Kendimi fena saldım

Emirimoglum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2017
1.091
768
43
35
Merhaba hanımlar.yeni doğum yaptım.1 ay oldu ve ben kendimi acayip saldım. Banyo yapacak vakit bile zor buluyorum.oğlum uyumuyor aşırı gaz sancisi çekiyor.surekli üzerime kusuyor:( normalde direk banyoya girmem lazim.cunku aşırı titiz bir insanimdir. Inanın kıyafetimi zor degistiriyorum...
Eski kıyafetlerimin hiçbiri olmuyor.yuruyuse cikayim diyorum havalar soğuk oğlumu da usutmekten korkuyorum.cunku bu aralar ateşleniyor.boyle işte hanımlar.. eskiden ojesiz gezmezdim. Evde bile göz kalemim rimeljm mutlaka çekiliydi. Şimdi makyaj malzemesi bile almıyorum çünkü alacak zaman vakit yok.en korktuğum şey buydu bu da geldi başına.bakimsiz kendine güveni olmayan bir kadın halin3 geldim...kayonvalidem bile bana bakımlı ol deyip duruyor.gorumcem önceden makyaj yapardın şimdi hiçbirşey yapmıyorsun diyor.millete malz3me oldum...zaten eleştirmeyi çok severler şimdi daha da eleştiriyorlar.ne yapicam bilmiyorum nasıl düşene girecek bu hayatım

Teyzem, cocuk kusar diye kucagina almadan omzuna ustune ortu gibi birsey ortup oyle cocugu kucagina aliyordu.
Kvniz bakimli olmanizi istiyorsa gun icinde 2-3 saat gelip cocugunuza baksin madem rica edin.
Benimki öyle değil mesela kucağında bile bir anda kusabiliyor. Farklı şehirlerde oturuyoruz.hos aynı şehirde otursak da bakmazdı gerçi

Merhaba hanımlar.yeni doğum yaptım.1 ay oldu ve ben kendimi acayip saldım. Banyo yapacak vakit bile zor buluyorum.oğlum uyumuyor aşırı gaz sancisi çekiyor.surekli üzerime kusuyor:KK43: normalde direk banyoya girmem lazim.cunku aşırı titiz bir insanimdir. Inanın kıyafetimi zor degistiriyorum...
Eski kıyafetlerimin hiçbiri olmuyor.yuruyuse cikayim diyorum havalar soğuk oğlumu da usutmekten korkuyorum.cunku bu aralar ateşleniyor.boyle işte hanımlar.. eskiden ojesiz gezmezdim. Evde bile göz kalemim rimeljm mutlaka çekiliydi. Şimdi makyaj malzemesi bile almıyorum çünkü alacak zaman vakit yok.en korktuğum şey buydu bu da geldi başına.bakimsiz kendine güveni olmayan bir kadın halin3 geldim...kayonvalidem bile bana bakımlı ol deyip duruyor.gorumcem önceden makyaj yapardın şimdi hiçbirşey yapmıyorsun diyor.millete malz3me oldum...zaten eleştirmeyi çok severler şimdi daha da eleştiriyorlar.ne yapicam bilmiyorum nasıl düşene girecek bu hayatım

Şunun şurasında 1 ay önce doğum yapmışsınız.
Lütfen kendinizi üzmeyin. Sabırlı olun bebiş biraz ele gelsin sizde toparlanırsınız.
Millete neymiş senin makyajın süsün püsün. Ben bazen oluyordu saçıma tarak vuramıyordum.
Konuşturmayın kimseyi de. Sadece sabır henüz lohusasınız

Benimki öyle değil mesela kucağında bile bir anda kusabiliyor. Farklı şehirlerde oturuyoruz.hos aynı şehirde otursak da bakmazdı gerçi

Akşamlari eşinizin kucağina vereceksiniz o zaman. Duşunuzu alacaksiniz, kendinize bakacaksiniz. Eşiniz yapmak zorunda. Cocuğun zorluguyla bir alakasi yok bunun. Arkadaslarimin cogu dogurdu. Ne kilo var, ne bakimsizlik. Hala lisedeki gibiler maşallah. Bu kadar bakimsizliginizin sebebi cocuk degil eşiniz.

benim de 4 aylık bir bebeğim var. sezaryen doğum yapmıştım ve ilk 40 gün bi daha hic bişey eskisi gibi olmayacak böyle pejmurde halde kalicam sanıyodum. ama elbette öyle olmuyor yani bebek yine bebek ama zamanı daha iyi planlamayi öğreniyor insan. Yani yeni şartlara adapte oluyorsun

daha çok yeni herşey, kendinizi kasmayın, bebeğinize odaklanın , yavaş yavaş hepsi olur, önce yediklerinize dikkat edin, sağlıklı beslenin, bu diyet yapın anlamında değil bebeğe ve size faydası olmayan şeyleri azaltın anlamında sonra saçınıza başınıza bakmaya başlarsınız. O sırada kilolar da zamanla gider zaten, kıyafetlerin olmaması normal. İnternetten sipariş verebilirsiniz. Ama dert etmeyin bunları. Mutluluklar bebişinizle, bahar da bol bol parka çıkarsınız,

Çocuk uyurken ne yapıyorsunuz?
Anladım yoruluyorsunuz ama dediğiniz şeyleri yapmak 10 dakika
Gir duşunu al saçını tara hafif makyajını yap
Taş çatlasa 15 dakika olur
Sorun ne bebeğim kolik bebek.uyumuyor.surekli ağlıyor uyuduğu zamanda ben bayılmış oluyorum zaten.:(

Akşamlari eşinizin kucağina vereceksiniz o zaman. Duşunuzu alacaksiniz, kendinize bakacaksiniz. Eşiniz yapmak zorunda. Cocuğun zorluguyla bir alakasi yok bunun. Arkadaslarimin cogu dogurdu. Ne kilo var, ne bakimsizlik. Hala lisedeki gibiler maşallah. Bu kadar bakimsizliginizin sebebi cocuk degil eşiniz.
Eşim çok zor şartlarda çalışıyor.polis gecesi gündüzü yok maaalesef.surekli çalışıyor desem yeridir.:( evde olduğu zamanlar çok yardımcı sagolsun.ama bebeğim sürekli ağladığı ve gaz sancisi içind e olduğu ı için onunla uğraşmak susturmaya çalışmakla geçiyor

Çocuk doğalı daha bir ay olmuş. Sizin bu yaşadıklarınızı eminim tüm yeni anneler de yaşıyordur. Kolik bir bebeğiniz varken tabii ki göz kalemiyle, rimelle uğraşamazsınız. Keşke size böyle laf edeceklerine birkaç saatliğine bebekle ilgilenseler siz de güzelce duşunuzu alıp kendinize bakabilseniz.

Eleştirmek için eleştiriyorlar işte. Zamanla düzeniniz oturacak ve her şey yoluna girecek. Eşinizden alabildiğiniz kadar destek alın. Eşiniz destek olursa işler çok kolaylaşır.

Yani anlamadım ki makyaj bir bakımlılık simgesimi dir.
Yani makyaj yapmam ben mesela ,güzel giyinirim saçlarımı sağlı sollu toplarım bozarım açarım,mis gibi kokarım al sana bakım :)
Tabiki makyaj bakımlı olmak değil...bende çok makyaj yapan biri değilim.makyaj dan kastim göz kalemi rimel ruj tamam.yuzume bisey bile sürmem fondöten vs.temiz de olamıyorum ki :( eskiden tertemizdim...manikur pedikür herşeyimi yaotiriridim.simdi hiçbirini yapamıyorum

Tabiki makyaj bakımlı olmak değil...bende çok makyaj yapan biri değilim.makyaj dan kastim göz kalemi rimel ruj tamam.yuzume bisey bile sürmem fondöten vs.temiz de olamıyorum ki :KK43: eskiden tertemizdim...manikur pedikür herşeyimi yaotiriridim.simdi hiçbirini yapamıyorum
ANLADIM ama siz gene de dışardan gelen dış seslere pek önem vermeyin.
Banyo olaylarınıda eşiniz geldiğinde yapın.
Dışarı çıktığınızda da çok sevdiğiniz ürünleri alın.
Bir hafta sonuda eşinizin evde olduğu vakit 1-2 saat saç bakımı yapacağınız bir zaman ayarlayın kuaförde.
Olmayacak bir şey değil bu, demem o ki sorun haline dönüştürmeyin.

Eşinizin evde olduğu haftada bir gün, kuaförünüzden randevu alın, bebeğinizi besleyip eşinize emanet edin ve kaş, bıyık, manikür, pedikür ihtiyaçlarınızı giderin.
Toplam 1 saatinizi ancak alır, bu size çok iyi gelecektir.
Birde daha çok yeni, 1 ay olmuş, bocalamanız, yeni bir düzene alışmanız elbet biraz zorlayacaktır sizi.

Back
X