Kendimi Affedemiyorum...

Sarılık uyutur derler. Evet önemli olan sağlık. Teşekkürler

Emziğe aliştiği için reddetti sonra da biberonun rahatlığına alişti.

Mama vermekte değil tek mesele inanın. Tamam vereyim ama neden yani neden? Çocuk mutluydu aç olsa doymasa ben anlamazmıyım annesi olarak? Aç olduğunu doymadığını düşünsem zaten ben rahat edemem ki. Ama kolay geliyor x mamayı al başla demek.
Sezeryan konusu benimde içimde yaradır. Hala ara ara kandirıldım mı diye düşünüyorum,öyle bir noktadasın ki kalkıp gidemezsin,o saatte doktor bulamazsın,hepsinden önemlisi çocuğunu riske atamazsın.
Eşim diyor bazen ikinci çocuk düşünelim diye sırf bu döngü başa saracak diye istemiyorum. Bir daha ameliyat olmak istemiyorum. O testleri yaptırmak istemiyorum,yine sil baştan bıdı bıdı konuşan insanlarla uğraşmak istemiyorum,aşı konusunda acabalarla boğuşmak istemiyorum,istemiyorumda istemiyorum yani. Benimde enerjim tükendi bu konularda maalesef artık.

Üzmeyin kendinizi, ben annemden sadece ilk iki-üç ay emip sonrasında hep öğürmüşüm. Biberonla emziği de neredeyse okula götürecekmişim, o derece kafanıza takıp yavrunuzun en güzel zamanlarını bunlara üzülerek heba etmeyin sakın, baktınız çok bunalıyorsunuz bir psikologla görüşüp rahatlayın.

Aslinda anneleri yalniz biraksalar icguduleriyle bebeklerine cok daha iyi bakar. Modern dunyada maesef cok fazla mudahalede bulunuluyor.

öncelikle 5 aylık bebeği olan bir anne olarak sizi cok iyi anlıyorum.Ben de sezeryan oldum ve bebeğime 4.5 ay kendim baktım simdi ise başladım işe başlamadan önce hep emziriyordum simdi işe başlayınca bebeğime babaannesi bakıyor ve bebeğim mamaya alışmış durumda süt izni için gittiğimde ise tok oluyor ve cok emmiyor sadece aksamları emzirebiliyorum ve işe başlayan ve bunun için suçluluk duyan anne psikolojisindeyim ama inanın sadece kendimize zarar vermekten öteye gidemiyoruz.Zamanı geri alma şansınız yok bebeğinizi emzirebilseydiniz keske dogar dogmaz ama olmamıs bunun için söyle düşünün bebeğinizin sağlığı iyi olsun mutlu olsun gerisi önemli değil.Unutmayın mükemmel anne yoktur mükemmel olmaya çalışmaktan yorgun düşmüş anne vardır bizde böyleyiz malesef ama sadece kendimizi hırpalıyoruz eminim siz cok iyi bir annesiniz onun için geçmişe bakmayın bebeğinizin su anına odaklanın bir daha bu yaşlarda olamayacaklar çünkü onunla geçirdiğiniz her anın tadını çıkarın.Not:Umarım size söylediklerimi kendim de uygulayabilirim cünkü her sabah işe gelirken içimden bişeyler kopuyo onu bırakırken

Aslında yatıp kalkıp o doktora şükretmen lazım.Çocuğunu riske atmamış sağlıklı doğurmuşsun.Suni sancı berbat bir şey.Doğurmaya mecalin kalmıyor.Bende neden o hastaneye gittim neden suni sancı verdiler neden sezeryana almadılar diye pişmanlık yaşıyorum.

Akasya bende kasim annesiyim canım sana hikayemi anlatayim
Benim bebegimde ters durdugu icin 39.haftada sezeryan oldum belki bekleseydik dönecekti ama neyse sezeryani oldum

Bebegi cikarir cikarmaz benim gogsume yatiracaklardi ama solunum sıkıntısı cektigi icin yani ortamda bi yere yatirip nefes almasini sagladilar ve ben o arada caresizce yavrumu izliyordum basinda babasi vardi kafasini oksuyordu oglumun yani ilk temasi babasiyla oldu

35 dakika sonra benim gogsume yatirdilar kuzumu, sonra biz odasina cikaricaz senin dikislerin dikilecek bilmem ne diyip 1 saat sonra gorebildim ben cocugumu. Esim onlarla gitti benide tek basima bir yere yatirdilar orada yarim saat bekledim

Sonra sutum gelmiyor diye mamayi dayadilar cocuga caresizdim sesimi cikaramadim bunlarin hepsi avrupada bir hastanede oluyor

Meme reddini 4.ayda 2-3 gun kadar yasadim seni coook iyi anliyorum

Onemli olan bebeginin saglikli ve mutlu olmasi, olsun varsin biberondan icsin tatlim yeterki saglikli olsun

Sen de bu guzel gunleri kendine zehir etme dunu bir daha yasayamayiz

Daha dun gibi kucagimda minicikti simdi emekliyor evin icinde cocuk ariyorum allah bu guzel gunleri gosterdi bize cok sukur

Aklıma geldi şimdi akasyacığım. Oğlum bebekken sürekli ağlardı. Kayınvalide,ablası,dıdısı bilmem nesi aa aç bu çocuk derlerdi. Halbuki kolik bebek gazdan ağlıyor. Neyse serde lohusalık var tabi :) onlar öyle diyince bende oturur ağlardım sütüm yok diye. Sonra dönüp aa öyle dersen sütün gider,sakın sütüm yok deme derlerdi

Ölür müsün,öldürür müsün?

Sonracıma oğlumu kontrole götürür bir postada orada ağlardım sütüm yetmiyor diye. Doktorumuz gülüyordu halime artık. Madem sütün yok bu çocuk nasıl her ay 1000gr alıyor diyordu ama gel de bana anlat.

Göğüslerimi elliyorum çok yumuşak diyordum elleme o zaman diye kızıyordu

Velhasıl doktorumuzdan Allah razı olsun onun sayesinde aştım bu süt olayını.

Kızımda kimseyi dinlemedim. Dediklerinde he he aç diyip gülüyordum artık.

Şu anneleri bir rahat bıraksalar keşke. Hep bir yerlerden müdahale etme çabaları.

Biz iyi kaynanalar olalım gelinlerimize böyle yapmayalım

Yazdiklarina cok uzuldum. Ben de boyle seyler yasamak istemedigim icin bi sürü doktor degistirdim. Ilk gittigim doktor arkadasimin 2 saat kanamayla sezeryanda ndn kaldgni da anlatmayan biriydi.
Turkiyedeki bu igrenc umursamazliktan biktim. Yemin ediyorum tekrar uni sinavina girip kadin dogumcu falan olmak istiyorum ya da ebe. Ve bize hakkimiz olani veren doktorlarda muayene ucreti 250 tlden basliyor.
Ama bu konuda cokca arastiran biri olarak sunu soylebilirimki suyun gelmesi bebegin risk altnda olmasi demek. Doğurman gerekiyordu. Bebek su bitince strese girip enfeksiyon kapabilirdi sen normal dogumu beklerken.
Sonraki sürecse tam bi bilinçsizlik. Ama bazi seylere kader demek insani rahatlatir. Bebegin kendisine nasip olani yiyor ve iciyor. Bu senin sütün olabilir de olmayabilir de. Boyle düşünmeye calis. Senin o anlar elinde hicbir sey yoktu. Hiic kendini üzüp de annelik gücünü zayflatma. Bide israrla Yuksek tempolu muzik dinlersen bu bunalim kiyisindan donebilirsin. Hayat enerjini yukselt. Önünde nefis zamanlar var. Hikayeni bilincsiz annelere anlat ve insanlara faydali ol. Belki bunlar senin başına boşuna gelmemiştir. Tecrubelerine insanlarin ihtiyaci var.

dogumdan sonraki 1-2 gunde olanlar sorun olsaydı cocugunuzu bu kadar emziremezdiniz.bırakmamanın tek yolu aç bırakmak bunu bilin.onun dışında yazdıklarınız psikolojik sorunlarınız oldugunu gösteriyor ya da tatminsiz ve şükürsüzsünüz hiç kusura bakmayın açık konuşmayı tercih ederim genelde

Bu biraz da bebekle alakali
bende ilk 2 hafta sagip verdim mamayi da biberonla verdim
sonra memeyi kesfedince biberonu redetti
emzik hak getire...dis kasiyucisini bile zor alistirdim...yani bebegin onlaru tercih etti bu yuzden sıkıntı yapma kendine

Ben biraz fazla abarttığınızı düşünüyorum.evet ufak tefek hatalar olmuş tabiki anne sütü alsaymış daha iyi olurmuş ama hergece ağlayacak bi durum yok ortada,bence acil pskologa görünmelisiniz bana pek normal gelmedi.sonuç olarak bebeğiniz sağlıklı değil mi? Ağzına damla anne sütü almayan ,hep mama ile beslenen bisürü bebek var.hatta artık insanlar keyfi bozulmasın die emzirmiyor,mama veriyor(asla onayladığım bişey deil ,rahatlamanız için yazdım)

Üzüldüm. Birde öyle insanlar dimi. Kötü enerjilerini üstümüze salıyorlar. Siz vicdan yapmayın sakın.
emzirme konusu geçtiginde içim hep ürperir moralim bozulur.. bunu needen anlattım sen kendini üzme beterin beteri var dye

Onlar napti sahi, bebek nasi dogdu?

Abd'de bebek hemşiresiyim, bilen bilir. Burada kimse sağlıklı yenidoğanı doğar doğmaz anasından ayırıp, annesinin izni ve bilgisi olmadan kafasına göre 1 saat içerisinde formülle besleyemez. Olay mama mı, anne sütü meselesi mi değil. Olay bunun izinsiz, bilgilendirilmemiş ve medikal olarak gereği yokken yapılması. Burada olsaydınız o hastanenin de personellerin de başını ağrıtabilir, hakkınızı arayabilirdinşz. Ama Türkiye'de kim kime dum duma. Kimi kime şikayet edeceksiniz...

Ben bazı sebeplerden dolayı devlet hast. De doğum yaptım. Doğum ile ilgili eğitime katılmıştım. Normal doğumu bi şekilde yaptım ama malesef alt tarafım berbat oldu beni mahvetti ebe. Kesi atmamış ve ben son ıkınmalarda parça pinçik. Yerimden kalkmayı bırak kımıldyamıyodum normal doğum yaptım bide. Aşırı derecede yıpranmış alt taraflar. Süt konusuna gelince bebeğim şuan 6 aylık ve ben 3.5 aylığa kadar zorla emzirdim sütüm yoktu. Ten teması vs herşey uygulandı gelgelelim sütüm kesildi. Olmayınca olmuyor. Sağlık olsun nasibimiz bu kadarmış napalım dünyanın sonu değil ya...

Ten teması önemli tamam ama bebeğini şu an mutlulukla büyütüyor olman çok daha önemli, sütü vermemiş değilsin bak sağıp vermişsin sonuçta, almış 9 aydır.. Aile sağlığı merkezinde doğum öncesi emzirme teknikleri anlatılıyor aslında , ve hastanelerde doğumdan sonra hemşireler eğitim veriyor , bakanlık anne sütünün üzerinde bu kadar dururken size bunların hiçbirinin denk gelmemiş olması kötü olmuş.. Ama bebeğiniz sağlıklı ve yanınızda, anne sütünü de alıyor üstelik.. Sıkmayın canınızı, sağlık olsun artık diyiverin. Hayat tecrübelerle dolu , siz de bu tecrübeden hiç de büyük olmayan zararla çıkmışsınız bir sonraki gebeliğinizde daha özen gösterirsiniz doktorunuzla görüşeceğiniz konulara..

Ayrıca bugün olsa doktor sezeryan gerekli Bebek zarar görebilir, enfeksiyon kapabilir daha fazla beklersek dese, hayır ben normal doğuracağım diyebilir miydin? Emin ol diyemezdin, bebeğin için o an en doğrusunu yapmış ve doktorun önerisini kabul etmişsin. Boş yere üzme kendini.

Bebeğinizle çok mutlu,sağlıklı günler

Bebeginiz saglikla buyusun ins.
Fazla abartmssiniz hic emmeyen bebekler var.iki kuzeniminde bebkelri hic emmedi mamayla beslendiler.
Ablam sezeryanle dogum yapti, dogumdan hemen sonra bebeginnkan sekeri dusmesin diye mama verdiler bebek anneyi emmek istemedi zorla emzirdi yani olagan seyler sizin sucunuz yok kendinizi suclamayin.

Kendimdeydim bana sorabilirlerdi. Sormadılar. Hastaneyi de şikayet etmeyi düşünüyorum ama geç mi kaldım acaba. Kim bilir kaç bebeğin hakkına giriyorlar.
Teşekkür ederim. Size de sağlıklı doğumlar :)
Bakanlık gerçekten bu işin üzerinde ciddi duruyor, emzirme eğitimi verilmeliydi doğum sonrası size, bimere şikayet ederseniz sizin için bir sonuç çıkmasa bile doğum servisi için önemli bir uyarı olacaktır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…