Çok guzel fikirler vermisiniz :) baya deneyimim var cok çok iyi anlıyorum dikiş isinden :) neden dir bilmiyorum bu yönde ilerlemek istemiyorum :) farkındayım çok geç kaldım lise mezunu bile değilim, ama kafaya koydum liseyi bitiricem :) çok guzel fikirler geldi, laboratuvar teknikleri falan sağlık alanın da bi işte çalışmayı çok isterdim gerçekten umarım gerçekleştiririm hemde çocuğuma faydam olur , annem ev hanımı demesini gercekten istemiyorum :) suan 5 yasin da :) mesela gitti okuldan from geliyor doldurmamiz için Anne mesleği ev hanımı yazarken sıkılıyor icim :)
Laboratuar teknikeri olmanız için fen bilimlerinde çok iyi olmanız gerekir,özellikle kimyada. Sizinse temeliniz hiç yok.
Bence kendinize daha ulaşımı kolay hedefler koyun. Evden çalışarak , test sınavlarına hazırlanarak kesinlikle öğrenilmez kimya bilgisi. Kaldı ki sayısal bir bölüm. Ve sizin hiC matematik bilginiz yok. Sayısaldan şehrinizde bölüm kazanmak sonra da tüm dersleri verip iş bulmak bence ayakları yere sağlam basmayan bir arzu
Bence siz bu işkur işbaşı eğitimleri arastirin . Günlük ödediği para 200 liradan fazlaymış. Üstelik 0-12 arası çocuğu olan annelere daha fazla odeme yapılıyormuş.
Çevrenizdeki işkurda neler varsa önce onlara odaklanın.. kendinizi o işte dusunebilir misiniz,ona bakin.
Yolun çok başında değilsiniz o yüzden Ayakları yere sağlam basan, mantıklı kararlar almaya çalışın.
Yine iskurun meslek edindirme kurslarına bakın, belediyelerin istihdam ofislerine , İSMEK tarzı yerlerin ücretsiz kurslarına bakın.. ulaşılması zor hedeflerdense
Grafikerlik,sosyal medya uzmanlığı, ön muhasebe, tıbbi sekreterlik ,ön muhasebe, kuaförlük, emlakcilik gibi hem okuması nispeten kolay,hem iş bulmasi zor olmayan kurslar bulmaya çalışin.
Yeteneginiz varsa güzellik uzmanlığı da olur. Artık para buralarda. Hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama İstanbul'da adım başı
protez tirnakci, güzellik salonu. Kendinizi geliştirseniz buralarda da iş bulurusnuz.
Tekstili de babanızın konfeksiyon atölyesi gibi düşünmeyin, desenci olabilirsiniz, kalıpçı olabilirsiniz,stilist olabilirsiniz, kendiniz terzi olabilirsiniz, dikis öğretmeni olabilirsiniz..bunca bilginiz varsa onu sıfırlayıp yeni bir şeye başlamaktansa bu bilginin işinize yarayacagi bir iş bulmak daha mantıklı olur