• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi gelistirmek istiyorum , fikir verirmisiniz

Her is emek tir milyonlarca kadin textilde calisip çocuklarina bakıyor. Bu sekilde kucumsemen senin kompleksi oldugunu gosterir
Kocaeli ne bakicagima temizligede giderim cocukta bakarim ki bu isleri yapanlar cokta iyi kazanıyorlarlar hatta bir tanidigunin arabasi vardi.
Kompleksli bir insan olmadığımı cok iyi biliyorum bunu size ispatlamak gibi bi amacım yok :) ben saygı görerek insan yerine konulan bir iş istiyorum. O yönde kendimi geliştirmek istiyorum , hanfendi hayatın gerçeklerini hatırlatmama gerek varmi bilmiyorum yanlış anlaşılmasın eşim beni çocuğumu ihmal etse gidip wc bile yıkarım kimseye muhtaç olmam , ama günümüz de evimize temizliğe gelen kadınlara merdivenimizi silen kadınlara ne kadar saygı gösteriliyor söylemisiniz masa basın da işini yapan mi daha iyi konumda merdiven silen mi ihtiyacım olsa ben silerim orasi ayri mesele kuçümsemiyorum emin olun kimse kimsenin pisliğini ihtiyacı olmazsa temizlemez emin olun , uzun yıllar tekstil de çalıştım babam iş veren di , insanlar nasıl muamele görüyor sizin haberiniz var mı telefon yasak , konuşmak yasak , bi insan nasıl konuşmadan iletişim kurmadan dura bilirki siz hayatın gerçeklerini bilseniz beni kompleksli görmezsiniz, koca eline bakmak dediğiniz şey tabi ki güzel bir şey degil ama beni gidip de evlere temizliğe gitcek kadar yaralamiyor , evinize gelen abla varsa sorun hatta ihtiyacınız olmazsa yaparmisiniz diye

Önce yapmaniz gereken mezun olmak.
Açıktan okumak sakin gözünü korkutmasın,benim annem de açıktan bitirdi okulunu, şimdi üni sınavına girip duruyor:)
İnternet seni yönlendirir. Annemin zamanında basılı kitap veriyorlardi sınava hazırlanmak için ama şimdi onlinea dönüşmüş de olabilir aof gibi .
Hazır çocuğun da küçük, şimdiki yavaş yavas oku, en azından liseden mezun ol.
O arada da işkur 'un işbaşı eğitimleri oluyor. Okurken aynı zamanda cep harçlığı veriyorlar ve mezun olunca iş öneriyorlar. Onlarda hangisine yatkınlığın varsa grafik olur, başka şey olur. Artık Sana yakın olan yerde ne açıldıysa ,neye Ilgın varsa seçersin. Bir yandan okulu bitirme,bir yandan bu eğitim, zamanla kendini geliştirirsin,belki bir yerde çalışabilebilirsin...
Bence en mantıklı yol bu. Ya da madem babanızın işi, dikiş deneyiminiz var. Açıktan okurken aynı zamanda ismek'in falan dikiş -cizim kurslarına gidin kendinizi bu bildiğiniz yönde geliştirin. Hem madem babanızın konfeksiyon dükkanı var babanız emekli olunca size birakacak şekilde egitsin sizi. On muhabesebe,satın alma vs neler yapıyor öğretsin . En azından getirisi bol olan bir işiniz olur
Çok guzel fikirler vermisiniz :) baya deneyimim var cok çok iyi anlıyorum dikiş isinden :) neden dir bilmiyorum bu yönde ilerlemek istemiyorum :) farkındayım çok geç kaldım lise mezunu bile değilim, ama kafaya koydum liseyi bitiricem :) çok guzel fikirler geldi, laboratuvar teknikleri falan sağlık alanın da bi işte çalışmayı çok isterdim gerçekten umarım gerçekleştiririm hemde çocuğuma faydam olur , annem ev hanımı demesini gercekten istemiyorum :) suan 5 yasin da :) mesela gitti okuldan from geliyor doldurmamiz için Anne mesleği ev hanımı yazarken sıkılıyor icim :)

Bazılarına havadan yorum yapmak gerçekten çok kolay kimsenin ne yaşadığını kimse bilemez olaylara her zaman ılımlı bakmak bence en doğrusu yani ben öyleyim olaya yadırgamadan ılımlı şekilde yaklaşirim , ömrüm boyunca hiç kimseyi küçümsemedim , kucumsemem de , okumak kendi maddi özgürlüğünü kazanmak için geç kalmış ola bilirim farkındayım buraya da fikir almak için konu actim belki benim gibi birileri vardır yazar fikir verir yada benim bilmediğim güzel imkanlar vardır haberim olur kendimi geliştiririm diye açtım beni bazılarıniz yerip gömün diye değil, bende okumak isterdim zamanında yaşamak isterdim her duyguyu ayrı ayrı lisesini unv sini ama olmadı nasip değilmiş kız çocukları okumaz denen bi çevrede büyüdüm malesef , bazı yorumlar ondan bu kadar yaralıyor insanı kendini ise yaramaz hissettiriyor,

Çok guzel fikirler vermisiniz :) baya deneyimim var cok çok iyi anlıyorum dikiş isinden :) neden dir bilmiyorum bu yönde ilerlemek istemiyorum :) farkındayım çok geç kaldım lise mezunu bile değilim, ama kafaya koydum liseyi bitiricem :) çok guzel fikirler geldi, laboratuvar teknikleri falan sağlık alanın da bi işte çalışmayı çok isterdim gerçekten umarım gerçekleştiririm hemde çocuğuma faydam olur , annem ev hanımı demesini gercekten istemiyorum :) suan 5 yasin da :) mesela gitti okuldan from geliyor doldurmamiz için Anne mesleği ev hanımı yazarken sıkılıyor icim :)
masa başı çalışırken de saygı görmüyorsun merak etme. Bir işte senin üstün varsa senin işin birine bağlıysa her türlü sıkıntı var. Doktorları düşün o kadar eğitime rağmen ne kadar saygı görüyorlar? Keşke şimdiye kadar liseyi bari bitirmiş olsaydın İkinci dönem kayıt olun kredileri tamamlamaya çalış 2 yıllık örgünde güzel bölümler var meslek sahibi eden. En azından 4 yıllık bir bölümden daha hızlı mezun olursun eğer güzel bir bölüm seçersen. Hatta yarın gidin bi sorun. Hiçbir şey için geç değil ayrıca daha 27sin 10 sene eğitim için çabalasan zaten emeklilik yaşı olmuş 65 ohoooo.

Vasifsiz=herhangi bir deneyimi, iş tecrübesi olmayanlar icin kullanılır.
Tekstil ortami iyi degil ancak teknik islerin oldugunu biliyorsunuz. Mesela kalıp çıkarma işi. Masa başısınız, odaniz ve makineniz oluyor. Hatta tum isciler sicakta calisirken makine soguk hava istedigi icin odaniz klimali oluyor. Bu tip bir makine kullanmayi ogrenirseniz is bulabilirsiniz. Babaniz bu işten geldigi icin ogrenebileceginiz bir yere sizi yonlendirilebilir.
Bunun haricinde ilkokul mezuniyeti ile
masa basi is gercekten cok zor. Bir yandan egitiminizi liseye tamamlayin derim.

Laboratuar teknikeri olmanız için fen bilimlerinde çok iyi olmanız gerekir,özellikle kimyada. Sizinse temeliniz hiç yok.
Bence kendinize daha ulaşımı kolay hedefler koyun. Evden çalışarak , test sınavlarına hazırlanarak kesinlikle öğrenilmez kimya bilgisi. Kaldı ki sayısal bir bölüm. Ve sizin hiC matematik bilginiz yok. Sayısaldan şehrinizde bölüm kazanmak sonra da tüm dersleri verip iş bulmak bence ayakları yere sağlam basmayan bir arzu
Bence siz bu işkur işbaşı eğitimleri arastirin . Günlük ödediği para 200 liradan fazlaymış. Üstelik 0-12 arası çocuğu olan annelere daha fazla odeme yapılıyormuş.
Çevrenizdeki işkurda neler varsa önce onlara odaklanın.. kendinizi o işte dusunebilir misiniz,ona bakin.
Yolun çok başında değilsiniz o yüzden Ayakları yere sağlam basan, mantıklı kararlar almaya çalışın.
Yine iskurun meslek edindirme kurslarına bakın, belediyelerin istihdam ofislerine , İSMEK tarzı yerlerin ücretsiz kurslarına bakın.. ulaşılması zor hedeflerdense
Grafikerlik,sosyal medya uzmanlığı, ön muhasebe, tıbbi sekreterlik ,ön muhasebe, kuaförlük, emlakcilik gibi hem okuması nispeten kolay,hem iş bulmasi zor olmayan kurslar bulmaya çalışin.
Yeteneginiz varsa güzellik uzmanlığı da olur. Artık para buralarda. Hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama İstanbul'da adım başı protez tirnakci, güzellik salonu. Kendinizi geliştirseniz buralarda da iş bulurusnuz.
Tekstili de babanızın konfeksiyon atölyesi gibi düşünmeyin, desenci olabilirsiniz, kalıpçı olabilirsiniz,stilist olabilirsiniz, kendiniz terzi olabilirsiniz, dikis öğretmeni olabilirsiniz..bunca bilginiz varsa onu sıfırlayıp yeni bir şeye başlamaktansa bu bilginin işinize yarayacagi bir iş bulmak daha mantıklı olur

Bazılarına havadan yorum yapmak gerçekten çok kolay kimsenin ne yaşadığını kimse bilemez olaylara her zaman ılımlı bakmak bence en doğrusu yani ben öyleyim olaya yadırgamadan ılımlı şekilde yaklaşirim , ömrüm boyunca hiç kimseyi küçümsemedim , kucumsemem de , okumak kendi maddi özgürlüğünü kazanmak için geç kalmış ola bilirim farkındayım buraya da fikir almak için konu actim belki benim gibi birileri vardır yazar fikir verir yada benim bilmediğim güzel imkanlar vardır haberim olur kendimi geliştiririm diye açtım beni bazılarıniz yerip gömün diye değil, bende okumak isterdim zamanında yaşamak isterdim her duyguyu ayrı ayrı lisesini unv sini ama olmadı nasip değilmiş kız çocukları okumaz denen bi çevrede büyüdüm malesef , bazı yorumlar ondan bu kadar yaralıyor insanı kendini ise yaramaz hissettiriyor,

Buna takilmayin lutfen. Is ilanlarinda bile vasifsiz isci aranir, teknik bir terim gibi düşünün bunu. Birde emin olun saygın iş diye birsey yok. Sermaye sahibiyseniz insanlar saygı duyuyor mesela müteahhit iseniz. Ancak beyaz-mavi yaka farketmez, genelde somurulur, birbirlerini yerler

Laboratuar teknikeri olmanız için fen bilimlerinde çok iyi olmanız gerekir,özellikle kimyada. Sizinse temeliniz hiç yok.
Bence kendinize daha ulaşımı kolay hedefler koyun. Evden çalışarak , test sınavlarına hazırlanarak kesinlikle öğrenilmez kimya bilgisi. Kaldı ki sayısal bir bölüm. Ve sizin hiC matematik bilginiz yok. Sayısaldan şehrinizde bölüm kazanmak sonra da tüm dersleri verip iş bulmak bence ayakları yere sağlam basmayan bir arzu
Bence siz bu işkur işbaşı eğitimleri arastirin . Günlük ödediği para 200 liradan fazlaymış. Üstelik 0-12 arası çocuğu olan annelere daha fazla odeme yapılıyormuş.
Çevrenizdeki işkurda neler varsa önce onlara odaklanın.. kendinizi o işte dusunebilir misiniz,ona bakin.
Yolun çok başında değilsiniz o yüzden Ayakları yere sağlam basan, mantıklı kararlar almaya çalışın.
Yine iskurun meslek edindirme kurslarına bakın, belediyelerin istihdam ofislerine , İSMEK tarzı yerlerin ücretsiz kurslarına bakın.. ulaşılması zor hedeflerdense
Grafikerlik,sosyal medya uzmanlığı, ön muhasebe, tıbbi sekreterlik ,ön muhasebe, kuaförlük, emlakcilik gibi hem okuması nispeten kolay,hem iş bulmasi zor olmayan kurslar bulmaya çalışin.
Yeteneginiz varsa güzellik uzmanlığı da olur. Artık para buralarda. Hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama İstanbul'da adım başı protez tirnakci, güzellik salonu. Kendinizi geliştirseniz buralarda da iş bulurusnuz.
Tekstili de babanızın konfeksiyon atölyesi gibi düşünmeyin, desenci olabilirsiniz, kalıpçı olabilirsiniz,stilist olabilirsiniz, kendiniz terzi olabilirsiniz, dikis öğretmeni olabilirsiniz..bunca bilginiz varsa onu sıfırlayıp yeni bir şeye başlamaktansa bu bilginin işinize yarayacagi bir iş bulmak daha mantıklı olur
Bu güzelik uzmanlığı da iyi bu yönde ismek eğitim veriyormuş, İnterneten araştırdım biraz bu yönden de ilerleye bilirim , inanın gercekten ben de ayakları yere sağlam basın çok istiyorum en çokta çocuğum için :) şuan bile bazı soruları beni üzüyor:( bu aralar bu meslek çalışmaya olayı beni çok üzüyor burdan çok hassasım:( yaşanmışlıklar dan sanirim coğrafya gercekten kaderimiz :)

Buna takilmayin lutfen. Is ilanlarinda bile vasifsiz isci aranir, teknik bir terim gibi düşünün bunu. Birde emin olun saygın iş diye birsey yok. Sermaye sahibiyseniz insanlar saygı duyuyor mesela müteahhit iseniz. Ancak beyaz-mavi yaka farketmez, genelde somurulur, birbirlerini yerler
Haklısınız

27 yasin da 1 cocuk annesiyim ilk okul mezunuyum , eşim Üni mezunu ama başka bir işle meskul , ben böyle yaşamak istemiyorum hem çocuğuma hemde kendime fayda sağlamak maddi olarak güç sahibi olmak istiyorum şu zamana kadar eşim hiç bir sey eksik etmedi bizden ama ben kendi paramı kendim kazanmak istiyorum , böyle saçma hiç bir şeye sayılmayan iş de yapmak istemiyorum tekstil di bilmem neydi kendimi geliştirmek istiyorum , bana fikir verirmisiniz akıl akıldan üstündür, her yoruma açığım iyi akşamlar herkese :)
27 yaşında hala ilkokul mezunu dururken, tekstil işinde çalışanlara saçma iş sayılmayan vasıfsız vs gibi garip bir düşünce tarzınız var. Ne verelim bilgisar veya yazılım mühendisliği mi verelim? Acilen bir liseye yazılın bitirin önce. Ardından eğitime devam edecekseniz uygun bir bölüme/okula yerleşin. Meslek edindirme kurslarına gidin küçümsemeyecekseniz.

iki üniversite mezunu adamlar amelelik yaparken ölüyor bu memlekette ne diyorsun sen?

zamanında okuyacaktın şimdi meslek küçümsüyorsun burada. ilkokul mezunusun hani baban da işverenmiş yokluktan da okumadım diyemezsin. cahil kalmayı sen seçmişsin. tamam şimdi fark etmişsn çocuk olunca oku işte açıktan

bu aralar böyle meditasyon, enerji yayma, dini boyutlarda enerji çalışmaları poüler bir tiktok hesabı aç oradan yürü bu saatten sonra ülkede saygın meslek bulman zor. doktor öğretmen bile saygı görmüyor ülkede.

teknikerlik falan fen matematik bilmen lazım baştan pes edersin kendine ulaşabilir hedefler koy.

27 yasin da 1 cocuk annesiyim ilk okul mezunuyum , eşim Üni mezunu ama başka bir işle meskul , ben böyle yaşamak istemiyorum hem çocuğuma hemde kendime fayda sağlamak maddi olarak güç sahibi olmak istiyorum şu zamana kadar eşim hiç bir sey eksik etmedi bizden ama ben kendi paramı kendim kazanmak istiyorum , böyle saçma hiç bir şeye sayılmayan iş de yapmak istemiyorum tekstil di bilmem neydi kendimi geliştirmek istiyorum , bana fikir verirmisiniz akıl akıldan üstündür, her yoruma açığım iyi akşamlar herkese :)

Bu uzun bir yol öncelikle bunu düşünerek hareket edin
Telafi etmeniz gereken bir okul hayatı var, açıktan liseyi bitirmeniz lazım önce
Bu arada halk eğitimden kurs alabilirsiniz, büro yönetimi, orta düzey asistanlık,ön muhasebe gibi konulara yönelebilirsiniz, çalışmaya başladıktan sonra pozisyon değiştirilebilecek işler bunlar.
Kendini geliştirmek sadece okulla ve işle olacak bir şeyde değil, kitap okumaya başlayın, belgeseller izleyin, tarih öğrenin, yatkınlığınız varsa İngilizce öğrenmeye bakın en azından iş hayatında sizi idare edecek kadar yabancı diliniz olmalı artık. Akıcı bilgisayar kullanabilmelisiniz, ofis programlarını bilmelisiniz. Dediğim gibi bu uzun bir süreç ha deyince olmaz ama önünüzde 3-4 yılı iyi planlayıp, verimli geçirirseniz başarırsınız, kolaylıklar dilerim

Vasıfsızsınız.
Tekstile kurban olun siz, benim annemde tekstilde çalışıyor ne var bunda? Ama o lise mezunu işte :))
Aynı şekilde bende tekstil sektöründe tasarımcıyım, siz zaten gelmeyin sektöre yerler sizi burada.
Önce liseyi bitirin sonra kendinize iş bakın, sonra kendi ayakları üzerinde duran insanların işini gücünü eleştirin.

aynen ya youtube da çok güzel tarih coğrafya siyaset kanalları var. hani kitap okuyamıyorsun ama aç şöyle bir belgesel otur başına izle. çünkü yani ilkokul mezunusun devamında ortaokulda lisede üniversitede ohooo neler öğrendik biz aradaki mesafeyi kapatmak uzun bir yol ama zor değil. dediğim gibi youtube da güzel kanallar var. twitter aç bir de ülke ve dünya gündemini takip et.

çocuğun okula başlayınca zorlanabilirsin çünkü çocuk yapamadıklarını gelip sana soracak

Annemin bir arkadaşı büyük kızı orta okuldayken acil öğretimden orta okul ve liseyi bitirdi. Sonra hukuk kazandı. Avukat oldu. Açıköğretimden başlayın. Diploma aldıkça ufkunuz açılır.

Açıkçası gerçekçi hayaller kurmak lazım. Yaklaşık 20 yıl sonra eğitime tekrar başlayarak en fazla açık öğretim lise + açık öğretim üni kazanabilir okuyabilirsiniz. Şuan 20 yaşında olsanız eğitiminize ara vermeden açıktan okusanız, açıktan da atanır meslek sahibi olur deneyim kazanırsınız derdim ama geç kalınmış. En fazla açıktan üniversite mezunu olursunuz. Hiçbir işveren açık öğretimden mezun 30 yaş üstü deneyimsiz birini istemez. Aynı şekilde İsmekten edineceğiniz birçok sertifikanın iş veren açısından zerre değeri yok.

Açıkçası gerçekçi hayaller kurmak lazım. Yaklaşık 20 yıl sonra eğitime tekrar başlayarak en fazla açık öğretim lise + açık öğretim üni kazanabilir okuyabilirsiniz. Şuan 20 yaşında olsanız eğitiminize ara vermeden açıktan okusanız, açıktan da atanır meslek sahibi olur deneyim kazanırsınız derdim ama geç kalınmış. En fazla açıktan üniversite mezunu olursunuz. Hiçbir işveren açık öğretimden mezun 30 yaş üstü deneyimsiz birini istemez. Aynı şekilde İsmekten edineceğiniz birçok sertifikanın iş veren açısından zerre değeri yok.

Ne kadar umutsuzluk bu :))
Çalıştığım şirket bölgenin osb sinde, burada irili ufaklı bir sürü şirket kurs mezunu personel çalıştırıyor. İş hayatına atılmak deyince plazalar, büyük şirketler mi geliyor ilk akıllara binlerce seçenek var. Evet iş bulmak kolay değil ama tercihi orta düzey personel olan binlerce firma var. Bulunduğum yerdeki firmalar müşavirlerle çalışıyor o yüzden ön muhasebe, günlük rutin işler, ofis yönetimi, satış destek gibi konularda lise + kurs bitirmiş orta düzey personelleri çalıştırıyorlar.

Şu an mesela çalıştığım şirkette böyle bir personel arıyor, tecrübeye çok bakmıyoruz açıkçası çünkü gelene işleyişimizi öğretiyoruz. Komşularımdan biri 30 yaş üstü ve deneyimsiz, ön muhasebe kursu almış orta düzey bir esnafın kayıtlarını evinde çalışarak tutuyor bu da bir çalışma şekli.
Üstelik bu tür büro personelleri uzun soluklu çalışıyorlar, ofisin sistemini öğrenip oranın günlük trafiğini idare edince değiştirilmeye gerek duyulmuyor önemli bir çalışan oluyor yani, zamanla buna oranla kazançta şekilleniyor. Bugünün şartlarında asgari ücretten başlayarak 15 bine kadar maaşlarla çalışıyor bu insanlar, 30 yaşından sonra meslek edinmeye çalışan biri için az değil ilaveten sigortanın işlemesi de mühim bir konu, zerre değeri yok olarak değerlendirmek doğru değil bence

Mesela İstanbul da ismek var başka büyüksehir belediyelerinin var mı bilmiyorum vardır bence. Yada halk eğitim kursları var. Her bölümün kontenjanı var kayıt tarihi var. En doğru bilgiyi almak için direkt gidip görüşün. Google dan size en yakın belediye kurumu veya halk eğitim kurs merkezlerini öğrenin. Her kurs her kurumda olmuyor ama. Onu araştırmanız gerek internetten de kayıt yapılıyor. Ben halk eğitim için on kayıt yaptım sonra zamanı gelip kurs açılmaya yakın beni arayıo kayıt için gitmememi istediler. Bir kursa gidip çevre edindikce kurumun içinde olduğu için farklı farklı kurslar için de bilgi sahibi olursunuz. Arkadaşım şu anda almanca için gidiyor mesela. Çok da azimli. Okula gider gibi disiplinli alıyor ele işi
Çok teşekkür ederim 😘😘

Back
X