kendimi hic bu kadar asagılanmıs hissetmemistim!

ilay86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2011
203
1
66
İstanbul
belki daha önceki yazılarıma denk gelenler esimin ailesiyle ve su aralar esimlede problemim oldugunu bilenler vardır.yaklasık 8 ay önce ev aldık ve tadilatına basladık fakat kayınpederim sayesinde toplasan 2 haftalık is oldu tam 5 ay ve hala ugrasıyoruz bisiler yapcaz die.kötü ustalara denk geldik hicbisey istedigimiz gibi olmadı ve bi o kadarda para kaybettik bu iste hepsi kayınpederin cok bilmisligi ve benim kocamın agzını acıpta babasına bisey diyememesi yüzünden oldu.neyse persembe günü bitio evin isi bunada sükür diyim.bugün sabah annem bendeydi ve esim annem ben ücümüz konusuyoruz esim bi yerde amerikan kapı görmüs cok beyenmis söleymis böleymis die anlatıo anneme (annemlerde evlerini yaptıracaklar parke boya mutfak vs.)
simdi dialogu aynen yazıyorum size;

anne:valla oglum elimizden geldigi kadar yaptırıcaz isde.aslında gecen ilayla konusdukda mutfak icin cok güzel fikir verdi ama biraz pahalıya gelio.

kocabey:anne öle diyosunda bak kac aydır nelerle ugrasdık kac para kaybettik acımayın paraya yaptırın iciniz rahat etsin.

anne:dogru söylüosun.

kocabey:hem sen ilaya ne bakıyosun onun ne istegi biter ne lafı biter onun istedigi gibi olursa zaten isin icinden cıkılmaz!(bu arada benim gözler yerinden pörtledi elim ayagım titremeye basladı)

anne:yok oglum öle deme kız sadece fikrini söyledi.

ben kadar gezdik tozduk ne kadar iyi ustalar firmalar bulduk sen gittin babamın dedigi istedigi olsun die bes para etmez nerde ucuzcu kötü adamlar varsa onları soktun eve bak sonuc kaybettigimiz para ortada ben bak bu is kötü olcak olmadı böle dedikce sen beni azarladın susturdun ben senden ne istedim ne söledimde benim icin böle konusuyosun

kocabey:amannn uzatma yeter ne olduysa oldu isde hersey hallolmadımı sonucda para benim param istersem 10 tane ustaya birden para verip hepsini yeniden yaptırırım sanamı sorucam !
bensok olmus vaziyette)tabi zaten ben calısmıyorum eve parayı sen getiriyosun ondan böle oluyo dimi yazıklar olsun sana bana bunuda söledin ya bisey demiyorum ben.

dedim ve cıktım mutfaktan ve banyoya gittim 2 saat agladım zırladım annem arada yapmayın uzatmayın olan oldu gerek yok böle laflara die kadın helak oldu.benim salak kocam beyinsiz kocamda gecip karsıma sirinlik yapıo aklı sıra ama ne suratına baktım ne konusdum nede bisey dedim en sonunda is saati geldi ve cıktı gitti evden.
ben anaokulu ögretmeniyim nisanlanana kadarda calısdım isyerimdeki sıkıntılardan ve evlendikten sonra aradaki mesafeden dolayı ise gidip gelmek zor olacagı icin artı esiminde ısrarıyla isten ayrıldım.evlendikten sonra hep calısmak istedim ama ne gerek var ihtiyacımız yok benim kazandıgım yetmiomu neyin eksik gibi laflarla bana engel oldu ve bi kac kere daha böle para muhabbeti olunca eger bidaha bana böyle saygısızlık yaparsan seni dinlemem gider calısırım dedim ve kesildi bu muhabbetler ama bugün yine bana asalak evde oturup para yiyen insan muamelesi yaptı resmen.o kadar cok sinirliyimki cümleleri bile toparlayamıyorum.ben ne yapicam bu adamla seytan diyorki su tasınma olayını hallet git kendine bir is bul onu dinleme calıs ne hali varsa görsün.konusuyum dicem ama laftan anlıcak olsa zaten böle laflar etmezdi cok üzgünüm allahım ne desem de sinirimi atsam ne desemde onunda canı yansa ben bilmiyorum ne yapıcamı bilmiyorum

Senin ise girme zamanin gelmis. Hem ne guzel meslegin varmis, neden yapmiyorsun ki? Kocan boyle istiyormus diye, bahane bunlar, bos isler.. Sonra cok pisman olursun bak, demedi deme..

eşinin sana mı sorucam demesi yanlış ama diğer sözlerini abartmışsın gibi geldi bana fazla alınganlık yapıyorsun canım hemen olayı o çalışıyor ben çalışmıyoruma getirmişsin bana asalak demek istedi diyorsun ama ben öyle olduğunu sanmıyorum erkekler düz mantık akılları bu kadar çalışıyor ince düşünemezler sen sadece sana mı sorucam dediği için eşini uyar diğer sözlerine pek takılma aklı sıra şaka yapmıştır belkide çocuk gibi hepsi kendini bu kadar üzdüğüne değmez

ÇOCUĞUN YOKSA TABİKİDE ÇALIŞ.MESLEĞİNDE ÇOK GÜZEL.BEN OLSAM ÇALIŞIRDIM.HATTA BENZER KONULARDA BENİMDE TEPEM ATIYOR,ÇOCUKLARIN BÜYÜMESİNİ BEKLİYORUM

Canım öncelikle sunu soyleyim sorun ne tadilat ne verilen para ne de senin çalışmaman..hata eşinin seni annene bu kdr rahat eleştirmesi kötüler gibi konuşması iyi niyetli anneler malesef kızlarını savunmayı beceremiyorlar..senin fikirlerine önem vereceği yerde babasının sözünden cikamyr.. Sen onun canını babasını kotuleyerek yakamazsn..mağdur olduğunu isler yüzünden skntni çektiğini kimseyi suçlamadan inceden masumca söyleseydin o da pişman olduğunu söylerdi eminim ki..senin yapman gereken taktik degistrmen..para mevzusunu çözmek için çalışsan da sana verdigi degeri arttırman ve kendine daha cok çekmen için ailesini daha az anmalısın kötü yönlerini söylemek istediğinde bile ilk olarak beğendiğin takdir ettigin ya da onları dusundgun bı konuşma yap ki düşman olarak görmesin seni sonra caktrmadan yaptıklarını araya kibarca skstr o zmn senin yanında olacaktr..tavrını değiştir anlık değil kökten çözüm söyleyebilirim sana:)

Mesleğiniz varken neden evde oturuyorsunuz? Erkek milleti karımı çalıştırmam der ama sonra da böyle ezer kadını işte. Sizi güvendirmiş sonunda da vakti gelince patronun kim olduğunu göstermiş. Ve evet para onun, ama size sana ne dememesi lazımdı.
Ben olsam 1 dakika durmam, gider iş bulurum. Ki daha önce de bu tür saygısızlıklar etmiş. Bu da demektir ki bunun ardı arkası kesilmez.
Ayrıca annenizin yanında sizi küçük düşürmüş bu da hiç hoş değil.

can sıkıcı bir durum olmuş hakikaten. belki biraz eşinin düşünmeden konuşması belki birazda senin bu konudaki hassasiyetin.. sonuç can sıkıcı bir duruma dönüşmüş.

gerçekten iş hayatı ve çalışmak içinde bir ukde olarak kalmışsa, çalışma hayatına dönmek senin için bir çözüm gibi duruyor. lakin şunu eklemek isterim (ki daha önce çalıştığın için bilirsin) çalışmak da hiç kolay değil. evde belki kocanın 1, 2 lafını çekersin ama iş hayatında senin tırnağın bile olamayacak insanların kaprislerini çekmek zorundasın. tabi bir de beden ve kafa yorgunluğu var.

kocanın laflarının çekmek de zor, çalışmak da zor. artık iyice düşünüp bu iki zorluktan birini seçmek sana kalmış.

elinde ne güzel bileziğin var herkesin imreneceği bi mesleğin var anaokulu öğretmenisin...bence bi kadın eşi trilyoner de olsa çalışması... diyelim kocası çok zengin evin bütün masraflarını o karşılıyo kadının maaşına ihtiyaç yok...ama olsun kadın kendisi için çalışmalı kendi ekonomik özgürlüğü için...erkeğe bağlı olmamak için ve böyle durumlarda erkeğin ağzına laf vermemek için...

Erkeklerın lafıyla hareket edılmez..

Zamanı gelır ben sana bakarım çalışma der..

zamanı gelıncede sıkışıncada benım param der sen evde ne yapıyorsunuz dıye

ılk iş çalışmaya başlayınn bence....

bır daha o lafı duymak ıstemıyorsanız

Bu diyalog hakikaten kelimesi kelimesine böyle miydi ?
Yani benim param,sana mı sorucam dedi mi ?
Yoksa bu mealde başka sözler mi söyledi ?
Veya sen mi öyle anladın acaba ?

Parasıyla değil mi,istersem 10 tane usta çağırırım filan demiş olmasın :)

Öyle veya böyle,bu konu bile senin çalışmamana,para kazanmamana gelip dayandıysa (senin açından) çalışma vaktin gelmiş demektir.Bu kadar dert ediyorsan işe dönmelisin.

sen en basında hata yapmıssın .gul gıbı meslegın var ıken ne dıye sen koca lafıyla ısden ayrılırsın kı .
ustelık meslegın de cok guzel ."bu arada anaokulu ogretmenı olmak hep ıcım de uktedır "
ozguvenını zedelemelerıne ızın verme .kımsenın lafına da bakma meslegını yap derım .
calısmak sadece paraya ıhtıyac duyuldugu ıcın degıldır .
calısmak uretmek ınsana ozguven kattar .
yarına uyanmak ıcın bir sebebının olması cok guzeldır

yorumlar icin saolun fakat özellikle kocam istiyor diye isi bırakmadım zaten isyerinde problmeler vardı hepsinin dısında yol az buz deil gidip gelemicektim zatenisi bırakıcaktım ama kocamın istememesi isi bırakma sürecini hızlandırdı o kadar.son zamanlarda zaten bu tadilat olayları yüzünden gergin olan sinirlerimiz son noktaya geldi.evet calısmayı düsünüyorum fakat bunun icin oglumun biraz daha büyümesi anaokulu yasına gelmesi lazım.söyledikleriniz benim de katıldıgım hatta böyle konulardan sikayet edenlere söyledigim seyler fakat insanın basına ne gelecegi ne zaman nasıl gelecegi belli olmuyor.senelerce calısıp kendi paramı kazandıktan sonra kocadan bu tarz laflar duymak agrıma gitti ve bunu sölemesindeki amacda benim gercekten canımı acıtmak istedigi icindi ve bunuda gayet güzel becerdi.bundan sonra yapacagım sey bu sezonuda atlattıktan sonra kendime is bakmak olacak ama ben her halukarda 1 sene daha evde oglumla olmak zorundayım.cocugumu annemede bırakabilirim ama kaynanamlarla bu kadar yakınken olmaz.yorum yaparken hepiniz isin varmıs gücün varmıs ne die evde oturuyosun bilmem ne demissiniz herkes olaya bu boyuttan bakmıs olayın aslı bu degil olayın aslı esimin ailesinden kaynaklanan hayatımıza fazla burun sokmalarından cıkan problemler.
bu arada dialogları benim abarttıgım yada anladıgım gibi deil oldugu gibi yazdım.

eli-ayağı tutan,fırsatı olan herkes çalışsın diye boşuna demiyoruz işte..çalışmak sadece para kazanmak değildir,sizin konunuz bunun en güzel örneği bence.

bi insanın çalışıp çalışmamasına anca kendisi karar verebilir ne zorla çalıştırılabilir ne de çalışmayacaksın denilebilir

bu sizin duyacağınız ne ilk ne de son olacak

ne yazık ki otur evde çocuğumun anası evimin kadını ol cümleleri en ufak bi tartışmada bu laflara dönebiliyor

gerçi siz işyerinde ki sıkıntılardan dolayı çıkmışsınız ama çocuğunuz büyüğünce çalışmaya başlayın derim

ve eşinizin ikinci ayıbı annenizin yanında bu konuların konuşulması

1.'si 3. kişilerin yanında bu tarz söylemler (ki sizinki tartışma) yapılmamalı. İkiniz de hatalısınız kaldı ki anneniz dahi olsa...

2.'si mesleginiz varken eşinizi neden dinliyorsunuz?

Genellikle çalışmayan evli bayanlardan çogu zaman bunları duyuyorum malesef. En ufak tartışmada olay ben kazanıyoruma geliyor

Allah bu erkke milletini bildiği gibi yapsın, hepsinin köküne kibrit suyu............

Erkek milleti işteevde otur çalışma der sonra ufaktan ufaktan laf sokmalar benim param demeler falan ne kötü... yaşadığınız bu olay bana geçen gün yaşadığım bir olayı hatırlattı.. tabi sizin yaşadığınız bunun yanında devede kulak kalır da hepimize örnek olması için bahsetmek istiyorum.. İzmir de Ege Üniversitesinde mesleğimle ilgili çalışmalarım oluyor. geçen hafta yine üniversiteye gittiğimde kantinde bir bayanla tanıştım. 40 yaşını aşmıştır belki de yaşadıklarından çok yıpranmış olduğundan çökmüş ama hüzünlü bir hali vardı. havadan sudan konuşurken üniversitede okuduğunu söyledi hem de bilgisayar mühendisliğinde. yıllar önce çok aşkla inandığı bağlandığı eşi okulu boşver hemen evlenelim vs derken kadına okulu bıraktırmış çoluk çocuk derken yıllar geçmiş ve hep eşinin iğnelemeleri benim param mevzularıyla geçmiş uzun yıllar..... okulu bırakmanın acısını da hep yaşamış. yıllar sonra bir de terkedilmiş başka bir kadın yüzünden. ve eşi en son demiş ki ''sen kendin yaptın herşeyi kendine demiş ve bana ne demiş akıllı olsaydın harcamasaydın kendini demiş''...kadın yıllar sonra aftan dönüp bu ara mezun oluyormuş... demek ki elimizdeki işimizin değerini kendimiz bilmezsek başkası hiç bilmez. belki böyle uç noktalarda birşeyler yaşamasak bile çalışmak şart önce kendimize güven için ve çevremiz,eşimizin laf sokmalarını yaşamamak için....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…