Kendimi anlamıyorum

Tamam da ev kullanımıyor değil ki bebek var sürekli kıyafet değişiyor 10 yaşında kızım var hergün kıyafet değişiyor evde ödev yapıyor yemek yeniyor kahvaltı yapılıyor hiç oturulmasa bile o ev sürekli tozlanır ve pislenir kocam sağolsun oturuyor tipik urfa erkeği
Tamam temizlik, kayınvalide ve koca hizmeti belli ki çocuklarınızdan daha önemli. Diyecek bişey kalmıyor şu durumda.

Yatalaksa büyük kayınvalde belediyeden temizlik yardımı talep edin . Kayinvaldenize yardimci tutun yada . Cok zor boyle

Hafta sonu kendinize hizmet edin. Siz yardımcı personel değilsiniz. Ama şunu unutmayın oraya gitmeyi bıraktığınızda sizden kötüsü olmayacak. Tavır ve ithamlara karşı da dik durun.

Merhaba arkadaşlar..
29 yaşında biri 2 biri 10 yaşında 2 kız çocuğu annesi bi kadınım. çağrı merkezinde çalışıyorum.haftaiçi 10 11 saatimi sürekli telefonda görüşme yaparak günümü geçiriyorum.haliyle akşamları inanılmaz yorgun ve halsiz hissediyorum.akşam yemeğini yer yemez ev temizliğine girişiyorum. Gece saat 12 gibi de yatağa geçiyoruz. Bu süre zarfında çocuklara yada kendime zaman ayıramıyorum.eşim evde olmadığı için haftasonum da kaynanamın evine gidiyorum orada hizmet ediyorum.ama bu durumdan çok sıkıldım. Ne çocuklara ne kendimd vakit ayıramıyorum.kendimi 4 duvarın arasında sıkışmış gibi hissediyorum.ruhum alev almış durumda. Çocukları sormayın bile.işten de ayrılamıyorum maddi imkansızlıklardan ötürü sıkışıp kaldım.
kv gidip hizmet etmek niye anlamadım.Mecburiyet mi var.

Hafta sonu kendinize hizmet edin. Siz yardımcı personel değilsiniz. Ama şunu unutmayın oraya gitmeyi bıraktığınızda sizden kötüsü olmayacak. Tavır ve ithamlara karşı da dik durun.
Kayınvalide de çocuklarına bakmıyorum derse ortada kalır konu sahibi. Mecbur gidecek.

Hayır demeyi öğrenin ve en azından haftasonunu çocuklarınızla geçirin. Misafir ağırlayacak güçleri yoksa misafir kabul etmesinler, bu kadar basit. Kendinizin ve çocuklarınızın bu yaşları bi daha gelmeyecek. Ileride çok pişman olursunuz.

Her haftasonu gitmeyin bu kadar basit yani iki günün ikiside niye orda geçiyor? Diyelim ki cocuklariniza baktigi için yapiyosunuz haftada 1 gidebilirsiniz pazar siz ve cocuklariniza kalsin. Kocaniz ne yapiyo bu durumda anlamadim süs bitkisi gibi oturuyo mu? Ayrica 19:30da cikiyosunuz gelip saatlerce neden temizlik yapiyosunuz zaten evde degilmis cocuklar sizde istesiniz kim pisletecek evi o kadar. Bi kadin tutun 15 gunde 1 gelse yine rahatlatir sizi

Belinde platin olan kayınvalideniz hafta içi neredeyse 12 saat biri 2, biri 10 yaşında olan çocuklarınıza bakabiliyor. Ancak hafta sonu misafir ağırlayamıyor beli yüzünden, öyle mi? Açıkçası burayı anlayamadım.
Bir de kayınvalideniz sizin eşeysiz ürediğinizi falan düşünüyor sanırım. “Hafta sonu bana yardıma gelmezsen hafta içi çocuklarına ben bakmam.” tehdidini niye sadece size savuruyor ki? Eşiniz burada tam olarak hangi konumda? Kendisini baba gibi görmediğini anladık da karısına bir eş, annesine bir evlat olarak da yok galiba “Urfa erkeği”!

Yok canım kimseyi istemez yaşlıları biliyorsunuz 90 yaşında istemiyor kendi kızını dahi istemiyor kaynanamın beli ameliyatlı platin takıldı zaten iş yapamıyor olan bana oluyor anlayacağın gitmesem olmuyor kalsam olmuyor sıkıştım kaldım
Gitme mecbur isteyecek baskasini 2 cocukla sizede yazik

Haftaiçi çocuklarım kayınvalidem bakıyor sabah 8.30 da götürüyorum akşam saat 8 gibi alıyorum karşılığında da ona gelmemi bekliyor bişey olduğu zaman senin çocuklarına bakıyorum diyor
Ben de senin çocuğuna bakıyorum deseniz ya oğlu çok kazansın sizi çalıştırmasın o zaman..

Merhaba arkadaşlar..
29 yaşında biri 2 biri 10 yaşında 2 kız çocuğu annesi bi kadınım. çağrı merkezinde çalışıyorum.haftaiçi 10 11 saatimi sürekli telefonda görüşme yaparak günümü geçiriyorum.haliyle akşamları inanılmaz yorgun ve halsiz hissediyorum.akşam yemeğini yer yemez ev temizliğine girişiyorum. Gece saat 12 gibi de yatağa geçiyoruz. Bu süre zarfında çocuklara yada kendime zaman ayıramıyorum.eşim evde olmadığı için haftasonum da kaynanamın evine gidiyorum orada hizmet ediyorum.ama bu durumdan çok sıkıldım. Ne çocuklara ne kendimd vakit ayıramıyorum.kendimi 4 duvarın arasında sıkışmış gibi hissediyorum.ruhum alev almış durumda. Çocukları sormayın bile.işten de ayrılamıyorum maddi imkansızlıklardan ötürü sıkışıp kaldım.
Yaşım sizden çok büyük olmasa da şu hayatta şu yaşımda öğrendiğim şey; kimse size aferin ne güzel yaptın demeyecek. Yıpranan ve psikolojisi bozulan siz olacaksınız. Bozulan psikolojinizden de evinizdeki mutluluk, çocukların huzuru etkilenecek. Mutlu anne mutlu çocuklar.
Önce kendinize ve çocuklarınıza zaman ayırın. Sonra gönlünüz isterse diğer insanlara yetişirsiniz. Yapmak zorunda asla değilsiniz.
Gün gelir birşey dersen, yapmasaydın olur.
Kendinize iyi gelecek şeyler yapın 🌸

Kaynanama misafir geliyor kendisi ağırlayamıyor bide kaynanamın kaynaması da var onlarda onun bakımına destek çıkıyorum
Kendi ağırlayamıyorsa misafir çağırmasın. Her haftasonu kaynanaya mı gidilir. Otur evinde dinlen, çocuklarına vakit ayır. Kendi kendine eziyet ediyosun çözüm elinde

Merhaba arkadaşlar..
Eee kusuru bakmayın ama sizin ki gönüllü kölelik? Hafta sonu niye kv ye gidiyorsunuz? Ayda yılda bir gidin . Her gün temizlikte uğraşacağınıza c.tesi temizlik yapın pazarı kendinize ve çocuklara ayırın . Bu arada eşiniz nerede o hiç yardım etmiyor mu ?

kaynananız yaşında kadınlar parklarda köşe bucak amcalarla öpüşüyorlar
Düşünüyorum da ben onun yaşında emekli olamayıp çocuklara ders anlatıp gırtlak patlatacağım üstüne nöbet tutacağım kadın 56 yaşında ev işlerini gelinine satmış 😬
Tamam da ev kullanımıyor değil ki bebek var sürekli kıyafet değişiyor 10 yaşında kızım var hergün kıyafet değişiyor evde ödev yapıyor yemek yeniyor kahvaltı yapılıyor hiç oturulmasa bile o ev sürekli tozlanır ve pislenir kocam sağolsun oturuyor tipik urfa erkeği
tipik Urfa erkeği gerçek bir erkek olsun karısını çalıştırmasın o zaman (!) işine gelince modern işine gelince geleneksel.. bırakın Allah aşkına çok şımartıyorsunuz bu kocaları ve ailelerini

56 yaşındaki bir kadın,nasıl bakıma muhtaç olur anlaşılır gibi değil.Benim annemin de kalçasında platin var ve yaşı 70'e yaklaştı ama fıldır fıldır koşturuyor.Sizin kaynanazın yaptığı tamamen insan kullanmak,başka bir şey değil.Siz de kendinizi kullandırıyorsunuz.

Bu kaynana misafir agirlarken belinde platin var diye dertleniyorsa agirlamasin ya da cocuklari olacak esekler az yesinler de bir usak tutsunlar.
Ikincisi belindeki platinle nasil hafta ici cocuk bakiyor?
Ucuncusu niye hergun ev temizliyorsunuz? O cocuklar kaynana evindeymis tum gun? Niye kirleniyor eviniz? Okb mi var sizde?
Esiniz olacak sahis "tipik urfa erkegi" ise geleneklerine uygun davransin madem iyi para kazanip karisini calistirmasin. Isine gelince urfa erkegi isine gelmeyince plaza moderni. Su adamları tepenize boyle cikarmayi nasil beceriyorsunuz yahu?

Kaynanama misafir geliyor kendisi ağırlayamıyor bide kaynanamın kaynaması da var onlarda onun bakımına destek çıkıyorum
Gelmesin bir zahmet. Yani sürekli kendinizden verirseniz tabiki dört duvar arasına sıkışmış hissedersiniz. tek çocuk mu eşiniz? Çağrı merkezi işi gerçekten yorucu, çalışmayan bilemez. O yüzden hafta sonunuzu ne olursa olsun çocuklarınızla baş başa geçirin. Çocuklar için de aşırı üzüldüm şu an.

sizi köle mi aldılar. hem evde hem dışarda hem kayınvalide evinde çalış. bi cinnet çözer bu işi.

hayatınızdaki en önemli şey sizin ve çocuklarınızın rahatı ve mutluluğu olmalı. atın gereksiz yükleri üzerinizden. ayrıca hergün ne temizliği 12lere kadar. canınıza yazık çocuklarada yazık

Back
X