekten annelik vicdan azabıymış :) Aslında bir türkü atlatamadığım bir sorunum daha var. Sürekli çocukları düşünüyorum aç kalanları soğukta kalanları şiddet görenleri tacize uğrayanları. Artık haber izleyemiyorum kafamı resmen kuma gömdüm. Bütün çocuklar adına vicdan azabı çekiyorum. Gerçekten sorunlarım var sanırım.

Teşekkürler Annelik işte mükemmel olmalıyız ille :) Allah sağlık versin yavrularımıza.

canımcım. hayat zorluklarla dolu.

sen sağlıkla kucağına almışsın maşallah.

dert etme bunları.

ilk çocukta ben de çok hasta oldum. her şeyi sıkıntı ettim. pişmanlık duydum. sonuçta psikolojim bozuldu.

birak kendini.

zamana , Allah a teslim ol.

su akar yolunu bulur.

keşke deme, o an için onu yaşaman gerekiyordu öyle oldu , de geç. önüne bak.

yardım almanda bi sakınca yok. bunu ihtiyaç görmüşsün ki buraya yazmışsın.

git görüş bi doktorla.

çok iyi gelecektir sana da , hayata bakışına da

Teşekkürler Annelik işte mükemmel olmalıyız ille :) Allah sağlık versin yavrularımıza.
mükemmel anne olmaya çalışma sakın.

mükemmel anne sendromu diye bi araştır netten.

oku biraz . tavsiye ederim.

3 çocuğum var . çok şükür. ilk çocuktan sonra yaşadım sizin gibi aynı şeyleri.

2. de sıkıntı yapmadım. oh ne rahatlıkmış . dünya varmış.

3. de de rahattım. mis mis . hayatın anlamı onlar. bunu yaşa sadece. bırak geçmişi keşkeyi sezaryeni normali.

onu yaşaman gerekti , geldi geçti.

Aslında konuyu birazda yeni anne adaylarına örnek olsun diye açtım. Ben de o alış veriş sitesi senin bu alışveriş sitesi benim dolaştım durdum da emzirmeyi hiç araştırmadım. Normal çoğum için çaba harcamadım.
Doktorumu sorguluyorum elimde olmadan. Sanırım davranışları buna neden oldu.
Teşekkürler yorumunuz için. Sağlıklı doğumlarınız bol bol sütünüz olsun inşallah.

Bu hepimizde her annede var.
Ben sokakta dilenci çocuk görünce hep üzülürdüm içlenirdim.
Ama anne olduktan sonra resmen kahroluyorum.
Aklıma gelince, bir fotoğraf görünce, mahvediyor beni.
Sosyal medya hesaplarımı bile bu yüzden kapatmayı düşünüyorum.
Benim de psikolojim bozuluyor resmen.

kendini suçlama bu birincisi..
bebeğin dogum şeklini biz nasıl istersek isteyelim onemlı olan onun saglıkla dünyaya gelebilmesi..
normal dogum yada sezeryan ne fark eder.sonuç önemli..
sonrasında anladıgım kadarıyla epidural sezeryan olmuşsunuz,bebeği emzirmek için neden getirmemişler bunu anlamadım açıkçası..bebegi temızleyıp giydirip odaya çıkarıp anneye getirdiklerinde 5-10 dk sonra emzirme egitimi vermeleri gerekıyordu..o kısmı anlamadım..
ama emın ol dogar dogmaz nice küveze alınan bebekler var ve anneler kapıda süt sagıp veriyorlar yeterki süt alsın diye,hatta gıdasını düşünmüyorlar yeterki saglıkla çıksın kokusunu içime çekebileyim diye..
öyle düşünmeye çalış..
bu senın suçun değil,şartlar biraz bunu gerektirmiş sen saglıkla kucagına almışşsın ve sonrasında sagarak yada emzirerek 9 ay yavruna anne sütü verebilmişssin..kafana takılacak ve sorun edilecek birşey yok.gönül isterdi ki bebek dogdugu andan itibaren memeden alsın anne sütünü,ama herzaman olmuyor bu..gerek anne,gerek bebek,gerek süt..bir şekılde hepsi tam anlamıyla olmayabılıyor..kısmet deyip,sen anne sütü verebıldım bebegıme diye şükretmelisin..

benım dogumum sezeryan olmuştu ve buyuk bebeklerde mamaya daha çok yönlendiriyorlar..4,185 dogdu:)
ama reddettim mamayi..2 gün sütüm gelmedi,kızıma günde 1 kez mama verdım geri kalan zamanda gerekırse 2-3 saat memede tutup emzırdım..o memede uyudu-uyandı vs..ben öyle heykel gibi oturdum..
bebek doktoru ilk muayenede buyuk dogan bebekte kan şekeri düşer mutlaka 2 saat arayla 60 cc mama vereceksın ama bol bolda emzır dedi:)şaka gibi..
daha 2 gunluk bebek bukadar mama alıp doyunca nasıl emebilirki..
mama vermedım ,emzirdim,haftalık kontrolde siz bana boyle boyle dedınız ama ben vermedım ve emzırdım sütüm geldi dedim,,hımm en ıyısını yapmıssın zaten okadar mama alsaydı bıberondan sonra memeni almazdı dedı..
gelde bu adama doktor de şimdi..acaip sinirlerimi bozmuştu..araştırmadan herkesin dedigini yapmamak lazım,bu doktor bile olsa..

Hayirlisı böyleymiş evet. Teşekkür ederim❤
Şanlıyım dimi. İnsan içinde bulunduğu durumun hep kötü taraflarını görüyor nedense. Bardağa dolu tarafından bakmayı öğrenmeliyim :)

Siz iyisiniz bebek te iyi bence bu yeterli zamani geri alamazsiniz ve bazi seyleri sizin bilmeniz sart degil doktorlarin sizi dogru yonlendirmesi lazimdi, ben yinede doktorun bebegin sagligi acisindan dogru karari verdigini ummak istiyorum cunku suyum geldi dediniz bazen boyle durumlarda acil sezeryan yapabiliyorlar bebek uzun sure iceride o sekilde kalinca eh sizinde acilmaniz olmamis. Bende dusunup dusunup durmayin.
Sezeryandan sonra hemen emziriliyormu bilmiyorum hani ilaclarin anne bunyesinden atilmasi bekleniyormu falan ama, illaki ertesi gun falan baslayabilirdiniz herhalde emzirmeye kimse mi yoktu size tavsiye verecek anneni kv deniz falan ? Bebeklerde dogal reflekstir emme refleksi dogar dogmaz anneni emzirmesi tavsiye edilirki cocukta ogrensin..
Bence bundan sonra bebeginize ne kadar sut verebilirseniz vermeye devam edin artik emermi biberonla mi olur bence o kismina takilmayin onemli olan sutu almasi bebegin. Ha emzirme de sonucta baya onemli bebegin gelisimi acisindan anneye dokunmasi kokusunu almasi falan ama eminim baska sekilde de siz onu verirsiniz bebeginize. bunlari kafanizda dondurup bosuna psikolojinizi bozmayin, bebek iyi siz iyisiniz, hayata herseyin kontrolu elimizde degil bunu dusunun ve simdiki halinize sukredin.

Teşekkürler❤

Alacağım Teşekkürler❤

Ben bekarım ve çok gencim ama annemin söylediğine göre hem kardeşimi hemde beni emzirmiş ama sütü çok kaliteli değilmiş. Yaramıyordu benim sütüm vs dedi. Bununla ilgili bir sorun yaşamadım bende. Kemik vs hiç problemim olmadı. Şükredin bence artık takmayın kendinize zarar.. En azından az çok emmiş hala emiyor. Allah sağlık sıhhat versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…