Kendimi çıkmazda hissediyorum....:(((

Güzelim açtığın konuları okudum da 1.5 aylık evlisin ve 30.günde cinsek birleşme yaşamışsınız... bu onda da sende de büyük gerginlik yaratmıştır ve o k onuyu aşmadan sen borçlar konusunu açmışsın ve bebeğim olsun istiyorum yazmışsın profiline... bence fazla acelecisin biraz sakin ol... dr a falan gitmişsiniz bu gerginlikleri tatamen atmanız bile 3 ay sürer... adamı sıkboğaz etme bebek falan diye... aceleci olmaz bekle zamana bırak şimdilik herşeyi.... yaşadıklarınızın stresidir eşindeki dengesizlikler.... kavga ortamı yaratma zamanla yakınlaşırsınız ve adam değişmezse de ona göre bir yol çizersin hayatına

yanlış anlamayın arkadaşlar çatışma derken kastettiğim fikir farklılığı hepiniz evlisiniz ama farklı farklı bakıyosunuz olaya bunu demek istedim..
sizin yorumlarınızı okudukça nasıl davranmam gerektiği hakkında daha çok fikrim oldu sağolun
ama bu sorunları çözmeyecektir.eşim çok inatçı bişeyi 2 defa söyleyemiyorum hiç anlamamıştım onun böyle olduğunu..
borç harç umrumda değil çalışır ÇOCUK YAPMAZ çalışır yine öderim borçlarımızı altın falanda ı-umrumda değil neden tartışıyoruz neden bilgisayardan vazgeçmiyor neden fikirlerime saygı duymuyor ben hep yanlış bilirim diye düşünüyor bana sen çocuksun diyor ne yaptım ki çocukluk olarak onu anlamıyorum

yanlış anlamayın arkadaşlar çatışma derken kastettiğim fikir farklılığı hepiniz evlisiniz ama farklı farklı bakıyosunuz olaya bunu demek istedim..
sizin yorumlarınızı okudukça nasıl davranmam gerektiği hakkında daha çok fikrim oldu sağolun
ama bu sorunları çözmeyecektir.eşim çok inatçı bişeyi 2 defa söyleyemiyorum hiç anlamamıştım onun böyle olduğunu..
borç harç umrumda değil çalışır ÇOCUK YAPMAZ çalışır yine öderim borçlarımızı altın falanda ı-umrumda değil neden tartışıyoruz neden bilgisayardan vazgeçmiyor neden fikirlerime saygı duymuyor ben hep yanlış bilirim diye düşünüyor bana sen çocuksun diyor ne yaptım ki çocukluk olarak onu anlamıyorum

canım okudum mesajını çok teşekkür ederim önerilerin için çok güzel açıklamışsın
mesajım olunca bende yazarım sana tekrar teşekkürler

öncelikle evlilik demek aynı evde birleşmek demektir. onun borcu bunun borcu olmaz. kumar borcu olmadıktan sonra borç sizin borcunuzdur. bir evde borç var ise önce o borcun ödenmesi için herkes taşın altına elini koyar. ikincisi, borçlu ortamda bebek fikri sakıncalı. borç yüzünden tartışmamış olsanız tamam derdim ama tartşmışsıznı. diyelimki hamile kaldın eski sorunları halletmediğiniz için eşin hamilei boyunca seni üzmeye sende hamile olduğun için daha alıngan ve duygusal olmaya başlayacaksın. bebk doğacak ve eşin ilgisinliklerine devam edcek. sende hem kendi sorunların hem yeni bir bireyin sorumluluğu derken iyice bocalayacaksın. o yüzden bir sorun halletmedne lütfen diğer başka sorunlara gebe olacak şeylerden kaçının

işte bende bunu demek istiyorum başından beri herşeyle ilgili o kadar çok sorun yaşadık ki önce birleşmeyle ilgili ardından borçlar neyseki bunlar halloldu allaha şükür..
ben bir kadın olarak çocuk istemekte haklıyım evet belki acele ediyorsun diyebilirsiniz ama eşimide yaşı yeterince büyük zaten 4 sene sonrada doğurursam artık baba demesin dede dedin çocuk... şaka bi yana uygun bir dille erken diyebilir eşim saygı duyarım o istemeyebilir tamam yapmayız çocuk falan ama nefret ediyorum çocuklardan diyip olmasın diye 40 takla atmasına anlam veremiyorum bide bilgisayar çıktı başımıza artık sorun yaşamak istemiyorum onunla herşey güzel olsun istiyorum onu seviyorumda işten eve gidince bir değini iki etmiyorum herşeyiyle ilgileniyorum kendi elimle besliyorum onu ama o ne yapıyor....

evlilik, ikinci bir kişiyle paylaşılan ortak bir düzen demek.

bazıları kolay uyum sağlar, bazıları zorlanır.

eşinizi aslında en iyi siz tanırsınız. sizinle bir sorunu var, bu yüzden yatağa gelmeyip pc başında sabahlıyor.

birkaç gün gözlem yapın, neyin var neyin var diye sorup durmayın. erkekler bu sorulara dırdır yapmak diyorlar. normal davranmaya çalışın.

mesela saat 20.00 gibi yemek yiyorsanız, yemek hazır diye söyleyin. yatma saatinde daha önce ne yapıyorsanız (iyi geceler dilemek, öpmek gibi) onu yapın.

35 yaşına gelmiş,aile kurmak için evlenmiş bir adamın çocuk istememesini bir türlü anlayamadım.
madem çocuk istemiyor, o zaman evlenme. çocuk evliliğin doğal bir sonucudur. bunu idrak edemiyor.

aranızdaki yaş farkını senin cocuk oldugunu şimdi mi farketmiş de cocuk muamelesi yapıor Allah aşkına.senin koca azcık sorunlu sanırım.birde ben yeni evlilerin birbirlerini tanımadan cocuk sahibi olmak istemelerini cok dogru bulmuyorum.kocam çok iyi biridir her türlü sorumluluk sahibi olgun olmasına ragmen ben bile cekiniyorum cocuk için.2 yıl gecmesini istiyordum olurya Allah göstermesin ama ayrılık olur bişey olur olan cocuga olmasın diye.

eşiniz ilgiyi görünce şımarmış, arpası fazla gelmiş. gül gibi karısı var hala naz ediyor. çok sinirlendim kusura bakma.

sinirlenmekte haklısınız.. valla ben bu yaşıma kadar şu son 1,5 ayda aldığım sıkıntıyı hiç bir zaman almadım..
akşam işten eve gittim yemek yedik ben bi kanepede o ötekinde ben tv izliyorum o bilg.başında dedim ki yaa biz yeni evliyiz konuşalım,sohbet edelim ee konuş diyor ne konuşacaksın...bilgisayara bakmaya kalktım hemen kapattı sayfayı elinden aldım bilg. bana o kadar çok kızdı ki...
kafayı yiyecem valla ne yapacam hiç bilmiyorum akşam olunca eve gitmek istemiyorum artık onun bu davranışlarını hatırladıkça

eşimle aramda 12 yaş fark var ben çocuğum olsun istiyorum o istemiyor sebep olarakta çocukları sevmiyorum diyor..
tyeterince açık oldumu eleştri beklemiyorum sadece öneri istiyorum sizden..
ne yapmam gerekir diye..

Arkadaşım bence en uygun vakti seç konusmak için ve sinirlenmeden güzel bir şekilde konus bu defa tepkısı ne olcak bakalım verdıgı tepkıyı ölç bir değerlendir sen kaç yaşındasın ?

evliliğiniz hayırlı uğurlu olsun,allah mesut etsin öncelikle...
eşinizin yaşının büyük olması size çocuk muamelesi yapmasını gerektirmez ki cnm..gergin olabilir maddi sıkıntılardan vs..tamam ama evlenmeden önce yaşınızı bilmiyormuydu?evlenince öğrenmedi ya yaşınızı..buna asla müsade etmeyin ,sizi çocuk görüp ezmeye kalkışmasına...
ve pc başında bu kadar uzun süre vakit geçirmek istemesi,siz elinden alınca tafra yapması,baktığı sayfaları kapatması hiç hoş şeyler değil bence..pc'den anlıyorsanız kontrol edin neler yaptığını,nerelerde girip çıktığını...kendinnden şüphesi olmasa neden kapatsınki baktıklarını...bu demek değilki başka biriyle görüşüyor vs..sizin kızacağanızı düşündüğü at yarışı,şans oyunları vs..bir şeyde olabilir kanaatimce..ama kontrolü elden bırakmayın derim içinizde şüphe varsa...ve üstüne çok düşmeyin,elinizle yedirmek vs.. gibi...
siz üstünüze düşeni yaparak zaten fazlasıyla büyük gibi davranmışsınız şimdi sıra eşinizde bence...
kasın biraz kendinizi,o akşamları pc ile ilgileniyorsa sizde arkadaşlarınızla görüşmeye ,yürüyüşe vs..bir yerlere çıkın...anlasınki ne aparsam yapayım etrafımda fır dönecek biri değil diye...
padişah muamelesi yapıp hizmetlisi durumuna düşmeyin...

tabii bunları yapmadan evvel al karşına hiç sinirlenmeden güzelce konuş önce...ben seni pc ile paylaşmak istemiyorum,işteyken seni özlüyorum vs..diye...gerekirsede kur yap biraz..yeni evlisin sonuçta...yada pc ile ilgileniyorsa hadi parka gidelim,çıkıp dolaşalım vs..gibi bahanelerle pc başından kaldır onu.. ama baktın gördün sen bu mücadeleyi verirken o hala inatla bildiğini okuyorsa yukarda yazdıklarını devreye sok..yaşı büyük olabilir fakat hakimiyetin tamamını eline alması için bir gerekçe olamaz bu...kendi yaşında birini bulsaymış o zaman...

çocuk içinde sakın acele etme cnm,evliliğini oturtmadan çocuk yaparsan tüm bu sorumlulukların altında çok daha fazla ezilirsin...

Ilişkiden ilişkiye fark var benim eşim benden 13 yaş büyük fakat böyle bir sorunumuz asla olmadı kişilikle alakası var cocuk istemeyişinin davranıslarının bence ciddi bir şekilde konuşmak gerekiyor

merhaba .
aslında bu konulara yorum yazmam bir tesadüf eseri okuyorum .(ZİLİM ÖPTÜM )
18 senelik evliyim, belki farklı bir pencere açabilirim sana .

eşinle yaşadıkların sana özel biz sadece bize yansıtıkları biliyoruz . onunda hataları vardır seninde .buna objektif bakmak lazım .
evlenmişsin demekki bir yola beraber yürüyorsunuz .

evlilikde beklentilerini 0 lıycaksın karşıdan sürekli beklemek yErine sen ne verebiliyorsun bunada bakmak lazım .kendini karşısakini yerine koy ve düşün .nerde hata yapıyorsun .??????????????
ha burda eşin de hata yok demiyorum onun hatalarını zaten görüyorsun ..

bir şeyleri yıkıp dökmek kolaydır ama onarmak zordur . sevgi emek ister derlerya dogrudur .

OLAYLARA KÖRÜKLE GİTMEK DOGRU DEYİLDİR . tabi sorunları çözmek istiyorsanız :

ilk sene çoçuk istemeyebilir yeni evliler bu normal . helede velilik böyle karmaşa içindeyse. bu konuda biraz sabırlı olun .. ne arkadaşlarım var 5. 10 sene sabırla beklediler şimdi muratlarına erdiler . herşeyin zamanı var . daha yaşınız küçük biraz sabır

erkeklerin yaradılışından konulara farklı gözle bakarlar . o senin kırıldıgın küçük noktaları onların hafizası bile almaz .
ve en önemlisi erkekler ne yapacaklarınının söylenmesinden hiç hoşlanmazlar

birde borç meselesi var . sen bu insanla bir yastıga baş koyup hatAyatı kucakladı isen onun borcuda borcundur kazancıda senindir .
bende ilk evlendigimiz hafta bileziklerimi vermiştim . ve şimdi o bileziklerin kat ve katına sahibim .

eşin sana tavır koyuyor bu hareketlerıyle. hep kadınlar küser bilinir ama erkekler daha çok küser:
sana onurunu ayak altına al demiyorum . ama onun gözünden bak olaylara . şöylemi düşünüyor aceba ?.ben bu kadınla hayata başladım o benden bilezik esirgedi NEDEN ??????????? bu soru işaretlerinide sen cevapla ..
dedigim gibi aranızda yaşananları tabiki siz daha iyi bilirsiniz .. ikinizde fazla yıpranmadan ve evliliginizi yıpratmadan .bunu konuşarak ve inatlaşmadan çözmeye çalışın . daha 1.5. aylık evlilik ne demek tam cicim aylarını yaşamak varken .

SANA SON SÖZÜM ;KADININ ELİNDE ÖYLE KOZLAR VARDİRKİ BİR GÜNDE EVİNİ CENNETEDE EDER CEHENNEMDE
ERKELER OKADAR AKILLI VARLIKLAR DEYİLDİRLER

Son düzenleme:
Şu an çıkmazda değilsin ama hamile kalırsan,çıkmazda kalabilirsin.
Daha 1.5 aylık evlisin ve anladığım kadarıyla sadece 2 haftadır filan cinsellik yaşıyorsunuz.
Bu acele neden ? Henüz oturmamış,gidişatı belli olmayan bir evlilik.
Bence çok acele ediyorsun.

Sen böyle evlenir evlenmez çocuk istiyordun madem,nişanlıyken bebek konusu geçmedi mi ?
Neyse aslında bebek konusu çok mühim değil,bir şekilde eşin razı olur.
Erkekler,kadınlar gibi içgüdülere sahip değiller.Aman bebeğim olsun diyen erkek azdır sanıyorum.Zamanla bu fikre ısınabilir.

Bilgisayar konusunda...Benim tavsiyem,asla hiçbir sebeple eşini bırakıp uyumaya gitme...Bence eşler birlikte uyuyup birlikte uyanmalı.
Yine bilgisayardasın,benimle ilgilenmiyorsun demek yerine,çay demleyip yanında tv izleyebilirsin.Sürekli diziyle ilgili yorum yapabilirsin mesela.
Geceyi böyle rutine bağlamak yerine dışarı da çıkabilirsiniz.

eşim bana bir çok konuyla ilgili olduğu gibi çocuk konusunda da asıl düşüncelerini söylemedi.nişanlıyken benim çocukları çok sevdiğimi ve çocuk isteyeceğimi biliyordu..

eşim bana bir çok konuyla ilgili olduğu gibi çocuk konusunda da asıl düşüncelerini söylemedi.nişanlıyken benim çocukları çok sevdiğimi ve çocuk isteyeceğimi biliyordu..

biliyordur eminim.. AMA 1.5 AYLIK EVLİYKEN DEYİL .
BİRAZ SABIRLI OLUN HELEDE EVLİLGİNİZ BÖYLE DURUMDAYKEN .
ÖNCELİGİNİZ ÇOÇUK DEYİL EVLİLİGİNİZİ OTURTMAK OLMALI

Son düzenleme:
Eşin,senden epey birşeyler saklamış.Kendini olduğu gibi tanıtmamış sanırım.
Peki neden acaba ?
Nasıl tanıştınız siz ?

bu yazdıklarına tamamen katılıyorum 1,5 ay lık bir zaman süreci heleki bu karmaşada çocuk fikri olmaması gereken bir şey diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…