• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi ben bile anlamadım

Önceleri ben de senin gibiydim. Ama git gide düzeldim. Özellikle kendi başıma sorumluluklar almak zorunda kaldığım yıllarda... Bankaya gitmeye bile çekinirdim. ya yapamazsam ya yanlış bişey yaparsam diye korkardım. birilerine bişey sormaya çok çekinirdim.
Ama sonra ailemden ayrı başka bi şehirde üniversite kazandım. birden bütün hayat sorumluluğu üzerime kaldı. bir de tanımadıgım bir şehir sonuçta. işlerimi halletmek zorundaydım, yavaş yavaş alıştım.. önceden birine bişey sormak için 40 kere düşünen ben şimdi afedersiniz deyip rahatca sorabiliyorum.

Ama yaşın daha çok gençmiş o yuzden şanslısın yani; bu durumu üzerinden atmak için önünde uzun bi zamanın var...

Bi de rezil olucam diye korkuyorum demişsin. Rezil olcagını düşündüğün insanların senden bi farkı olmadıgını düşün. onlar senden üstün ya da farklı diiller ki onlara rezil olasın... böyle düşündüğünde zaten rahatlarsın ve ağzından yanlış bişey çıkmaz...

zaten ne yapsam paniklediğimden yapıyorum .
ama bu bir düşünce değil
sadece his
öle bi his oluşuo ve bir anlık oluyo sonra iş işten geçmiş oluyo zaten. ve benim böle bi problemim oldunu insanlar anlamadan yanlıs yorumlar yapabiliyor cevremde. beni dahada üzüyor tabiki..
Teşekkür ederimm a.s.

İşin içinde yapının etkisi var bence de, bir de en önemli nedeni bence başkalarını fazla önemsemekten geliyor. Kimse senden daha değerli ve üstün değil. Eğer bir ortamda susuyorsan, susuyorum diye eğreti hissetme kendini rahat ol, konuşman gerekiyorsada konuş çekinme, merak etme başkaları senden daha önemli şeyler konuşmuyor, boş konuşan o kadar çok insan var ki. Biraz daha ortamlara girmek, yavaş yavaş seni açabilir. Bunla beraber yardım almanda iyi olur.
En önemlisi kendini nasıl rahat hissediyorsan öyle davran ve başkaları acaba benle ilgili ne düşünüyor diye kendini yeme.
çevreyi çok önemsediğimden bu haldeyim kanımca.. ama sizlerin yorumlarıyla gerçekten motive olmaya başladım piskologa gidicem en yakın zamanda.. tesekkür ederim opuyorumnanaktan

Ben de senin gibiyim sabah_güneşi ...Aslında daha çok sen benim 17-18 yaşlarımdaki halime benziyorsun.Şimdi biraz daha açıldım,en azından eskisi gibi eve kapanmıyorum ama yakındığın dertlerin hepsi bende de var.Ben de hep nedenini düşündüm.Neden herkesi önemsiyorum neden onların bana verdikleri değer kendi kendime verdiğim değerden daha önemli benim için? Olabilir ,herkesin içinde rezil olabilirim,cümle kuramayabilirim onlar bana güldüklerinde benden ne eksilecek?
Sanırım bunun altında özgüven eksikliği ve herkes tarafından beğenilme,sevilme isteği yatıyor... fisfisfis
Hangi ortama girersem gireyim çok samimi olmadığım insanların yanında sus pus oluyorum.10 kişinin 9undan duyduğum sözler de aynı oluyor."Bugün hiç sesini duyamadık.""Sohbetine de doyum olmuyor.""Seni biraz açalım biz...." kaydirigubbakcemile4

ben aslında kendi yaşıtlarımla oldum zaman tek yada 2 kişiysek rahat konusabiliyorum
ortama giremiyorum veya girdim hiç konusamıyorum hele benden büyükseler beynim kafamın içinde dönüyo ne desem ne desem diye. :1ninca: bana yardımcı oldunuz için tesekkr ederim a.s.

senin yaşında çok sevdiği binlerce öğrencisi olmuş biri olarak fikrim şudur kiiiiiiiiiiiii :) ,

1- bu duygu ve düşüncelerinin büyük çoğunluğu yaşından kaynaklanıyor, hepsiiii geçecek emin ol.

2- kendini ve hayatı çooook ciddiye almış olmalısın... bak dünyada milyarlarcaa insan var, herkes ne kadar da saçmalayarak, yalpalayarak hayatı anlamaya, bir yer edinmeye çabalıyor.

bence, farklı dünya kültürlerini tanımalı, bakış açını genişletmelisin, okumalı (özellikle biyografi ve mizah), yazmalı, düşünmelisin... kendine süre vermelisin. bu süre bir ay da olabilir, bir yıl da. acelesi yok.

eve kapanmak da bir ihtiyaçtır, herkesin sürekli gezip sosyal ilişkiler içinde olması şart değil. elbette bunlara da ihtiyacımız var ama, ben neden eve kapanıyorum dedikçe kendini "anormal" biri olarak görmeye başlarsın.

hayat sen ve diğer herkesten oluşmuyor, "biz insanlar"dan oluşuyor..

hayatla ve kendinle ilgili algılarını doyurduğunda zaten çok daha rahat biri olarak hissedecek ve bu hislerine göre davranacaksın.

sevgilerrrrr... a.s. laelaelaelaelae
bu kötü davranısımı düzeltmek için sadece piskolojik olarak değil aynı zamanda kendimi çözmeye çalışıyorum. kağıda döküyorum arastırıyorum neden diye.. çok tesekkür ederimmmmm vala bu kadar benle kmselr ilgilenmedi hepiniz sağolun :Saruboceq:

okulda çok sevdiğim çok tatlı bir kız var. o da senin gibi. sosyofobiymiş bu. mesela metrobüste cam kenarına oturunca yanındakine afedersiniz geçebilir miyim diyemiyormuş ve son durağa kadar gidiyormuş. topluluk içinde konuşamıyormuş falan. psikoloğa gidiyor ilaç kullanıyor ve şuan gayet iyi. ben hiç öyle bir rahatsızlığı olduğunu farketmemiştim kendisi anlattı. bence sen de psikolojik destek alıp kolayca kurtulabilirsin bu durumdan;)
iyilestiğine sevindim. onu iyi anlıyorum bende ona benzer duygular içindeyim cünki. desteğiniz için tesekkür ederim kaydirigubbakcemile3

Cnm en iyisi bulunduğun yerdeki RAM'a gitmen. Okulunuzdaki rehberlik öğretmenine söyle ve seni oraya yönlendirsin ve bunu yaparkende acele et çünkü okullar kapanınca orasıda kapanabilir. 1 haftan var. Geçmiş olsun. a.s.
oraya bile gitmeye utanırım ya. oda ayrı bir sorun.. araştıracağım eğer olursa annemle giderimm .. sağolun efendim a.s.

sosyal fobin olabilir canım.uzmandan yardım al.aslında bir çok insanda senin duygularından bir parça var.ama,herkes senin kadar büyük bir cesaretle itiraf edemiyor bile.

cesaret gösterdimi belirttiğin için tesekkür ederim. benim çok zor yaptığım birşeydir bu. akannehir zaten bi anda karar verdim buraya yazmaya. bi anda yaptım çarem yoktu çünkü başka :utangac:

aynı sorun 2 sene önceye kadar bendede vardı benmkide çocukluktan gelen bişeydi bunu kurslara katılarak atlattım kendimi bi temponun içine soktum ve sonuç mükemmel şuan çok mutluyum her ortama girebiliyorum daha mutluyum fikirleimi açıkça söyleyebiliyorum ama evde oturmak konusuna gelince misafirlikmiş komşuymuş biri gelsin felan sevmiyorum ama konuşmak konusunda sıkıntım kalmadı toplulukta bulunmalısın açılırsın canım :lepi:

evet aslında yetistirilme tarzından kaynaklandını düsünüyorum bende
mesela bana yiyecek birşey uzatıldında canım ceksede almazdım
cünkü annem öyle olması gerektini söylerdi yada kaş göz işareti yapardı en basitinden
bide ben cok höt höt büyüdüm kavga gürültü şiddet derken kendimi salyangoz gibi buldum.
hep dısarı cıkacakken kabuğuma biri vurdu içeri kaçtım :1no2:

tatlım yazılanların hepsini okudum. şuna inan birazda yaşınla alakalı bi durum. ayrıca cümlelerin sözcüklerin senin yaşında birine göre çok düzgün. bu utangaçlığı üzerinden attığın zaman bıcır bıcır konuşan herkesin arkadaş olmak isteyeceği fikir danışacağı çok tatlı bi kız olucaksın. zaten tatlısın daha da tatlı olucaksın..(içimden yanaklarını sıkmak geldi:)) )

dediğin gibi bu başlığı açman hissettiklerini dile getirmen bile güzel bir başlangıç demekki sende o potansiyel var. bir insan bir şeyi çok arzu ederse mutlaka ama mutlaka olur canım. bunu sakın unutma... başka topiclerede gir yorum yap. buda sana iyi gelicektir.

maeves abla ;
Çooook mutlu oldum. içime böyle soğuk su serpilmiş gibi oldu biliyormusunuz senağlama
Allah razı olsunn.. :Saruboceq:
ınşallah ben bu sorunumu yenicem Hem Allahın hem sizin hem(tabiki gitmek nasip olursa ) piskologun sayesinde

maeves abla ;
Çooook mutlu oldum. içime böyle soğuk su serpilmiş gibi oldu biliyormusunuz senağlama
Allah razı olsunn.. :Saruboceq:
İnşallah ben bu sorunumu yenicem Hem Allahın hem sizin hem(tabiki gitmek nasip olursa ) piskologun sayesinde

yerim ben senii:)) gel buraya öpücemm:)))

tabiki atlatıcaksın hayatım. dermansız dert vermez rabbim.. bu yaşadıklarının sana ilerde çok güzel geri dönüşü olucak. senin yaşındakiler sadece giyime kuşama gezmeye tozmaya kafa patlattıkları için, kendilerini,iç dünyalarını senin kadar iyi tanıyamamış olucaklar. ama sen olgunluğunla, yaşadıklarının sana kattığı iç görüyle, kişiliğinle dikkat çeken pırıldayan bir genç kız olucaksın. öpüyorum seni forumda bol bol gevezelik yap olurmu:)

evet aslında yetistirilme tarzından kaynaklandını düsünüyorum bende
mesela bana yiyecek birşey uzatıldında canım ceksede almazdım
cünkü annem öyle olması gerektini söylerdi yada kaş göz işareti yapardı en basitinden
bide ben cok höt höt büyüdüm kavga gürültü şiddet derken kendimi salyangoz gibi buldum.
hep dısarı cıkacakken kabuğuma biri vurdu içeri kaçtım :1no2:

seni gerçekten çok iyi anlıyorum aynı eski ben aşarsın merak etme akıllı bi kız olduğun belli düşüncelerin sonra işe yarıycak yani bu kendi kendine kalıp sürekli düşünmen işin içinden çıkmaya çalışman sonra işine yarıycak bence insanları daha iyi anlıycaksın ben mesela kendimi çok iyi bi piskolog olarak görebiliyorum bunun eski çekimserliğim düşüncelerimden dolayı bu potansiyel oluştu bende açılırsın hiç merak etme ama bazı arkadaşların dediği gibi bu konuyu açabilme konuşabilme cesaretin bile güzel ve şuan derdini anlatabiliyosun kendini hep böyle düşünmeye çalışma yani içine kapanık biri olarak daha çok içine düşüyosun o zaman bunu atlatıcağından eminim yazdıklarına bakarak vereliniortak

Canım kesinlikle psikoloğa gitmelisin
Bu hastalık sosyofobi
Yani tedavi edilmen gerekiyo
Ne kadar erken gidersen o kadar iyidir
Sakın geçer gider topluma karışayım şunu yapayım biter diye düşünme
Daha da ilerletirsin hastalığını Allah korusun!
En azından bir devlet hastanesine gidip doktordan yardım almalısın.
Acil şifalar diliyorum...

Aile içinde sıkıntlarınız olduğunu düşünüyorum ben.
Kardeşinizde de aynı sıkıntı varsa, anne babanızın diyaloğu çok iyi değil gibi geldi bana.
Bu da sizi etkiliyor sanırım.
Ailenizde kavga gürültü olur mu?

tatlım ufak ufak arkadaş ortamına girmeyi dene.rezil olsanda şöyle düşün,2 yıl sonra o insanlar hayatında olmayabilir,ama 10 yıl sonra bile bu huyun devam edebilir.

bir nevi tadı iğrenç bir ilacı içmek gibi düşün,senin çözümünde bu,cesaretini topla ve görüş insanlarla,yada sanal ortamda aktif olarakta kendini gerçek hayata hazırlayabilirsin

maeves ablacım tesekkür ederim cok yardımın dokundu inan
şuraya yazılan her cümle beni motive ediyo. artık yavas yavas kendimi toparlıyorum gibi .
gelişme var yani
Ama Sayenizde bunuda unutmayın a.s

secretlove ablacım sizin destekleriniz çok ama çok faydalı oldu beni yönlendirdiğiniz için Teşekkür ederim Allah hepinize bu güzel yardımlarınızın kat kat fazlasını versin

Back
X