Kendimi değersiz hissediyorum!!!

valla bende hiç acımıyorum onlara bir de salak gibi bakıcı tutmuştum çocuğuma 6-7ay bakıcı baktı rahatsızmış bakamazmış diye 1000 tl para verdim aylık bakıcıya. Bakıcıyla da anlaşamadık çıktı çok iyi oldu. Ben onlarla aynı apartmanda oturucam diye eziyet çekicem, bir de çocuğumu bakıcıya bırakıcam. Madem çok istiyolar orda oturayım baksınlar madem çocuğuma da, hee bakamıyolarsa taşınırım bnm annem dünden razı bakmaya hem bende eziyet çekmem bi sene sonra da veririm kreşe. Artık bana acımayana bende acımıyorum. Allah affetsin ama napayım.

çocuğu yaparken iki kişi uğraşıyo sonra bütün yük anneye oh ne ala walla hepsi değil ama geneli erkeklerin böyle. hem çalış para kazan hem aman evi pis demesinler diye gece 2 ye kadar temizlik yap snra herkesi memnun etmeye çalış ve kimse seni anlamasın..hiç değer görmeyi bekleme arkadaşım o değeri sen kendine ver. bırak kirlensin evin ne diye hergün gecelere kadar temizlik yapıyosun zaten çalışıyosun pis diyen desin sen kendini bileceksin

madem öyle acımasın sevgili kocacın paraya ve eve yardımcı bayan tutun, haftada 2-3 kez gelsin. Yazık canına vallahi. Kayınvaliden hiç mi ev işlerine, yemeğe yardım etmiyor?
Ben senin yerinde olsam bu durumda kayınvalideme inerdim yemeğe.
Yani tamam kadın senin işini yapmak zorunda değil normalde ama ortada ekstrem bir durum var. En azından kendi evinde yaptığı yemeklerden ufak bir tencere verebilir ara sıra.

Onu da yaptım cnm emlakçıya gittim evide çok beğendim. Bnmle oturdu konuştu senden tek şey istiyorum yaza kadar sabret bekle dedi. Bende şimdi bekliyorum bakalım yaza taşınmasın zaten söyledim ben alırım kızımı ve eşyalarımı taşınırım. Gelirsen gelirsin gelmezsen sen bilirsin diye. Evimde büyük 150m2 ve güzel hiç kıyamıyorum ama artık yolu bıraktım tavırları beni çileden çıkarıyo umurlarında değil bnm çektiklerim.Eşim şimdide diyo kpssde şehir dışı kazanırsam napıcaz. Dedim ben işimi bozup gelemem gidersin bir sene hafta sonları falan gidip gelirsin sonra aldırırsın tayinini. Ama ben şehir dışına gidersem sen nerde oturucan burası aile apartmanı taşınamayız. Bende dedim kusura bakma evde sende yoksun ben buraya senin annen baban için mi sabah akşam gelip gidicem. Öyle deyince o zaman dedi annenlerde kalırsın. Anlıycağınız sözde yaza taşınıcaz ama yaza kadar kim öle kim kala eşim bakalım daha ne bahaneler bulacak.

zor gerçekten bakıcı daha da vahim bir olay nasıl güvenebilirki insan
nasıl ikna edicez bu adamları iş yerine yakın bi yere taşınmaya eyav onu düşünelim

Bence bırak işi otur evinde kıymet bilmeyenler için niye çalışıyorsunki bi karnın var doyacak onada kocan baksın. Bırakacam işi de bakalım ne olacak. Ne yıpratıyosun kenidini bukadar ilerde çok ararsın bu günleride geri gelmez.

yine seninki yaza kadar demiş benimki direk kestirip attı valla hayatta taşınmam dedi bende istifa ederim diye tehdit ettim o da fos çıktı
çık işten evde çocuğunla istediğin kadar vakit geçir dedi kalakaldım
anlayacagın senin yine umudun var benim işim kv ve kp memlekete göçmesine kaldı

cnm ben o kadar üniversite okudum mimar oldum devlete girdim memur oldum. Valla kocamı bırakırım işimi bırakmam. Hayatımı kariyerimi bi koca ve onun annesi babası için, onlarla aynı apartmanda oturmak için mahvedemem.

Eşim zaten diyo bırak işi otur evde ne kendini yoruyosun ben sana bakarım. İşten çıksam onların canına minnet ekmeklerine yağ sürmüş olurum.

cnm orada yemek yesem sorun olmaz ama o zaman da öyle bi oluyo ki çocuğu onlara baktırıyorum bir de üstüne yemeği orda yiyiyorum iyice yük oluyomuşum gibi geliyo. Bir de onların hemen yemekten sonra çay içme alışkanlığı var daha biz sofradayken ateşe çay koyuluyo. Sonra çayıda orada içerken falan gece bitiyo bu sefer kendi evim diye birşey olmuyo sanki birlikte yaşıyoruz da eve yatmaya iniyoruz gibi oluyo. Onu da hiç istemiyorum.

Evi degistir bir an once hemde, hem uzaklas bunlardan hem de kafani topla, bu ne! Cekilirmi bu boyle, yapma! Sagligina, kendine yazik! Kimse madalya takmiycak sana bu kadar kosturdun diye! Yazi bile bekleme, ben dayanamiyorum evi degistirelim yada ben isi birakmak zorundauim vucudum kaldirmiyor de! Biseyler de iste!

Tasinma gerceklesene kadar evinize bir yardımcı alin
her isinizi yapsın.
Kimse sizin degerinizi bilmezse, siz bilin kendi degerinizi
Hem calisiyorsunuz , hem de rezillik cekiyorsunuz.
En azindan kendi evinizde rahat edin...

Bu tür durumlar benim de başımdaydı bi zamanlar. Ancak kurtulmanın yolunu kendimce buldum sana faydası olur mu bilmem. Ruhsal olarak kendini rahatlatmalısın. Bunu nasıl yapacaksın bi çok öneri vardır ama bu konuyla ilgili kitaplar okumanı tavsiye ederim..

Son düzenleme:
bazı arkadaşlar işini bırak demiş. sakın öyle bişey yapma ne güzel memur olmuşssun kendi ayaklarının üzerinde duruyosun. kimseye muhtaç deilsin. bu senin kariyer anlamındaki şansın. herkes memur olmak için k.ç.nı yırtıyo.
gerekirse çocuğunu da al tut bi ev işine yakın otur eşinde gelmezse gelmesin.
yazık değilmi yaa
senin canının hiç mi kıymeti yok. bu kadar mı değersizsin.
arkadaşım valla bekleme yazı falan şu kış günü sana yazık. evladına yazık seni ne kadar özlüyosa ayaklarını falan öpüyomuş yazık yaa evlat gibi değerlisi yok. evladın için yap bunu. bu arada canım bu görümceler analarnın babalarının kıymetlileri sanki biz ağaç kovuğundan çıktık ya bizde ana kuzusuyuz yaa bi anlasalar....
rabbim yardımcın olsun. eşinede akıl fikir vicdan versin. (amin)

5 yıldır bam teime basınca avaz avaz bağardığım oluyo kimsede şikayetçi olmadı. :))

Ben çocuğuna üzüldüm anne oyun diyip sarılıyormuş ya yavrum benim, bence o herşeyden önemli söyle eşinde yapsın ev işleri duştan çıkınca banyoyu o ovsun çocuk uyuyunca mutfağı sen toplarsın ama çocuğu ihmal etme ya yada yardımcı al eve madem iyi kazanıyosun ben eve gelince oğlum uyumadan elimi işe asla sürmüyorum , günde 4 saat yolculuk yapıyorum nerdeyse seninle aynı herhalde seni en iyi anlayanlardan biriyim allah yardımcın olsun önceliyin çocuğun olsun.

evlendikten sonra anladım ki kimsenin ana babasından ilgi şefkat beklemiyeceksin çünkü onlardan gerçek ana baba olmuyor.kendi değerini kendin belirleyeceksin kocana bile vermeyeceksin bu hakkı çünkü kimse kimseyi düşünmüyor bu da net.yol ağır geliyorsa iş yerini değiştiremeyeceğine göre evi değiştirmemiz şart diyeceksin eşine kendime bebeğime daha fazla vakit ayırmak istiyorum dersin olmadı işten bile ayrılmayı düşünüyorum bu durum canımı sıkıyor diye blöf yaparsın ama işin ucunu bırakma derim çünkü ağlamayan bebeğe kimse meme vermiyor cidden sinirlendim kendi kızları el üstünde gelini düşünen yok!!!!!

Biraz da kendi kendize ediyorsunuz
Kim kızını ne kadar mızmızlarsa mızlasın
Senin annen de sana öyle davranıyordur
Kıyasa girmeyin, onların vicdanı onlara kalsın

Ama ben olsam taşınırım
Bi de bakıcı tutarım, az çok evi de toplar

Gece 2 lere kadar temizlik mi yapılır, canınıza yazık
Niye kendinizi değersiz görüyorsunuz ki
Siz çalışan bir kadın ve annesiniz, sadece kendinize vakit ayırmıyorsunuz o kadar
Onu da sağlarsanız çok daha iyi hissedeceksiniz kendinizi

Bi Cumartesi mesela
Bırak çocuğu kayınvalideye, kuaföre git saç - bakım vs ne istiyosan yaptır
Alış verişini de yap gel , çok yoruldum de

kendime ait hiç bir şey yapamıyorum zaten alışveriş desen iş yerinde internetten, kuaför desen 5-6 ayda bir zor gidiyorum. Çocuğumu zaten hafta içi göremediğim için hafta sonu da bırakmaya içim elvermiyo. O yüzden bırakmaya kıyamıyorum. Yaza kadar bekleyeceğime söz verdim mecbur bekliycem ama yazın da ne problemler çıkacak ya da bu taşınma gerçekleşecek mi bilmiyorum. Yaza kadar sabredebilir miyim hiç bilmiyorum. Ama taşınmayıp bu yükü, çileyi çeksem mi? Eşim tek erkek. Ev bizim evimiz taşınmasam mı fikrini tamamen kafamdan silmem lazım. Çünkü beni benden başka düşünen kimse yok. Annem ve babam dışında. Zaten beklemiyorum da artık düşünmelerini.

herkese kendi evladı değerli. nasıl olsa biz geliniz. elin kızıyız. bizim değerli olacak halimiz yok ya...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…