- 14 Mayıs 2017
- 1.949
- 2.459
- 133
- Konu Sahibi kurabiye123
-
Nasil degistirebilirim peki bu durumu?Özgüven problemin var gibi görünüyor.
Tavsiye icin tesekkur ederim peki cevap verirken çekinme hissi var ya endiselenme onu nasıl aşabilirimÖnceden bende oyleydim ama benm derdim insanlari kirmaktan korkmakti. Kimse kirilmasin ben kirilayim derdim.
Baktim insanlar beni catir catir kiriyor hic bi davranisin ve lafin altinda kalmamaya basladim, çat çat ne dusunuyorsam aninda soyluyorum artik, ustume yapisti artik bu ozellik yakismadi da degil hani...
O da doğru :))Bunun tek sırrı var SÖYMEZSEM BANA , SÖYLERSEM ONA DERT OLACAK mottosuKendisi benim hayat felsefem olur. Kendimi üzmeyecek kadar sevdiğim için , bırakıyorum derdi -kederi karşımdakine.
O da zamanla aşılıyor sen lafını esirgeme gerisini bırak karşındaki düşünsün. İnsanlar sessiz gördüğünün üstüne gidiyorlar.Tavsiye icin tesekkur ederim peki cevap verirken çekinme hissi var ya endiselenme onu nasıl aşabilirim
Hiç kimse senden daha değerli değil. Böyle davranmaya devam edersen her zaman etrafında seni kullanan ve alay eden insanlar olur. Dik dur ve içindekini de söyle gitsin.O da doğru :))
Haklisiniz kendimi sıkıp soylicem ben de o zaman sağolun tekrardanO da zamanla aşılıyor sen lafını esirgeme gerisini bırak karşındaki düşünsün. İnsanlar sessiz gördüğünün üstüne gidiyorlar.
Evet kesinlikle haklısınız bu durum zaten bu boyuta geldiğinden sizlerden tavsiye alip dur demek istedimHiç kimse senden daha değerli değil. Böyle davranmaya devam edersen her zaman etrafında seni kullanan ve alay eden insanlar olur. Dik dur ve içindekini de söyle gitsin.
Ayy size cok tesekkur ederim Cok iyi tanımlamışsınız farkindalik oldu ben de suan neden yabancılara karşı savunmasız hissediyorum ki tavsiyenize uyucamKimseyi ez kır parçala geç demiyoruz tabiki ama sana hoşlanmadığın şekilde davranan insanlara cevap vermen gerekiyor. Bunun en basit yolu ilk önce rezil olur muyum düşüncesini kenara bırakmak. Hayatında hiç yeri olmayan insanlara karşı kendini bu kadar savunmasız hissetme değerini bil. Bugün yarın heyecanını yenemez düzgün cümle kuramazsin sonraları açırsın emin ol.
Ayy size cok tesekkur ederim Cok iyi tanımlamışsınız farkindalik oldu ben de suan neden yabancılara karşı savunmasız hissediyorum ki tavsiyenize uyucam
bir şeye cevap verdikten sonra, karşıdan gelecek cevaptan korkmayın...Herkese iyi geceler
Ben 20yasindayim üniversite 2. Sınıf okuyorum
Eminim benden büyük ablalarım bana çok güzel tavsiyeler vericektir her zamanki gibi.
Benim sorunum insanlara gereken cevabı verememem altta kalmam? Bunu nasıl değiştirebilirim her türlü tavsiyeye açığım. Acaba ben özguvensiz miyim ? Cevap vermeye korkuyorum açıkçası bana kızarlarsa altta kalırsam rezil olursam vs diye. Örnek vermek gerekirse yemekhane de mikrodalga sırası beklerken mikrodalgadan kokular geldiği için yemek yaniyo sanıp çıkardım içi gozukmuyodu mikrodalganin çıkarmadan etrafa baktım kimin bu yemek dedim ses eden olmadi megerse içine dökülen yemek yanmis o kokuyomus. Kız geldi cins cins dökulen yemek kokuyodu bi kere falan dedi mesela nasıl tepki vermem gerekirdi? Iftar açmaya binkofteciye gittik arkadaşımla ordaki görevli kadına bos masa var mı dediğimizde yok sizin bi kere randevu almanız gerekiyo erken gelseydiniz neyse ama suan yok falan ama ters ters konuştu ben sadece biz nerden bilelim dedim ama kadın çok alaycı konuşmuştu.
Okuyan ve yorum yapan herkese çok teşekkür ederim.
Ekleme: ablalar ben cevao vericekken korkup cekimiyorun bunu aşmakla ilgili de tavsiye verir mısınız bana
Tek başınıza üstesinden gelmeniz zor. Derstek alma imkanınız varsa alın derim.Nasil degistirebilirim peki bu durumu?
bende böyleydim ama simdi manyaga döndüm laf sokmayinca 3 gün uyuyamazdim ahh essekk kafa sunu deseydin bunu deseydin der durudum hep ama yeter artik vallaha icimde kalip dert olacagina disari ciksin mert olsun bir gün parkta kizima bagirdim cünkü co yüksek yere cikmisti in yoksa ben gelir döverim dedim iki kadin bana bakip güldü tepem atti daha sonra kizimi kucama alip yürürken gene ikisi bana bakip konusuyorlardi dedim ben bunlara bir görünim bagirdim sizin derdiniz ne sok oldular ne demek yani dedi kivircik kafa ben dedim ne bakip duruyorsunuz cahil kizlar gibi koca kadinsi iz bi derdiniz varsa gelin konusun insan yemem bakarken izin mi isticem bakarim dedi dedim haddini bil öbürü hic konusmuyo sadece dinliyordu kivirbas ötüyo dedim ben aynisini yapsaydim tepkiniz farkli olmazdi kicimi döndüm bakmaya devam et tren geciyo nasilsa giklari cikmadi beklemiyorlardi patlicami galibaHerkese iyi geceler
Ben 20yasindayim üniversite 2. Sınıf okuyorum
Eminim benden büyük ablalarım bana çok güzel tavsiyeler vericektir her zamanki gibi.
Benim sorunum insanlara gereken cevabı verememem altta kalmam? Bunu nasıl değiştirebilirim her türlü tavsiyeye açığım. Acaba ben özguvensiz miyim ? Cevap vermeye korkuyorum açıkçası bana kızarlarsa altta kalırsam rezil olursam vs diye. Örnek vermek gerekirse yemekhane de mikrodalga sırası beklerken mikrodalgadan kokular geldiği için yemek yaniyo sanıp çıkardım içi gozukmuyodu mikrodalganin çıkarmadan etrafa baktım kimin bu yemek dedim ses eden olmadi megerse içine dökülen yemek yanmis o kokuyomus. Kız geldi cins cins dökulen yemek kokuyodu bi kere falan dedi mesela nasıl tepki vermem gerekirdi? Iftar açmaya binkofteciye gittik arkadaşımla ordaki görevli kadına bos masa var mı dediğimizde yok sizin bi kere randevu almanız gerekiyo erken gelseydiniz neyse ama suan yok falan ama ters ters konuştu ben sadece biz nerden bilelim dedim ama kadın çok alaycı konuşmuştu.
Okuyan ve yorum yapan herkese çok teşekkür ederim.
Ekleme: ablalar ben cevao vericekken korkup cekimiyorun bunu aşmakla ilgili de tavsiye verir mısınız bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?