Kendimi harekete geçiremiyorum...

Kızlar birgün buraya bunları anlatacağım hiç aklıma gelmezdi fakat bu güzel güneşli cumartesi günü eve tıkılıp kaldığım için çok bunaldım, dayanamayacağım.
20 yaşındayım, üniversite öğrencisiyim.
Buraya kadar her şey normal. :)
Sorun şu ki bu yaşta bir genç kız olmama rağmen üşengecin tekiyim.
Çok sıradan, önemsiz bir sorun gibi gelebilir bu size...
Ama inanın benim hayatımı mahvediyor hatta mahvetti.
Yapmam gereken o kadar çok, o kadar fazla şey var ki...
ben ısrarla hiçbirini yapmıyorum.
Yapmam gerekenleri biliyorum, yapmak istiyorum,
sonuç olarak yapamıyorum.
Dünya umrumda değil adeta.
Nasıl umursamaz olduğumu görseniz şaşırırsınız...
Hatta arkadaşlarım 'gamsız' derlerdi bana.
Bıraksalar akşama kadar otururum oturduğum yerde boş boş, hiç gocunmam.
İyi bir liseden mezun oldum, arkadaşlarım çok iyi yerlere geldiler.
Bense... üşengeçliğim yüzünden çok sıradan, ileride belki iş bile bulamayacağım bir bölümde okuyorum şu an.
Hatta okumuyorum bile, derslerimle bir alakam yok, okula gezmeye gider gibiyim, o da gidersem.
Gidersem de geç kalmadığım zaman yok.
Zamanında gidersem şaşırıyor millet.
Sınav sonuçlarım birer facia.
Hormon tedavisi görüyorum uzun zamandır ama sonuç alamıyorum.
Neden? Çünkü ben doğru düzgün yapmıyorum ki yapmam gerekenleri.
Hep aksatıyorum, unutuyorum ya da zor geliyor bırakıyorum tekrar başlıyorum vs.
Annem-babam bu hallerimden bıktı artık..
Odam darmadağınık.
Toplamaya çalıştığım zaman işin içinden çıkamıyorum...
Kendimi toparlayamıyorum ki en başta...
Bütün günlerim bomboooşşş geçiyor.
Ne kendime ne başkasına faydalı hiçbir şey yapamıyorum...
Ama bu durumdan kurtaramıyorum ki ben kendimi ne yapacağımı şaşırdım.
Hayatımı gözgöre göre mahvediyorum.
İnsan kendine bu kadar kötülük yapar mı?
Mesela bugün katılmam gereken bir program vardı, uyanamadığımdan gitmedim.
Daha doğrusu uyandım, açtım gözümü, ama kaldıramadım ki kendimi bir türlü.
Uyudum tekrar öğlen uyandım kahvaltı falan derken bu saat oldu, gitti bütün bir gün...
İşte hergün böyle oluyor.
Okul zamanı bile...
Bunun gibi daha bir sürü şey saymaya kalksam bitmez...
Yapmam gerekenleri biliyorum, plan-program yapıyorum, iş uygulamaya gelince tık yok.
Her şeyi ertelemekten karşıma çıkan o kadar çok fırsatı teptim ki...

En küçük bir sorun karşısında kendini salan bir tip de değilimdir, bu zamana kadar başımdan çok ağır olaylar geçti hep kendim mücadele ettim, kendim aştım hiç yardım almadan.
Onların sonucunda mı böyle oldum bilemiyorum...
Diyeceksiniz ki herkesin başına gelir dönem dönem...
Ama ben uzun yıllardır bu haldeyim, daha fazla mahvetmek istemiyorum hayatımı.
Bir yerden başlamalıyım, fakat nasıl?

Kilo fazlan var mı canım ? eğer kilo fazlalığın varsa o yüzden de olabilir.

hiç normal deil hallerin bir travmamı geçirdin? insan üzüntüdende bişey yapası gelmez fakat bişekilde o popoyu kaldırman gerekiyo hayattan bukadar dışlanman hiç iyi deil bir doktora gidip sıkıntılarını dile getir belki bir faydası olur haaa kandeğerlerin vitamin b12 demir bunlara baktır.bazı hastalıklar insanı tembel yapar en kısa sürede düzelirsn inşallah...

İnşallah canım teşekkür ederim.
Erkek arkadaşımın vefatı beni çok sarstı, bu travma mı oluyor bilmiyorum.
Ondan sonra iyice saldım diyebilirim..
Ama tamamen ondan kaynaklı değil çünkü öncesinde de böyleydim.

ben haftaya bi psikiyatra gidip ben tembelin en önde gideniyim dicem bakalim ne dicek sanada söylerim tavsiyelerini :D

Hoşgeldin canım çok iyi yapmışsın üye olmakla bak benim bu hallerim bir işe yarayacakmış demek. :9:

...

Tüm yazdıklarını baştan sona kadar okudum, üşenmedim. :)
Hoşbulduk :) . Teşekkür ederim okuduğun için. Durduk yerde, acaba yazmasa mıydım diye düşünmeye başlamıştım, mesajın içimi rahatlattı :) .
Maddelerine gelince de gerçekten önemli noktalara değinmişsin ben de senin gibi düşünüyorum 1. sinden başlarsam erken kalkmak cidden çok önemli ama malesef saati kapatıyorum ben uyanır uyanmaz geç kalmak falan umrumda dahi değil. :( Bir arkadaş kendini balkona at demişti yapabilirsem onu yapacağım. :)
Ben de saati kapatıp uykuma devam ediyorum :D . Aslında gün içinde yorulursak daha kolay uyanırız diye düşünüyorum ama onun için de biraz hareket etmek gerekli tabii :) .
Ya belki dalga geçtiğimi sanacaksın fakat balkona at kısmını okuyunca korktum. Yani balkon güvenli mi? Ne bileyim uykulu uykulu çıkmasan belki daha iyi olur. Korkuttun beni :D .

3.sü ise günlük, ben günlük de tutuyorum daha doğrusu haftalık mı desem artık ona bilmiyorum işte üşenmediğim zaman karalıyorum bir şeyler. :)
Okuyan kopar herhalde. :52:
Çünkü... hergün demişim ki yarın şunları şunları yapacağım diye tek tek maddelemişim.
Ertesi gün ise hiçbirini yapmayıp, hiçbirini yapmadım demişim. :)
Ama bu istisnasız hergün böyle...
Bıkmadan usanmadan plan yapıyorum yani. :52: Ama insan birini bile mi uygulamaz yahu. :)
Aynen ben :D . Ben de üşenmediğim zamanlar yazıyorum. Ama bir kere alışınca her gün yazıyor insan tabi.
Senin günlüğü okusam kopacağımı sanmam çünkü benimki de aynısı :D . Ben "yarın şunları yapacağım" da demiyorum, "bugün yapacağım" diye yazıyorum ama yapmıyorum. Ay çok utanç verici böyle yazmak ama napayım :D .

Zaten benim çorap söküğü gibi, birini yapmadım mı diğerlerini de yapmıyorum direk.
Ha bir de en nefret ettiğim huyum, bir şeyi yaptığımda o ya tam olarak olacak ya da hiç olmayacak.
Ders mi çalışıyorum? O konusun taa en başından başlayacağım didik didik edeceğim onu öyle önemli yerlerine bakayım da kapatayım yok.
Temizlik mi yapacağım, her taraf pırıl pırıl olmalı.
Bunun gibi daha birçok şey...
Ben de ona çok şaşırıyorum. Bir işe başlayana kadar kendimi yarım saat ikna etmem gerekiyor. Hep bahane buluyorum, hep kaçıyorum. Ama bir başlayınca da öyle hoşuma gidiyor ki, zor bırakıyorum. Bayağı kendimi kaptırıyorum yani :D .

Bir üyenin anneannesi demiş ya, "çürük gençlik" diye, gülümsedim elimde olmadan, kendime çok yakıştırdım :) .
Ya bence bu durum biraz şevkle ilgili, biraz insanın ilgisini çeken şeyle. Ne bileyim, bu konuda okumuştum galiba, bir üye "aslında yerleri silmem gerekiyor ama üşeniyorum" gibi bir şey yazmıştı, okuyunca çok özendim. Hayır, bugüne kadar yerleri silmişliğim yok ama çooook istiyorum.
Ben sizin eve gelip yerleri sileyim, siz de benim bilgisayarı düzenleyin bir zahmet olur mu? :D .

Fazla bir şey yazamadım, hep "bende öyle, aynen aynen..." tarzı yazmışım ama bu saatte aklıma yazacak başka bir şey gelmedi kusura bakma. Ama şunu da yazayım, fikrin güzel. Birbirimize destek olursak iyi olur :) . Annelerimizi de mutlu ederiz birazcık :D .

Hadi aklıma gelmişken şunu da yazayım. Yes_Im kilo fazlalığını sormuş, oradan aklıma geldi. Benim de kilo fazlalığım yok. İnce sayılmam ama boyumdan birkaç rakam eksik bir kilom var. Yalnız bu uyuşukluğum yakında geçmezse, yani demek istediğim, ben çok çabaladığım halde geçmezse bir doktora gitmeyi düşünüyorum. Kansızlık gibi rahatsızlıklardan olabilirmiş değil mi? İstersen sen de bir doktora git BalePabucu. Tabii bu konuda zaten bir şey yazdıysan kusura bakma unutmuşumdur :) .

Üye olmama sebep olduğun için teşekkürler bu arada :32: .

şekerimm aynı beni anlatmıssın:21::21::21::21::21:
ama sen çok daha ii durumdasın çünkü en azından bunun farkındasın ve bu sorununu aşmak için çaba gösteriosun:)
ben de aynı senin gibiyimm bütn gün kedi gibi yatarım kalkmam bütün gün boş boş internette takılmalar.. varmıdır ki bunun bi çaresi:10:

Hahahah haklısın üşenenin ne oğlu olur ne kızı derler :60:

ay iki sayfa okudum bütün boğalarmı aynı dedim 2mayıs
okurken okula hep geç kalırdım yüksekokuldA bile arkadaşalrım evden alırdı
çalışırken servisçi amca hep kızar bırakıp gitcem derdi ama boğalar sevimli ve sıcaktır kıyıpta bırakıp gitmezdi bi yaşlı amca vardı okızar bırakırdı :(
evlenince çalışmayıp evdeyim aman evde olunca bugün yaparım yarın yaparım şuan bile komşularla buluşcam son dakikaya kadar burdayım sabah bulaşıklarıda mutfakta beni beklio makineyede girmiyolarki :27:
ama annemin deyimiyle kızım istesin dağ devirir gibi kalsam heryer 2dakikada pırıl pırıl ama ah kalksam
ve şiriniz satmayı biliriz komşular gelir kayınvalide gelir ev pırıl pırıl ah aniden bassalar gerçi onada çözüm var tamda temizlik yapacaktım :(
napalım can ckmadıkça huy çıkmazmış 1guruba geç kalan keyfine düşkün biri varsa boğadır ama çok ta aranır

bende boğayım:)
okuldaki çoğu dersi alamıyorum tembelliğim yüzünden:52:
gayesiz bi yaşam tarzım var tek derdim sevgilim :27::27:
haftada sadece 2 gün ders alabiliyorum onada halim yok:)
ne olcam ben böyle yaaa:2:

Belki de depresyondasındır bir psikoloğa görünmen gerekir. Antidepresanları bırakmak zor değil öyle hem istemezsen zorla da vermezler. Belki de yeni bir çevreye girmen gerekiyordur. Hoşlandığın bir hobin varsa onu yap ya da hep şunu bunu yapmak istemiştim dediğin şeyleri yap. Belki demir eksikliği ya da vitamin eksikliği gibi sebeplerden kendini yorgun hissediyorsundur. Bir doktora da görün bence :26:

Back
X