- 21 Haziran 2015
- 4.406
- 7.030
- 78
öyle deme. sitede okudum devlet hastanesinde de normal doğamayacak büyüklükte bebeği zorla doğurtmaya çalışıp öldürdüklerini okudum. bi normali yokki ülkede. devlet hastaneleri sezeryandan, özel hastaneler normal doğumdan kaçıyor. garipDevlette yapsaydım eminim normal doğurturlardı
Hamilesiniz❤ Allah sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin. Bende galiba ikinci bebeğimi doya doya emzirmek için yapacağım Ama önce aradan 2-3 yil geçsin ki normali deneme firsatim olsun. Ne kadar takığim dimi
Kimse akil vermedi. Ertesi gün ben kendim söyledim kaldırın beni emzireceğim dedim. Hastaneden çıktıktan sonrada bol bol emzirdim. Ben meme reddi sırasinda krizi yönetemedim
Bi nevi bunalıma girmişsin desteğe ihtiyacın var yegenlerimde mamyla buyudu gayet saglıklılar yapılabilcek bişey yok gerek olmasa sezeryana alınmazdın boyle dusundukce sütün daha cabuk kesilcektirMerhaba herkese
Başlık biraz ağır oldu buda dert mi demeyin.
Konu bebeğimle ilgili. Büyük pişmanlıklar yaşıyorum.
Belki hatırlayanınız olur 1 kasım seçim akşamı suyum gelmişti. O gece sabaha kadar nts de kaldım. Bebeğimin hareketleri gayet normaldi. Suyum gelmişti ama hiç ağrım sancım yoktu.
Ağrım sancım açılmam olmamasına rağmen bana epidural taktılar ve doktorum 12 saat içinde doğum olmazsa sezaryen yapacağını söyledi. Sabah 9 da geldi açılmam 2 cm idi. Ve beni direk sezaryene aldı. Reddetme şansım dahi olmadı. Epiduralim vardı suni sancı verebilirdi vermedi. Resmen kandırıldım. Bebeğim doğdu giydirdiler 2 dk yanağıma koydular aldılar.
Tam 1 saat sonra bebeğimi getirdiler ve o arada bana sormadan mama vermişler. Hastanede bir Allah'ın kulu emzirmem için yardımcı olmadı. Belden aşağı tutmuyor hareket edemiyorum bilinçsizim. 3 saatte 1 bebeğimi alıp mama verdiler.
2 gün kaldık orada. Ertesi gün kalktım ayağa oturtun beni emzireceğim dedim. Sonra hiç yatmadım. Bilmiyordum kolostrum makineyle çıkmazmış. Sütün yok dediler mama vermeye devam ettik.
Bebeğim 1 aylık olana kadar günde bir sefer mama vermeye devam ettim (Çevre baskısı ile). İlk ay 1200 gr alınca mamayı hemen kestim. 2. ay hep emzirdim. 2 aylık kontrolünden geldiğimiz gün eşimin ısrarıyla oğluma emzik verdik ve benim çilem başladı.
Bebeğim 9 aylık 7 aydır memeyi reddediyor ve ben onu sağarak besliyorum. İlk meme reddi yaşandığında hemen sağıp biberonla beslemekle ve emziği bıraktırmamakla ne kadar büyük hata yaptığımı zaman geçtikçe anladım.
Şimdi bütün bu yaşananları o kadar takıyorum ki artık hayattan zevk almamaya başladım. Deli gibi zamanı geriye alma istediğim var. Her gece ağlayarak uykuya dalıyorum. Sağım sayısını günde 4'e düşürmek durumunda kaldım ve sütüm gidecek diye stres yapıyorum. Teselli olmuyorum kendimi suçlayıp duruyorum. Eşimde dahil herkes abarttığımı düşünüyor. Haklılar biliyorum. Fakat kendime söz geçiremiyorum.
Neden o doktoru seçtim, neden beni hemen sezaryene almasına itiraz etmedim, neden bebeğime mama vermelerine izin verdim, neden emzik verdim, neden kaşıkla beslemek yerine biberonu tercih ettim... Bu sorular boğuyor beni. İçim sıkılıyor ruhum daralıyor.
Keşke hamilelik sürecinde emzirmeyi araştırsaydım. Normal doğumu destekleyen en son çare sezaryen diyen bir doktor bulsaydım. Doğar doğmaz ten temasının bebek için ne kadar önemli olduğunu bilseydim.
Kısacası kendimi bir türlü affedemiyorum. Yardım almalı mıyım sizce?
Ailem ve arkadaşlarım kendimi eleştirmeme fırsat vermediği için içimi dökmek istedim. Umarım zamanınızı çalmadım :) Sağlıklı huzurlu günler.
Merhaba herkese
Belki hatırlayanınız olur 1 kasım seçim akşamı suyum gelmişti. O gece sabaha kadar nts de kaldım. Bebeğimin hareketleri gayet normaldi. Suyum gelmişti ama hiç ağrım sancım yoktu.
Ağrım sancım açılmam olmamasına rağmen bana epidural taktılar ve doktorum 12 saat içinde doğum olmazsa sezaryen yapacağını söyledi. Sabah 9 da geldi açılmam 2 cm idi. Ve beni direk sezaryene aldı. Reddetme şansım dahi olmadı. Epiduralim vardı suni sancı verebilirdi vermedi. Resmen kandırıldım. Bebeğim doğdu giydirdiler 2 dk yanağıma koydular aldılar.
Tam 1 saat sonra bebeğimi getirdiler ve o arada bana sormadan mama vermişler. Hastanede bir Allah'ın kulu emzirmem için yardımcı olmadı. Belden aşağı tutmuyor hareket edemiyorum bilinçsizim. 3 saatte 1 bebeğimi alıp mama verdiler.
2 gün kaldık orada. Ertesi gün kalktım ayağa oturtun beni emzireceğim dedim. Sonra hiç yatmadım. Bilmiyordum kolostrum makineyle çıkmazmış. Sütün yok dediler mama vermeye devam ettik.
Bebeğim 1 aylık olana kadar günde bir sefer mama vermeye devam ettim (Çevre baskısı ile). İlk ay 1200 gr alınca mamayı hemen kestim. 2. ay hep emzirdim. 2 aylık kontrolünden geldiğimiz gün eşimin ısrarıyla oğluma emzik verdik ve benim çilem başladı.
Bebeğim 9 aylık 7 aydır memeyi reddediyor ve ben onu sağarak besliyorum. İlk meme reddi yaşandığında hemen sağıp biberonla beslemekle ve emziği bıraktırmamakla ne kadar büyük hata yaptığımı zaman geçtikçe anladım.
Şimdi bütün bu yaşananları o kadar takıyorum ki artık hayattan zevk almamaya başladım. Deli gibi zamanı geriye alma istediğim var. Her gece ağlayarak uykuya dalıyorum. Sağım sayısını günde 4'e düşürmek durumunda kaldım ve sütüm gidecek diye stres yapıyorum. Teselli olmuyorum kendimi suçlayıp duruyorum. Eşimde dahil herkes abarttığımı düşünüyor. Haklılar biliyorum. Fakat kendime söz geçiremiyorum.
Neden o doktoru seçtim, neden beni hemen sezaryene almasına itiraz etmedim, neden bebeğime mama vermelerine izin verdim, neden emzik verdim, neden kaşıkla beslemek yerine biberonu tercih ettim... Bu sorular boğuyor beni. İçim sıkılıyor ruhum daralıyor.
Keşke hamilelik sürecinde emzirmeyi araştırsaydım. Normal doğumu destekleyen en son çare sezaryen diyen bir doktor bulsaydım. Doğar doğmaz ten temasının bebek için ne kadar önemli olduğunu bilseydim.
Ailem ve arkadaşlarım kendimi eleştirmeme fırsat vermediği için içimi dökmek istedim. Umarım zamanınızı çalmadım :) Sağlıklı huzurlu günler.
Sizde kasım annesi olacakken ekim annesi olmuşsunuz. Şimdi sizi okuyunca diyorum ki keşke takilmasa bu konuya. Dediğiniz gibi olmadımı olmuyor. Ben de çok emiyor kesmek istiyorum diyen anne görünce üstüne atlamak istiyorumAkasya ben sizi anlıyorum ben de kendini affedemiyorum suçluyorum niye niye niye tek söylediğim bu ama değişen birşey yok
Rahatlıkla emziren süt sorunu yaşamayan anneler bizi anlayamaz benim de onların emzirme olayına bu kadar takılma demelerini anlayamadığım gibi
Sizin en azından sağarak da olsa sütünüzü almış yavrunuz
Ben tansiyon sebebiyle 37. haftada zorunlu sezaryen oldum. Benim kızım 10 aylık 3 ay mama takviyeli emdi sadece
Ben doğumu takiben 3 hafta biberon vermedim kadeh ve kaşıkla besledim emzik de vermedim ama olmadı mı olmuyor artmadı mı artmıyor süt
İçimde taş gibi kaldı emzirme konusu emziren birini duysam ya da görsem beceriksizliğimi hatırlattı bana kızımın ağlamaktan kıpkırmızı olan gözlerini hatırlattı ağlasa da bin şükür sağlıklı bir evladım var dedim
Meme yoksa mama var dedim ama içimde koca bir çukur kaldı
Teşekkür ederim hepimizin evladı saglıkla büyüsün. Benim en çok kızdığım konu da Türkiyede ki bu yanlış politika. Sezeryan doktorların kolayina geliyor. Bebeklerin hakkina giriliyor. Anne grubundan tanıdığım çoğu anne eften püften nedenlerle sezeryanla doğum yaptılar. Özellikle özel hastanelerde normal doğum yok denecek kadar az. Bebek 500 gr mı almış hemen mamaya başla. Hayir öyle değil bebek az mı kilo almış daha çok emzir sütün artsın demeleri gerekiyor. Bazı şeyleri öğrenmek için kötü tecrübeler yaşamak gerekiyormuş. Aslında çok ekstrem durumlar dışında her annenin sütü bebeğine yeter. Ama doktorların yanlış tavsiyeleri ve çevrenin bu çocuk aç baskıları anneleri mama vermeye itiyor. Mamanın dozu arttikçada süt azalıyor. Bu sefer anne emin oluyor sütünün yetmediğine. Gerçekten bu şekilde anne sütünden mahrum edilmiş çok bebek var. Üzülüyorum.Sizi gayet iyi anlıyorum.
Benimde suyum gelmişti,sancım ve açılmam yoktu ,doktorum hastaneye teşrif edemedi ve ben bebek susuz kalır denilerek hiç tanımadığım insanlarla girdim o buz gibi ameliyathaneye. Epiduralda değildi zira doktorumla konuşup karar verme şansim olmadi. Uyuduğumu hatırlıyorum birde uyandığımı saatler sonra. Bebeğimi gördüm herkesten sonra sizin gibi. 4 sene olacak hala doktorum aklıma geldikçe sinir oluyorum,ilk zamanlardaki üzüntüm kalmadi ama şu an sağlıklı diye şükrediyorum. Hastanenin bana tek avantaji emzirmemi desteklemeleri oldu sizden farklı olarak ki benim kızımda yarı sarılıktı.Emziremeseydim üzülürdüm ama inanın dünyanın sonu değil. Benimle yakın zamanda doğum yapan bir tanıdığım neredeyse hiç emziremedi hep formül mama verdi çocuğu gayet sağlıklı hatta benim kızımdan 3 ay küçük olmasına rağmen boyu kızımdan uzun. Gayet sağlıklı mutlu ve akıllı bir çocuk. Sonuçta oda anne sütüne yakın bir besin ve sizin bebeğiniz hala alabiliyor anne sütü varsın biberonla içsin. Sağlıklı mı,keyfi yerinde mi? Büyüyor mu? Bunlar inanın mutlu olmaya yeter.
Siz kendinizi üzüp,strese sokmayın. Yettiği kadarını alsın,kalanını takviye yaparsınız formül mama ile inanın sadece fiziki görüntüsü bozulmasin diye emzirmeyen insanlar var hatta biri arkadaşım,siz elinizden geleni yapıyorsunuz.
Sağlıkla büyütün bebeğinizi.
Benim kızım hastanede mama almaya başladı emiyordu emiyordu ağlıyordu mama yemeden mümkün değil uyku yokTeşekkür ederim hepimizin evladı saglıkla büyüsün. Benim en çok kızdığım konu da Türkiyede ki bu yanlış politika. Sezeryan doktorların kolayina geliyor. Bebeklerin hakkina giriliyor. Anne grubundan tanıdığım çoğu anne eften püften nedenlerle sezeryanla doğum yaptılar. Özellikle özel hastanelerde normal doğum yok denecek kadar az. Bebek 500 gr mı almış hemen mamaya başla. Hayir öyle değil bebek az mı kilo almış daha çok emzir sütün artsın demeleri gerekiyor. Bazı şeyleri öğrenmek için kötü tecrübeler yaşamak gerekiyormuş. Aslında çok ekstrem durumlar dışında her annenin sütü bebeğine yeter. Ama doktorların yanlış tavsiyeleri ve çevrenin bu çocuk aç baskıları anneleri mama vermeye itiyor. Mamanın dozu arttikçada süt azalıyor. Bu sefer anne emin oluyor sütünün yetmediğine. Gerçekten bu şekilde anne sütünden mahrum edilmiş çok bebek var. Üzülüyorum.
Amin inşallah.Teşekkür ederim hepimizin evladı saglıkla büyüsün. Benim en çok kızdığım konu da Türkiyede ki bu yanlış politika. Sezeryan doktorların kolayina geliyor. Bebeklerin hakkina giriliyor. Anne grubundan tanıdığım çoğu anne eften püften nedenlerle sezeryanla doğum yaptılar. Özellikle özel hastanelerde normal doğum yok denecek kadar az. Bebek 500 gr mı almış hemen mamaya başla. Hayir öyle değil bebek az mı kilo almış daha çok emzir sütün artsın demeleri gerekiyor. Bazı şeyleri öğrenmek için kötü tecrübeler yaşamak gerekiyormuş. Aslında çok ekstrem durumlar dışında her annenin sütü bebeğine yeter. Ama doktorların yanlış tavsiyeleri ve çevrenin bu çocuk aç baskıları anneleri mama vermeye itiyor. Mamanın dozu arttikçada süt azalıyor. Bu sefer anne emin oluyor sütünün yetmediğine. Gerçekten bu şekilde anne sütünden mahrum edilmiş çok bebek var. Üzülüyorum.
Benim de suyum önce geldi 2 cm den fazla da açılma olmadı suni savcıya rağmen. Doktorun haklı benim doktorumda öyle dedi. Bir yerden sonra beklemek bebeğe zarar verir dedi ki kendisi normal doğum yanlisi bir doktordu. Sekiz saat sonra beni sezeryana aldı. Hiç pişman değilim. Ben de hep verdim mamayı ilk günler. Kendini boş yere suçluyorsun zaten emzirmeye sorunsuz devam etmişsin ilk aylar. Belki sütün azalmıştır veya biberonun emziği geniştir ondan bırakmıştırMerhaba herkese
Şimdi bütün bu yaşananları o kadar takıyorum ki artık hayattan zevk almamaya başladım. Deli gibi zamanı geriye alma isteğim var. Her gece ağlayarak uykuya dalıyorum. Sağım sayısını günde 4'e düşürmek durumunda kaldım ve sütüm gidecek diye stres yapıyorum. Teselli olmuyorum kendimi suçlayıp duruyorum. Eşim dahil herkes abarttığımı düşünüyor. Haklılar biliyorum. Fakat kendime söz geçiremiyorum.
Ne güzel siz bilinçli bir insansınız. Doktor ne derse hiç sorgulamadan harfiyen yapan o kadar çok insan var ki. Planlı sezeryan bebeğin hakkına tecavüz resmen. Hayir doğum şekli bir tercih ona karışmam ama bari normal süreç takip edilsin. En azından doğumun başlaması beklensin. Konu komşu eş dost onlara ne denir bilmiyorum. Off takılacak çok şey var da enerjimi sömürdüler artik. Her şeye karışıyorlar.Amin inşallah.
Aynen öyle,hatta hastanedeki diğer doktor 37 haftadan itibaren olan hastalarını doğuma alıyordu bayram tatiline çıkacak diye düşünün. Birde özel hastane bu işlerine öyle geliyor 4 sene önce sezeryan doğum 2.500 liraydı. Beni doğuma girerken kalp atışları düzensiz nefes alamıyor diye korkuttular birde düşünün. Apar topar girdim.
Bizim bebek doktoruda mama ver diyecek oldu 500gr aldı diye,kadına bir baktım ters ters anladı beni,daha sık emzirin vs demeye başladı. Emmediği az kilo aldığı dönemde diş çıkarıyormuş çocuk düşünün. 1 ay sonra kilo alımıda düzeldi dişinin ucuda göründü. Kadına kalsa mamayı dayayacak.
Benim çevremdede oldu şöyle sütüm vardı böyle fışkırırdı diyen tipler ,verdim ağızlarının payını oturdular.
Hadi doktoru hastaneyi anlıyorum zira bu bir sektör sana mamayı markasıyla tavsiye ediyor muhakkak bir geliri oluyor ama konu komşu akrabaya ne oluyor hiç anlamıyorum. Bir öğrenmişler büyümüyor,çocuk aç,doymuyor diye diye anneyi çıldırtıyorlar. Size ne yahu size ne?
Valla kimseyi konuşturmadım lafı tıktım ağızlarına o dönem ben. Çok sütüm vardı söyle fışkırırdı diyene "belli zaten çocuk süt obeziydi bebekken,doktor diyet vermişti az emzir demişti"dimi dedim.(bunu söyleyenin çocuğu cidden obezdi bebekken,doktor diyet vermişti birde marifet gibi anlatınca bende film koptu tabi)
Çocuk büyümüyor diyene"minyon benim kızım,gayette keyifli,o bilir işini"siz kendi işinize bakın dedim.
Ezdim geçtim. Bir kez duydum ikilemediler asla. Zor biliyorum ama çok konuşanı,haddini aşanı susturmak lazim.
İşte bende aç kalmasin diye sağıp biberonla verdim. Keşke kaşık kaşık verseydim de oğlumda dönseydi memeye.canım bende sezeryan oldum ilk başta gögsü tutturamadık prensese mama verdik hastanede benimle birlikte doğum yapanların hepsi mama veriyordu bebeğe süt yetmiyor diyerek biz sonradan tutturduk memeyi 15 gün felan sürdü. o zamana kadar sağıp biboranla verdik
emme olayı da bizim kıza emziğe alıştırmaya çok uğraştım 3. ayında almaya başladı emziği ve beni emmeği reddetmeye başladı ama ben mama verdim kaşıkla sütümü sağıp içirdim tabi annem bana yardımcı oluyordu başka türlü yapamzdım çünkü kaşıkla uzun süre uğraşılıyor. Biberon da vermedim memeyi bırakır diye mama da vermedim 400 g felan alıyordu aylık doktor mama ver dedi vermedim direndim. Ama bu süreçte senin gibi kendimi çok suçladım hatta bi ara o kadar üzülmüştüm baktım sütüm o kadar azalmıkş ki doktor beni biraz motive etti aynen devam ettik sonra 5. ayımızda tekrar emmeye başladı.Ama bizim kız uyurken emiyordu senin bebeğin uyurken emmiyor mu?
ama son tahlilde önemli olan bebeğinin anne sütü alması o yüzden hiç canını sıkma yani. tabi ki senden emmesi daha sağlıklı daha iyi olurdu ama bunlara canını sıkarsan sütünde azalır sonra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?