Kendimi degistirdim diyen var mi?

Evet bende değiştirdim bir anda tansiyonum 20ye 13 çıkmasıyla bende böbrek üstü bezinde 7,8 cm kitle çıktı ozaman sağlığın önemli olduğunu kafama saçma sapan şeyleri takmamayı öğrendim evimde dağınık yaşarkende mutlu olmayı öğrendim bu hayatın geçici olduğunun farkına vardım ve namazıma başladım, kitle alındı şuan mr filmimin temiz çıkmasını istiyorum salı günü inşallah

Kazanılan tecrübeler doğrultusunda ve ilerleyen yaşın etkisiyle limitlerimiz bir miktar değişiyor. Sabretmeyi, susmayı, güçlü olmayı öğreniyoruz.
Kişiliğimizdeki değişimlerin daha esnek, karakterimizdeki değişimlerin ise daha stabil olduğunu düşünüyorum. Dramatik bir değişim gerçekleştiğini pek zannetmiyorum açıkçası. En azından kendimde gözlemlediklerim bu şekilde.

Bir başka konu için yazdıklarım, sizin konunuza da "Değişim hikayesi" olarak uyarlanabilir.
Motive edici hikaye, kişiler istiyorsunuz belli ki; ben de arada kendimi anlatıp egomu "Cici kuş" diye severim ahshs
Değiştim mi? Sanmam ama her geçen gün, kendimin daha iyi versiyonu olduğumu söyleyebilirim.

Bir diğer gözüme kestirdiğim de dopamin bağımlılığım üzerine çalışmalar, kendim için ekran azaltmaya gideceğim (Satış hesaplarımı takip haricinde, daha az youtube videoları gibi ancak ona süre var). Bu süreçte de çok zorlanmamak adına, mini mini başlayacağım. Koyduğum tarihler var.

Bayram sonrasına reformer pilatese başlayacağım. Şu an kilolu algılanmayacak bir vücuttayım ancak vücudumu zihnimdeki görüntüye biraz daha yaklaştırmak için bunu yapmak istiyorum. Hedef koyduğum ölçüler var, beden tipim ne kadarına müsaade edecekse göreceğiz böylece pilatesle. :)

Burun operasyonu isteğim vardı eskiden beri cesaret edemiyordum ve burnum da güzeldir aslında, göze batmaz, yüzüme çok güzel gittiği söylenir. Ama bunu zihnen yenemedim, o halde dışarıdan değiştiririm aradan çıksın dedim. Kardeşimin burnu kırık olduğu ve kendisi delicesine korktuğu için operasyondan kaçıyordu, onun da kolundan tutup yaptırırım diye biraz da... Yani "yapamam tek" deyip korktuğum noktalarda da uygun desteği alırım-veririm. (Size de böyle bir gazlayan gerek sanki kilo konusunda filan)

İlave:
Sıradan...
Önce zihinsel ve fiziksel şeylerimi hallediyorum, buradan evin içine yansımaya başladığını görüyorum. (Bazen bu sırayı tersinden izlemem gerekiyor; önce evi toplamam gerekiyor zihnimi toplamak için... Her anım farklı sırasını istiyor :) )
Evin içinden işime doğru taşıyor.
Çok zorlayacak, başa sardıracak hallere girmezsem daha üzerine koyarak gideceğim. Ha bazen Mehteran takımına da bağlıyorum, iki ileri bir geri; ama geriye geriye, ileriye attığım adımdan daha fazlasını atmamak için gayret gösteriyorum. Bazen kaçıveriyor, yine başlıyorum, temelli bırakmıyorum ama. Napim? Hayat. :)
İş ortamında da çiçekler açacak bi şeyler olacak hissim var böyle giderse, bakalım. (Dilimi ısırayım)
Okurken duygulandım sanki kendim yaşıyor gibi, çokça tebrik ediyorum sizi ♥

Ben de dopamin bağımlılığım üzerine çalışıyorum umarım başarırız :KK200:

Çok değiştim
Dindar biriyken dinsiz oldum
Mutlu biriyken mutsuz biri oldum
Sorgulamazken sorgular oldum
Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir
Hep iyi olacak diye birşey
İla değişiyorsun değişiyorum değişiyorlar
Ama mucize aramayın yaşayın gitsin
Değişim deyince benim de aklıma hemen din geldi nedense. Aslında nedenini biliyorum sanırım: hayata bakışını, insan ilişkilerini, diğer dünyaya bırakmayıp burada halletmeye çalıştığın tüm her şeyi…
Evet, dinden sıyrıldıktan sonra tam anlamıyla değiştim.

Değişim deyince benim de aklıma hemen din geldi nedense. Aslında nedenini biliyorum sanırım: hayata bakışını, insan ilişkilerini, diğer dünyaya bırakmayıp burada halletmeye çalıştığın tüm her şeyi…
Ve herkes tarafından fark edilen bir değişim
Eleştirilen ve buna öfkelenen biri oldum
Daha mutsuz biriyim ama herşey çok daha net anlaşılabilir başa çıkılabilir hale geldi
Bilmiyorum sende bunlarla yüzleştin mi ama ben tam anlamıyla değişimi iliklerime kadar hissediyorum

Değiştim, olmak istediğim seyle olan arasında uçurumlar vardı ,ama yılmadım şuan tam olarak olmak istediğim kişiyim insan 7 sinde neyse 70 inde odur diye bişey yok en büyük kanıtı benim

Evet bende değiştirdim bir anda tansiyonum 20ye 13 çıkmasıyla bende böbrek üstü bezinde 7,8 cm kitle çıktı ozaman sağlığın önemli olduğunu kafama saçma sapan şeyleri takmamayı öğrendim evimde dağınık yaşarkende mutlu olmayı öğrendim bu hayatın geçici olduğunun farkına vardım ve namazıma başladım, kitle alındı şuan mr filmimin temiz çıkmasını istiyorum salı günü inşallah
Allah sağlık versin inşallah ♥️

Herkese merhabalar sevgili kk uyeleri,

Hayal ettigim ben ile oldugum ben arasinda ucurum var. Aslinda cocuklugumdan beri hep boyle hissettim ama yasim ilerledikce bu fark buyudu.

Cocuklugumdan farkli olarak kilo aldim, ders calisma motivasyonumsa gelip gelip geri gidiyor ki ben 18 yasima kadar basarili caliskan biriydim. Kilo alinca istedigim giyim tarziyla alakam yok. Kilo verecek iradem de kalmadi. Sosyal yonden kendimi yetersiz goruyorum. Sacma sapan seylere sosyal
medyaya, gereksiz videolara, oyunlara vakit harciyorum ama kendime de engel olamiyorum. Birakinca bir sure sonra sikilip geri basliyorum.

Benim size sorumsa kendinizi degistirip
farkli bir insan oldum diyebilenleriniz var mi?

Cunku cevreme bakiyorum herkes hemen hemen ayni, cok buyuk degisiklikler yasamiyor.. ayni tas ayni hamam ilerliyorlar.

Konusurken her sey mumkun gibi geliyor.
Ancak birebir sahit oldugunuz veya kendinizde yaptiginiz bir degisim var mi? Varsa nedir?

Belki buyuk degisimler yasayanlar vardir bana da umut olur.
5 aydır dıyetısyene gıdıorum .Baya bır kılo verdım .Ama spor yapmam gerekıomusyagdan çok az gıtmıs.Hareketsız kalıorum.Çok agır bır ıste calısıorum .Halım kalmıo yuruyuse .Bıraz aktıf olursam her sey daha ıyı olucak.Bıde guzel bır ıs bulursam .Allah nasıp ederde .Eskıden ılaclarla yasıodum okb hastasıydım.Baktımkı ılaclar bıtırmıyor okb yı ne bıtırır okudum arastırdım .Bıtmıyor ama yontemlerını ogrenmeye cslısıosun .Hayat bence her an gelısım surecı .Kılo konusunda dıyetısyen dıorum ama ole bır kac ay deıl hedefıne ulasanakadar

Daha mutsuz biriyim ama herşey çok daha net anlaşılabilir başa çıkılabilir hale geldi
Bilmiyorum sende bunlarla yüzleştin mi ama ben tam anlamıyla değişimi iliklerime kadar hissediyorum
Aynı değişimi ben de yaşadım ama bu beni çok olumsuz etkiledi. Baya bir süre olumsuz etkiledi hala. Şu an o değişim tekrar farklı bir değişime gidiyor ve huzur buluyorum sanki..

Özel olmaz ise sizi böyle vazgeçiren ne oldu

Ben değiştirdiğimi ve hala değişim eşiğinde olduğumu düşünüyorum. Eskiden benimde fazla kilo ve iradesizlik sorunum vardı. 74 kilodan 57 kiloya indim. İnsanlara karşı anaç anne tavrımı kırmaya başladım. Kendimi değersiz hissettiren kişilerden uzaklaştım. Daha az kafama takmaya başladım. Bunların hepsi ben değişicem yarın kalkayım da başka biri olayım diyerek olmadı ama.
Yaptığım şeylerin bana olumsuz getirisinin farkına vararak oldu aslında

İlk zamanlar ben de öfkeliydim, bunca zaman kandırıldık mı biz şimdi hissi feci bir şey. Daha sonra yerini özgür hissetme aldı. Bir süre sonra da umursamama. İnancımdan emin olduktan sonra dinle hiç ilgilenmeyip şimdi hayatımı daha fazla nasıl güzelleştirebilirim ona odaklandım.
Şu iliklere kadar değişim dediğin şeyi çok iyi anlıyorum, dinden sıyrılınca çok farklı bi insan oluyorsun. İnsanın müzik zevki bile değişiyor desem sanırım beni anlarsın.

Aynı değişimi ben de yaşadım ama bu beni çok olumsuz etkiledi. Baya bir süre olumsuz etkiledi hala. Şu an o değişim tekrar farklı bir değişime gidiyor ve huzur buluyorum sanki..
Birkaç ay ruh gibi gezdim, her gün saatlerce araştırma yaptım, inanılmaz derecede inanma isteği duyuyordum ama mantığım reddetti. Baya sancılı bir süreç gerçekten.
Şu anki değişim dediğiniz nedir?

Ben de bir tane tanıyorum, liseden arkadaşım. Berbat bir aileden geliyor babası alkolikmiş, annesine fiziksel şiddet uyguluyormuş. Kendi anlattığına göre mutsuz çocukluktan çok etkilenmiş, gençken erkek gibi davranıp bolca küfür ve kavga ediyormuş. Ünvden sonra tekrar gördüm tanıyamadım, zaten akıllı bir insandı küfürü kavgayı bırakmış, çocukluk travmalarını da bir kenara koymuş sanıırm çok mutlu görünüyordu. Gayet güzel bir işe sahip, bakımla makyajla kıyafetle çok değişmiş. Berbat bir aileden gelen mutsuz kız değil, pozitif kendine güvenli bir kadın gördüm basbayağı. Böyle işte bilmiyorum burayı okuyor mudur okuyorsa da kendisi gayet kaderi insanın gayet değiştirebileceğinin kanıtıdır gözümde.

Çok sinirliydim hala oyleyim ama yakip yıkmiyorum artik sessiz kalmayı tercih ediyorum çünkü sinirim gecince hep pisman olurdum 😏
Gorünüşume gelirse evet çok değiştim ameliyat oldum zayıfladım düzenli spor yaptim pandemi girmeseydi hala yapiyor olurdum ama hep aklimda baslicam gene spor kadar insana iyi gelen birsey yok bence

Birkaç ay ruh gibi gezdim, her gün saatlerce araştırma yaptım, inanılmaz derecede inanma isteği duyuyordum ama mantığım reddetti. Baya sancılı bir süreç gerçekten.
Şu anki değişim dediğiniz nedir?
Bu galiba yaş ilerledikce oluyor mantik ağır basıyor ve cok kandırılmış hissi oluyor

Back
X