- 30 Kasım 2015
- 111
- 48
- 13
- Konu Sahibi ogrenmeyetalip
-
Hayranim her gun programli bir sekilde ayni seyleri yapmayi aksatmayan insanlara. Bu irade ve azmi nerden buluyorlar? Ben bunun icin ne yapabilirim? Daha cayima seker atmamaya bile alistiramiyorum kendimiBen de senin dediğin gibi ütopik olmayan şeyler istiyorum ama ben de başaramıyorum.Yaptım mı oluyor ama önemli olan yapma gücünü toplayabilmek
Ben de bu tur bir felsefe sahibiyim aslinda. Her ne kadar tam olarak basaramasam da kendimi bu yonde kanalize etmeye calisiyorum. Ama derdim benim disimda sahip olmak istediklerim degil, kendimde olmasi gerekenler
Kac 4 yildir boyleyim benBende boyleyimmm...4 yildir...
sonuc mu ???? Hala boyleyim :)
Kendimden gecmek istiyorum. Oyle bi noktaya geleyim ki yaptiklarimin cok daha derin ve dogru manalari, niyetleri olsun. Ama dediginiz mantikli elbet. Kolaydan zora. Dusunmedim degil. Ama insan bazen bildigi seyleri bir baskasindan duymak istiyor ve etkili olabiliyor.Hiçbirşey için geç değilki.İlk önce en basit yapmak istediğiniz şeyi yapın onu yapmayı başardıkca diğerlerini yaparsanız hedefler koyarak.Hepsini kendiniz için yapıyorsunuz sonucta
Evet ben de aynen boyle dusunuyorum. Gecmis gelecek degil su an yasanmali su an degerlendirilmeli. Dem bu demdir... Ama gelin gorun ki sorunumun temelinde bilip de yapmamak geliyor. Baskalarina oykunerek olmak istedigim ben'i belirlemiyorum. Oylesinin dogru olduguna inandigim icin istiyorum. Ama oradan oraya debeleniyorum sadece... Bazen bi ise hic baslayamiyorum. Baslasam devami gelecek biliyorum, olmadi degil. Bazen de bi sevkle basliyorum ama devami gelmiyor. Sonunu getirebildigim seyler oyle az ki su 26 yillik hayatimda... Onda da elimden gelenin iyisini yapmadigimi dusunuyorum, daha ziyade oyle oldugunu biliyorum.Kalbinden gecen seni sevincli eden isteklerinin pesinden git. Ama bir baskasina bakarak özenerek yok bende öyle olmaliyim vs diye kendini kasma. Oldugun gibi ol ki kendi yolunu ciz. Kafanda bir profil olusturup böyle olmaliyim diyerek öyle olamazsin..olursun da zoraki olur..hirsla olur..kendin icin olmaz. Ve en önemlisi korkma ve kalbinden gecen seyleri uygulamaya koyul hemen ilk adimlari at yoksa düsüncelere dalarsin motivasyonun kaybolur vs. Isin sirri ne yapacagim diye konusmamak icinden kalbinden gectigi an da uygulamak bence :) yoksa yapacaklar listesi uzar gider.. gelecegi düsünmekten dert yanmaktan bu ani kaciririz eee ani da kacirinca uygulama sifir gelecek de sifir olur
lolup olmadigini deneme sansini kendime verebilsem:\Belki kendinden beklentin cok fazladir?? Standartlarini dusur. Bizler mukemmel degiliz. Herkes, her konuda basarili bir birey olmak ister ama bu is biraz da eldeki kumasta bitiyor anlayacagin. Olmuorsa zorlamaya gerek yok. Olani kabullen ve ona gore bir yol ciz kendine
Herkese selamlar. Derdim yillardir bir turlu olmak istedigim insan olamamak... Hatta ona yaklasamamak... İdeal benligime fersah fersah uzakta olmak... Gaflet ve atalet icinde bogulmak... Yapmam gerekenlere ve yapmak istediklerime irade gosterip yapamamak... Potansiyelimi, en guzel yillarimi ziyan etmek... Ve onumdeki en buyuk engeli, kendimi asamamak... Biliyorum ki olay yine bireyin kendisinde bitiyor, ben istemedikten sonra bir baskasi benim icin bir sey yapamaz. Ama yine de icimi dokmek istedim. Her yerden bir medet umuyorum...
Ben de bu tur bir felsefe sahibiyim aslinda. Her ne kadar tam olarak basaramasam da kendimi bu yonde kanalize etmeye calisiyorum. Ama derdim benim disimda sahip olmak istediklerim degil, kendimde olmasi gerekenler
Dusunmedim degil. Ama ozel bir doktora gitme imkanim yok. Devlette de ilaci verip yolluyorlar %90. Ben bu vakte kadar hic meslek askina hayran oldugum bir doktora denk gelmedim. Allah eksikliklerini gostermesin ama muhtac da etmesin. Belli raddeden sonra doktora gitmek durumunda kalabiliyor insan ama bana su anda benim durumumda olan, olup asan ya da hic olmadi beni anlamaya calisan insanlar doktordan daha cok yardimci olur gibi geliyor...Aynı hislerle ve aynı durumdayım.
Bende bir de geç kalmışlık düşüncesi oluştu.
Sanırım psikoloğa ya da yaşam koçuna ihtiyaç duyuyoruz.
O zaman benim derdimi de iceriyor. İlgilenecegim inşaallah cok tsk ederim.Aslında bu konu sadece eşyayla, parayla ilgili değil. Yüklerden kurtulup özgürleşmekle, bugün dünden daha iyi olmakla, zamanı daha anlamlı kullanmakla, sağlığın ve bilginin değerini bilmekle ilgili. Bir de bu açıdan bakın..
O zaman benim derdimi de iceriyor. Cok tsk ederim ilgilenecegim bu baslikla inşaallah.Aslında bu konu sadece eşyayla, parayla ilgili değil. Yüklerden kurtulup özgürleşmekle, bugün dünden daha iyi olmakla, zamanı daha anlamlı kullanmakla, sağlığın ve bilginin değerini bilmekle ilgili. Bir de bu açıdan bakın..
Dusunmedim degil. Ama ozel bir doktora gitme imkanim yok. Devlette de ilaci verip yolluyorlar %90. Ben bu vakte kadar hic meslek askina hayran oldugum bir doktora denk gelmedim. Allah eksikliklerini gostermesin ama muhtac da etmesin. Belli raddeden sonra doktora gitmek durumunda kalabiliyor insan ama bana su anda benim durumumda olan, olup asan ya da hic olmadi beni anlamaya calisan insanlar doktordan daha cok yardimci olur gibi geliyor...
Ben biliyorum da yapamiyorum iste. Ders calismam gerek calismiyorum. Ev isi yapmaliyim, yapmiyorum. Kitap okumaliyim, okumuyorum. Erken kalkmaliyim, kalkamiyorum. Ve daha bir suru sey... Evet psikolog denenebilir. Biraz kismetsizim bu konuda ama olmadi...Yok psikiyatrist değil psikolog olsun diyorum.
Devlette de var bana bir tane düştü iyisinden ancak zaman kısıtlı maalesef yoğunluk çok malum.
Az biraz borcum var onları bir halledersem profesyonel danışmanlık almayı düşünüyorum.
Sanırım nasıl yaşanacağını bilmiyorum kendi adıma.
Ben biliyorum da yapamiyorum iste. Ders calismam gerek calismiyorum. Ev isi yapmaliyim, yapmiyorum. Kitap okumaliyim, okumuyorum. Erken kalkmaliyim, kalkamiyorum. Ve daha bir suru sey... Evet psikolog denenebilir. Biraz kismetsizim bu konuda ama olmadi...
Aynen oyle ya hep ya hicBende olan bir sorunun sizde de olup olmadığını sormak istiyorum.
Mükemmelliyetçilik takıntınız var mı?
Yani bir iş ya dosdoğru yapılmalı ya da hiç başlanmamalı diye mi düşünüyorsunuz?
Bir türlü başlayamadığınız işleri hep bu taraftan baktığınız için mi erteliyorsunuz yoksa genele yayılmış bir "aman ne olacak" düşüncesi mi var?
Baslanmamali diye dusunmuyorum ama yine de oyle davraniyorum. Mesela ders calismam gerek ama oda daginik. Once oda toplu olmali diyorum oyle ders calisayim yoksa calisilmaz, odayi toplamiyorum bu sefer ders de calismiyorum onu ona bagliyorum ve bu baglar daha uzun zor ve karmasik bir silsile seklinde oluyor genelde. Bastaki olmayinca sondaki amac hic olamiyor...Aynen oyle ya hep ya hic
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?