Kendimi Enayi Gibi Hissediyorum Hayır Hayır ENAYİYİM

neleroluyorburada

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2015
70
21
38
Merhabalar herkese, şimdi size kendimi bildim bileli yaşadığım bir sorundan bahsedeceğim..

Ben çok vicdanlı bir insanım. Hani az çok herkes öyledir ama bende biraz fazla var bu özellikle de sevdiğim insanlara. Ama son zamanlarda beni rahatsız edecek boyutta arttı bu ve kendimi değersiz bir keriz gibi hissediyorum. Hemen örneklere geçeyim.

Öncelikle kardeşimle pek anlaşamam çok sorunludur beni sinirlendirir sürekli ama annemler onun yerine bana sus tamam hadi boşver falan der (benden yaşça büyük olmasına rağmen) Onun yaptığı en ufak şeyle övünürler sıra bana gelince en ufak yanlışım gözlerine batar ve bu yüzden birçok şeyden uzak durdum hayatımı kısıtladım hep.

Arkadaşlarım arasında arabulucu gibi bişey oldum. Herkesi alttan alan, kavga edenlere birbirlerini övüp duran sürekli gerginliği yumuşatmak için uğraşan.. Sadece bir iki kez çok sinirliyken ve arkadaşımlarıma tepki verdim bağırmadım bile sert konuştum. Yakıştırılmadı, yadırgandı, bunun yanlış oldupu söylendi. Haklı olduğum konudan neler neler bulundu ve en son gerçekten suçlu olduğuma inandım! İstediğim bişey yapmak vardır ve bi arkaaşım o gün sinirlidir ya da o şey biraz zor gerçekleşecektir tamam yaomayalım derim hemen vazgeçerim. Ama insanlar öyle değil..

Bir şeyden rahatsızsam söyleyemiyorum söylemek istediğim ''lütfen bir daha ki sefere sen yap'' iken söylediğim ''yok canım ne önemi var''. Söylemek istediğim ''bu düşüncesizliklerden bıktım artık ben neden unutmuyorum?'' iken söylediğim ''insanlık hali yapacak bişey yok'' söylemek istediğim ''evet ben bunları yaparken sen şunları yap'' iken söylediğim ''yok ben hallederim saçmalama'' yani bu tepkiler bende otomatikleşmiş artık. Söyledikten sınra farkediyorum.

Arkadaşlarım bana o kadar çok ayıp etti ki bu zamana kadar benim ödüm kopuyor birilerine yanlış yapmaktan. Borçlarıma çok dikkat ederim mesela, masada hesap ödenirken fazla fazla veririm az verdi demesinler diye. Birine söz verdiysem onu kesinlikle yaparım. Ortaya öylesine attığım bi lafı bile yaparım. Biri zor durumdaysa benim sınavım dahi olsa vakit ayırıyorum mesela tüm gün. Ama aynı şeyleri kendime layık göremem bana iyilik yapılmaya kalktıklarında o kadar mahçup olurum ki hayır hayır diye istemem. Yapmazlar sonra.

O kadar korkuyorum ki yanlış tanınmaktan, cimri, fesat, sinsi, çıkarcı görünmekten. Kimse beni öyle bilmesin diye tam tersini yapıyorum ama artık çok yoruldum. Maskelerle yaşıyorum.Biri bi olay anlattığında artık kendimmiş gibi tepki veremiyorum. Olmak istediğim gibi olmadığım için kendimden nefret ediyorum. İnsanlar tarafından hafife alınıyorum.

En basiti ; whatsapp gruplarında bile benim yazdığım şeyler daha az kaale alınıyor. Bişeylere sinirlendiğimi söylememe rağmen ciddiye alınmıyorum. Rahatsız olduğum şeyleri tekrar tekrar söylemek zorunda kalıyorum. Ve söylerken inanın ben utanıyorum. Çünkü yumuşak yüzlüyüm lanet olsun ki !

Off yazarken bile içim şişti. O kadar çok emek verdim o kadar çok azını aldım ki. Biliyorum değişim aniden olmaz. Ama artık çok yoruldum ve böyle çok mutsuzum. Sizce nasıl başlamalıyım değişime?

Herseye mudehale etme seyirci ol
Zorunlu iyi olma
Prensipli ve kendin ol.
Sevilmemekten yanlis anlasilmaktan korkma herkes işine geleni anlar zaten.

Niye kendinizi bu kadar yoruyorsunuz degermiki o zaman maskelerinizi çıkartın oldugunuz gibi davranın kimse o beni kırmadı incitmedi demez

Bende eskiden böyleydim...bende yari yarıya gecti ... o kişiler sen bunlari yapsanda yapmasanda seni sevmez ...arkandan iyi mi konuşuyorlar sanıyorsun ? Iyi niyetini kullaniyorlar ... sana tavsiyem kendi istediklerini yap başkalarininkini degil...ben isirani bende isirmaya basladim rezil ediyorum ... bazi yerlerde hala sussamda yakında onu da aşacagim ..kimse seni umursamiyor . Ignele geç

Eski ben, kazık yedikçe akıllandım, çoğu kişiyi sildim hayatımdan, yeni girenlere de öyle çok tolerans göstermiyorum, bunu ilk baştan bildikleri için de kendileri seçiyor kalmayı ya da gitmeyi.

Çok sevdiğim bir söz var, her gün aklımdan geçer;

"Bıyık büküle büküle kaytan, insan s...le s...le şeytan olur! "

Emek verdiğiniz insanları özenle secin. Sorun. Sizde degil, digerlerinde. Sadece suna dikkat edin: Fazla empati gösteren insanlar kolayca başkalar tarafından kullanılabilir, heleki ilişkilerde

evet fazla empati yapıyorum. ve inanır mısınız bi kez bile bu inceliklerim övülmüş değil

Bukadar olumlu olup alttan alma.
Neyapan yapsın. İnsanların yaşam koçu olmayı birak, sadece yipranirsin başka birşey değil.
İnan bana açık olup gerektiğinde sôzunü sakinmazsan daha çok kıymetin bilinir.

Herseye mudehale etme seyirci ol
Zorunlu iyi olma
Prensipli ve kendin ol.
Sevilmemekten yanlis anlasilmaktan korkma herkes işine geleni anlar zaten.

bir şeye müdehale etmeyince sinsi gibi hissediyorum. ve onlar kavgayı unutuyor ama ben hatırlayıp geriliyorum kafama takuıyorum sürekli. aynı ortamda olduğumuz için sürekli..

dişinizi çıkarmayı nasıl başardınız?

ben de çok kazık yedim ama o büyük değişim olmuyor bi türlü. sevdiğim insanlara kıyamıyorum aptal gibi.

kesinlikle öyle olmak istiyorum ama sanki insanalr çok kırılırmış gibi birini bile isteye üzmek istemiyorum asla

ben de çok kazık yedim ama o büyük değişim olmuyor bi türlü. sevdiğim insanlara kıyamıyorum aptal gibi.

Onların sana kıydığını düşünüyorsun ama.

Hayatının bir kısmında onlara muhtaç mısın? Evet sosyal canlılarız, etrafımızda insanlar olmalı ama bu ömür 1 kez yaşanıyor, etrafına senin üzerinden ego tatmini yapacak kişileri doldurman senden götürür. Ha, bundan hiç şikayet etmiyor olsaydın durum başka olurdu, ama buradasın ve şikayet ediyorsun. O zaman şikayeti yaratan şeyden / kişilerden bir şekilde kurtul. Kendini kullandırma derim

dişinizi çıkarmayı nasıl başardınız?

Baktım karşıdaki beni zaten sevmiyor sadece kullanmaya calışıyor ..ilk önce hayir demeyi ögrenin ..siz kötü olmayim derken sizi gorenler zavalli diyorlar size ..hangisi ezik olmakmi yoksa ezilmeyen olmakmi? Guclu olanın yaninda dururlar gucsuzlerin degil unutma...seni kullananla işin olmasin ..yalnizlik daha guzel

evet fazla empati yapıyorum. ve inanır mısınız bi kez bile bu inceliklerim övülmüş değil

Öyle oluyor zaten. Siz herkese koşarsıniz, dostluğunuzu ve sevginizi eksik etmezsiniz ama ilk arkadan vurulan siz olursunuz. Iyi bilirim çünkü ayni empati hastalığı bendese vardi zamaninda. Artik yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…