Kendimi enayi gibi hissetmeye başladım

Benim yakın bir arkadaşım da böyle, hiç parası olmaz cebinde. Bazen sigara alacak parası bile olmaz bana sorar alabilirmisin diye. Geçen bişeyler içmeye gittik. Ismarladı ısmarladı kendisine, sonra 60€ hesap çıktı kız mal mal baktı elini bile kıpırdatmadı, ben ödedim tabiki. Öyle sinir oldum ki anlatamam. O günden beri bişey istediği zaman "para basmıyorum ben burda" diyorum, susuyor :27:

bazı insanlar bizleri darphane sanıyorlar heralde günlük para basıyoruz:1::1:

valla biz böyle zamanlarda alman usulü yaparızzz...en gzl ide budur..:ssz:

biz genelde alma usulü öderiz,oldu ki param yok ve dışarda olmam gerekıyo ya hiç yemem içmem yada param kadar yerim kımseye yük olmam
ha şimdiye kadarda çoğunlukla cımrı sevgililere denk geldiğim için ya aramızda bölüştük yada ben bildiğim için daha ucuz şeyleri tercih ettık
bırıde benım hesabımı öderse ya telafi ederim başka bır gun yada hemen akabinde ben bişey ısmarlarım ona

Valla canım benim bu işten kurtulmak için önce ön hazırlığını yap yani fazla paran olmadığını belirt. Ağla durmadan, şuraya borcum var de, şu ödemem var de, ah para yetmiyor diye, kira ödeyecem de, evde de birşey kalmamış, market alışverişi yapacam de, herşey de pek pahalı de, kimseden de yardım gelmiyor, kimse bana para yardımı yapmıyo de. Kendine üst baş alıyorsan sakla, gösterme. Giydiklerini de bu elbisem daha önceden vardı, bunu da annem almıştı falan de.

Bu beleşçiler seni bir yere çağırdıklarında da gitme. Gidersen de daha baştan ayy üzrimde de fazla para yok sadece bir çay içebilirim anca ona yetecek param var de ve sadece onu öde. Yanına da hep küçük para al, bozukluk al. :D Böyle olacaksın canım benim, hiç çekinmene gerek yok. Onlar bu kadar yüzsüz, haysiyetsiz sen niye çekineceksin. Böyle yapınca seni sömürmekten, bu yüzsüzlerindne vazgeçeçcekler.

Alman usulü ödemek en mantıklısı biz öyle yaparız tabi burda yararlanmak isteyen çıkıyor ve benimde en sevmediğim şeydir o yüzden görüşmeyi keserim hemen.
Çünkü çok rahatsız olurum tamam bir olur iki olur ama üçüncüde amacı farklıdır...

Beleşçi insanları hiç sevmem. Asla kendimi kullandırtmam ve kimseyi kullanmam:34:
Bazen arkadaşım öder bazen ben öderim bazende herkes kendi parasını öder. Artniyet yoktur. arkadaş dedğin böyle olur, diğer türlüsüne menfaatçi denir. :20:
Kendinizi kullandırtmayın haa bu zamana kadar ben alıştırdım dediniz ama bu arkadaşlarınızda düşünce yok ki hep bana gelsin ama biz vermeyelim demişler. Bundan sonrasında kendi paranızı ödeyin yanımda az para var yada elim dar falan deyin onlarda anlasın yani yanınıza ona göre para alın eğer yapamam diyorsanız mileti doyuracağınıza evde kendi ailenizle yiyin daha iyi bence :56:

Aaa yanımda sadece 5 tl var arkadaşlar desen?
Ben de arkadaşlarım ödeyince rahatsız olurum. Herkes kendi parasını ödese aslında ne iyi olur.

herkesin kendi hesabını ödemesi en mantıklısı :31: buna yanaşmayan beleşçi fırsatçı arkadaşlarınla biraraya gelmemeye çalış yada en baştan cebimde fazla para yok diye hesabı ödeyemeyeceğini bildir.hiç sevmem böyle fırsatçı tipleri:19:

Bende senin gibiydim, çok enayi yerine koyuldum. Bir olay yaşadıktan sonra kendime kızdım. Artık bir yere gidildi mi önce hesap için elimi ben atmıyorum. Eskiden atlardım hep ama ağzım çok yandı. Sadece kendi hesabımı ödüyorum. Sen de öyle yap.

o kişilerle dışarı çıkmayı bırak. çok mecbur kalırsan da k.kartını evde unutmuş ol, nakdim yok de. kendininkini öde çık. sonra hep yap bunu, sen bundan utanma onlar utansın be canım...

insanlar sende para olduğunu bilmeye görsünler, sanki senin ödeme zorunluluğun varmış gibi davranıyolar:20:

Cüzdanımı unutmusum diyin gercekten bakalım ne yapacaklar ...

eSmerimSin merak ettim balık burcu musun?
Benim nişamlımda kalabalık bir ortamda alır adisyonu öder.
ona göre üçün beşin hesabını yapmak saçma
paraya önem vermez herkese borç diye para verir ama geri gelmez...

Bence yiyecekler içecekler bittiği zaman herkes birlikte kalkar herkes kendi hesabını öder...
siz ödediğiniz halde size tutarını vermeyi teklif bile etmeyen arkadaşlarınız varsa
onlardan uzak durun yoksa bu gidişle sizi daha çook kullanırlar
benimde vardı bi arkadaş kumpir yiyelim kebap yiyelim
sonra para yok senden olsun ben sonra veririrm derdi
sonra onla görüşmedim yemeğe falan çıkmadım. merhaba merhaba o kadar
bence sizde bu tip beleşçi arkadaşlarınızı eleyin...​

hayir yengec burcuyum ama babam ve enistem balik burcu onlarda asla kimseye hesap ödetmez..sanirim genlerimi babamdan aldim :D para konusunda feci cekingenimm, ödeyim bitsin bu cile diyom resmen..

konto ay sonuna gelmeden tam takir.. bundan gayri evimde yer icerim napcaksam artik.. :D

Simdi bide alısmıstır onlar, beklerler sürekli adisyon gelir hic oralı olmazlar..
Hatta siz simdi sakayla karısık imada bulunsanız garipserler..
Amaaan garipserlerse garipsesinler, böyle de olmaz ki, millet almısmıs baskalarının sırtından gecinmeye.. :ssz:

Simdi bide alısmıstır onlar, beklerler sürekli adisyon gelir hic oralı olmazlar..
Hatta siz simdi sakayla karısık imada bulunsanız garipserler..
Amaaan garipserlerse garipsesinler, böyle de olmaz ki, millet almısmıs baskalarının sırtından gecinmeye.. :ssz:

hatanin büyügü bende ya neyse..

hayir yengec burcuyum ama babam ve enistem balik burcu onlarda asla kimseye hesap ödetmez..sanirim genlerimi babamdan aldim :D para konusunda feci cekingenimm, ödeyim bitsin bu cile diyom resmen..

konto ay sonuna gelmeden tam takir.. bundan gayri evimde yer icerim napcaksam artik.. :D

Bende yengecim.. :)
Paraya kıymet vermiyorum yiyelim, icelim, gülelim, eglenelim cok severim..
Sanslıyım cünkü etrafımda böyle insanlar yok, sadece bir kisiden beklenmiyor bazı seyler..
Ben karsılık beklemeden yapıyorum ne yapıyorsam arkadaslarım da aynı sekilde.. :34:

Back
X