Kendimi aşmak...

Benim icin hic bir sey " aman ne olacak "onemsizligine inemiyor. Ah indirebilsem... Sorunlari kucuktebilsem, gorevlerimi basitlestirebilsem icimde...

Şu an fırsatın olmasına rağmen istediğin 'karakter' olamiyorsun ya. Elinde firsatinin olmadığını dusunsene bir de. Herşey düzenli olsun diyorsan otur bir program yapmaya başla. Haftalık ders programı gibi düşün. Mesela şimdi aç interneti yaşadığın şehirdeki is ilanlarına bak. Kafana göre olanlara başvuru gönder. Bir işe baslayana kadar da hazirladigin programı uygula. Bunları benim yazmamla yapmayacaksin belki ama planına şöyle başla yarın en yakın kitapciya git Aykut Oğut Evrenden Torpilim Var kitabını al ve oku sana iyi gelebilecegini düşünüyorum.

Evet. Beni en cok uzen seylerden biri de bu. Firsat varken yapmamak... İs konusunda farkli kriterlerden oturu dediginiz tavsiyeye uyamam ama kitabi arastiracagim inşaallah...

Degil mi

Hayranim her gun programli bir sekilde ayni seyleri yapmayi aksatmayan insanlara. Bu irade ve azmi nerden buluyorlar? Ben bunun icin ne yapabilirim? Daha cayima seker atmamaya bile alistiramiyorum kendimi

Ben mutlu olunca her şeyi yapabilirim gibi geliyor ama mutsuz oldum mu içime kapanıyorum hiç bir şey yapasım gelmiyor bıktım bu halimden.enerjik insanları gördüm mü özeniyorum.Benim biraz da eşimden kaynaklanıyor sanırım bir arkadaşım var hep enerjiktir ama söylediği kadarıyla eşi ev işlerine yardım ediyormuş o şekilde daha az yoruluyor bizden 1 ay önce evlenmişlerdi oysa benim ki...

Evet. Beni en cok uzen seylerden biri de bu. Firsat varken yapmamak... İs konusunda farkli kriterlerden oturu dediginiz tavsiyeye uyamam ama kitabi arastiracagim inşaallah...
Mesela ben belli bir zaman kadar önce gerçekten programlı yaşayan hayattan zevk almayı bilen her fırsatta birseyler ogrenmeye çalışan bir insandim. Sonra yasananlar psikolojik sorunlar derken şu an yattigim yataktan kalkmak gelmiyor icimden. Öğrenmek ya da plan yapmak anlamsız geliyor. Çünkü o sıkıntıları yaşadığım zamanlar için de planım vardı. Ama kısmet olmadı Hayırlısı buymus diyorum. Kitapta da bundan bahsediyor zaten. Yarın için plan yapma. Şu an yasiyorsan bunu degerlendir. Odana bir bak bir kitap okumaya başla. Ya da aç internetten bir film izle. Genel kültür ne de olsa. Ya da takı yapmaya başla önce kendin kullanacagin şekilde yap baktın basariyorsun eşe dosta etrafa da satarsin belki. Ah şimdi bende sendeki istek ve heyecan olacak neler yapardım.. Ama bazı şeyler tüm heyecanı alıyor insandan. Yine de çok şükür. Benim onerilerim bu kadar

Ben kendimi mutlu olma ozurlu olarak goruyorum sahsen. Allah a cok sukur oyle aman aman dertlerim yok. Biliyorum ki dertsiz insan yok. Ama yine de her seyden bir mutsuzluk payesi cikariyorum. Olani degil olmayani goruyorum. Olumluya degil olumsuza odaklaniyorum. Zavalli kocam da bundan nasibini aliyor. Oyle buyuk sorunlarimiz olmamasina ragmen ikide bir boyle olacaksa hic olmasin ayrilalim diyorum. Yani ya tam olacak ya hic... İcim almiyor. Algimi degisirmek istiyorum...

Bende salt istek var zaten gerisi Hak getire...

İnsan özel hissetmek pohpohlanmak istiyor..Benim ki kendim ettim kendim buldum aslında...Hırs yapmak bir şeyler başarmak istiyorum inş. başarabilirim

Mesajlarinizin bir kısmını okudum depresyonda oldugunuzu düşündüm.Kendimden biliyorum sanki beni anlatmissiniz :)

İnsan özel hissetmek pohpohlanmak istiyor..Benim ki kendim ettim kendim buldum aslında...Hırs yapmak bir şeyler başarmak istiyorum inş. başarabilirim
Bence hirs kotu bir haslet. Nacizane tavsiyem baska duygu, durum veya olgudan guc almaliyiz. Dogru ve zararsiz olanlardan.

Huzuru kuran okumakda buluyorum ben.
Farzlarımı yerine getirdikten sonra tabii. Bende boşluktaydım ne zaman ki islama iyice yaklaştım huzur buldum zaman zaman böyle durumlar herkesin hayatın da oluyor.

Mesajlarinizin bir kısmını okudum depresyonda oldugunuzu düşündüm.Kendimden biliyorum sanki beni anlatmissiniz :)
Ben de depresyondan cok suphe ettim. Ama nasil anlatsam depresyon benim karakterim olmus sanki. Yillardir depresyonda olur mu bir insan? Mutlu oldugum zamanlar yok degil, irade buldugum zamanlar yok degil ama bunlar cok azinlikta. Mumin Sekman'in "Kisisel Ataleti Yenmek" kitabini almistim yillar once belki faydasi olur diye. Kitabin arkasindaki atalet tanimi tam benlik aslinda. Yani depresyon degil ama icinde depresyonda gibi oldugun durumlar da var. Bi garip yaa... Ben aslinda sorunu tespit ettim gibi: algiyi degistirme, olumlama... Ama nasil olacak? Bir programda kisisel gelisimle ilgili kitap yazan yabanci bir kadin bu hale nasil geldigini anlatirken sey demisti, sorunlar icinde boguldugum bi donemde yerde oylece yatip dusunurken birden fark ettim ki sorun benim algimda, ben oyle algiladigim icin oyleler, falan demisti. Bir gun bana da boyle dank eder mi acaba?

Huzuru kuran okumakda buluyorum ben.
Farzlarımı yerine getirdikten sonra tabii. Bende boşluktaydım ne zaman ki islama iyice yaklaştım huzur buldum zaman zaman böyle durumlar herkesin hayatın da oluyor.
Ben de bulacagima inaniyorum ama basina gecemiyorum iste. Gecemiyorum hep erteliyorum, useniyorum sonra yaparim diyorum ve kaliyor genelde.

Bu arada kitapta ataleti yenmek icin ilk adim bu kitabi bitirmek olsun, diyordu. Onu bile yapamadim. Atil atil ölüp gitmekten korkuyorum... Su dunyadan bos gelip gecmekten. Hesabini nasil verecegim dedigim sayisiz sey var zaten bir de ustune Esref-i mahluk olan İNSAN olma hasleti kazanamadan gitmekten cok korkuyorum. Ama yine de bu korku beni kamcilamaya yetmiyor...

Ben de bulacagima inaniyorum ama basina gecemiyorum iste. Gecemiyorum hep erteliyorum, useniyorum sonra yaparim diyorum ve kaliyor genelde.
Bende öyleydim. Yeter ki dua et canı gönülden iste canimm. Benim iki aylik bebegim var esimden ayriyim bana neler etti neler,ama dunyanin sonu degil ya Allah var cok sukur. Bebegimden firsat buldukca gunde iki sayfayla basladim simdi gunde 10 sayfa okuyorum gelistiriyorum gercekten manevi bir haz.

Maşaallah sana Allah daim etsin kabul etsin. Kizini hayirli uzun omurlu eylesin. Karsina bundan sonra hayirli insanlar cikarsin bundan sonra mutlu olasiniz hayirlisiyla inşaallah. Ne mutlu ki yikilmamis pes etmemis dogru dala tutunup dogrulmussun. Darisi ben ve isteyen herkesin basina inşaallah...

Benzer dönemler geçirdim. Çok disiplinsiz tembel bir insandım. Okulda notlarım gayet iyi olmasına rağmen sırf uyku düzenimi ayarlayamayıp okula gidemediğim için 2 yıl üst üste devamsızlıktan kaldım. Tabi bazı sorunlarım da vardı benim psikolojik olarak.

Sonra bu işe bir dur demek gerektiğini fark ederek küçük değişiklerle başladım işe gece 5 te yatıyorsam 3 e çekmeye çalıştım sınavlara son gün çalışıyorsam 2-3 gün önce çalışmaya başlamak için kendimi zorladım. Düzenli spor yapmak istemişimdir hep; zevk alacağım sporlara yöneldim (yüzme tenis gibi) bu değişikliklere adapte olmam bile 1.5 yıl aldı.

Şimdi nasılım dersen hala istediğim ben değilim ama zamanla oluyor. Kendine zaman vererek küçük değişiklerle başla. Kısa sürede bambaşka biri olman imkansız. Giyim tarzını değiştirmek kendine bakmak da çok faydalı oluyor bu dönemde. Aynaya her baktığında yeni seni görüyorsun.

Kendini sevmek çok önemli. Kendini sevdikçe layık olduğun yaşam standartlarını da kafanda ister istemez yükseltip buna uyum sağlamak istiyorsun.

Ve emin ol bir yerden başladığında resmen şansın dönüyor şahsen benim yaşantımda biraz bile planlı olmayı başarmak bir çok şeyi de beraberinde getirdi. Tabi daha çok yolum var :)

Kizim oldugunu nerden bildin :) sen yeterki iste canim asla pes etme bende zaman zaman icimde savaslar veriyorum gecici bunalimlar yasiyorum. Ama derdi veren rabbim dermanida veriyor. 17 yasindayim bazilari gibi orda burda eylenip bos hayaller pesinde kosmak yerine tek ilah olan Allah'in rizasini kazanmaya calismak burda da huzur veriyor ve insaallah hak edersek öteki taraftada gercek ve sonsuz olan mutluluga eristiriyor. Senin icinde dua edicem ve bunu unutmaki rabbim tum gunahlari bagislayicidir. O marhameti ve rahmeti en bol olandir. Rabbimin merhamet ve rahmeti uzerine olsun arkadasim

İste bu tarz soylemler insanin umudunu arttiriyor gercekten:) bu sorunlardan siyrilmayi basarip yol katedenleri gormek... Cunku bazen azim, sebat sanki dogustan gelen seylermis gibi geliyor bir turlu benim kazanamadigim hasletlerden olsa gerek... Kendimi sevmiyorum, sevmedigim icin olmak istedigim gibi olma cabasini gosteremiyorum, o enerjiyi bulamiyorum, bulamadikca degisemedikce kendimi daha da sevmiyorum. Bu boyle kisir bi dongu halini aliyor. Yine de kucuk degisiklikler... Deneyecegim, zorlayacagim kendimi inşaallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…