Kendimi enayi gibi hissetmeye başladım

hahah öyle birsy yapsam ne komik olur.. yani acik acik bekleniyor benim ödemem yada ben öyle hissediyorum..

diyorum ya alistirdim ben herkesi böyle..

annem babam neyse..onlar büyüttü besledi beni onlar icin para hesabi asla yapmam ama milletin parasini ödemekte artik bir saatden sonra koymaya basladi acikcasi..
Bende severim hesap ödemeyi durum olunca hiç kaçınmıyorum. Ismarlamıyda severim ama yanımdakının dur ya demesi benim için çok önemli ödetmiycegimi bildiği halde dur sen felan demesi o ödemeyi bana koydurtmaz :7: Ama ee hadi ödemiyonmu modunda bakarsa olmaz.

haa şöyle birşey var sen çapırıyorsan bir mekana hadi gel bugun vakıt geçirelim gibiisinden, Ozman odersın çünkü sen çapırmışsın.

hahah öyle birsy yapsam ne komik olur.. yani acik acik bekleniyor benim ödemem yada ben öyle hissediyorum..

diyorum ya alistirdim ben herkesi böyle..

annem babam neyse..onlar büyüttü besledi beni onlar icin para hesabi asla yapmam ama milletin parasini ödemekte artik bir saatden sonra koymaya basladi acikcasi..
Bende severim hesap ödemeyi durum olunca hiç kaçınmıyorum. Ismarlamıyda severim ama yanımdakının dur ya demesi benim için çok önemli ödetmiycegimi bildiği halde dur sen felan demesi o ödemeyi bana koydurtmaz :7: Ama ee hadi ödemiyonmu modunda bakarsa olmaz.

haa şöyle birşey var sen çapırıyorsan bir mekana hadi gel bugun vakıt geçirelim gibiisinden, Ozman odersın çünkü sen çağırmışsın.

Benimkide öyledir:31:

Canım bir yere otrumadan önce artık az harcıycam ya zaten yanımada artık (missal ) 10 tl alıyorum de bakalım :34: ona göre ye iç sende hesap gelince Pamuk eller cebe beyler alman usülü yok arıtk benide yediniz be de geç :24:

diyemiyorum ben öyle yaa..cok cekiniyorum.. ödeyim bitsin diyorum.. ya bir yönden de suc benim öyle alistirdim..

bu huyumdan nasil kurtulcam bilmiyom.. saten benzine zor para dayandiriyorum.. yani ay sonunda konto tam takir.. birde ailemle yasiyorum ben..kira elektrik fln ödemiyorum.. mutfak masraflarina yardim ediyorum o kadar.. bazen de harclik veririm anneme ..oda calisiyor gerci ama iste öyle yani..

haa şöyle birşey var sen çapırıyorsan bir mekana hadi gel bugun vakıt geçirelim gibiisinden, Ozman odersın çünkü sen çağırmışsın.

spontane gelisen toplanlamalar oluyo genelde.. neyse param yoksa yada ödicemi biliyosam gitmem olur biter.:19:

benım bir arkadas ortamım var herkez ne yiyip içtiyse kendisi onu öder.. valla hiçbirimizde gocunmuyoruz bu durumdan :) he buluşacagımız zaman da ben de yoksa derim ki kızlar bende yok onlarda sagolsunlar hallederiz derler ve hallederler.. ama diğer bir ortamım vardır hep birileri birilerinkini öde bugün diğer ortamım olan arkadasımla buluştum bu erkek ki arkadasım yanlış anlama ama sana yük olmıyıım ben kendiminki ödiyim alman usulü olsun dedim yok mok dedi olsun böylesi daha iyi dedim o kendinin kini ben kendimim kini ödedim... sende kırmadan tatlı dille söyle..

ya da arkadaslarını dene davet edildiğinde üzerimde para yok ya de eve verdim param kalmadı de bakalım ne diyecekler gel biz hallederiz demezlerse o arkadsları boşver gitsin bence.

Kiminle olduğuma bağlı, bir arkadaşım var, pek dışarı çıkmaz çekingen sessiz bir kız
onunla çıkarsak kesin ben zorlaya zorlaya çıkarmışımdır, hesabı da öderim, o öde demez ama, ben öderim seve seve
atla deve parası değil ya...
kendimden küçük ve çalışmayan biriyse (mesela küçük kuzenlerim) yine ben öderim seve seve ama mesela iş arkadaşımla öğlen arasında çıkardık, çay kahve vs içerdik, bu durumda ben ödemem, yanımda genelde bozuk para bulundururum, 1 tllikler 5 tllikler 10luk gibi, bütün para olunca mecbur çıkarıyorsun ve hesap sana patlayabiliyor.
bu şekilde olunca adisyonu alıp aaa benimki 7 liraymış diyip ortaya 7 lira bırakıyorum gerisini yiyen içen kendisi düşünsün.

bi de sigara otlakçıları var ki sormayın, onları hiç sevmem ben :27:

benimde lisedeyken senin gibi arkadaşlarım vardı, açık açık gözümün içine bakarlardı hesabı ödemem için, bende çok kızardım her seferinde kendimi enayi gibi hissederdim, sonrasında üniversitede durumlar değişti baktım herkes alman usulü, hoşuma gitti bu durum...Okul bittikten sonra lise arkadaşlarımla beraber çıkıncada bir süre aynı şeyleri yaşadım, sonrasında benden çok varlıklı arkadaşlarımın bir ortamda sadece kendi hesabını ödediğini görünce bundan cesaret alarak bende aynısını yapmaya başladım...Baştan biraz yadırgansamda alıştık :)))

Farklı arkadaşlarla ise ben davet ettiğimde hiç gocunmadım hesabı ödemekten baktım birdahaki sefere onlarda ellerini cebine atıyor sorun kendiliğnden çözüldü....

Ama gel görki eşim şimdi her ortamda hesabı ödeyen kişi, utanmasa yan masanın hesabınıda ödeyecek...

Sen kimsenin hesabını ödemek zorunda değilsin ki!
Sana güvenerek mi çıkıyorlar?
Onlar sana ödetmeye utanmıyorsa sende lafını söylemeye utanma.
Ha bir şey diyemiyorsun masadan kalkmadan önce paranı çıkar koy masaya hadi bakalım herkes paralarını çıkarsın koysun masaya toplansında birimiz kasada versin de.
Senin içinden gelip ısmarlamadıktan sonra kimse sana zorla yada istemeyerek para ödetemez bişey yaptıramaz.

yau bu konuyu acmamin sebebi asil sebebi yani..siz de benim gibimisiniz??

yada nasil yapiyorsunuz bu para konusunu??

kalabalık arkadaş ortamlarında herkes ne içtiyse onu ödüyor biz de. ama tam olarak olmasa da ben de biraz senin gibiyim, mesela öyle kalabalık çıktığımızda arkadaşlarım tam kuruşu kuruşuna para koyup veya bütün koyuyorlarsa da bozuk 1 2 lirayı alırlar hep. bana da bu çok ters geliyor, daha basit geliyor. veya kırk saat para sayanlar oluyor bazen, o zaman ben çıkarıp veriyorum hemen. "neyse boşver benden olsun diyorum". sevmiyorum öyle adisyonun başında tek tek her şeyin hesaplanmasını, bence çok komik gözüküyor.

en yakın arkadaşımla durum daha farklı tabi, bir o öder bir de ben. zaten birbirimizin her şeyini biliriz para konuları da dahil.

erkek arkadaşımda bana nerdeyse hiç bir şey ödetmez, ben hep teklif edip para çıkararım ama o buluştuğumuzda sigarama kadar alır. ben de kendimi rahat hissetmiyorum tabi her zaman, o nedenle hediye alıyorum sık sık.

bence bir daha ki sefere adisyona bak ve kendine düşen parayı koy sadece. yanında bozuk para bulundur.
kahve mi içtiniz, 7 8 mi tuttu senin ki, 10 lira koyup bekle. hiç bir şey yapma. en iyisi o.. bakalım ne yapacaklar

iyide hesap gelidiginde hepsi bön bön birbirine bakiyor..herkes kendi hesabini ödese yok.. bende cekinirim para konusunda.. o ortamdan skilirm ok ben ödeym derim kimse gikini cikarmaz.. ama bu istisnasis hep böyle olmustur..

ha bu arada eski sevgilimlin sadece 1 kahevsini icmek nasip oldu, 1bucuk yillik bir beraberlikte.. ya herkes kendi öderdi yada benden cikardi.. birazda kendi sucum galiba.. rahat edemiyorum :50:

canım ya cok sevimliisin, sende bön bön bak,bir olur iki olur, bende hesap öderim hele de durumu benden iyi olmayanlar olursa ama içimden geldiği için yaparım,onlarda ödemeye calısır ama,kendimi kullandırtmam, hepimiz alman usulu yaparız,ki arkadaslarımın arasında ne zenginler var onlara bile ödetmek istemeyiz, bence sende bir daha ki sefere ne yap biliyormusun

kahve içtin diyelim bak fiyatına 5lira mı 5 liranı koy ben kahve içtim de koy kalk, yada wc ye git,ya da öde kapı önüne cık,inan cok işine yarar

benimde bir arkdasım vardı,hesabı görünce sesi cıkmazsı,sıvısırdı,tatile giittik 3gün kaldık,8-9kişi herkes para ödedi,yanında para yokmus,yuh yani ttatil parasını bize ödetcek,herkes uzaklastı,banka kartı varmıs yanında cekip gelmek zorunda kaldı

Son düzenleme:
esmerimsin en güzeli açık açık konuş.herkes kendi hesabını öderse gelirim de.

eğer sen davet ediyorsan hesabı ödemek kaçınılmaz.

zaman hiç utanılacak sıkılacak zaman değil bahane uydurmanada gerek yok herkes ödesin hesabını gerekirse içme bişey bırak napıyolarsa yapsınlar artık dışarı çıkıp yiyip içmek lüks oldu bazılarımız için para kolay kazanılmıyor..

Kiminle olduğuma bağlı, bir arkadaşım var, pek dışarı çıkmaz çekingen sessiz bir kız
onunla çıkarsak kesin ben zorlaya zorlaya çıkarmışımdır, hesabı da öderim, o öde demez ama, ben öderim seve seve
atla deve parası değil ya...
kendimden küçük ve çalışmayan biriyse (mesela küçük kuzenlerim) yine ben öderim seve seve ama mesela iş arkadaşımla öğlen arasında çıkardık, çay kahve vs içerdik, bu durumda ben ödemem, yanımda genelde bozuk para bulundururum, 1 tllikler 5 tllikler 10luk gibi, bütün para olunca mecbur çıkarıyorsun ve hesap sana patlayabiliyor.
bu şekilde olunca adisyonu alıp aaa benimki 7 liraymış diyip ortaya 7 lira bırakıyorum gerisini yiyen içen kendisi düşünsün.

bi de sigara otlakçıları var ki sormayın, onları hiç sevmem ben :27:

eskiden calıstıığım yerde 2kız vardı,biri benden cok maas alırdı diğerininde ailes cok zengindi,sigara içerlerdi,1sene benden otlandılar, biseferde siz alın derdim,umursamazlardı,ay bi tane için alamayız derlerdi ama hergün 2kişi 4-6 arası sigaramı alırlardı, en sonunda baktım laftan anlamıyorlar, ben sigarayı azalttım dedim ve yanıma tabaaka aldım içine sadece kendi içeceğim kadar sigara aldım 2 sigara koyuyodum,veremem onu kendime aldım diyordum zevkle, ama ne oldu benim üstümden düştüler,kendi maaslarının 3de biri maas alan birinden otlandılar, bende dayanamadım, ayıp ya bi paket alın sef sizsiniz elemanın sigarasından otlanıyorsunuz dedim

Yapabileceğin tek şey onlarla samimiyetini azaltmak, çünkü sen alıştırmışsın. Onlarda o düşünceyle geliyorlar belliki. Kimse parayı sokakta toplamıyor. Böyle durumlarda bi seferinde sen ödüyosan diğerinde onlar ödemeli olması gereken budur. Bu dengeyi kuramıyorsanız o zaman herkez kendininkini ödesin. Yada en güzeli çayını kahveni evinde iç en azından kafan rahat olur:34:

Yapabileceğin tek şey onlarla samimiyetini azaltmak, çünkü sen alıştırmışsın. Onlarda o düşünceyle geliyorlar belliki. Kimse parayı sokakta toplamıyor. Böyle durumlarda bi seferinde sen ödüyosan diğerinde onlar ödemeli olması gereken budur. Bu dengeyi kuramıyorsanız o zaman herkez kendininkini ödesin. Yada en güzeli çayını kahveni evinde iç en azından kafan rahat olur:34:

Canim haklisin acik acikda söylenmez böyle seyler, arkadaslarinda gercekten cok tuhaflarmis, ne demek hep senden bekliyorlar, sanki sen milyonermisin ??
Ki bikac kisinin hesabida öyle az olmaz yani.

Hesap istediginizde garson demiyormu "Zusammen oder getrennt" diye ? :)
yani berabermi yoksa ayri ayrimi diye sorar garson,
sende hemen atla orda getrennt de, ayri ayri de,
sunu bunu ictim de ve hesabini öde,
onlarda kendi hesaplarini ödemek zorunda kalsinlar,
aa param yok yanimda derlerse bile , bendede yok tüh de,
valla bazen böyle net olmak gerekiyor, onlarda anlasinlar yani, enayi yok karsilarinda,
öyle olmasa bile sen yarim saat önce kalk mesela ordan, isim var gitmem lazim de, ve kendi hesabini ödeyip git,
buda bi cözüm yani,
cözüm cokta sen kararli ol, yedirme maasini :) kolay kazanilmiyor..

Bu arada bizde nasil diye sormussun,
aynen anlattigim gibi olur,
hepimiz ayri öderiz yedigimizi ictigimizi,
garson gelir, hesabi getirir, berabermi ayri ayri mi der, ayri ayri deriz, herkes kendi yedigini ictigini söyler öder,

Gecenlerde dondurma yemege gitmistik 3 kiz, anlasarak gitmistik,
aralarindan birisi kizlar yanimda para yok dedi, halbuki anlasarak gitmistik ve kiz calisiyor güzelde kazaniyor,
diger arkadasla ikimiz onunkinide ödedik ama tuhafima gitti, sonucta yanina para alman lazimdi dimi ama ? Ne olursa olsun, yürüyüse bile ciksam parasiz cikmam ben dünya hali bu.
Ben böyle insanlardan soguyorum acikcasi,
ha cok cok yakin arkadasim olur o baska, ama oda beni enayi yerine koymaz zaten

Back
X