Kendimi diğer kızlarla kıyaslıyorum?

instagram'da orda burda gördüğümüz kadınlar ister estetikle ister fotoşopla vs. güzel olsunlar hatta taş gibi vücutları olsun. Hatta belki de gerçekten doğal güzel olup doğuştan bu genetikle doğsunlar. Hatta mükemmel bir hayatları, ortamları olsun.Eee yani? Ortalama 70-80 yıllık yaşamınızı bunlara imrenerek, onları kıskanarak mı geçireceksiniz? Hayatı dolu dolu yaşamanın, sağlam bir yaşama motivasyonu bulmanın güzellikle ilgisi mi var ya. Heba etmeyin hayatınızı kendinizi motive edecek yöntemler bulup ordan yürüyün dolu dolu yaşayın.

İlk olarak o kizi takip etmekten vazgec herkesin kendine gore guzelligi vardir. Benim de gozlerim iri ve cogu insan gozlerimi begenir yani sende o guzel gozlerini begen. Her aynaya gectiginde kendine cirkin dersn tabi cirkn olursun bundan sonra ne kadar da guzelim demeye basla :) milletin seni begenmesi onemli deil ilk sen kendini begen sonra gerisi gelir.

Psikolojin mi bozuk?? Ergenmisin??? Ne bu tavırlar.

Dünyanın en güzeli değilim, benden çok daha güzeller de var.

Ama ayna karşısına geçip süslenip püslenip dışarı çıkmadan önce bir kez süzerim kendimi "heyyy maşallah rabbim özene bezene yaratmış taş gibi hatunum taş" diyerek egomu evimde kendi kendime tatmin eder sonrada sokağa salıveririm kendimi.

Sokakta kendimden güzellerini de görüyorum ama onlara bakıp bir anda ezik hissetmiyorum kendimi sönük pasif aşağılaşmış bayağılaşmış ne dersen de hiç bir şekilde öyle hissetmiyorum. Çünkü ben benim gerisi umurumda bile değil. Kimseye kendimi de ispatlamam yada bunun için çabalamam.

Siz ergenlerin en büyük sorunu ne biliyormusun??? Sosyal medya hesaplarındaki o göz boyayan insanların hayatlarını yaşadıklarını giydiklerini vs. herneyse işte, deli gibi sabahtan akşama kadar onları izliyorsunuz sonra psikolojik bunalıma giriyorsunuz.

Benim başımdada var öyle bir ergen bıktım onunla uğraşmaktan, düşünüyorumda biz hiç ergen olmamışız yada olamamışız bilemedim.

Benim internetten dikizleiğim kız normal bir kız. Manken değil yani.
Belki ergenimdir belki Değilim. Ama çocukluktan beri var bu şey. Kendimi hep dipte hissediyorum. 6. Sınıfta beri kendimi hiç beğenmiyorum. Keşke ergenliğe girmeseydim

Ben senin kadar hayata toz pembe bakamıyorum. Biliyorum hata yapıyorum ama kendimi bundan vazgeçiremiyprım. Gençliğim böyle heba olacak diyr korkuyorum. Hiç mutlu olamadan geçecek diye

Arkadaşım, instagramdan şurdan burdan insanlara bakıp da beğenme, boş yere benden güzeller deme. Filtresi var ışığı şu su bu su var. Makyajı var. Ki güzel harbiden çok güzel olsa ne olacak? Her şey güzellik değil erkekler için bunu bil. Davranış hal tutum ahlak da çok şeyi değiştirir ve aslında bakarsan akıllı bi erkek uzun vadede düşündüğü bir kızda güzellikten öte bu dediklerime dikkat eder. Tabi bu kendini sal gitsin murtaza amca gibi gez demek değil.

Sen neden kendine bakmıyorsun misal? Elin yüzün yerinde önce bi şükret, sonra da bakımlı ol biraz özen kendine, biinleerce bakım önerisi var, ufak da makyaj yaparsın giyimini filan toparlarsın nasıl güzelleşeceğini göreceksin.

Reactions: KV_

ergenlik kola faça atmakla olmuyo yalnız. bende usluydum ama ergenlik yaşadım. illa aykırı şeyler yapmak değildir ergenlik.

yaşın daha küçük. 20 yıla ne sığdırabilirsin ki. daha neler yaşayacaksın. nolmuş yani daha bi erkek seni sevmediyse. eee?
hayat bundan ibaret mi? çık gez dolaş eğlen arkadaşlarınla. hayatında olan şeylerle mutlu ol. şükret.
olmayan şeylerde olur heralde bi gün?...

Daha çok gençsin dur bakalım. Ayrıca aslında sorunun kaynağını kendin söylemişsin. Bakımlı değilsin, kendine özen göstermiyorsun, hiçbir meşgalen,, sosyal çevren yok, pozitif değilsin ve kendine güvenmiyorsun. Bu işlerin öyle çok güzellikle alakası yok. Eper biraz kendine bakar ve kendine güvenirsen bunu da etrafına yansıtırsan zaten bir gün mutlaka biri seni bulur ama öncelikle hayattaki amacım bir erkek bulmak olmamalı kendin için değişmelisin güvenin için bir yerden başlaman lazım herkesin bir albenisi vardır.

Ohoo sen de coştun bu aralar.

Güzellik nedir allah aşkına? O kadar göreceli bir kavram ki. Ben çok çok güzel bir kadın değilim bence. Şu saydığın kusurlardan onlarcasını ben de sayabilirim kendi bedenim için. Ama her halimle kendimi seviyorum. Ben bedenden ibaret değilim ki, sadece bedenime odaklanayım. Ben zekamla, ruhumla, kalbimle, kişiliğimle bir bütünüm. Beni seven adamlar da bu bütünün tamamı için sevdi.

Şu iki konuda sende eksik gördüğüm şey cahillik. Eğitim cahilliği değil ama, ruhsal ve kültürel cahillik. Sakın bunu hakaret olarak algılama, asla değil. Sadece tespit. Kendini geliştirmen gerekiyor ve inan o gelişim üniversite okumakla derslerde başarılı olmakla olmuyor. Hayata dair ne biliyorsun, bir ortama girdiğinde ne kadar dinleniyorsun, ne kadar ilgi çekiyorsun, esprilerine gülünüyor mu, gündemi takip ediyor musun, kaç seminere gittin, kaç kitap okudun 20 yaşına kadar, kaç ödüllü film izledin, hangi yönetmenleri tanıyorsun, hangi şarkıları dinliyorsun, hayatın boyunca kaç kez iyi bir oyun izledin, okul kulüplerinden herhangi birine üye misin? Bak bunlar çok önemli. Bu hayatta bir yerin, bir duruşun olsun istiyorsan bu maddelerin hepsine önem vereceksin. Kendini geliştireceksin. Güzellik fasa fiso. Güzelliğinle ancak bir yere kadar ilerlersin, ama eğitiminle, zekanla, kültürel birikiminle önünde kimse duramaz. O çok istediğin adamlar peşinde kuyruk olur, çok beğendiğin kızlar sana özenir.

gerçekten çok güzel yazmışsınız. haklısınız. ben tek yaptığım şey okula gidip gelmek kendime hiçbir şey katmıyorum

haklısınız. umarım geç olmadan kafam dank eder

ben kendime çok haksızlık ediyorum. inşallah düzelirim

Annemi aradım. İnsan kendi cennetinide cehenneminide kendisi yaratır dedi.

Bak kardes ergenligin son cikisindasin zaten bitti gitti sayilir. Inan ben de 20 yasindayken bazen patatese benzetiyordum kendimi, tövbe..
Ama inan yas ilerledikce olgunluk artikca insan güzellesiyor. Ben hic citi piti liseli kizlardan olamadim ama simdiki halime bakinca liseli kizlar benim kadar citir olamaz diyorum.
Ki ben cocuk dogurdum. Evlilik sorumlulugu sirtimda.
Bak yüzüm bile degisti yani oturdukca oturuyor. Anne olunca bile baska bir olgunluk güzellik geldi yüzüme. Eskiden patates görürken simdi cok seksi bir yüzle karsilasiyorum.
Kendine zaman tani, haksizlik etme.
Esim beni patates halimle beyenmis potansiyeli görmüs.
Ya ergenlikte hele ki 13 14 yaslarinda kendi annem bile cirkinlestirimi der, ama yani ergenlik burnun bir tuhaf olur, illa ki kilo problemin olur.
Ama sonrasi tabiki de düzelir.
25 yasindayim ve kendime cok haksizlik ettigimi düsünürüm. Özgüven hersey demek. Kas göz oturuyor zamanla yerine cünkü.
Örnek yazayim da moralin düzelsin dedim. Benim de 22 den sonra falan oturmaya basladi yüzüm gözüm. Ama ne oturmak.. gerisini sen tahmin et. Gencsin daha ömür seneryolari yazma kendine.

Bir an önce şu Ergenlikten çıkmak istiyprum. Ama bu yaşıma kadar düzelmediysem byndan sonra da ümidim yokmuş gibi hissediyorum. Sonuçta 20 yıl boyunca bir şeye benzemedim 2 3 yıl içinde mi düzeleceğim diyorum sürekli kendime. Ama inşallah düzelirim. Çünkü iyice psikolojim bozuldu ve psikopaya bağladım insanlara çaktırmasam da

Ya nolur issizlikten oluyor bak bunlar hep. Sen kafani baska seylerle mesgul et de bir süre düsünmeye firsat bulmazsin.
Ya insan illaki kendini elestiriyor ama insan ne kadar cirkin olabilir yapma sunu kendine.
Ben tamam güzeldim ama hatlarim oturmamisti. Yani hatlari oturan bir kizin yaninda cocuksu ve patatesimsi duruyordum. cocuktan sonra bile devam etti degisimim. Yani her insanda farkli oluyor bu durumlar. Ben 25 yasindayim hala da degisiyor gibi geliyor yüzüm

Selam, sana yazilan tum yorumlari tek tek okudum ve ufkum genisledi, ben motive oldum sonra senin cevaplarina baktim inanilmaz bir karamsarlik ve guvensizlik... Bence guzellikten once bunu sorunun kaynagini yani psikolojini degistir, istersen dunyanin en guzel kizi ol bu ozguvensizlikle hangi cinsin karsisinda olursan ol otomatikman 1-0 geridesin zaten. Guzellik dis gorunus degildir evet kendini de salma tabiiki bakimli ol ama amacin oncelikle karsindaki nesenle, pozitifliginle ve kendine guveninle tanisin, emin ol bu sekilde daha guzel olacaksin. Sosyal acidan kendine bir hobi edin derim, kulturunu gelistir mesela bolca insanlarla iletisim ve ya motivasyon kitaplari okuyabilirsin, hayatta bir cok seyi ogrenmek adina farkli kulturlerin edebiyatlarindaki klasik kitaplarini edinebilirsin, git bir kitaba 30 lira bayil demiyorum ama sahaflardan inanilmaz kitaplar okuyup kendini gelistirebilirsin bence. Basla bir yerden

Kadınsı şeylere halkın Değilim daha yeni öğrendim toniğin ne işe yaradığını. Daha eyeliner bile süremiyorum
dert edilecek şeyler değil bunlar.
tonik te eye liner da şart değil.
gencecik bir fidansın,hayatının baharındasın.
o tertemiz duru cildin bırak ta nefes alsın.
bunlara gerek yok:))
muhtemelen ergenlik bunalımlarının son demleriyle gençlık bunalımı karışımı bir ruh halindesin:))
kaşla gözle fizikle mutlu olunacağını sanıyorsun.
yani ne desek çoğunu es geçeceksin eminim de bari az bişeyi kulağına soksan:))
bak cnm ne yaparsan yap eğitimli donanımlı olmaya çalış.
eye liner sana bir zırh olmaz ama bilgin donanımın olur.
bakış açını bu yöne kanalize etmeye çalış.
kadınsı olmayı filan bırak bi kenara.
genç ol ,genç bir hanım ol:))
okuyormusun peki.
derslerin ve geleceğin en önemli kaygın olsun bu yaşlarda.
onun dışında da sosyal kültürel olarak geliştirmeye bak kendini.
o zaman kendinle çook gurur duyacaksın çook.
aynada yamuk kemerli burnunu asla görmeyeceksin bile:))
ki eminim de güzel bir kızssın sen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…