- 1 Mayıs 2017
- 147
- 81
- 98
- 23
- Konu Sahibi kurabiye123
-
Kendini ezdirirsen onlar bundan cesaret alıp daha da ileriye giderler ve her zaman aynısını tekrarlarlar bu yüzen cevap vermekten çekinme onlar sesini yükseltti ya sende yükselt kendini her şekilde savun eğer kendini düzeltmezsen ileride de böyle devam eder.Herkese iyi geceler
Ben 20yasindayim üniversite 2. Sınıf okuyorum
Eminim benden büyük ablalarım bana çok güzel tavsiyeler vericektir her zamanki gibi.
Benim sorunum insanlara gereken cevabı verememem altta kalmam? Bunu nasıl değiştirebilirim her türlü tavsiyeye açığım. Acaba ben özguvensiz miyim ? Cevap vermeye korkuyorum açıkçası bana kızarlarsa altta kalırsam rezil olursam vs diye. Örnek vermek gerekirse yemekhane de mikrodalga sırası beklerken mikrodalgadan kokular geldiği için yemek yaniyo sanıp çıkardım içi gozukmuyodu mikrodalganin çıkarmadan etrafa baktım kimin bu yemek dedim ses eden olmadi megerse içine dökülen yemek yanmis o kokuyomus. Kız geldi cins cins dökulen yemek kokuyodu bi kere falan dedi mesela nasıl tepki vermem gerekirdi? Iftar açmaya binkofteciye gittik arkadaşımla ordaki görevli kadına bos masa var mı dediğimizde yok sizin bi kere randevu almanız gerekiyo erken gelseydiniz neyse ama suan yok falan ama ters ters konuştu ben sadece biz nerden bilelim dedim ama kadın çok alaycı konuşmuştu.
Okuyan ve yorum yapan herkese çok teşekkür ederim.
Ekleme: ablalar ben cevao vericekken korkup cekimiyorun bunu aşmakla ilgili de tavsiye verir mısınız bana
Nasil yapabilirim bunu acaba bosvererek mibir şeye cevap verdikten sonra, karşıdan gelecek cevaptan korkmayın...
Ay haklisiniz valla çokta güzel demissinizbende böyleydim ama simdi manyaga döndüm laf sokmayinca 3 gün uyuyamazdim ahh essekk kafa sunu deseydin bunu deseydin der durudum hep ama yeter artik vallaha icimde kalip dert olacagina disari ciksin mert olsun bir gün parkta kizima bagirdim cünkü co yüksek yere cikmisti in yoksa ben gelir döverim dedim iki kadin bana bakip güldü tepem atti daha sonra kizimi kucama alip yürürken gene ikisi bana bakip konusuyorlardi dedim ben bunlara bir görünim bagirdim sizin derdiniz ne sok oldular ne demek yani dedi kivircik kafa ben dedim ne bakip duruyorsunuz cahil kizlar gibi koca kadinsi iz bi derdiniz varsa gelin konusun insan yemem bakarken izin mi isticem bakarim dedi dedim haddini bil öbürü hic konusmuyo sadece dinliyordu kivirbas ötüyo dedim ben aynisini yapsaydim tepkiniz farkli olmazdi kicimi döndüm bakmaya devam et tren geciyo nasilsa giklari cikmadi beklemiyorlardi patlicami galiba
Evet ya tesekkur ederim cevap içinKendini ezdirirsen onlar bundan cesaret alıp daha da ileriye giderler ve her zaman aynısını tekrarlarlar bu yüzen cevap vermekten çekinme onlar sesini yükseltti ya sende yükselt kendini her şekilde savun eğer kendini düzeltmezsen ileride de böyle devam eder.
Nasil degistirebilirim peki bu durumu?
Hemen dinlicem ilgilenip benimle bumu.paylastiginiz icin tesekkur ediyorumdinleyin lütfen
Ben de öyle yapiyorum ama sonra altta kaldım diye icim icimi yiyosürekli her lafa da cevap vermek çok itici değil mi ya
bilmiyorum ben olsam çok tınlamam sanırım
bazılarına çok uyuz olduysam cevap veririm gerisine deli mi ne der geçerim
Teşekkür ederim yorum ve tavsiyeler icin evet haklısınız cok kibarım ama hep kibarlık olmuyo biri kaba davranirken laf sokarken kibarlık yapınca ezildiğimle kalıyorum ama cevao vermeye de endişeleniyorum yapamiyorumCanım sen kibar ve hanım bir kızsın belli ki.İnan bu yaşadıklarını ben de çok yaşadım.Şu an senden büyük kızım var.O na tavsiyelerde bulunuyorum.Sana da söyleyeyim bazılarını.Bir kere hayatında hayır demen gereken şeylere asla karşıdakine ayıp olur kırılır düşüncesiyle evet deme.Yani HAYIR demeyi bileceksin.Söylemen gereken şeyleri açıkca çekinmeden tartışmadan söyle kendini ifade et.Karşıdaki seni illa onaylayacak diye bir şey yok.Kendini memnun et öncelikle.
Kimse senden daha değerli değil.Şimdilik bunlar.
Ben birine geri cevap verince bana kizmasindan vs endiseleniyorum ve soyleyemiyorumBen zamanla şunu gördüm insanları kaybetmemek için uğraştıkça çok daha çabuk kaybediyorsun karakterinde. Ödün vermemek her zaman kazandırıyor oyüzden sana uymayan bi konu için hiç ikilemeden direk bu bana ters deyip geçin
İşte böyle düşününce beden dilinden bu mesajı alıyor yine yapacağını yapıyor karşıdaki kişi senin inceliğinin farkında olan kişi zaten kızmaz yada normal bi tepki verir ayrıca kızsa ne olabilir ki en fazla ne olur o kişiyi kaybedersin en fazla senden ödün pekleyen kişiyi kaybetsen ne olur kiBen birine geri cevap verince bana kizmasindan vs endiseleniyorum ve soyleyemiyorum
Çok yararlı bi yorum olmus cok tesekkur ederimKarşınızdaki de sizin gibi bir insan sizden üstün bir varlik degiller. Bir daha yüzyüze geleceginiz dahi mechul olan insanlar için kendinizi zorlamayın.
Bu durumu dogru cevaplar üreterek aşabilirsiniz. Nasil cevap vereceginizi bilemediginizden ters konusur tartisma ortami dogarsa diye çekiniyorsunuz gibi geldi bana. Cevaplarinizin kaba olmasina da gerek yok kibarca ifade ederek kendinizi savunabilirsiniz .
Bir defa cevap vermeye başlarsaniz gerisinin geldigini göreceksiniz .
Çok haklısınız evet gözümü karartmam lazım ki soyleyebiliyimİşte böyle düşününce beden dilinden bu mesajı alıyor yine yapacağını yapıyor karşıdaki kişi senin inceliğinin farkında olan kişi zaten kızmaz yada normal bi tepki verir ayrıca kızsa ne olabilir ki en fazla ne olur o kişiyi kaybedersin en fazla senden ödün pekleyen kişiyi kaybetsen ne olur ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?