Kendimi değiştirmek ıstiyorum

kurabiye123

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2017
1.949
2.459
133
Herkese iyi geceler
Ben 20yasindayim üniversite 2. Sınıf okuyorum

Eminim benden büyük ablalarım bana çok güzel tavsiyeler vericektir her zamanki gibi.

Benim sorunum insanlara gereken cevabı verememem altta kalmam? Bunu nasıl değiştirebilirim her türlü tavsiyeye açığım. Acaba ben özguvensiz miyim ? Cevap vermeye korkuyorum açıkçası bana kızarlarsa altta kalırsam rezil olursam vs diye. Örnek vermek gerekirse yemekhane de mikrodalga sırası beklerken mikrodalgadan kokular geldiği için yemek yaniyo sanıp çıkardım içi gozukmuyodu mikrodalganin çıkarmadan etrafa baktım kimin bu yemek dedim ses eden olmadi megerse içine dökülen yemek yanmis o kokuyomus. Kız geldi cins cins dökulen yemek kokuyodu bi kere falan dedi mesela nasıl tepki vermem gerekirdi? Iftar açmaya binkofteciye gittik arkadaşımla ordaki görevli kadına bos masa var mı dediğimizde yok sizin bi kere randevu almanız gerekiyo erken gelseydiniz neyse ama suan yok falan ama ters ters konuştu ben sadece biz nerden bilelim dedim ama kadın çok alaycı konuşmuştu.

Okuyan ve yorum yapan herkese çok teşekkür ederim.
Ekleme: ablalar ben cevao vericekken korkup cekimiyorun bunu aşmakla ilgili de tavsiye verir mısınız bana

Son düzenleme:
Önceden bende oyleydim ama benm derdim insanlari kirmaktan korkmakti. Kimse kirilmasin ben kirilayim derdim.
Baktim insanlar beni catir catir kiriyor hic bi davranisin ve lafin altinda kalmamaya basladim, çat çat ne dusunuyorsam aninda soyluyorum artik, ustume yapisti artik bu ozellik yakismadi da degil hani...

Tavsiye icin tesekkur ederim peki cevap verirken çekinme hissi var ya endiselenme onu nasıl aşabilirim

Tavsiye icin tesekkur ederim peki cevap verirken çekinme hissi var ya endiselenme onu nasıl aşabilirim
O da zamanla aşılıyor sen lafını esirgeme gerisini bırak karşındaki düşünsün. İnsanlar sessiz gördüğünün üstüne gidiyorlar.

Eskiden aman kirilmasin, uzulmesin, incinmesin derdim bende. Baktim anlayan yok simdi biri beni durdursun diyorum :)))

Kimseyi ez kır parçala geç demiyoruz tabiki ama sana hoşlanmadığın şekilde davranan insanlara cevap vermen gerekiyor. Bunun en basit yolu ilk önce rezil olur muyum düşüncesini kenara bırakmak. Hayatında hiç yeri olmayan insanlara karşı kendini bu kadar savunmasız hissetme değerini bil. Bugün yarın heyecanını yenemez düzgün cümle kuramazsin sonraları açırsın emin ol.

Ayy size cok tesekkur ederim Cok iyi tanımlamışsınız farkindalik oldu ben de suan neden yabancılara karşı savunmasız hissediyorum ki tavsiyenize uyucam

Ayy size cok tesekkur ederim Cok iyi tanımlamışsınız farkindalik oldu ben de suan neden yabancılara karşı savunmasız hissediyorum ki tavsiyenize uyucam

Seninle yaşıt bir arkadaşım var suan mezun olduğum bölümde okuyor kendisi. Aynı senin gibiydi senenin başında sonunda çok şükür ilerleme kaydetti. Bende aileme hemen laf yetiştiren biri değilim bazen telafisi zor cümleler kurmak da kötü sonuçlanıyor ama hiç tanımadığın insanlar için bu kadar kasilmana gerek yok. Ne demişler akıllı oluo dünyanın kahrini çekeceğine biraz deli ol dünya senin kahrini çeksin. Başarılar diliyorum hayatında.

Aynen ailemize karşı alttan alınır ama ben millete karşı eziliyorum sizin ve burdaki kişilerin tavsiyeleri doğrultusunda ben de ilerleme kaydedicem insallah iyi geceler

İnsanlar sana ters ters konuştu diye senin aynı şeyi yapmana gerek yok yapma da zaten. Herkeste (çoğunluk yani) bi kibir bi sen kimsin ki tavırları göz devirmeler hiç hoş değil

Benim terslediğim biri karşılığında bana nazikçe cevap verse ben yerin dibine girerim
Ağzımın payını vermeye çalışsa umrumda olmaz

Bu tarz şeyler insanda nefret söylemini daha da artırıyor. Hem kendinde hem karşıdakini de buna teşvik etmiş oluyorsun

Sen ezik falan değilsin edep derler buna. Edebe uygun nazikçe cevabını verirsin. Bunu yapabilmek zeki ve kendini kanıtlamaya ihtiyacı olmayan insanların işidir

Son düzenleme:
bir şeye cevap verdikten sonra, karşıdan gelecek cevaptan korkmayın...

bende böyleydim ama simdi manyaga döndüm laf sokmayinca 3 gün uyuyamazdim ahh essekk kafa sunu deseydin bunu deseydin der durudum hep ama yeter artik vallaha icimde kalip dert olacagina disari ciksin mert olsun bir gün parkta kizima bagirdim cünkü co yüksek yere cikmisti in yoksa ben gelir döverim dedim iki kadin bana bakip güldü tepem atti daha sonra kizimi kucama alip yürürken gene ikisi bana bakip konusuyorlardi dedim ben bunlara bir görünim bagirdim sizin derdiniz ne sok oldular ne demek yani dedi kivircik kafa ben dedim ne bakip duruyorsunuz cahil kizlar gibi koca kadinsi iz bi derdiniz varsa gelin konusun insan yemem bakarken izin mi isticem bakarim dedi dedim haddini bil öbürü hic konusmuyo sadece dinliyordu kivirbas ötüyo dedim ben aynisini yapsaydim tepkiniz farkli olmazdi kicimi döndüm bakmaya devam et tren geciyo nasilsa giklari cikmadi beklemiyorlardi patlicami galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…