Kendimi aşmak...

Daha cok gencmissin maşaallah, benim senin kadar ogrencilerim vardi:) Dogru yoldasin canim. Allah daim etsin. İnan farkinda degilim:) kullanici adinin bilincaltima yaptigi cagrisimdan olsa gerek

Daha cok gencmissin maşaallah, benim senin kadar ogrencilerim vardi:) Dogru yoldasin canim. Allah daim etsin. İnan farkinda degilim:) kullanici adinin bilincaltima yaptigi cagrisimdan olsa gerek
Olabilir. Her neyse zor değil Allah yardimcin olsun.

Asıl problem de kendini sevmemen zaten. Bunu nasıl aşarsına gelince; kendini önce içten sonra dıştan yenileyerek ama en en önemlisi içindeki boşlukları doldurarak.

İlk mesajımda bahsetmemişim belki sana da faydası dokunur:

Kitap okumak bende çok fazla işe yaradı. O geçiş dönemimde çıldırmış gibi kitap okuyordum. Kitaplarda dışarıda gördüğümden bambaşka bir dünya buldum ve bu dünya biraz olsun nefes almamı sağladı adeta bana sığınak oldu. Bilmiyorum sever misin kitapları ama kesinlikle bu alışkanlığı kazanmanı tavsiye ederim. O dünyaya girmeyi başarabilirsen çıkmak istemeyeceksin ve böyle muhteşem bir alışkanlığın olduğu için kendini sevme, taktir etme yolunda ilk adımı atacaksın. Kitaplardan öğrendiklerinle, hafızanda yer edenlerle aklını tatmin etmen sana iyi hissettirecek.

Kendine zaman tanı. Çok güçlü bir iraden yoksa, yıllardır seninle olan alışkanlıklarını 1 günde değiştiremezsin. Küçük küçük başarılar zamanla kendini sevip daha fazlasını yapman için içinde istek oluşturacak. Kendini zorlayarak kısa süreli başarılar elde edebilirsin. Sonra çok büyük bir ihtimalle iradene yenik düşersin. Hem de ekstra bir hayal kırıklığı ile...

Seni çok iyi anlıyorum hemde çok.en büyük problem tembellik,planlı,düzenli vs olmanın önünde.daha iyi insan olmaksa asla ulaşamayacağın bir hedef,mevzu o yolda olmak.bu bir yolculuk,senin bu izdiraplari çekmen de aslında bu yolun bir parçası.bir gün uyanıp daha iyi bir insan oldugunu göremeyeceksin ama her güne farkindaliginin artmasını dileyerek başlayabilirsin.ve çok küçük ufacık ayrıntılarda müthiş manalar gizli ama ne yazıkki bunun bir şifresi yok,herkes için farkı ve herkesin belki tırnaklarıyla kazıyarak bulup çıkarması gereken şeyler.yani benim öğrendiklerim şimdilik bunlar,bende geçmişte benzer konular açmıştim ve kendimi bildim bileli bu dertten muzdaribim.

Kitap okumayi cok severim. Ama kitap kurdu olmak isterdim. Baslayinca cabuk bitiriyorum ama baslamak uzun zaman aliyor. Yani bi kitabi bitirmek dert degil de digerine baslamak dert. İlmi kitaplar okumak istiyorum ama ona da cok tahammul edemiyorum. Kucuk basarilar kazaniyorum aslinda ama bunlar sabun kopugu gibi gidiyor hemen. Devamlilik sagayamiyorum. İstiktarli olamiyorum. Oysa bir seyi cok yapmak degil devamli yapmaktir marifet, asil bu fayda saglar insana. Ama ben bundan mahrumum ama bu boyle devam etmemeli inşaallah asabilirim. Dediklerinizi dikkate alacagim.

Basit bi tembellik mi mesele diye cok sorguladim kendimi. Hatta utandim tembel olmaktan kendi kendime. Ama sanki tembellikten daha karmasik bir maraz benimki cozemedigim... Dediklerin cok dogru katiliyorum. Ben oldum diyen olmamistir zaten ve herkesin payi ayri,ozel, kendine ozgu... Tipki parmak izleri gibi, tipki hepsi bir agactan cikmasina ragmen ne meyvesinin ne yapraklarinin hicbirinin birbirine benzememesi gibi, tipki her kar tanesinin baska olmasi gibi...

"Tembel insan yoktur, harekete geçmek için yeterli sebep bulamamış insan vardır"

Bu soz seni özetliyor.Ayni zamanda beni de.

Sürekli düşünüyorum vücudumun enerjisini beynim tuketiyor.Belki farkindayim ama tek başına farkindalikta ise yaramıyor.

Neden hiçbir iste dikiş tutturamamizin bir cok sebebi var
Tatminsizlik, mukemmelliyetcilik, bunlara bağlı olarak motivasyon eksikliği, herseyin anlamsiz gelmesi...

Bir kısır döngünun içine dusmusum ve bundan kurtulamiyorum.Battikca batiyorum.En zoruda ne biliyormusun butun bu acının cikmazin içinde anne olmak.Bu yuzden surekli suçluluk duymak.
Kendini unutup cocuklarina üzülmek.

evet... Dusunmekten icraate gecemiyorum. Dedigin pek cok durum bende mevcut. Cok sukur ki hala umudum var. Bebek konusunda belki de boylesi daha hayirlidir diye dusun. Bu seni guclendirecek belki de. Cunku annelik insanin icindeki pek cok gucu aciga cikarabiliyor. Mevlam seni yavruna, yavrunu sana bagislasin. Bu durumu biiznillah asabilecegimiz inancimizi yitirmeyelim ve kucuk adimlar atmaya ve surdurmeye calisalim inşaallah.

Bu sabah yine erken kalkamadim... Esime kahvalti hazirlayamadim. Gunlerdir sag kolumda nedensiz beliren agri-sizi-yanma-uyusma turu bir sey var. Dun gece bas agrisi da baslayinca Saraydaki Mucevher'i bile gozum gormedi yattim. Yarin erken kalkmaliyim. Hep yarin yarin yarin. O yarinlar bi turlu gelemiyor...

Kendine bir arkadaş bulsana seni gaza getirecek. Her sabah sözleşip yürüyebilirsiniz mesela. Hem açılırsın, dönünce de fırından aldığın tazecik simitlerle kahvaltı yaparsınız sen ve eşin.

Hemen her gun ibadet-ders-kitap-ev isi-yemek beslisi ile ilgilenmem gerek. Hadi yemek iki gunde bir diyelim. Ama bunlar tarafimdan duzenli sekilde yapilamadigi icin is neyi ne vakit yapacagim yetistirecegim raddesine geliyor. Bunlarin disinda baska seyler de var, kisisel bakim, es, olursa cocuk, anne-babalar, es dost akrabalar, yardim etmek istedigim diger insanlar, hoslandigim aktiviteler, vs... Hicbir sey planli olmadigi icin tam olmuyor...

Kendine bir arkadaş bulsana seni gaza getirecek. Her sabah sözleşip yürüyebilirsiniz mesela. Hem açılırsın, dönünce de fırından aldığın tazecik simitlerle kahvaltı yaparsınız sen ve eşin.
Evimin cevresi yurumeye pek musait degil. Su zamanda calismayan genc hanim zor bulundugu icin emsalim bi arkadas sanmiyorum ki cevremde var olsun. Bekarligimdaki cevremde olsam belki daha kolay olurdu ama henuz bi cevre edinemedim. Ama derdimi anlatacak denli yakin gorduklerimle telefonla falan gaza gelmeye calisiyorum:)

Hanimlar sizin basitinden zora kisa vadeliden uzun vadeliye herhangi bir isi yapmak icin guc aldiginiz ic ve dis dinamikleriniz neler? Sahip oldugunuz azmi ve istikrari nelere borclusunuz sizce?

Kaçta yatıp kaçta kalkıyorsun? Belli şeyleri hep aynı saatte yaparsan alışkanlık halini alır zaten.

Benim en büyük dinamiğim hedeflerim.
Ders çalışmayı sevmeyen biriyim fakat ideallerimi düşününce güç buluyorum kendimde, zoraki dahi olsa çalışıyorum.
Diğer etken hayatımki insan; sevgilim. Çevremdeki insanlar gibi "sen yaparsın, azimlisin, sende yapamazsan kimse yapamaz" gibi cümleler kurmak yerine gerçekçi davranıyor bana karşı. Her ne kadar kırılsamda gerçek düşüncelerini söylüyor. "Vesfa kusura bakma ama çalışmadan, emek vermeden hiçbir şey olmuyor. Eğer hukuk okuyup avukat olmak istiyorsan millet başka bölüm için günde 2 saat çalışıyorsa sen en az 3 saat çalışmalısın. Çalışmadan kazanamayacağını bilmelisin." gibi cümleleri ondan duydukça tempomu artırıyorum.
Yapacağım şeyleri ertelememeye dikkat ediyorum. İşe gelmeme gibi bi lüksüm yoksa diğer yapmam gereken her şeyi de yapmama gibi lüksüm olamaz diyorum.

Kısacası insan kendini motive etmeyi bilmeli. Ben bir şeyi yapmak istemiyorsam hiçbir güç bana onu yaptıramaz.

Tembellik çok başka bir şey. İvan Aleksandroviç Gonçarov'un kitabı var "OBLOMOV". Eğer üşenmezseniz okumanızı tavsiye ederim. Tamda bu konuyla alakalı bir kitap. Başkahramanın adı Oblomov ve bu tabir artık kalıplaştı. Kitabı okuyanlar sizin durumunuzda olanlara OBLOMOVLUK yapma derler. Tembel insan bulunduğu bu durumdan hiç rahatsız olmazken tembel olmayanlar rahatsızlık hisseder ama yinede bir şey yapmazlar. Okumalısınız.

Hanimlar sizin basitinden zora kisa vadeliden uzun vadeliye herhangi bir isi yapmak icin guc aldiginiz ic ve dis dinamikleriniz neler? Sahip oldugunuz azmi ve istikrari nelere borclusunuz sizce?
Ben cevap vereyim, hayal kurmaya...
Bir şeyin hayalini kurmadan,olacakların güzelliğini düşlemeden içinden yapasın gelmez. Benim de sürekli bir şeyler yapasım geliyor,şuanki işimi değil de kendi okuduğum mesleğimi yapayım,başka bir şehre yerleşeyim diye hayaller kuruyorum ve ilk iş gittim dersaneye yazıldım,eşim de beni şaşırttı ve o da yazıldı bir kaç aydır gidiyoruz. İnş. gerçekleşir hayalimiz. Evde fazla zaman geçiremiyorum,haftasonları da dışarıda oluyoruz. Yine de diyorum ki bir de gitsem doğa sporlarına mı yazılsam. Dağa tırmansam kendimi ormana atsam Ama halim yok işte ona,inş. seneye. Bir şeyi işten hissetmek ve hayal kurmak;o şeyin olması için çağırıyor emin olabilirsin. Kötü düşünürsen kötüyü,iyi düşünürsen iyiyi çağırıyorsun

Erken kalkmak icin saatini kur. Plan yap ona gore hareket et. Yuzune bir gulumseme yerlestir. Cevreni genislet yardimlarina kos.
O irade alinmaz satilmaz o senin icinde!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…