Üzüldüm. Birde öyle insanlar dimi. Kötü enerjilerini üstümüze salıyorlar. Siz vicdan yapmayın sakın.çok şükür ki anne sütünü hala alıyor bir şekilde.. ben napıyım. 1 hafta sadece emzirebildim.. kv tartışmalar sonucu sütüm kesildi ama ben kendimi çok strese soktum şimdi zamanı geriye alsaydım ne dediğini dinlemez çocugumuda emzirirdimbeni düşün biraz rahatla
Zor geldi bebeği beklemek. Yoksa niye ememesin. Anneme ne denir bilmiyorum.Benim de sutum az oldugu icin zor akisli biberonla mama veriyorum. Bebegim gayet guzel emiyor ve hala meme delisi, asla sogumadi. Nereden uydurmuslar ememiyor diye.
Insan nasil sinir oluyor dimi. Bir bebek doğduktan sonra 2 gün kan şekeri düşmezmiş. Bunu da sonradan öğrendim.benım dogumum sezeryan olmuştu ve buyuk bebeklerde mamaya daha çok yönlendiriyorlar..4,185 dogdu:)
ama reddettim mamayi..2 gün sütüm gelmedi,kızıma günde 1 kez mama verdım geri kalan zamanda gerekırse 2-3 saat memede tutup emzırdım..o memede uyudu-uyandı vs..ben öyle heykel gibi oturdum..
bebek doktoru ilk muayenede buyuk dogan bebekte kan şekeri düşer mutlaka 2 saat arayla 60 cc mama vereceksın ama bol bolda emzır dedi:)şaka gibi..
daha 2 gunluk bebek bukadar mama alıp doyunca nasıl emebilirki..
mama vermedım ,emzirdim,haftalık kontrolde siz bana boyle boyle dedınız ama ben vermedım ve emzırdım sütüm geldi dedim,,hımm en ıyısını yapmıssın zaten okadar mama alsaydı bıberondan sonra memeni almazdı dedı..
gelde bu adama doktor de şimdi..acaip sinirlerimi bozmuştu..araştırmadan herkesin dedigini yapmamak lazım,bu doktor bile olsa..
Kimse akil vermedi. Ertesi gün ben kendim söyledim kaldırın beni emzireceğim dedim. Hastaneden çıktıktan sonrada bol bol emzirdim. Ben meme reddi sırasinda krizi yönetemedimSiz iyisiniz bebek te iyi bence bu yeterli zamani geri alamazsiniz ve bazi seyleri sizin bilmeniz sart degil doktorlarin sizi dogru yonlendirmesi lazimdi, ben yinede doktorun bebegin sagligi acisindan dogru karari verdigini ummak istiyorum cunku suyum geldi dediniz bazen boyle durumlarda acil sezeryan yapabiliyorlar bebek uzun sure iceride o sekilde kalinca eh sizinde acilmaniz olmamis. Bende dusunup dusunup durmayin.
Sezeryandan sonra hemen emziriliyormu bilmiyorum hani ilaclarin anne bunyesinden atilmasi bekleniyormu falan ama, illaki ertesi gun falan baslayabilirdiniz herhalde emzirmeye kimse mi yoktu size tavsiye verecek anneni kv deniz falan ? Bebeklerde dogal reflekstir emme refleksi dogar dogmaz anneni emzirmesi tavsiye edilirki cocukta ogrensin..
Bence bundan sonra bebeginize ne kadar sut verebilirseniz vermeye devam edin artik emermi biberonla mi olur bence o kismina takilmayin onemli olan sutu almasi bebegin. Ha emzirme de sonucta baya onemli bebegin gelisimi acisindan anneye dokunmasi kokusunu almasi falan ama eminim baska sekilde de siz onu verirsiniz bebeginize. bunlari kafanizda dondurup bosuna psikolojinizi bozmayin, bebek iyi siz iyisiniz, hayata herseyin kontrolu elimizde degil bunu dusunun ve simdiki halinize sukredin.
bak tatlım hayatta değiştirebileceğimiz şeyler var değiştiremeyeceğimiz şeyler var biliyorsun. şu anda geçmişi değiştiremezsin. Bebeğinin gelişimi sağlıklı ve huzurlu mutlu bir bebekse çok şanslısın. Sen sağlığına çabuk kavuştu isen çok şanslısın. Burda yeni değilsin. Sıkıntıları biliyorsun. İnsanların bebeği olmuyor, insanlar bebeklerini kaybediyor, bu ülkede doğurup büyütüp belli yaşa gelen evlatlar ölüyor. Ve sen buna takılmaman gerektiğini aslında biliyorsun. Sadece geçmişe sünger çekmeyi öğrenmek zorundasın. Bunun için destek ise destek al.Kendimdeydim bana sorabilirlerdi. Sormadılar. Hastaneyi de şikayet etmeyi düşünüyorum ama geç mi kaldım acaba. Kim bilir kaç bebeğin hakkına giriyorlar.
Teşekkür ederim. Size de sağlıklı doğumlar :)
Anne sütü yaramamasi gibi bir durum söz konusu değil. Anneniz beklentisini yüksek tutmuştur. Çok kilo almanızı beklemiştir :)Ben bekarım ve çok gencim ama annemin söylediğine göre hem kardeşimi hemde beni emzirmiş ama sütü çok kaliteli değilmiş. Yaramıyordu benim sütüm vs dedi. Bununla ilgili bir sorun yaşamadım bende. Kemik vs hiç problemim olmadı. Şükredin bence artık takmayın kendinize zarar.. En azından az çok emmiş hala emiyor. Allah sağlık sıhhat versin..
Haklısınız biraz kiymet bilmek lazimTeşekkür ederim ❤bak tatlım hayatta değiştirebileceğimiz şeyler var değiştiremeyeceğimiz şeyler var biliyorsun. şu anda geçmişi değiştiremezsin. Bebeğinin gelişimi sağlıklı ve huzurlu mutlu bir bebekse çok şanslısın. Sen sağlığına çabuk kavuştu isen çok şanslısın. Burda yeni değilsin. Sıkıntıları biliyorsun. İnsanların bebeği olmuyor, insanlar bebeklerini kaybediyor, bu ülkede doğurup büyütüp belli yaşa gelen evlatlar ölüyor. Ve sen buna takılmaman gerektiğini aslında biliyorsun. Sadece geçmişe sünger çekmeyi öğrenmek zorundasın. Bunun için destek ise destek al.
Benim oğlum da ağırlıklı mama ile beslendi. 8 ay emebildi sadece o da maksat vitamin alsın diye yoksa doymuyordu köftehor.
Şimdi 1,5 yaşında Allahıma şükür bir görsen o kadar zeki ve o kadar gelişimi iyi bir çocuk oldu ki ben şükrediyorum her gün.
Önemli olan mutluluk huzur. Takılma geçmişe. Unutma mutlu anne mutlu bebek demektir. Sen mutlu olmazsan bebeğin de olmaz.
Teşekkürler❤Canım kendine eziyet ediyorsun boşuna bir iki yaşına gelince aklina bile gelmez eminim ama bu kadar takıyorsan kurtulamıyorsan bu düsüncelerden yardım alabilirsin
Size katılmamak elde değil.Kızım doğduğunda 28 gün hastanede kaldı.Ve hergün sağdım görürdüm sütü.Arada mamada vermiş olabilirler.Ama bunun emmemsiyle alakası yok.Hastaneden çıktıktan sonra 1 aylıkken emzirmek için 2 gün uğraştım.Emzik alışkanlığı da olmuştu tabi.28.ayına kadar emzirdim.10.ayında emziği annemde unuttuk bende hazır fırsat bu fırsat diyerek bıraktırdım.Ama burdaki kilit nokta bebeğin fıtratı.abartıyorsunuz evet ama ben de bu kafada olduğumdan kadar iyi anlıyorum ki sizi. şimdi size ben kendimden örnek vereceğim. emen çocuk emiyor inanın bunun sezaryenle, küvözde kalma ile, biberonla beslemekle, emzik ile ve en önemlisi de mama ile alakası yok. daha 9 aylık ise yavrunuz siz devam edin emzirmeye, kesmeyin, bırakmayın, sağdığınız sütü alsın. o sütü alması değil mi önemli olan. emmiş veya biberondan almış, onu o kadar takmayın lütfen.
ben erken doğum yaptım, 4 saat küvözde kaldı kızım, kendim mama verdim hastane odasında çünkü erken doğum nedeni ile ememiyordu, şırınga getirdiler ben biberonu kendim verdim kızıma, emziği de ben verdim ağzına... benim kızımın hiç emmemesi lazımdı o zaman.
20 gün, günde 4-5 saat, abartmıyorum 4-5 saat emzirme için cebelleştik. başardı 20.günde ve 21 ay emzirdim. mama da içti, biberona da iyi ki alıştırmışım çünkü 3.ayda ben işe döndüm. annem evde biberon ile verdi sütümü. olsun aldı ya o sütü, sabah akşam da emzirdim. yani diyeceğim o ki emen çocuk emiyor o sütü alan çocuk alıyor. biz kendimize ettiğimizle kalıyoruz. siz ona sağlıklı, mutlu lazımsınız. sizin elinizde olan bir şey yok bazı durumlarda.
Facebook da emziren anneler grubu var. Çok yardımcı oluyorlar. Sıkma canını.Merhaba herkese
Başlık biraz ağır oldu buda dert mi demeyin.
Konu bebeğimle ilgili. Büyük pişmanlıklar yaşıyorum.
Belki hatırlayanınız olur 1 kasım seçim akşamı suyum gelmişti. O gece sabaha kadar nts de kaldım. Bebeğimin hareketleri gayet normaldi. Suyum gelmişti ama hiç ağrım sancım yoktu.
Ağrım sancım açılmam olmamasına rağmen bana epidural taktılar ve doktorum 12 saat içinde doğum olmazsa sezaryen yapacağını söyledi. Sabah 9 da geldi açılmam 2 cm idi. Ve beni direk sezaryene aldı. Reddetme şansım dahi olmadı. Epiduralim vardı suni sancı verebilirdi vermedi. Resmen kandırıldım. Bebeğim doğdu giydirdiler 2 dk yanağıma koydular aldılar.
Tam 1 saat sonra bebeğimi getirdiler ve o arada bana sormadan mama vermişler. Hastanede bir Allah'ın kulu emzirmem için yardımcı olmadı. Belden aşağı tutmuyor hareket edemiyorum bilinçsizim. 3 saatte 1 bebeğimi alıp mama verdiler.
2 gün kaldık orada. Ertesi gün kalktım ayağa oturtun beni emzireceğim dedim. Sonra hiç yatmadım. Bilmiyordum kolostrum makineyle çıkmazmış. Sütün yok dediler mama vermeye devam ettik.
Bebeğim 1 aylık olana kadar günde bir sefer mama vermeye devam ettim (Çevre baskısı ile). İlk ay 1200 gr alınca mamayı hemen kestim. 2. ay hep emzirdim. 2 aylık kontrolünden geldiğimiz gün eşimin ısrarıyla oğluma emzik verdik ve benim çilem başladı.
Bebeğim 9 aylık 7 aydır memeyi reddediyor ve ben onu sağarak besliyorum. İlk meme reddi yaşandığında hemen sağıp biberonla beslemekle ve emziği bıraktırmamakla ne kadar büyük hata yaptığımı zaman geçtikçe anladım.
Şimdi bütün bu yaşananları o kadar takıyorum ki artık hayattan zevk almamaya başladım. Deli gibi zamanı geriye alma istediğim var. Her gece ağlayarak uykuya dalıyorum. Sağım sayısını günde 4'e düşürmek durumunda kaldım ve sütüm gidecek diye stres yapıyorum. Teselli olmuyorum kendimi suçlayıp duruyorum. Eşimde dahil herkes abarttığımı düşünüyor. Haklılar biliyorum. Fakat kendime söz geçiremiyorum.
Neden o doktoru seçtim, neden beni hemen sezaryene almasına itiraz etmedim, neden bebeğime mama vermelerine izin verdim, neden emzik verdim, neden kaşıkla beslemek yerine biberonu tercih ettim... Bu sorular boğuyor beni. İçim sıkılıyor ruhum daralıyor.
Keşke hamilelik sürecinde emzirmeyi araştırsaydım. Normal doğumu destekleyen en son çare sezaryen diyen bir doktor bulsaydım. Doğar doğmaz ten temasının bebek için ne kadar önemli olduğunu bilseydim.
Kısacası kendimi bir türlü affedemiyorum. Yardım almalı mıyım sizce?
Ailem ve arkadaşlarım kendimi eleştirmeme fırsat vermediği için içimi dökmek istedim. Umarım zamanınızı çalmadım :) Sağlıklı huzurlu günler.
Anne sütü yaramamasi gibi bir durum söz konusu değil. Anneniz beklentisini yüksek tutmuştur. Çok kilo almanızı beklemiştir :)
Hamilesiniz❤ Allah sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin. Bende galiba ikinci bebeğimi doya doya emzirmek için yapacağım Ama önce aradan 2-3 yil geçsin ki normali deneme firsatim olsun. Ne kadar takığim dimiÜzme kendini bende aynı yollardan geçtim. Benim sütüm olmadı desek yeridir.sağarak günde toplasan bir fincan anca çıkıyordu.Kaşık kaşık verdik mamayı alışmasın diye maalesef oğlum sarılık olmuştu.mecburen bibreona gectik sonunda. Şimdi keşklerim varmı var.başedemedğim şeylerde oldu.ama çok şükür sağlıklılar. gerekirse yardım al derim ama bence kendinde üstesinden gelebilirsin. Hepimiz anneliği ilk bebeğimizle öğreniyoruz.
Devlette yapsaydım eminim normal doğurturlardıdoğumu devlet hastanesinde mi yaptınız özel hastanede mi ?
Haklısınız. Sağlık olsun yeter ki. Teşekkür ederim❤Sukret ki emzirebildin benim bebeğim 10 gün yogun bakımda kaldı o süreçte göğsüm kanaya kanaya sagip damla damla süt goturuyordum yogun bakıma versinler bebegime diye. Bebeğim taburcu oldu çıkarken bana verdiğim sutleri dondurucudan çıkarıp geri iade ettiler. O çok kıymetli dediğimiz sarı sütü icemedi hiç benim kızım hem de en çok ihtiyacı olduğu zamanda. .
ben ne kadar ugrassam da icemedi neden biliyor musun doktor hemşire bunlar bahane nasibi değildi .
Sen elinden geleni yap -ki yapmışsın - gerisi olacaksa olur olmayacaksa benim gibi göğüs uçlarını da parçalasan boş. .
Üye oldum. Yardımcı da oldular. Ama ben biberonu kesemedim bir türlü.Facebook da emziren anneler grubu var. Çok yardımcı oluyorlar. Sıkma canını.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?