• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi gelistirmek istiyorum , fikir verirmisiniz

Kahvekokusu34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2016
1.725
1.065
133
27 yasin da 1 cocuk annesiyim ilk okul mezunuyum , eşim Üni mezunu ama başka bir işle meskul , ben böyle yaşamak istemiyorum hem çocuğuma hemde kendime fayda sağlamak maddi olarak güç sahibi olmak istiyorum şu zamana kadar eşim hiç bir sey eksik etmedi bizden ama ben kendi paramı kendim kazanmak istiyorum , böyle saçma hiç bir şeye sayılmayan iş de yapmak istemiyorum tekstil di bilmem neydi kendimi geliştirmek istiyorum , bana fikir verirmisiniz akıl akıldan üstündür, her yoruma açığım iyi akşamlar herkese :)

açıktan okumaya başlayın liseyi bitirin sanırım 2.5 senede Bitiyor. ardından 2 yıllık meslek seçin diş protez teknolojisi olabilir sağlık alanı olabilir teknikerlik olabilir hatta büro yönetimi vs olabilir alımlar o bölümden hep. Ya direkt bir işe girin zamanla yükselme şansınız olur. Halk eğitim merkezleri kurslarına bakın meslek edinme kursları vardır

Bir de şunu anlamadım hiçbir şey sayılmayan tekstil vs yapmak istemiyorum ne demek? yani siz ilkokul mezunusunuz hiçbir vasfınız yok ne gibi bir iş bekliyorsunuz? ayrıca size kötü bir haberim var artık fabrikalarda bile lise mezunu alıyorlar min. Çoğu çalışanı da iş bulamamış üni mezunu. öncelikle bir şeyleri küçümsemeyi bırakın

Bir de şunu anlamadım hiçbir şey sayılmayan tekstil vs yapmak istemiyorum ne demek? yani siz ilkokul mezunusunuz hiçbir vasfınız yok ne gibi bir iş bekliyorsunuz? ayrıca size kötü bir haberim var artık fabrikalarda bile lise mezunu alıyorlar min. Çoğu çalışanı da iş bulamamış üni mezunu. öncelikle bir şeyleri küçümsemeyi bırakın
Küçümsemek amacı ile söylemedim, bekar iken tekstil de uzun yıllar çalıştım, babam iş veren , o ortamı çok çok iyi biliyorum çok vasıfsız bir iş, insanın bir şeye sayılmadı bir iş ben hem saygı görüp hem parami kazanmak istiyorum , hanım efendi asıl siz insanları küçümsemeyin, bir insana pat diye vasıfsız denmez , tesekurler yorumunuz içinde ayrıca:)

Küçümsemek amacı ile söylemedim, bekar iken tekstil de uzun yıllar çalıştım, babam iş veren , o ortamı çok çok iyi biliyorum çok vasıfsız bir iş, insanın bir şeye sayılmadı bir iş ben hem saygı görüp hem parami kazanmak istiyorum , hanım efendi asıl siz insanları küçümsemeyin, bir insana pat diye vasıfsız denmez , tesekurler yorumunuz içinde ayrıca:)
pat diye demedim 27 yaşına gelmiş lise mezunu bile olmayan birisi nedir sizce? o zaman ilk başta benim iş tecrübem var deseydiniz ben de "vasfınız" olduğunu anlardım. ki vasıfsız olduğunu yine kendiniz söylediniz. Bu şekilde saygı görülen bir meslek kalmadı o ayrı kendiniz girişim yapmadığınız sürece

27 yasin da 1 cocuk annesiyim ilk okul mezunuyum , eşim Üni mezunu ama başka bir işle meskul , ben böyle yaşamak istemiyorum hem çocuğuma hemde kendime fayda sağlamak maddi olarak güç sahibi olmak istiyorum şu zamana kadar eşim hiç bir sey eksik etmedi bizden ama ben kendi paramı kendim kazanmak istiyorum , böyle saçma hiç bir şeye sayılmayan iş de yapmak istemiyorum tekstil di bilmem neydi kendimi geliştirmek istiyorum , bana fikir verirmisiniz akıl akıldan üstündür, her yoruma açığım iyi akşamlar herkese :)
İş hayatınızdan önce açık öğretim lise kayıtları var şu anda da devam ediyor. Liseyi bitirmelisiniz. Şu anda en kötü bir ofis, şirket karşılama personeli olarak aldığı kişinin eğitimine bakıyor.
Çocuğunuz kaç yaşında bilmiyorum ama birisi bakabilir veya okula gidiyorsa liseyi okurken belediyenin muhasebe ve İngilizce kursları var onlara gidip mutlaka sertifika alın. Cv dolu olursa en azından bir başvuru yaparken önceliğiniz olabilir.

Her is emek tir milyonlarca kadin textilde calisip çocuklarina bakıyor. Bu sekilde kucumsemen senin kompleksi oldugunu gosterir
Kocaeli ne bakicagima temizligede giderim cocukta bakarim ki bu isleri yapanlar cokta iyi kazanıyorlarlar hatta bir tanidigunin arabasi vardi.

Dışarıdan liseyi en azından bitirin. Hem güveniniz gelir ama bir yandan da yabancı dil kursuna gidin kurs olmasa bile uygulamalar ile öğrenmeye başlayın. Dualingo uygulamasını tavsiye ederim. Bunun dışında ön muhasebe kursları, bilgisayar kursu vs gidebilirsiniz. Ancak bu şekilde birşeyler yapmak mümkün olur. Öncelik diploma ama diploma ele geçene kadar da diğer yönlerden donanımlı olmak için kurslar.

Benim de bir düşüncem var mesela yapabilir miyim bilmiyorum. Direksiyon dersi vermek için kurslar var tam kayıt olacaktım ki haber de geldi ama hamile olduğumu öğrendim gidemedim. Şimdi yine bir adım atmak istiyorum. Bunun için de ne mezunu olmak Gerek bilmiyorum. Kendim üniversite mezunuyum ama bir şart var mı okul konusunda bilmiyorum. Ama ders aldığım bayandan öğrendim nasıl olacağını. Özelikle çocuklu kadın için çok ideal. Parası iyi. Haftada kaç gün kaç saat saat kaçta olacağına kendin karar veriyorsun. Ehliyet kurslarında hocalık da yapabiliyorsun.

Dışarıdan liseyi en azından bitirin. Hem güveniniz gelir ama bir yandan da yabancı dil kursuna gidin kurs olmasa bile uygulamalar ile öğrenmeye başlayın. Dualingo uygulamasını tavsiye ederim. Bunun dışında ön muhasebe kursları, bilgisayar kursu vs gidebilirsiniz. Ancak bu şekilde birşeyler yapmak mümkün olur. Öncelik diploma ama diploma ele geçene kadar da diğer yönlerden donanımlı olmak için kurslar.

Benim de bir düşüncem var mesela yapabilir miyim bilmiyorum. Direksiyon dersi vermek için kurslar var tam kayıt olacaktım ki haber de geldi ama hamile olduğumu öğrendim gidemedim. Şimdi yine bir adım atmak istiyorum. Bunun için de ne mezunu olmak Gerek bilmiyorum. Kendim üniversite mezunuyum ama bir şart var mı okul konusunda bilmiyorum. Ama ders aldığım bayandan öğrendim nasıl olacağını. Özelikle çocuklu kadın için çok ideal. Parası iyi. Haftada kaç gün kaç saat saat kaçta olacağına kendin karar veriyorsun. Ehliyet kurslarında hocalık da yapabiliyorsun.
Ben bu konu da bilgi almak istiyorum. Hiç bilmiyorum bu kursları daha detaylı bilgi verme şansınız olursa çok sevinirim

Öncelikle liseyi bitirin.Sonrasina bakarsınız.Üniversite sınavına girersiniz.İki yıllık bölümler var.Patoloji Laboratuvar Teknikleri,odyometri ..daha başka iş bulma imkanı olan bir sürü bölüm var.Halk eğitim merkezinin sertifikalı kursları var.Ne ilginizi çeker bir bakın.Kolay gelsin.

Yani kirmayim diyorum ama, textili zaten herkes yapamaz ki?
Aşağı görüp istememissiniz ama zaten yapabileceğinizi sanmiyorum.
Yuksek beceri, matematik gerektiren bir sey.
Neysee, dil ogrenin madem yada liseyi bitirin en azindan. Sonra bakarsiniz ne yapabileceginize. Su anda istediginiz sekillerde saygı goreceginiz bir is oneremiyorum size maalesef.

Ben bu konu da bilgi almak istiyorum. Hiç bilmiyorum bu kursları daha detaylı bilgi verme şansınız olursa çok sevinirim
Mesela İstanbul da ismek var başka büyüksehir belediyelerinin var mı bilmiyorum vardır bence. Yada halk eğitim kursları var. Her bölümün kontenjanı var kayıt tarihi var. En doğru bilgiyi almak için direkt gidip görüşün. Google dan size en yakın belediye kurumu veya halk eğitim kurs merkezlerini öğrenin. Her kurs her kurumda olmuyor ama. Onu araştırmanız gerek internetten de kayıt yapılıyor. Ben halk eğitim için on kayıt yaptım sonra zamanı gelip kurs açılmaya yakın beni arayıo kayıt için gitmememi istediler. Bir kursa gidip çevre edindikce kurumun içinde olduğu için farklı farklı kurslar için de bilgi sahibi olursunuz. Arkadaşım şu anda almanca için gidiyor mesela. Çok da azimli. Okula gider gibi disiplinli alıyor ele işi

Yani kirmayim diyorum ama, textili zaten herkes yapamaz ki?
Aşağı görüp istememissiniz ama zaten yapabileceğinizi sanmiyorum.
Yuksek beceri, matematik gerektiren bir sey.
Neysee, dil ogrenin madem yada liseyi bitirin en azindan. Sonra bakarsiniz ne yapabileceginize. Su anda istediginiz sekillerde saygı goreceginiz bir is oneremiyorum size maalesef.
Hanfendi taaaa basın dan sonuna biliyorum :) bekarken çocukluğumdan belli içindeydim nasıl bir iş olduğunu bildim için istemiyorum :) Küçümsemek değil maksadım ortamını sevmiyorum :)

Önce yapmaniz gereken mezun olmak.
Açıktan okumak sakin gözünü korkutmasın,benim annem de açıktan bitirdi okulunu, şimdi üni sınavına girip duruyor:)
İnternet seni yönlendirir. Annemin zamanında basılı kitap veriyorlardi sınava hazırlanmak için ama şimdi onlinea dönüşmüş de olabilir aof gibi .
Hazır çocuğun da küçük, şimdiki yavaş yavas oku, en azından liseden mezun ol.
O arada da işkur 'un işbaşı eğitimleri oluyor. Okurken aynı zamanda cep harçlığı veriyorlar ve mezun olunca iş öneriyorlar. Onlarda hangisine yatkınlığın varsa grafik olur, başka şey olur. Artık Sana yakın olan yerde ne açıldıysa ,neye Ilgın varsa seçersin. Bir yandan okulu bitirme,bir yandan bu eğitim, zamanla kendini geliştirirsin,belki bir yerde çalışabilebilirsin...
Bence en mantıklı yol bu. Ya da madem babanızın işi, dikiş deneyiminiz var. Açıktan okurken aynı zamanda ismek'in falan dikiş -cizim kurslarına gidin kendinizi bu bildiğiniz yönde geliştirin. Hem madem babanızın konfeksiyon dükkanı var babanız emekli olunca size birakacak şekilde egitsin sizi. On muhabesebe,satın alma vs neler yapıyor öğretsin . En azından getirisi bol olan bir işiniz olur

Hanfendi taaaa basın dan sonuna biliyorum :) bekarken çocukluğumdan belli içindeydim nasıl bir iş olduğunu bildim için istemiyorum :) Küçümsemek değil maksadım ortamını sevmiyorum :)
Ilkokula tekrar gidin isterseniz, bastan baslayin. Yazınız muhteşem hatalarla dolu.
Madem gelişmek istiyorsunuz, bu da bir adımdır.
Sonra da mutlaka liseyi bitirin.

Acıktan okuyabılırsınız bende 27 yım okulum yarım kalmıstı suan dewam ediyorum

Back
X